wracając do kiełbachy to najgorszą stadionową kiełbachą jaką dotychczas jadłem to była chyba , nawet nie chyba ale napewno w szczakowej... a fuj!! tydzien mi sie odbijało nie mowiac o wyniku ;-)
-
-
buła i spóła
Kiełbaski leszczyńkie można kupić na ul. Lubicz w mięsnym vis a vis Nafty.
Mniam mniam
A przebojem były gumy Donald z komiksem :-)
.a dziś na hokeju kiełbasek nie było:(:(:(
TD: bo kiełbaskowy na tym meczu wcielil się w wazniejszą skórę :))))
i dlatego - cos trzeba zmienic :):):)
Pilch w "Miasto utrapienia" zrobił swoistą listę takich towarów. Draże , lemoniada w woreczkach itp.
A wracając do obważanków, to pamiętam jak chyba Anioł zamawiał u dziadka:"Trzy z pierwszej ligi proszę!"
a ceny preclów na stadionie??? tez potrafily ostro nadszarpnąć domowy budżet ;P
Gronovit rulez :-)
Co do najgorszej kiełbasy to nie zgodzę się ,najgorsza wg mnie była jednak w Nowym Sączu
No kiełbasa od Fitka to było coś,. aczkolwiek smak już nieco zapomniałem!
Z pozastadionowych rarytasów mięsnych to pamiętam kiełbasę o nazwie "serwolatka". To było coś dla prawdziwych mężczyzn, byle mięczak tego nie trawił. No i jeszcze dżem z dyni o smaku pomarańczowym.
Bar Europa oczywiście pamiętam, ale o wiele "lepsza" była Oaza. W tych okolicach obecnie chyba Radar działa.
No a żeby nie było, że zbaczam z tematu, to wolę bułki. Do picia lepsza od coli jest woda, może być ta co jest.
U nas na woli swego czasu hitem była pomaranczowa oranzada o wdziecznej nazwie LOZANNA
13 dni później
Tak dzisiaj przypomniał mi sie ten temat i wpadłem na to iż o jednej bardzo waznej osobistości tamtych lat zapomnielismy.Piotruś - wierny kibic który mieszkał gdzieś w okolicach ul.Malborskiej był przecież ozdoba niejednego meczu.
podobno boi się chodzić już na mecze ......tak mi powiedział koleś co mieszka koło niego.
Te lody na patyku to lody P I N G W I N.
Były zwykłe i w tzw. czekoladzie.
własnie chciałem sie dowiedziec czy ktoś go widział.Nigdy nie zapomnę jak w autobusie podbiegał do kazdego kogo widział gdzies na meczu ze swoim sławnym ,, cześć kolego,,
hahaha przyznaj ze najlepsze sa unas na Suchych Stawach :P tylko mnie nieusuwaj odrazu kuzynie :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)