Młody jest,poradzi sobie.
-
-
Karol Niemczycki -Witamy w Cracovii!!!
[quote='KruszynaKSC' pid='1457450' dateline='1602957709']
Zejdz Ty na ziemie... Co mial qrwa jeszcze zrobic bys go docenil?? Mial przejsc z pilka cale boisko i strzelic bramke zeby zadowolic Twoje wymagania??
[/quote]
Nie dokładnie to, ale co innego... To Niemczycki powinien strzelać tego karnego... :P
Niejako wywołalem Karola do ,,tablicy ''.Do tej pory bronił to co miał a puszczał to co też puścić powinien .Nie dawał nam wartości dodanej czyli meczy w którym ratował drużynie pkt .
Z dużą satysfakcją piszę że mecz z Piastem uratował drużynie pkt .Bronił po prostu bezbłędnie z dużym wyczuciem i sporym szczęsciem .
Brawo ,brawo oby tak dalej .
Mnie trochę martwi fakt, że wcześniej był przyklejony do bramki, teraz zagrał na przedpolu... To tak jakby wykonywał polecenia (trochę z tego Forum), a nie sam czuł grę... Może się mylę!
[quote="sterby" pid='1457424' dateline='1602952417']
Gdyby ta piłka co trafiła w poprzeczkę leciała 20 cm niżej, to mieliśmy kolejnego, niczym Cabaj, kontrolera lotów.
[/quote]
to jedyna sytuacja do której można się przyczepić, przy wrzutce za bardzo poszedł do lewego słupka, przy strzale kontrującym nie miał zwyczajnie szans. gdyby to wpadło to mało kto miałby szansę na skuteczną interwencję
[quote="octop" pid='1457456' dateline='1602959430']
Każda górna półka w pole karne i jest afera, bo Niemczycki stoi na linii i się patrzy. Ponadto nie umiemy kryć i jest problem. Oprócz tego dzisiaj nawet dobry mecz, ale robi sporo popisów na notę.
[/quote]
bzdura i/albo kłamstwo. nie komentuję.
Kolejny bardzo dobry mecz, tym razem dający nam 3 punkty. Brawo młody. Keep going
Zgadzam się z potterem że ten mecz nam wybronił.
Zgadzam się z przedmówcami że często przysypia, tak jak przy strzale Jodłowca w poprzeczkę.
Zgadzam się też z tym że strzał z wolnego był do złapania.
Ogólnie jestem zdania że nie jest to bramkarz "na lata" taki Majecki np, ale choć powoduje większy stress niz Hrosso ma kilka dobrych nawyków. Choćby ten strzał z wolnego. Tak był do złapania, ale szacunek dla bramkarza którzy nie jest w 100% przekonany i piąstkuje i w dodatku bezpiecznie.
Największym plusem Karola (o minusach już tu było sporo) jest wybijanie piłki zawsze w bok. Nie kojarzę sytuacji by ją "wypluł" przed siebie. Tak było i przy tym wolnym - siatkarskie wybicie ale w bok w bezpieczną strefę.
4 dni później
Nie wchodziłem kilka dni na forum, a wcześniej zdarzyło mi się parę razy wypowiedzieć w temacie Karola. Widzę, że zdania są bardzo podzielone, a wg mnie prawda leży pośrodku. Od pierwszego meczu w lidze mówiłem, że w miarę fajnie się go ogląda, jest niezły technicznie, do tego całkiem sensownie gra nogami, jak na swój wiek wydaje się być opanowany. Natomiast gra na przedpolu razi od początku jego występów. Co do meczu z Piastem: uważam, że zagrał bardzo dobrze, w wątku z ocenami dostał ode mnie zdecydowanie najwyższą notę z całego zespołu. Zgodzę się, że częściowo wybronił nam mecz, ale trzeba też jasno powiedzieć, że interwencje miał dobre, bardzo dobre, ale nie wyśmienite. Nic nie zawalił, dołożył coś ekstra, za to nie można z całą stanowczością popatrzeć na którąś sytuację i powiedzieć klasa światowa. O to chyba chodzi tym, którzy mówią, że nie zrobił nic nadzwyczajnego, tylko to co do niego należało. Po części się zgadzam, ale gdyby dopasował się grą do kolegów, to mielibyśmy w sieci ze 3 gole, więc chwała mu za to. Natomiast co do gry na przedpolu: w tym meczu i tak zagrał najlepiej od początku sezonu, ale nie piszmy peanów na jego cześć, bo to jego pięta achillesowa widoczna z księżyca. Naprawdę serce szybciej bije przy co drugiej górnej piłce w naszą szesnastkę. Żeby nie być gołosłownym, opiszę 3 sytuację ze spotkania z Piastem. Nie mówię, że to były wielbłądy, raczej po prostu widoczna niepewność i zwyczajne mniejsze, lub większe błędy, ale gdybym poszukał dłużej niż 5 minut, które przed sekundą zajęło mi przewinięcie co parę akcji całego meczu, pewnie wyszukalbym więcej. Po tym jednak, co pokazali nasi piłkarze w tym 'widowisku' odmówiłem sobie tej wątpliwej przyjemności. Zatem:
- 20:05 - dośrodkowanie z akcji, z lewej strony, Karol źle oblicza tor lotu piłki, najpierw chce wyjść z bramki, później pośpiesznie do niej wraca, kto pierwszy z obrońców jego gry na przedpolu rzuci kamieniem i uzna to za pewną interwencję?
- sytuacja z główką Jodłowca w poprzeczkę, nie pisze minuty bo pewnie akcja dostępna na pierwszym lepszym skrócie z meczu, dośrodkowanie z rogu, Karol po raz kolejny niepotrzebnie wykonuje kilka kroków do przodu, następnie za bardzo przesuwa się w swoje lewo, przez co nie ma szans dosięgnąć piłki lecącej w przeciwległą stronę bramki, złe ustawienie tym razem uchodzi płazem.
- 57:55 - rzut wolny bity z lewej strony boiska, znów zagubienie i niezdecydowanie, niepotrzebny ruch w kierunku piłki, ratuje nas niedokładność Żyry, który główkuje niecelnie.
Reasumując, Karol jest jak na swój wiek bramkarzem niezłym i obiecującym, ale darujmy sobie pisanie, że na przedpolu jest świetny, a Ci którzy piszą o jego niepewności nie mają racji. Powyższe sytuacje znalazłem w parę minut, nie szukając mega dokładnie. Zagrał fajny mecz, nie ustrzegł się błędów, w tym konkretnym spotkaniu i tak zrobił ich przy wyjściach mniej, niż zazwyczaj. Natomiast mając na uwadze brak zgrania naszej linii obrony, praktycznie całej wymienionej względem minionego sezonu, jego nieporadność przy wyjściach we własnej szesnastce rzuca się w oczy i nie pomaga, co jest po prostu faktem. Zachęcam do dyskusji :)
przedpole, póki co pięta achillesowa
ale uważam, że ma świadomość , że przy swoim wzroście i w sumie niewielkiej póki co wadze ma niewielkie szanse w starciach o górne piłki z napastnikami, czy stoperami przy SFG
Już któryś raz czytam aluzje co do jego wzrostu jakby on miał 1,70
Bramkarze którzy są na światowym topie mają może dwa, trzy centymetry więcej. Peskovic jest mniejszy (1'88 za transfermarkt).
Niemczycki może i mógłby przybrać kilka kilo (najlepiej od Alvareza), ale wzrost ma dobry.
Ma optymalny wzrost co widać po grze na linii . Taki Hrosso jest cieższy i wyższy a przy tym mniej zwinny .
Polecam pooglądać mecze Leeds i tam broni chłopak który ma 20 lat , 196 cm wzrostu . Gra na przedpolu na fajnym poziomie , Wczoraj przy 0-0 dwie kapitalne interwencje , co dodatkowo napędziło drużynę i takiego chłopaka nam trzeba . Karol niby jest ok ale nie ma tego pierwiastka wariata w sobie . Nie daje nic specjalnego drużynie , wygląda na taką sierotkę na boisku , przez co sprawia wrażenie nie pewnego .
- Edytowany
[quote='J&B' pid='1458331' dateline='1603522169']
Już któryś raz czytam aluzje co do jego wzrostu jakby on miał 1,70
Bramkarze którzy są na światowym topie mają może dwa, trzy centymetry więcej. Peskovic jest mniejszy (1'88 za transfermarkt).
Niemczycki może i mógłby przybrać kilka kilo (najlepiej od Alvareza), ale wzrost ma dobry.
[/quote]
Nie wiem jaka jest prawda, ale siedzę blisko bramki i na nie tylko mój gust, ale także moich sąsiadów ,chłopak na pewno nie ma wzrostu powyżej 188 (porównując do Peskovica). Jak dla mnie to wygląda na 180-183, ale oczywiście nie mierzyłem go metrówką. Centymetry oczywiście nie bronią, ale czasami może ich zabraknąć.
Ja też go nie mierzyłem, ale z drugiej strony "na oko, to chłop w szpitalu umarł".
;)
Gdzie bym nie patrzył, to piszą, że ma 1'89 - 1'90 wzrostu. O ile jeszcze na roku urodzenia czarnych z Afryki może manager przycyganić, to na tym raczej nie bardzo. Prędzej czy później przecież go ktoś zmierzy.
Strona oficjalna podaje 189 cm (wiem wiem pieterko kazało oszukać ,żeby nie wyszło ,że "liliputa puszczańskiego" kupili ;)
Proponuję znaleźć jakieś zdjęcie na którym są uchwyceni Niemczycki i nasi obrońcy, może to będzie jakiś punkt odniesienia.
Widzę Khalidzie, że kwarantanna przeszła gładko bo Ci humor dopisuję.
Ja tu nie kręcę żadnej afery, piszę o swoich wrażeniach.
Jeszcze raz napiszę, wzrost nie jest ani czynnikiem dyskwalifikujący chłopaka, ani przesądzającym, że będzie ostoją naszej obrony.
https://cracovia.pl/files-app/file_629/20201017PF_KP092.JPG
Gdyby nie ta grzywka Rodina ;)
Dzięki Khalid za zakończenie tej dyskusji
przecież Niemczycki ewidentnie stoi na Rapie, który jeszcze nie zdążył się podnieść po rzuceniu się na murawę przy rzucie wolnym Piasta ;)
Prędzej na Alvarezie który ma już chyba odleżyny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)