Tak na szybko.
Najgorzej Dąbrowski pozniej Rapa.
Dobra zmiana Diego.
Lopes tak jak w sparingach prosto w bramkarza
Doceniam remis
DAC ogolnie do ogrania.
-
-
LE: DAC 1904 Dunajská Streda 1-1 Cracovia (11.07 - godz. 20:30)
[quote='janczer' pid='1388243' dateline='1562877091']
Kilkanaście niewymuszonych podań prosto pod nogi przeciwnika, z czego większość na własnej połowie. Jak tego nie poprawimy będzie słabo
[/quote]
W całym tym płaczu jedyna konkretna uwaga. Niby odbieramy, a tracimy; tamci lepsi w dryblingach, dobre prawe skrzydło, no ic ciekawa rzecz - rzekomo to my mieliśmy być tą "fizyczną" drużyną, co okazało się nieprawdą, mają kilku byczków, którzy wykorzystywali swoją masę i siłę.
Ktoś tu chwalił tego Kalmara? Śmieszne. Chyba za to, że potrafił sterroryzować sędziego, który kilka razy na styku wyraźnie faworyzował gospodarzy. Gwizdnęli nam 5 spalonych.... nie pamiętam aż tylu w lidze. Ręka w polu karnym - czy w tych meczach w ogóle jest VAR?
A w ogóle to był wymagający przeciwnik - nie rozumiem czepiania się o poziom. Moim zdaniem ten remis jest bardziej wartościowy niż Piasta, bo BATE grało osłabione kadrowo, a za tydzień już nie będzie.
Czasem żałuję takich 1-1... Jakby brzejebali 0-10 byłoby chyba lepiej, kierunek napierdalania byłby bardziej określony, a tak kurła, to może się zdażyć, źe ogramy tych "Słowaków"...?
Lopes to poziom porównywalny do Cabrery, nie ma skrzydeł i bocznych obrońców Rapa i Diego i Pestka to poziom grupy spadkowej polskiej ligi. Cecaric gra jakby nie miał kontaktu z bazą.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobry wynik. Myślałem, że bedziemy slabiej sie prezentowac. Mam nadzieje, ze nie zmarnujemy tej szansy
Dobry wynik, wyrównany mecz, ciąg dalszy za tydzień, oby z happy endem.
A tak się zastanawiam. Gdzie ta Streda względem esa??? Bo nie wiem jak wynik odebrać. Taki Szczecin chyba....
Potrzebujemy bramkostrzelnego napastnika. Najslapszy Rapa potem Helik. Wszystkie zagrozenia powstaly przez nasze podania na naszej polowie w poprzek boiska
Rapa dzisiaj słabiej, ale częściowo to też wina Hanki, który miewał lepsze mecze. Diego ? moim zdaniem bardzo dobrze zmienił Pestkę. Miał ciężko, bo zmiennicy, przeciw którym grał, ci 2 Murzyni, to mocne byki - mimo to dał radę.
Niektórym się chyba "zapomniało", że DAC jest mocną drużyną, o czym od początku była tutaj mowa. Nieskuteczni? Powiedziałbym, skuteczni inaczej, tzn. na sparingach było widać, że często udaje im się wkręcić obrońców rywala i wjechać z piłką do bramki albo wrzucić farfocla po przebitce z bramkarzem. No a my akurat obronę i bramkarza mamy dobrych. Gdyby mieli lepszych napastników, strzelających 90% okazji z wolnych, wykorzystujących kornery i klarowne sytuacje z linii pola karnego, to graliby w LM, a nie w LE. I tak potencjał mają lepszy, niż myślałem - nakupili sporo czarnych, mają kilku dobrze wyszkolonych krajowców - niezła drużyna po prostu.
Powiedzcie: czego nam dzisiaj brakowało? Moim zdaniem Hernandeza i Cabrery.
Moim zdaniem ani jednego, ani drugiego. Cabrera na ich sposób gry byłby za wolny; Pelle zrobił to, co dotąd robił Hernandez, tyle że bez wrażeń artystycznych.
przecież Lopes z.a.p.i.e.p.r.z.a.ł między obrońcami aż miło, Cabrera by zgasł po trzydziestu minutach
[quote='Chwostek' pid='1388272' dateline='1562878844']
[/quote]
Moim zdaniem rozgrywającego i spokoju w rozgrywaniu akcji widać jeszcze brak zgrania z przodu
[quote='Chwostek' pid='1388272' dateline='1562878844']
[/quote]
Kolego, nie możemy żyć przeszłością, tych zawodników już nie ma
i nalezy się z tym pogodzić, a nie przywoływać przy każdym mniej korzystnym wyniku.
Sytuacje były, wynik poprawny, DAC to nie są ogórki.
Zapełniamy stadion przed rewanżem i lecimy do drugiej rundy. Tylko Pasy!
Mi się nie podobało, że graliśmy jakby na "ciężkich nogach". Mało ruchu, słaba dynamika, niecelne podania. Jeśli MP zrobi mikrocykl pod odzyskanie świeżości po okresie przygotowawczym to może być dobrze.
Na ten moment (czyli przy 0-0 u nas) jestesmy w drugiej rundzie.
Jest dobrze - za tydzien wygrywamy 1:0 i jedziemy dalej :blush: :exclamation: :exclamation:
Znacznie lepsza pierwsza połowa Słowacy mieli spore problemy przy wychodzeniu z piłką z własnej połowy 4-5 razy robiło się groźne sytuacje,bramka dla nas przypadkowa odbita piłka zmyliła bramkarza, druga połowa pod dyktando miejscowych ale groźnych sytuacji niewiele 3-4 razy,sporo szczęścia przy ostatniej akcji meczu.My jedna akcja Cecerica i tyle.Wynik bardzo dobry ale potrzeba napastnika.Gdyby nie grała Cracovia to druga połowa nie do oglądania nudy.
Koleś ma fajne nazwisko Blackman ,czyli czarny facet.
w Telewizji bardziej było słychać naszych niż tamtejszych kibiców jak wrócą z meczu forumowicze zobaczymy ich wrażenia :) wydaje mi się ze specjalnie mało kibicowali nasi przyjaciele Węgrzy:) za tydzień jestem na F4 oby był cały stadion :)
Hanca mógł mieć asysty i kluczowe podania/a Cracovia wygraną/ ale niestety złe wybory rozegrania i nie dokładność- mam nadzieje że w rewanżu zagra lepiej.
Mieliśmy ze 2-3 kontry które powinniśmy skończyć golem a strzeliliśmy dupą przeciwnika. Niech i tak będzie.
Sporo przejmowalismy w środku pola - DAC chyba troche spięty. O ile w pierwszej połowie od razu ładnie rozrzucaliśmy piłki na skrzydła i pruliśmy na bramkę, o tyle w drugiej zaraz po przejęciu... oddawaliśmy.
NIe wiem czy to Probierz ich cofnął żeby pilnować wyniku, czy po prostu Streda się lepiej ustawiła.
U siebie musimy zagrac jak w 1 połowie a będzie dobrze. Zaskoczyli mnie nasi, zwłaszcza Pele i Lopez.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)