I to jest najgorsze, że młyn u was cały krzyczał o Wiśle, a np. w Jaworznie tylko pikniki. Dlatego o wiele większy mam szacunek do Szczakowianki niż do was.
Buraki i tyle! Dobrze wam tak!
-
-
specjalne pozdrowienia dla Sanoczan
..... co prawda to prawda : tym razem nie zwalą winy na kilku gówniarzy bo "wiiiisla-kra-kow" (na taką odpustowo-wiesniacką melodie) spiewał cały Torsan !!! ... faktycznie gorzej niz Szczakowianka !!!
ale ich hokeistów to mi szkoda, moim zdaniem też zasłuzyli na awans!!! cały sezon liderem .... no ale takie życie ... awansują Ci co maja pieniądze!!!
... ale w tym jedynym przypadku jakoś mi to nie przeszkadza ;-))) ... ale w życiu mnie to boli, masz kase- masz wszystko :-((((
Wiadomość zmieniona (20-03-04 09:48)
Nie wydziwiajcie już tak nad Sanoczanami. To normalny odruch w malych mieścinach. Kiedyś na meczu Łomża - Białystok cały stadion darł się
Cracovia (a byliśmy wtedy w 3 lidze i podejrzewam ,że większość z miejscowych nawet nie wiedziała w której...)
W miasteczkach i wioskach są dwa efekty. "Masowa" popularność drużyny co gra w pucharach. Był to Widzew potem Legia teraz Wisła a kiedyś jeszcze Górnik Zabrze. Drugi efekt to chęć "podpięcia się" pod jakikolwiek większy ośrodek by kibicować też komuś "na topie".
Jak ktoś nie mieszkał w "dziurze" 100 km od większego miasta to nijak tego nie wyrozumie;-)
Ponury cały Torsan nie śpiewał "Wisła" ale na pewno większość.
To że w Sanoku wolą bardziej Wisłe niż Craxe to inna sprawa, ale nigdy w Sanoku nikt nie śpiewał Widzew jak grał w pucharach więc coś źle sugerujesz icek66.
ale macie racje zchowanie "kibiców" którzy stali za boksem kar było debilne. Najciekawiej było na początku 2 tercji najpierw "j...ć Kraków", potem "każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie", a później "Wisła Kraków"
bardzo "inteligentne" też było "j...ć Jasło", a póżniej "Rafineria Jasło" (sponsor)
ale w Sanoku nie wszyscy są tacy mądrzy jak oni
pozdro
Zabrać najlepszych zawodników, apelować do sponsora, by się wacofał. Najpierw dobić, a później olać s.......ów. Tomuska, gorące pozdro !
pms, co Ty sugerujesz? Może jaśniej?
Wiadomość zmieniona (20-03-04 12:00)
A ja ich wcale nie żałuje,rewanż za zeszły sezon wpełni udany,a wtym sezonie tylko oni nie zezwolili,nie zgodzili się na zmienienie meczu jak nie było na siedleckiego lodu i dostali za to walkower!!!Nawet dwa!!!To sie zemścilo jak nie grają ferpley to maja za swoje!!!!!!
Cracovia Pany!!!
"apelować do sponsora, by się wacofał."
Kamil już większego łajdactwa wymyślić nie mogłeś???
Tak właśnie atakowano(wiadomo czyi kibice) naszego sponsora po NH w czerwcu. Zastanów się chłopie!
Nie liczcie na nasze obżalanie, lecz tarzajcie się w swoim gnoju,bo nic i nikt was nie wytłumaczy, nawet socjolog icek: tak wulgarnego chamstwa jeszcze nie spotkałem . Swój klub ściągnęliscie na dno. Wy nie zasłużyliście na tak dobrych hokeistów, jakich macie. Los jest sprawiedliwy. Do budy!
Wiadomość zmieniona (20-03-04 15:46)
Pasiak46 - czytam twoje wstawki i jestes dla mnie zalosny.
Rozśmieszają mnie niektóre wasze teksty,jak to caly Torsan caly czas krzyczal o wisle - zdarzylo sie tych kilka haseł,nie przeczę,zdarzyly sie tez obrazliwe wsatwki o craxie,to także miało miejsce - ale cały Torsan żył przez cały mecz gorąco dopingując swą drużynę, jakoś nie chcecie tego zauważyc- totalne debilstwo matołów rzucających na lód butelki to najgorsza rzecz jaka się przydarzyła - zastanawia mnie co robiła ochrona przy wejsciu - patrzylem i widzialem,jak obmacują ludzi - nie wiem,jak pozwolono wnieść te butelki - z tego powodu jest mi przykro - zawsze znajdzie się jakaaś grupa debili,którzy potrafią zepsuć sportowe święto
GRATULUJĘ WAM AWANSU
Żałuję tego meczu - wydawało się,że jest już wygrany - brakowało tak niewiele - ci z was,którzy byli w sanoku przyznają chyba,że zagraliśmy naprawdę dobry mecz, żal mi hokeistów,którzy na lodzie zostawili tyle zdrowia - niektórzy po meczu płakali - SCENARIUSZ JAK U HITCHCOCK'A - ja w końcówce opadłem już z sił - przy karnych,gdy wyrównał dymek,a wasz zawodnik przestrzelił usiadłem na ławce - takich emocji na lodowisku już dawno nie było.
Zaręczam,że sędzia czasu rzetelnie wykonywał swoje obowiązki - stałem tuż obok,zresztą podobnie jak kierownik waszej drużyny. NIe było mowy o jakichkolwiek manipulacjach - po prostu rozleciało się "pudło" z czasów późnego gierka, a może wczesnej solidarności :)
Jesteśmy zwykłymi ludźmi - zaprosiliśmy jednego z waszych kibiców po meczu do knajpki na łyk piwa do naszego stolika - kumpel kolegi ze studiów :) zamoczyłusta i pobiegł świętować awans.GRATULACJE
Nie wszysacy kibice Sanoka to ogórki...dwóch po meczu przyszlo do naszego busa i pograrulowali nam awansu! Przepraszając za butelki oraz śpiewy o psiochach....
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
Nie wszyscy kibice Sanoka to ogórki, bo reszta - buroki..... Panowie, rozumiem wasze posłannictwo miłosierdzia, ale nie mogę zrozumieć daltonizmu. Patrzcie, podczas gdy Profesor wynajął autokary - nasi "milusińscy" zatrudnili gorliwych policjantów, aby udaremnili obecność naszym kibicom na meczu , podczas którego zachowali sie wobec nas jak ostatnia dzicz. Następnie obiecywali (niektórzy) poprawę. Specjalną misję dyplomatyczną pełnił szczekacz tomuska na naszym forum tłumacząc to i owo (w sumie ble ble) . Nikt prawie w to nie uwierzył. Profesor już nie dał się nabrać i autokarów nie wynajął dla naszych kibiców. I słusznie! O drugim meczu szkoda mówić. Myślałem , że wszyscy już doskonale zorientowali się w temacie, a tu jacyś propagatorzy robią nam naocznym świadkom draństwa wodę z mózgu . Jakoby w Sanoku ktoś tam jest jakimś wyjątkiem..i po meczu mówi ludzkim językiem oraz potrafi się zachować....... Panowie, i co z tego wynika? Czy ktoś widział wasz czynny sprzeciw wobec tej patologii. Czy jakiś policjant lub ochroniarz zareagował na rzucajacych butelkami? A ty tomuska odważnie milczałeś, czy ryczałeś ze swoimi ziomkami? Może najlepiej zamilczeć niż paplać bez sensu.
I na zakończenie; piszę pod wpływem rozczarowania wobec sanoczan i być może nie jestem w stanienie uwierzyć w ich humanizm. A może to psychoza tłumu wyzwala w zbiorowości takie pierwotne instynkty. A może taki tomuska w czasie meczu ryczał jak "źwirz", a po meczu przyszło opamiętanie i zaczyna grać rolę cywilizowanego , bo przecież studiował na AGH>>>>>>>>>>?
Wiadomość zmieniona (21-03-04 08:01)
kilka slow do sanoczan z prosba o zastanowienie sie dla krakowian... bo jak to mowia, nie wszystko zloto co sie swieci:
ja mysle, ze mozemy byc dumni... i pisze to calkiem powaznie. ostatnie 10 lat pokazalo, ze dobrze pracujemy z mlodzieza i nie musimy szalec z kasa aby zrobic druzyne. w finale powinela nam sie noga. ale taki jest sport. pamietajmy jednak, ze mamy blisko 200 dzieciakow grajacych w hokej i to jest baza do robienia czegos... nie musimy sie wstydzic tej pracy i tych dzieciakow... po prostu to swiadczy o nas, jako o pelnym klubie... moglismy wziac cala piatke graczy ale nie udalo sie. byla opozycja w klubie, ktora sprzeciwiala sie temu. ale kto wie, czy nie bylo to dobre. bo jak mozna byloby popatrzec w oczy chlopcom, ktorzy utrzymali hokej w tym miescie, grajac za darmo a teraz przychodza ludzie, korzy dostaja po pare tysiecy zlotych....? cracovia zrobila sukces ale kto za nim stoi. oprocz stebleckiego sa to horny, malinowski, marcinczak. a reszta zawodnikow byla statystami. i tak bedzie dalej. bo nie ma bazy w postaci wychowankow. nie ma tego co jest esencja calego klubu w przypadku sanoka. mozna mowic o dawnych zaslugach pasow dla polskiego hokeja. ale co z tego skoro aby zrobic druzyne i wynik trzeba kupic cala piatke a pozniej dobrac jeszcze 12 zawodnikow. a gdzie miejsce dla chlopcow, ktorzy uratowali hokej dla krakowa? na lawce! ot i wszystko... dlatego mysle, ze nie ma co rozpoczac nad brakiem awansu i cieszmy sie z tego co mamy. a przyszlosc tak naprawde pokaze, kto bedzie sie cieszyl a kto smial... BRAWA DLA CHLOPCOW Z WALKE DO KONCA!
taaaa kamil - jednak tylko playstation
Kamilu odpuść im. Sami się może zreflektują. Jak nie, to się zadławią własną złością. Ja tam cztery razy byłem w tym sezonie więc się nasłuchałem na swój temat ale złośc mi przeszła. Mamy teraz przed sobą Nowy Targ, Oświęcim, Tychy, Gdańsk, Katowice...
To jest temat a nie ten folklor.
Tomuska rozumiem Twój patriotyzm ale... "rzeczywistość skrzeczy". A raczej lży, wyzywa, poniża i rzuca butelkami.... (dwie taczki stłuczki szklanej zostało ) Nie czuję się uprawniony do prawienia wam morałów, niemniej cieszę się bardzo że nieprędko przyjadę do Sanoka.
Nieprzyjemne miejsce.
qba-puknij się w główkę.........I to mocno....
qba ! - Jesteś w błedzie ! Piszesz o Horny, Malinowskim i innych , ale nie wiesz , że Cracovia ( Hokejowa ), to nie ta Cracovia co wczoraj. To będzie wielka Cracovia o takim poziomie o którym wy bedzięci tylko śnić !! Za 10 lat będziemy mieć 20 Stebleckich !
pukam sie w glowe i czekam 10 lat ;)
AjKot napisał(a):
> Jak czytałem na waszym forum te chamskie i wulgarne odzywki to
> pomyślałem, że nie jesteście godni gry w najwyższej lidze.
> I sprawiedliwości stało sie zadość.
> Będziecie grać nadal z juniorami Unii czy Stoczniowca, może
> ktoś nie bedzie miał lodu to warkniecie, że nie ma woli
> przenieść gospodarza i punkty gratis znów wasze. Przez czas
> najbliższy stracicie kilku zawodników, może Demkowicz znajdzie
> miejsce u nas. I tak zostajecie na swoim miejscu, czyli
> nieliczący sie w Polsce, prowincjonalno-wiejski klubik z
> mocarstwowymi ambicyjkami.
> A kibiców miotajacych butelkami w kobiety, na naszym sektorze,
> serdecznie pozdrawiam. Jaka wieś taka kultura.
podziwiam cie AjKot, ze ten jad, ktory masz w sobie jeszcze cie nie zzarl od srodka... twarda sztuka z ciebie. slowo daje, twarda - tak trzymac i nie popuszczac - jak mawial klasyk jadu...
ech... i tak w kwestii kibicow. wiele padlo tutaj gorzkich slow, jacy to sa ludzie w sanoku - tymczasem przypominam sobie zdarzenie sprzed kilku lat, jak skh wygralo w krakowie po rzutach karnych. emocje byly do samego konca. zawodnicy cracovii (min. musial i sliwa) nie mogli pogodzic sie przegrana. podjechali do boksu sanoka i zaczlei wyzywac druzyne... kiedy opuszczalismy hale, w drodze do szatni, zostalismy napadnieci przez kibicow cracovii - kilku kolesi, min z kijami bejsbolowymi, zaczelo okladac hokeistow i dzialaczy klubu. dzialo sie to przy aplauzie kilku zawodnikow cracovii. dzialacze pasow schronili sie pospiesznie w budynku gdzie sa szatnie. efektem tej akcji byly porozbijane glowy, skradziony telefon komorkowy, wybite szyby w autokarze... czasem wiec propnowalbym zerknac do swojego ogrodka...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)