Ja obecnei od pierwszego sezonu oglądam Z Archiwum X co ciekawe słyszałem że ma być nowy sezon i starzy aktorzy mają porwócić do gry :)
-
-
SERIALE !!!
"What Remains"
Ciekawy miniserial kryminalny.Trzyma w napięciu do samego końca :)
http://www.filmweb.pl/serial/What+Remains-2013-680769
6 dni później
House of Cards 2 wlasnie wyszedl.
Drugi sezon The Following zaczyna się dość dobrze.
Fallowing jest slaby, jedynie 1 odcinek 1 sezonu byl niezly, niezla byla zapowiedz tego serialu, ale caly serial jest slaby.
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Fallowing jest slaby, jedynie 1 odcinek 1 sezonu
> byl niezly, niezla byla zapowiedz tego serialu,
> ale caly serial jest slaby.
mi się tam podoba choć czasami rzeczywiście przesadzają...
Dupy nie urywa, ale nie jest też jakimś mega syfem - da się oglądnąć.
13 dni później
Dupę za to urywa "Detektyw". Niesamowita rola Matthew Mcconaughey'a, który spokojnie dorównuje, jeśli nie wyprzedza aktorsko Bryana Cranstona (Walter White z "Breaking Bad"). Sam sposób mówienia detektywa Cohle'a to coś niesamowitego i te jego dialogi/monologi o nastawieniu do życia, o jego filozofii. Sama treść wydaję mi się mniej ważna. Sposób jej przekazania jest imponujący!
Uwielbiam seriale/filmy z wątkami kryminalnymi, seryjnymi mordercami (np. fenomenalny "Sherlock", który od ndz na "dwójce" :P) tak więc wszystko leży mi w tym serialu. Sam osobiście nie mam takiego typowego "oka filmowca" (nie wiem jak to lepiej nazwać), więc dużo rzeczy na pierwszy rzut oka mi ucieka jak np. analogie pomiędzy obrazami, wyglądem ścian, ogólnie tym co się dzieje w tle, lecz po dokładniejszej analizie widać, że wszystko w tym serialu ma sens i jest dopięte na ostatni guzik. Do końca sezonu jeszcze 2 odcinki, a zapowiedź 7 epizodu narobiła apetytu!
A do tego wszystkiego na ekrany wraca "Hannibal". Widziałem tylko jeden trailer i sobie odpuściłem czytanie jakichkolwiek spoilerów, więc na pewno będę zaskoczony, szczególnie mając jeszcze w pamięci finał pierwszego sezonu.
A tu już za miesiąc "Gra o tron", do końca zbliża się "How I met your mother" i po dłuższej przerwie "zaraz" wracają "Chirurdzy. Chciałem jeszcze zdążyć przed końcem lutego z "House of card's" (pierwszy sezon), ale mi się nie udało, a tu już drugi wjechał (czyt. sezon) ..., a wiosenny semestr już od poniedziałku... eh.
27 dni później
Ma ktoś może całego Spartacusa na dysku?
7 dni później
jak tam po finale HIMYM? DO tej pory jak sobie pomyślę o ostatnim odcinku to nie wiem co mam myśleć. Kapitalnie rozwiązanie twórców serialu :). Co do treści to nie ma co pisać, żeby nie spoilerować. W weekend wraca GoT!
31 dni później
ma ktos moze na dysku Wikingów sezon 2 ?
wszystko masz na cda.pl za free. odblokowali się i można oglądać za darmo. serial jest rewelacyjny, gre o tron przewyższa o wiele
Ja mam. Eh..szkoda, że 3 sezon dopiero za rok.
Ostatnia scena z Ragnarem Lothbrokiem trzymającym w rękach królewski miecz zapowiada 3-ci sezon Vikingów na arcyciekawy !
Polecam też serial historyczno-sensacyjno-przygodowy "Demony da Vinci" (leci już 2-gi sezon) i nowy, fantastyczny "The 100".
Gra o tron nie umywa się do Wikingów. Zrobią 1 odcinek w którym coś się dzieje, a reszta to "sranie po krzakach" i tak mija sezon za sezonem w nadziei, że w następnym odcinku coś się stanie. W Wikingach nie ma takich przestojów.
Breaking Bad 9/10
pierwszy sezon troche nudnawy,ale co następny to lepszy...polecam
81 dni później
"Arrow" bardzo fajny serial, wciąga. Wyszły 2 serie dopiero
9 dni później
Ja właśnie skończyłam szósty sezon "Mentalisty". Mega wciągający, polecam. Na szczęście już kręcą siódmy sezon:)-D.
Zacząłem oglądać Suits, na razie obejrzałem 1-szą serię.
Gdybym miał klasyfikować seriale, które oglądałem w przeciągu ostatnich kilku lat, to mój ranking wyglądałby tak:
1. Gra o tron.
2. Wikingowie.
3. Walking Dead.
4. Suits.
5. Kompania braci.
6. Pacyfik.
Wszystkie powyższe seriale jednak są bardzo dobre, a różnica między nimi w punktacji nie byłaby duża. Gra o tron najbardziej mnie wciągnęła i najbardziej nie mogę doczekać się jej kolejnych odcinków, stąd pierwsze miejsce :)
5 dni później
[b]Orange is the new black[/b] - 2 sezon trzyma poziom tak jak i pierwszy
[b]Hannibal[/b] - 2 sezon, jak dla mnie dużo, dużo lepszy niż pierwszy
[b]Chirurdzy[/b] - standard, czyli cały czas mam słabość do tego serialu i uważam, że jest mega kotem, ale niestety już za długo się ciągnie. Stacja zamówiła już sezony 11 i 12, a ja nie potrafię sobie wyobrazić tego serialu bez Young ;/
[b]Pretty little liars[/b] - zdecydowanie za długo się ciągnie... i nie zanosi się na koniec tego serialu
[b]Gra o tron[/b] - klasa sama w sobie. Co sezon to lepszy. Na 5 sezon czekam z niecierpliwością.
[b]Wikingowie[/b] - osobiście strasznie się zawiodłem po tych wszystkich komentarzach na temat tej produkcji. Do GoT się nie umywa.
[b]Utopia[/b] - na razie jestem po pierwszym sezonie (6 odc) i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba. Historia Jessici Hyde zdecydowanie na "+".
[b]Fargo[/b] - nie oglądałem żadnej z części Hobbita, a Martin Freeman kojarzy mi się tylko i wyłącznie z jego rolą z Sherlocka (kolejny fenomenalny mini-serial), dlatego strasznie ciężką było mi patrzeć na jego postać w sposób negatywny, a nie wątpliwie na taki zasługuję. Spotkałem się z opinią u znajomych i nie tylko, że serial na wysokim poziomie. Mnie trochę rozczarował i dalej nie mogę dojść do wniosku dlaczego.
[b]Brooklyn 9-9[/b] - jeden z lepszych sitcom'ów ostatnich lat. Jake Peralta ze swoją ekipą dają czadu (tu)
[b]Homeland[/b] - dobrze, że był 3 sezon i to nawet udany, ale dalsze brnięcie w losy Carrie gdzieś na wschodzie śmierdzi mi niewypałem
coś dla fanów Breaking bad - krótki teaser Better Call Saul, który rusza już w lutym :) ==> https://www.youtube.com/watch?v=h0krpk5LLuQ
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)