The walking dead jest kozacki.
http://www.filmweb.pl/serial/Walking+Dead,+The-2010-547035
-
-
SERIALE !!!
Dementor, Dextera polecam:)
Zgadzam się, Dexter godny polecenia
Ja musze w koncu 5 serie stargac.
A brat Kelly sypia z Bree van DeKamp z Gotowych na Wszystko (7 sezon)
W sieci sa 2 odcinki nowej, czwartej serii Californication (Preair)
Już czekam na 2 serię "The Walking Dead".Niestety trzeba troche poczekać(październik 2011:()
Dem polecam FRINGE
14 dni później
W kategorii: "nowosci w polowie sezonu serialowego" - pojawil sie ciekawie zapowiadajacy "Lights Out" stacji FX (m.in. "The Shield", "Sons Of Anarchy"). Ogladal juz ktos?
"Lights Out" po pierwszym odcinku zapowiada się całkiem przyzwoicie. Dobra obsada i dość ciekawa historia. Całe szczęście, że jest to serial stacji FX, dzięki czemu możemy być praktycznie pewni, że będzie na antenie przez co najmniej jeden sezon.
Niestety oceniając po wynikach oglądalności pierwszego odcinka, prawdopodobnie będzie to pierwszy i ostatni sezon. Chociaż z kablówkami nigdy nic nie wiadomo :P
A ja polecam True Blood, sa 3 serie. Totalnie wyjebane.
Ktos moze powiedziec ze kicz bo wampiry itd. Uwierzcie mi nie ma nic mylnego, sam tak myslalem ale zmienilem zdanie po kilku odcinkach.
Goraco polecam !
premierowe seriale, na razie emitowano po dwa odcinki:
Shameless (US) - o patologicznej rodzinie z Chicago; zapowiada się niezgorzej
Episodes - o Angolach, którzy przyjechali do Hollywood nakrecic wersje US swojego serialu; ma potencjał
kolejne sezony:
drugi V - nuda
czwarty Californication - trzyma dobry poziom
za kilka dni napisze cos o premierowym The Cape, bo ostatnio probowałem sie z nim zmierzyc, ale zasnąłem*
*[i]nie nie z nudów, była 3 w nocy[/i]
Krst pod Triglavom Napisał(a):
-------------------------------------------------------
za kilka dni napisze cos o premierowym The Cape,
bo ostatnio probowałem sie z nim zmierzyc, ale
zasnąłem*
*nie nie z nudów, była 3 w nocy
Myślę, że w dzień też uśniesz :P Obejrzałem pierwsze 2 odcinki (tylko dlatego, że oba były emitowane w tym samym tygodniu) i podziękowałem. Nie podoba mi się w ogóle sam pomysł serialu, ogólnie jest to coś bardziej dla młodszych widzów, albo starszych fanów komiksów i facetów w pelerynach ;) Nawet Summer Glau tego nie uratuje :P
Shameless dla mnie zbyt patologiczne, także nie podchodzi mi tematycznie. Ale nie można powiedzieć, że byłem znudzony oglądając pierwszy odcinek, więc jeśli ktoś lubi taką tematykę to na pewno powinien sprawdzić ten serial.
"The Cape"- dla ludzi lubiacych komiksowe realia, czytelny, przewidywalny, jak wyzej wspomnial Gum - raczej dla mlodszych widzow. Mimo, ze zaliczam siebie do tej grupy ;) to sobie odpuszczam
"Episodes" - ogladalem 2 odcinki. Dam mu jeszcze szane - ale mozliwe ze to bedzie jedyny sezon tego komediowego serialu z Matt'emLe Blanc'iem
"Lights Out" - z nowych seriali moj faworyt. Opowiada o byłym(?) bokserze. Nie zmienia to jednak faktu, iz licze, ze sie jeszcze bardziej rozkreci
Za dwa dni startuje mini serial, prequel Spartacusa - "Spartacus: Gods of the Arena "
Niestety aktor Andy Whitfield, odtworca tytulowej roli, nie uporal sie ze swoimi problemami zdrowotnymi (z tego tez powodu powstal prequel) i w nastepnym sezonie, ktory bedzie tworzony ronolegle do emitowanego prequela zastapi go jakis tam Liam McIntre.
"Episodes" obejrzałem, jak pewnie większość osób, z racji występującego tam Matt'a LeBlanc'a, który wciela się w "rolę" samego siebie. Mimo, iż sam Matt pojawia się dopiero w drugim odcinku i można powiedzieć, że te dwa pierwsze odcinki były swego rodzaju wprowadzeniem, to przyjemnie się oglądało i jestem ciekaw jak to się dalej wszystko potoczy.
Z innych nowości - "Harry's Law", nowy prawniczy serial. Jak we wszystkich serialach od Davida E. Kelley (np. "Boston Legal", "Ally McBeal" ) trochę na poważnie, trochę na wesoło. Ogólnie fajny odcinek premierowy.
[quote=Gum]
Nawet Summer Glau tego nie uratuje :P
[/quote]
ranisz moje serce, liczylem wlasnie na Summer Glau, jak by tam nie grała to nawet by nie przyszło do głowy by to zassać
Nie wiem czy ktoś polecał tu "Breaking bad" ze świetnie zagraną i wyrazistą główną postacią serialu. Godny polecenia jest też szeroko reklamowany w Polsce "Boardwalk empire".
Pierwszy odcinek "Spartacus: Gods of the Arena" nie zawiódł - świetny!
a co najlepsze nie ma blokady terytorialnej na stacji Starz i mozna ogladac u nich na stronie
http://www.starz.com/originals/spartacus/screeningroom/Pages/screeningroom.aspx#/episode-1/
zgadzam sie z griszaKSC widziałem obydwa seriale
wg mnie: breaking bad 10/10
boardwalk empire 9/10
troche słabsze ale równiez warte obejrzenia deadwood i wspomniany wyzej spartakus
Krst pod Triglavom Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> kolejne sezony:
> drugi V - nuda
>
>
> za kilka dni napisze cos o premierowym The Cape,
>
gdzie to obejrzałeś??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)