Pierwszym uczestnikiem jest zwycięzca Pucharu Kontynentalnego [color=#1d2129][size=small][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Yunost Mińsk,[/font][/size][/color]
-
-
CHL 2018/19 - Where Europe comes to play!
W 6 najlepszych ligach najbliżej awansu do CHL są:
(zwycięzca sezonu zasadniczego ma pewne miejsce w tych rozgrywkach)
W Szwecji - Vaxjo Lakers
W Finlandii - Karpat Oulu
W Szwajcarii - SC Bern
W Czechach - HC Plzen
W Niemczech - Red Bull Monachium
W Austrii - Vienna Capitals
21 dni później
Właśnie rozpoczął się finał. Transmisja na Eurosport2
Co decyduje o tym że grają w Szwecji a nie w Finlandii? W zeszłym roku też Frolunda grała u siebie ze Sprata Praga? Pozycja ligi w europejskim rankingu?
Ilość wygranych meczy w bieżących rozgrywkach.
Dzięki wielkie!
30 min finału na razie bez bramek choć Vaxjo ma przewagę mecz bardzo dobry , przyjemnie ogląda się hokej tak składny, szybki, twardy.
Finowie górą 2:0, co będzie na IO ???
205 dni później
Tyszanie grają jak równy z równym z IFK Helsinki. Po dwóch tercjach 3:3, a pierwszego gola zdobył Sykora :)
Nic dziwnego, to mega hokejarz jak na nasze warunki. Jeszcze wiele razy będziemy żałować, że gra przeciwko nam.
Niestety, 5:3 dla Finów, ale Tyszanie wstydu polskiemu hokejowi nie przynieśli ... grali ambitnie, bez kompleksów, zabrakło trochę umiejętności :)
Agent - pełna zgoda co do Sykory
Dziś Tyszanie otrzymali srogą lekcję od wicemistrzów Szwecji. Skelleftea pokonała Tyszan na De Golla 8-1, cóż konfrontacja z najlepszymi bywa bolesna. Szwedzi najprawdopodobniej po piątkowej porażce z Włoskim Bolzano poważnie podeszli do podopiecznych Gustlika.
Oglądałem dziś 3-cią tercję meczu Tyszan z Skellefteą. Tyszanie zamknięci na swojej tercji, rzadkie kontrataki. Efekt - 6:2 w meczu dla Szwedów. Ciekawostką jest fakt, że w drużynie Skelleftei był Murzyn, co jest rzadkim zjawiskiem nawet w NHL :) Na trybunach pustki, cóż dla szwedzkiej publiczności zespoły z naszej ligi nie są ciekawym przeciwnikiem :) Natomiast dobrze słyszalni kibice tyscy, którzy dopingowali nawet pomimo utraty kolejnych bramek :)
Dla szwedzkiej publiczności żaden rywal w ramach CHL nie jest ciekawym przeciwnikiem i tam zawsze są pustki. Co do murzynów to 2 lata temu gdy graliśmy z Farjestad to też grał czarnoskóry szwed ;)
Tyszanie mimo dużych wzmocnień jak na nasze realia ,wyniki póki co osiągają podobne do naszych. Niemniej ich problemem w tej edycji jest obsada bramki w pierwszym meczu z beznadziejnie bronił Murray ( w pierwszej tercji co strzał to gol) dziś zastąpił Go młody Lewartowski. Bez pewnej obsady bramki nie wywalczą upragnionego punktu... A Radzik w Sosnowcu będzie bronił ;)
Byłem na meczu z Farjestad, ale albo coś musiało mi umknąć albo zwyczajnie zapomniałem ;)
Dzisiaj bramkarz w 3-ej tercji był bombardowany gradem strzałów, zwłaszcza gdy Szwedzi grali w przewadze :)
[quote='Hrabia' pid='1336742' dateline='1536262191']
Byłem na meczu z Farjestad, ale albo coś musiało mi umknąć albo zwyczajnie zapomniałem ;)
[/quote]
Poszperałem i znalazłem: Hugo Enock się nazywa i nie gra już w Farjestad ;)
Tychy całkiem niezły wynik wykręciły. Szacunek!
Tylko 2:1 w plecy :) Biorąc pod uwagę miejsce Polski i Finlandii w hokejowym świecie to bardzo dobry wynik :)
[quote='Hrabia' pid='1337014' dateline='1536439813']
Tylko 2:1 w plecy :) Biorąc pod uwagę miejsce Polski i Finlandii w hokejowym świecie to bardzo dobry wynik :)
[/quote]
Owszem, szkoda bo remis był w zasięgu Tyszan zadecydowały kary, dwa gole dla Finów padły gdy grali w przewadze, na uwagę zasługuję asysta Sykory przy golu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)