Zgadzam sie w 100% z 3 ostatnimi wpisami.....Panowie wyluzujcie.....
-
-
Drumlak w Krakowie
Ostatnie wzmocnienie Cracovii
Wak 17-03-2004, ostatnia aktualizacja 17-03-2004 22:26
Trener "Pasów" Wojciech Stawowy na wtorkowym spotkaniu z krakowskimi kibicami w klubie Enigma obiecał sprowadzenie "znanego pomocnika z nielubianego przez nich klubu". Być może już dziś były piłkarz Pogoni Paweł Drumlak podpisze kontrakt z Cracovią.
Trener Stawowy szukał wprawdzie lewoskrzydłowego konkurenta dla Pawła Nowaka (Drumlak jest środkowym pomocnikiem), ale "Drumi" nie wydaje się tym zmartwiony. - Nawet trener Baniak [prowadzi Pogoń - przyp. red.] twierdził, że Cracovia to zespół nieobliczalny, bo trener Stawowy nie przypisuje piłkarzom określonych pozycji. Dlatego boczni pomocnicy mogą się stać środkowymi i na odwrót - argumentuje zawodnik.
- Jesteśmy bliscy porozumienia, może podpiszemy kontrakt w czwartek? - uchyla rąbka tajemnicy prezes "Pasów" Paweł Misior. - Mamy tylko wątpliwość: czy możemy bez przeszkód zgłosić piłkarza do rozgrywek -zastanawia się prezes, który potwierdza, że Drumlak był wczoraj na rozmowach w Krakowie. Czy piłkarz jest drogi? - Złotych gór mu nie obiecaliśmy - zaprzecza Misior. Bezrobotny zawodnik, mimo zamknięcia okienka transferowego, powinien dostać zgodę PZPN na grę.
Czy kibice Pogoni wybaczą Drumlakowi przenosiny do nielubianej przez nich Cracovii, na dodatek walczącej też o awans do I ligi?
- Jakbym miał wybór, to nie poszedłbym do Cracovii, ale po rozwiązaniu kontraktu z Pogonią nie mam pracy, a gryfusem [maskotka szczecińskiego klubu, tak jak wiślackiego smok - przyp. red.] na Pogoni nie mam zamiaru być. Muszę utrzymać rodzinę - argumentuje piłkarz.
Tinta:
Paweł Drumlak: 28 lat, środkowy pomocnik, 176 cm/73 kg. Kluby: Stal Stocznia Szczecin 1990-1992, Pogoń Szczecin 1993-1994, Energetyk Gryfino 1994/1995, FC Lucerna 1995/1996, Pogoń 1996/1997-2001/2002, Zagłębie Lubin 2002/2003, 2003/2004 jesień Pogoń, Columbus Crew (USA) testy: wiosna 2004.
Występy i bramki w I lidze: 127/14. W rundzie jesiennej strzelił dla Pogoni 4 gole, w tym bramkę w wygranym 3:0 meczu Pogoni z Cracovią.
jedno jest pewne, na ocenianie Drumlaka jest jeszcze za wczesnie, niech wyjdzie na boisko i pogra to zobaczymy czy robi to z sercem, czy się stara i czy jest wzmocnieniem czy osłabieniem, jak się wkomponuje w zespół...
wszystkie dywagacje o tym skąd jest i kto jest zweryfikuje boisko. Jesli będzie słaby to pożegnamy go bez żalu a póki co poczekajmy.
Nie przesadzajcie. A co powiedziałby np. Szwajdych, gdyby go zapytano, czy jest zachwycony przejściem do ŁKS-u? Tylko że pismaki go nie pytają, bo jeszcze nie jest taką gwiazdą. Drumlak od początku grał własciwie tylko w Szczecinie i czego żądacie od niego, żeby nagle powiedział: walę Szczecin, bo zawsze marzyłem o grze w Cracovii?
hehehe
Panowie nieprzekreslajcie go po jakis marnych wypowiedzach w mediach co 50% i tak jest przekrecane albo jest nieprawda!!!
Ja wam powiem tylko tyle. Popatrzcie na to z innej stronny. Skoro mamy pieniadze i mozemy sobie na niego pozwolic to czemu nie??? Dawniej moglismy tylko o takich pilkarzach pomarzyc!!! A skoro Profesor wyklada na niego pieniadze i liczy sie z tym ze Drumlak moze grzac ławe to niejest tak zle i kolejny piłkarz nam niezaszkodzi. Zreszta czas pokaze na co go stac. Jednak ja osobiscie rowniez niejestem do niego przekonany!!! No i jeszcze ta Pogoń!!! Ale spojrzcie co zrobila Zwisła z KALU:) Kibice GTSu wybaczyli UCHE. Mysle ze u nas byloby to nie do pomyslenia.
Szkoda bo cokolwiek by o nim zle mowili lub pisali trzeba przyznac ze potrafi zagrac i jesli sie postara to bedzie nie lada wzmocnieniem .Za swocih dobrych czasow napastnikom pozostawalo juz tylko lupac do bramy po jego podaniach a i sam strzelic potrafi wiec coz takie zycie . Mnie to osobiscie zmartwilo a wam pozostaje sie cieszyc :D
Wogóle nie rozumiem dlaczego piłkarz ma się aż tak strasznie identyfikować z klubem ? Przecież on tu przyszedł tylko grać,a jeśli oprócz tego darzy klub i jego kibiców dodatkowo jakąś sympatią to dobrze, ale jak nie to tragedia się nie dzieje. To kibice są od kochania klubu, a nie piłkarze.
Transferowy hit w Cracovii?
Czy w Cracovii szykuje się transferowy hit? Na rozmowach w klubie zjawił się 28-letni pomocnik Paweł Drumlak, były zawodnik Pogoni Szczecin, Zagłębia Lubin.
Drumlak rozmawiał z włodarzami klubu. - Jesteśmy wstępnie dogadani z Pawłem Drumlakiem. Jest jedna wątpliwość, czy po zamknięciu okienka transferowego, zawodnik ten mógłby grać w naszym klubie. Tę sprawę badaliśmy w PZPN w Warszawie, jeszcze nie mamy jednoznacznej odpowiedzi - mówi prezes MKS Cracovia SSA Paweł Misior.
Po rundzie jesiennej właściciel Pogoni Antoni Ptak rozwiązał kontrakt z Drumlakiem. Obaj panowie nie przepadali za sobą. Drumlak pojechał do USA do klubu Columbus Crew, gdzie trenerem jest Robert Warzycha. Ale szybko wrócił do kraju.
I liga I liga CRACOVIA
Wiadomość zmieniona (18-03-04 08:30)
Panowie mam taką propozycję która wszystkich zadowoli.
Jeżeli "góra" dogada się z Drumlakiem to niech gra w Cracovii.
A jak Cracovia wygra 1:0 z Pogonią i bramkę strzeli Drumlak
to ci którzy go nie chcą w Cracovii będą udawać że jest remis
albo spiewać : "Nic się nie stało, Cracovio nic się nie stało"
a cała reszta (w tym ja) będzie piać z zachwytu ;)
Dla mnie osobiście Drumlak nie musi strzelić bramki akurat Pogoni, ale musi zapirda... w każdym meczu na 120%. Wtedy jest szansa, żeby kibice Pasów zapomnieli to niefortunne zdanie.
Wiadomość zmieniona (18-03-04 16:03)
Rozumiem sebo22 że jak któryś z graczy powie :
Cracovia to super klub z wielkimi tradycjami, a jej kibice są najlepsi
w Polsce, stadion najpiękniejszy to może grać na 80 %
natomiast Drumlak na 100%.
Ciekawe.
Dla mnie KAŻDY (nawet wychowanek) musi grać na 100% a gadka pod publikę to mydlenie oczu.Zaangażowanie pokazuje się na boisku i nie gębą.
Drumlak do Cracovii?
18.03.2004 08:32
Paweł Drumlak / pogon.v.pl
Pawel Drumlak nie ma ostatnio dobrej passy. Z Zagłębiem Lubin spadł z pierwszej ligi, usiłował wrócić do "swojej" Pogoni, w której nie zagrzał jednak miejsca po konflikcie z Antonim Ptakem. Od kilku miesięcy pozostaje bezrobotny.
Obecnie 28-letnim pomocnikiem zainteresowała się Cracovia - informuje "Fakt". Piłkarz był w Krakowie na rozmowach.
- Jestem zbudowany tym, co widziałem. Cracovia to klub na miarę Wisły Kraków. Trener Stawowy zna moją dyspozycję i teraz czekam na odpowiedź, czy będzie mnie widział w zespole. Chciałbym grać o coś, a Cracovia walczy o awans. Pieniądze nie są dla mnie najważniejsze - powiedział "Faktowi" Drumlak
jak widać całkiem mu się spodobało...
100% zgoda z postem bgd.
W sytuacji w jakiej jest Drumlak jego wypowiedz jest po prostu wiarygodna. I nie rozumiem czego oczekujecie.
Przeciez jak powie ze kocha i ze zawsze marzyl to byloby to zenujaco smieszne...
Klub chce go jednak zatrudnic jako pilkarza a nie jako spikera, czy rzecznika prasowego, czy specjaliste od PR.
Jesli tylko gosc cos dla nas ugra to juz bedzie plus.
Pamietajcie ze lepiej go miec nawet na lawie rezerwowych, bo to oznacza ze go nie ma w Radomsku, Pogoni czy Szczakowiance :-)
Skoro ktos w klubie uznal ze "Cracovie" stac finansowo na kontrakt z Drumlakiem to OK. Nawet jak bedzue se siedzial na lawie.
PS.
No i trzeba pisac do PZPN o weryfikacje wyniku pierwszego meczu z Pogonia z 3-0 na 2-1. Bedzie mniej do odrabiania w dwumeczu :-)
> No i trzeba pisac do PZPN o weryfikacje wyniku pierwszego meczu z Pogonia z 3-0 na 2-1.
> Bedzie mniej do odrabiania w dwumeczu :-)
No właśnie... Trochę na luzie trzeba to traktować, zaufać szefom klubu i trenerowi - w końcu oni nie są głupcami i wiedzą co robią. A Drumlak to jest jednak indywidualność, która sensownie prowadzona może być bardzo przydatna - także później w pierwszej lidze (zarówno pod względem sportowym jak i marketingowym, bo facet jest medialny).
a dajcie chłopu spokój - jeśli będzie dobrze grał to wszystko ok - jak nie będzie dobrze grał to się go wywali i tyle - piłkarz ma grać a nie obnosić się z miłością do klubu - czasy romantyzmu już minęły...
Zresztą gośc wychował sie w Szczecinie to co się dziwicie że wolałby tam zostać? Jest to chyba normalne...
Potter,ktorzy to o wiele lepisi pilkarze chca grac w Pasach?
Uspokojcie sie juz,powiedzial szczerze,a nie jak banda zaklamancow o milosci i przywiazaniu,ze sobie zyly wyporuja i ze zawsze marzyli o grze w Craxsie.
Tu juz sie zaczyna zawodostwo i brak kompromisow.Pieniadz,walka i tytuly,a nie sentymenty.Jak bedzie w formie to spox,jak wiekszosc chce sie trzymac zawodnikow,bo kochaja i chca grac,bo to zaszczyt,to srodek 3 ligi to max co z takiej ekipy bedzie.
Potter-zawodników oceniaj z gry, a nie z tego co mówią. Ja jestem z tego transferu (mam nadzieję, że dojdzie do skutku) bardzo kontent. Chłopak ma coś do udowodnienia i wierzę, że udowodni to grając w Pasach.
Paweł witamy na Ziemi świętej!
Dobrze sie stanie jak Drumlak zagra u nas . Klub wie co robi, jak narazie idziemy do przodu , mam tylko jedną uwagę czy PZPN cos nie wymyśli przeciw nam ?
Jak będzie słaby to się rozwiąże z nim kontrakt jak z Kubikiem,
Jak będzie podskakiwał to się go wywali jak Ziółkowskiego.
Proste.
Przyda sie, choćby po to by w 90' przy stanie 3-0 (z Pogonią )zapie...... w sytuacji sam na sam Baniakowi w pusty łeb.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)