Kilka spraw mamy. Po pierwsze nie widziałem bramki bo się wcurvilem i po bramce na 2-1 poszedłem w huja. Gestu więc siłą rzeczy też nie widziałem.
Sporto to emocje, ten kto nie grał w piłkę gdy na trybunach znajdowało się chociaż 30 kibiców ten nie ma zielonego pojęcia jak to co się dzieje na trybunach może oddziaływać na zawodników. Doping może nieść, a odwrócenie się własnych kibiców może niesamowicie podciąć skrzydła. Jeśli jakiś mędrek sobie myśli, że teraz krzykniemy że jak się nie chce grać to spier..ac, I że to spowoduje że zawodnik zacznie biegać szybciej i walczyć bardziej to ma spory problem myślowy. To tak nie działa. Zawodnicy wychodzą na boisko i chcą dać z siebie wszystko. Oprócz Pawła nowaka w derbach oczywiście. Tom ostatecznie nie pomaga zawodnikom. Pomaga tylko frustratow rozładować własne napięcie. Zachowanie kibiców jest niestety pełne hipokryzji i każdy sobie z tego zdaje sprawę. Nawet piłkarze co kiwali głowami po meczu.
Rakoczy uciskający trybuny robił to w emocjach, nie mam pewności czy zrobił by to samo na chłodno. Dzisiaj już pewnie myśli o tym inaczej. A my musimy te emocje zrozumieć. To nie tylko emocje meczowe ale dla niego też kibicowskie na co uwagę zwrócił Khalid. Why tylko przychodzicie na mecz i podrzecie ryja. Albo i nie, może się tylko najebiecie. Gość trenuje każdego dnia i wychodzi na boisko z presją wyniku o to co kocha tak jak Wy. To dużo większy bagaż odpowiedzialności, zwłaszcza jeśli został kapitanem tego statku. MMA WIĘC PEŁNE PRAWO UCISZAĆ TRYBUNY w każdym momencie na jaki będzie miał ochotę i ja to popieram. Chociaż wyszło dostatecznie niezręcznie robiąc to po bramce u siebie na 2-2 z jakimiś frajersmi..
Żeby nie było to mnie jego talent zaczął nudzić innego fanem nie jestem. Nie kocham go jak Klicha czy Kapustke, dla mnie pięterko niżej. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że słabo wszedł w ten rok, ale zmianę dał bardzo dobrą i bardzo szybko wyklarował dwie dobre sytuację kolegom zagraniami penetrującymi. Tego nie mieliśmy przez cały mecz.
Dajcie chłopakowi żyć, udzielcie mu wsparcia, to jeden z nas. Nie piłować gałęzi na której siedzicie!
-
-
Michał Rakoczy kolejny wielki talent-powodzenia !
- Edytowany
Na tt wrzuciłem fragment wywiadu pomeczowego z Rakoczym z Ligi+, moim zdaniem znacznie chłodniejsza głowa po spotkaniu i został on przeprowadzony w tonie przystającym na kapitana drużyny https://twitter.com/KamilloLce/status/1769393483305869625
A ten gest na swojego instagrama to wrzucał na gorąco podczas meczu, czy już na zimno po meczu?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-03/zdjecie-whatsapp-2024-03-18-o-03-22-39-ba411329-jpg-02971774.jpg[/img]
Powiem tak: znam gorsze gesty. Uciszył hejterów z tego forum? Którzy teraz się wkurzyli na niego kolejny raz. No o co ta burza w szklace wody?
a to nie wiesz że w "Ynternatach" to czy inne jest mało ważne. Istotne jest pojechać komuś i se w nerwach ulżyć.
Nie dłubie się w nosie w miejscach publicznych.
Jedyny palec jaki można pokazać do swoich kibiców to jest kciuk w górę inne gesty nie pasują.
Tak, tak, w Rzymie przed Cezarem to nawet nie wolno było oczu podnieść, albo westchnąć.
Chyba osiągnęliśmy wysoki stopień absurdu.
Nie hejtowałem go ale to on powinien okazać skruchę a nie zachowywać się jak Cezar to dopiero absurd.
W zasadzie to musielibysmy się zdecydować, czy chcemy piłkarzy, którzy kładą uszy po sobie, czy takich co mają charakter i potrafią się odgryźć. Ja tam nie jestem wymagający, jak będzie strzelał bramki dla Pasów to i dupę może pokazywać.
Są kibice, którzy uważają, że im wolno wszystko, a piłkarze mają miec, przepraszam za wyrażenie, podkulone ogony. A w innym miejscu będą narzekać, że w Pasach piłkarze to są takie ciepłe kluski, co nie potrafią się postawić.
Piłkarz tez człowiek , ma obowiązki ale tez i prawa . Za ostatnie mecze trudno było Michała chwalić , w sobotę jakby sie pokazało światełko w tunelu . Nie chodzi mi nawet o bramkę ale o sama grę . więcej myślenia i gry kolektywnej aniżeli solówek .
I odczucia mam jakk Leszeczek - bedzie grał dobrze to niech sobie nawet w nosie podłubie .
A ja bym wolał żeby w ten sposób uciszył trybuny w Szczecinie!!!
Czy ktoś ma Pasy w sercu, to najlepszym tego wyznacznikiem jest zachowanie po przejściu do innego klubu lub nie daj Boże spadek.
Nie chce się przekonać czy zostanie u nas po tej drugiej opcji i nie dopuszczam takiej myśli.
Niemniej jednak oddech 1 ligi czujemy na karku i każdy ma inną granice wytrzymałości, i nerwy ze stali.
Byłem na RTS-ie kibicowałem, zdzierałem gardło, przyznam krzyczałem "Pasy Grać k....", ale nie śpiewałem "jak nie chcecie grać....".
Można powiedzieć, że prawie wszystko idzie w dobrym kierunku poza piłkarzami. Czy coś im brakuje ze strony klubu, kibiców????
[quote]#post1609872
Byłem na RTS-ie kibicowałem, zdzierałem gardło, przyznam krzyczałem "Pasy Grać k....", ale nie śpiewałem "jak nie chcecie grać....".
Można powiedzieć, że prawie wszystko idzie w dobrym kierunku poza piłkarzami. Czy coś im brakuje ze strony klubu, kibiców????
[/quote]
Dokładnie tak samo postępowałem w sobotę, też uważam, że o ile zachowanie trybun chociażby po pamiętnym meczu z paprykarzami czy jagiellonią we wrześniu/październiku były chwalebne, tak obecny stan i to co cały czas nam grozi wymagał bardziej stanowczego stanowiska trybun. Zważywszy, że znów po strzelonym golu widać było zmianę stylu gry na - nazwijmy to - zachowawczy i skończyło się jak skończyło.
Gdzieś czytałem o pogłoskach, że niby piłkarze grają na remis by wymóc podwyżki, nie wiem czy jest w tym jakiekolwiek ziarenko prawdy, ale to wręcz absurdalne, by kolejny mecz na wiosnę wyglądał tak samo - dobra gra na początku, strzelony gol, a potem cofnięcie się i długie fragmenty jakby na zaciągniętym hamulcu.
Do tej pory trybuny zachowują się wzorowo, wsparcie jest, rosnąca frekwencja jest, doping głośny i żywiołowy, poprawa we wszystkich aspektach organizacyjnych, a sportowo dalej mizeria i widmo spadku, choć miało być szybko na wiosnę rozwiane, dalej jest i nic nie wskazuje na to, że zostanie ta groźba zażegnana.
A ja myślę, że to jest szukanie kwadratowych jaj. Jeśli gdzieś jest problem to u trenera, a nie u piłkarzy czy kibiców.
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-03/1000019244-jpg-90853094.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-03/1000019243-jpg-90082183.jpg[/img]
Zapewniam Was, że szanuję wszystkich Kibiców i zawsze staram się reprezentować Cracovię z godnością i szacunkiem.
Dziękuję za Wasze wsparcie i zrozumienie.
Z poważaniem,
Michał Rakoczy
https://gazetakrakowska.pl/michal-rakoczy-nie-wierze-ze-spadniemy-z-ligi-mamy-jakosc/ar/c2-18396059
Na pewno dla mnie jest to ciężkie mentalnie. Próbuję to sobie jakoś układać w głowie, bo dla mnie jest nie do uwierzenia, że możemy spaść z ligi. Musimy zrobić wszystko by nie spaść, żeby się utrzymać, bo wiem, że mamy jakość w tej drużynie, tylko to trzeba wszystko poukładać.
Trochę to brzmi jak apel o kogoś, kto będzie potrafił to poukładać, ale może mam obsesję.
[quote]#post1610033 Trochę to brzmi jak apel o kogoś, kto będzie potrafił to poukładać, ale może mam obsesję.[/quote]
Dokładnie odnoszę takie same wrażenie.
Między wierszami da się to zauważyć.
A jeżeli nie to ...choruję na tą samą przypadłość co i Ty...
To przynajmniej mozecie sie zlozyc na specjaliste i Wam terapia wyjdzie w promocyjnej cenie
@MakuKSC#9484
Polecasz kogoś?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)