dlaczego? w przyszłym roku nie startuje liga narodów? w każdym razie, mamy szansę na łatwiejszą grupę eliminacyjną. a potem to nawet warto by było spaść do dywizji C tak naprawdę i śmiać się z frajerów. dziwi mnie, że nikt do tej pory przy tym nie kombinował. jeśli aktualne wyniki kadry to kwestia kalkulacji to wyrazy szacunku dla trenera. bo w zasadach trzeba się orientować i frajerów trzeba golić
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
Liga Narodów gra co dwa lata. Kolejna edycja da przepustkę do ME 2028, dopiero edycja 2028/29 da możliwość kwalifikacji do MŚ2030.
Na najbliższe MŚ można było (można będzie) sobie wywalczyć baraże z tegorocznej edycji, w której zakończyliśmy już udział
No i chuj bombki strzelił, tyle z mitu Wielkiego Taktyka Króla Cyganów xD
no i spektakularny fail polskiej myśli szkoleniowej, co za szkoda, nie udało się pokombinować
ale jak to się nie udało? na najbliższe eliminacje mamy szanse na słabszą grupę. zadanie wykonane. brawo cygan. liga narodów to sparingi, przestańcie płakać jak baby na kleparzu
- Edytowany
Ale przecież tu nikt nie płacze, wywalone mamy na to w której grupie LN gramy, wiemy tez, ze to sparingowe rozgrywki, ze nawet Anglia spadła etc. Nie twórzmy tylko absurdalnych teorii o celowym spadku, bo nie wypada pierdolić aż takich głupot, tyle :)
oczywiście, że wypada. ja jako trener reprezentacji bym specjalnie spadł
6 dni później
Santuś, jeśli naprawdę planujesz coś osiągnąć w trenerce to opróżnij swoją głowę z tych pomysłów godnych polskiej myśli szkoleniowej i naszego bagienka. takich jest w tym kraju tysiące.
co jest celem dla reprezentacji? Zostanie Mistrzem Świata? Mistrzem Europy? Tak czy nie?
Czy łatwiejsze eliminacje do turnieju finałowego to coś wartego uwagi? Czy daje lepsze szanse na awans? Tak czy nie?
Łatwiej wygrać ze Szwajcarią, Łotwą i Estonią czy Hiszpanią, Chorwacją i Szkocją?
I teraz dalej - jeśli ktoś stworzył idiotyczne zasady eliminacyjne, dzięki którym PARADOKSALNIE przegrywając 3 razy w meczu sparingowym możesz mieć łatwiejszą drogę do tego by zostać Mistrzem Europy to jesteś z polskiego bagienka czy mądrze wykorzystujesz to, że inni to debile?
Ja idę w to drugie. To nie jest kwestia żadnej myśli szkoleniowej czy cebulackiego cwaniactwa. Jako trener musisz zrobić wszystko by osiągnąć sukces. Nie wygrać sparing by się cieszył Janusz tylko by awansować na turniej i się na nim dobrze pokazać. Sprawić by Polska była dumna. Jeśli znasz zasady gry lepiej od innych to czerpiesz korzyści i to jest Twoją rolą. Wiedzieć o tym i umieć to wykorzystać.
Wślizgiwanie się do mistrzostw jak szczur przez rurę od kibla jako zwiększenie szans na zdobycie trofeum.
Dobry temat na pracę magisterską AWF.
a da się wygrać mistrzostwa bez obecności na turnieju? pytam dla kolegi
- Edytowany
Nie da. Tak samo jak nie da sie ich wygrać omijając normalnych przeciwników.
Ciekawe jak chcesz budować mental wygranych podkładając się leszczom.
- Edytowany
tak? strzelaj jak z pistoletu, bez sprawdzania. wyobrażasz sobie wygranie mistrzostwa Europy bez zwycięstwa w grupie? zajęcie trzeciego miejsca w 4 drużynowej grupie? jest to możliwe czy nie?
Ta dyskusja tylko potwierdza to co pisałem, cały ten sport na poziomie pro i środowisko powinno się zaorać.
Zapomnieć i dać dzieciom na łące kopać czy Błoniach.
czas minął odpowiadam:
Portugalia w roku 2016. bez wygranej w grupie (3 remisy z ogórkami: Islandia, Austia, Węgry). Po wyjściu z grupy 0:0 z Chorwacją, 1:1 z Polsk. 2:0 z Walią, 0:0 z Francją w finale.
Więc jak widać nie tylko da się ominąć renomowanych przeciwników, ale da się też zostać Mistrzem Europy wygrywając JEDEN MECZ Z WALIĄ
Grecja 2004
Sensacyjna wygrana z Portugalią, sensacyjny remis z Hiszpanią i porażką z rosją
Potem w drabince Francja, Czechy, Portugalia. Z czego z najsłabszymi znowu remis (Czechy).
podsumowując:
najważniejsze to wejść na turniej. jeśli debilne przepisy pozwalają przegrać i mieć lepiej to trzeba to zrobić. jeszcze nikt nie wygrał turnieju nie awansując na niego. ale da się wygrać turniej będąc na nim i mając szczęście w losowaniu. oczywiście to musi poprzeć jakaś jakość piłkarska. ale ją mamy. tylko trzeba awansować a sparingi yebać z góry na dół
[quote]#post1654559 ... oczywiście to musi poprzeć jakaś jakość piłkarska. ale ją mamy. ...[/quote]
No właśnie w tym problem, że nie mamy. I nawet nie na boisku tylko na ławce.
Apropo awansu kobitek na Euro...pierwszy raz w historii...
ciekawostka....
Polki nie zdobyly punktu w grupie... chyba z Niemkami,Islandia i.... Austria...
Nie wiem jakim cudem nasze graly w barazu...UWAGA!!!! z Austria😂 😂 😂 i go wygraly dwa razy po 1-0...
Czy moze to ktos jakos wogole wytlumaczyc co to sie odjebalo i skad sie wogole ten baraz w takim razie wzial....
- Edytowany
[quote]#post1654588 Apropo awansu kobitek na Euro...pierwszy raz w historii...
ciekawostka....
Polki nie zdobyly punktu w grupie... chyba z Niemkami,Islandia i.... Austria...
Nie wiem jakim cudem nasze graly w barazu...UWAGA!!!! z Austria😂 😂 😂 i go wygraly dwa razy po 1-0...
Czy moze to ktos jakos wogole wytlumaczyc co to sie odjebalo [/quote]
To jest proste do wytłumaczenia.
La donna e mobile.
[quote]#post1654588 i skad sie wogole ten baraz w takim razie wzial....[/quote]
A tego to nie wiem i prawdę mówiąc, o tym barażu i o tych mistrzostwach dowiedziałem się wczoraj wieczorem, jak internet zaczał trąbić o sukcesie... Z całą sympatią dla pań, jakoś kobieca piłka nożna mnie nie pociąga... No chyba że Cracovia założy sekcję kobiecą 😊
[quote]#post1654557 Ta dyskusja tylko potwierdza to co pisałem, cały ten sport na poziomie pro i środowisko powinno się zaorać.
Zapomnieć i dać dzieciom na łące kopać czy Błoniach.[/quote]
Uważaj co piszesz, bo zaraz znajdzie się Pan Piłkarz co pokopał piłkę na poziomie trzeciej ligi, albo Pan Trener pracujący z juniorami w Skotnikach i Ci szybko wytłumaczy jak bardzo się mylisz.
39 dni później
- Edytowany
Od teraz historyczne wpier.. będą zbierać na Śląsku:
Historyczna decyzja PZPN! Reprezentacja Polski rezygnuje z gry na PGE Narodowym
Trzeba przyznać, że dzisiejsza decyzja Polskiego Związku Piłki Nożnej zaskoczyła wielu. Władze wybrały nowy stadion na "dom" naszej kadry podczas najbliższych eliminacji do mistrzostw świata w 2026 roku.
Tomasz Włodarczyk poinformował, że reprezentacja Polski nie będzie rozgrywała meczów w eliminacjach do najbliższego mundialu na PGE Narodowym w Warszawie. Został także wybrany obiekt, który zastąpi największy polski obiekt sportowy.
Zamiast tego nasi piłkarze będą walczyć o wyjazd do Ameryki Północnej na Stadionie Śląskim w Chorzowie. Decyzja została już ostatecznie podjęta i nie będzie ponownie rozważana przez osoby zasiadające w zarządzie.
Jest to bardzo istotna i przełomowa zmiana, ponieważ na PGE Narodowym rozgrywano właściwie wszystkie domowe spotkania Biało-Czerwonych o stawkę od ponad dekady. Jej powodem ma być brak porozumienia podczas negocjacji w sprawie stawki za wynajem stadionu w stolicy.
https://pilkanozna.pl/historyczna-decyzja-pzpn-reprezentacja-polski-rezygnuje-z-gry-na-pge-narodowym/?fbclid=IwY2xjawHx1OlleHRuA2FlbQIxMQABHW1F7rDrHMfu8242yuH6xyNAkEnWzXtcoU7DT3BdBdf_HVvOPC2BRJBRsA_aem_CEV5-ZQSBUfCBmK4ja6xvw
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)