Teraz wygrywamy derby walkowerem. Mnie to pasuje.
A co do wspomnianej przez Icka histerii, zgadza się. Tak to jest ze starganymi nerwami starych Pasiaków - ileś razy po łbie "za żywota", czasem w zupełnie niespodziewany sposób (jak choćby 'przejęcie' Sokoła przez byłego prezesa...) powoduje zrozumiałą nadwrażliwość.
Ale myślę że jesteśmy obecnie na dobrym etapie psychoterapii😎
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Włoch nam odmówil
Pewnie wystraszyl sie wielkiego Jaro.
https://www.calcioascoli.it/2024/02/13/ascoli-falasco-rifiuta-il-trasferimento-in-polonia/
@wrzo.ksc#2514
Możesz coś przybliżyć? ;))
czyli przyjdzie Polak z Kotwicy
[quote]#post1605160 Włoch nam odmówil
https://www.calcioascoli.it/2024/02/13/ascoli-falasco-rifiuta-il-trasferimento-in-polonia/[/quote]
Niech spada włoska pipka
Skoro kibice z IT twierdzą, że gra dobrze jak mu się chce to skoro obecnie jest lekko mówiąc nieprzekonany to po naszemu niech '&$%dala' takie moje zdanie...
Cienias się wystraszył, że sobie nie poradzi .
Toż italianski dziennikarz napisał"
.....[i]W związku z tym obrońca odmówił wyjazdu i [b]gry w czołowej drużynie polskiej Serie A[/b] oraz w [b]najważniejszej drużynie, jaka jest w Krakowie[/b][/i].....
Nie tylko o nas tam wiedzą ale ,że takie słowa ... no,no...
Nie chce, nie ma go nie ma tematu.Arrivederci.
30 letni Włoch od razu śmierdział mi Alvarezem. Nie wypiję jego zdrowia w moje/nasze urodziny.
Wolałbym tego młodego Polaka
Na lewej obronie jest Skovgaard, może grać też Jaro. 30-latek to raczej nie jest zawodnik perspektywiczny. Skoro nie chce grać o mistrzostwo to niech zajada się pizzą i kończy w serie C. :). Może jeszcze jakiś skrzydłowy? Pomarzyć można...
Jezeli chodzi o "10" i do tego z Włoch to mi się najbardziej marzy [b]MATEUSZ PRASZELIK[/b]
Ale wiadomo - marzyc zawsze mozna :)
[quote]#post1605165 [quote]#post1605160 Włoch nam odmówil
https://www.calcioascoli.it/2024/02/13/ascoli-falasco-rifiuta-il-trasferimento-in-polonia/[/quote]
Niech spada włoska pipka [/quote]Nicola Falstarto.
zdarza się, nie jesteśmy klubem szóstego wyboru
- Edytowany
Na TT takie oto wieczorne dyskusje
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-02/1000018639-jpg-12504862.jpg[/img]
Wahadłowy z Afryki...??
[quote]#post1605103 [quote]#post1605101 Nikt nie napisal o tym, ale przy transferze Dunczyka bardzo pomogl Hebo.
[/quote]
(...)
To może by Hebo naszym skautem został, bo na boisku go już raczej nie zobaczymy.[/quote]
Ja pragnę zaznaczyć, że ja osobiście go widziałem na naszym boisku w sobotę. Mam na to dwóch świadków.
[quote]#post1605190 zdarza się, nie jesteśmy klubem szóstego wyboru[/quote]
Jassne... gościo wolałby pójść do AS Roma, gdzie 'grał' przez 3 sezony (nie grał, był regularnie wypożyczany do Avellino, serie C), albo Milanu, Interu, Napoli, Juventusu, Atalanty, od biedy Fiorentiny - tych 7 klubów niewątpliwie nas wyprzedza. Na razie jednak jego sytuacja wygląda tak: "Un problema in più per l’Ascoli, il giocatore a questo punto resterà fino alla scadenza del contratto, ovvero fino a giugno, ma probabilmente vivrà questi mesi da bianconero fuori dal gruppo. Non rientra più nei piani tecnici." W skrócie: zostanie prawdopodobnie do końca kontraktu w drugoligowym Ascoli - do końca czerwca - ale poza drużyną, ponieważ nie mieści się w planach trenera.
Może jednak lepiej, że do nas nie chce. Zwłaszcza że nie jesteśmy w przymusowej sytuacji, na lewą obronę wprawdzie by się zmiennik przydał, ale warto wziąć grajka młodego, perspektywicznego, który będzie szanował klub i osiągnięty awans.
[quote]#post1605191 Na TT takie oto wieczorne dyskusje
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-02/1000018639-jpg-12504862.jpg[/img]
Wahadłowy z Afryki...??[/quote]
I chooojjjj... duzy czarny silny murzyn poszedl sie paś na inne murawy przez kibicoszkodnika... ciekawe gdzie niby sie ta wiadomosc rozeszla skoro nikt nic o nim nie pisal...
ale bzdura...
Co do Maiggarda, mówi w pierwszym wywiadzie 'It've been a long story' - czyli że rozmowy nie były łatwe. Tym bardziej cieszy, że się udały.
- Edytowany
Bardzo rzadko się zdarza aby Włosi przychodzili do polskiej ligi, natomiast Hiszpanie przyjeżdżają całymi wagonami.
Widać Włosi mają bardzo złe zdanie o polskiej piłce, traktując ją jak trzeci świat piłkarski, a przyjście tu jako uwstecznienie w rozwoju piłkarskim. Podobnie rzadko pojawiają się Anglicy (był taki w Cracovii jeszcze przed pierwszą wojną i nazywał się William Callder). Jednak obecnie Anglicy też chyba przyjazd tutaj traktują jak zesłanie do gorszego świata.
Natomiast Portugalczycy i Hiszpanie to zupełnie inna bajka. Ciekawe dlaczego? Może Polska jest na tyle daleko, że uważają przyjazd tu jako egzotykę, która ma w sobie jakąś siłę przyciągania.
Wracając do tego Włocha, który nam podobno odmówił to był to lewy obrońca, a my potrzebujemy typowego skrzydłowego z inklinacją do gry ofensywnej, potrafiącego uciekać do przodu, dobrze dryblować, dośrodkowywać i strzelać bramki. Wspomniany Włoch tych dwóch ostatnich atutów raczej nie posiadał.
[b]Krótko mówiąc Cracovii teraz bardziej jest potrzebny typowy skrzydłowy, a mniej obrońca (bo na lewą obronę mamy Jaroszyńskiego i Duńczyka, a na prawą Kakabadze i Rapę). [/b]
Paradoksalnie Jaroszyński ma jeszcze lepsze CV od tego Włocha bo rozegrał 40 meczów w Serie A, a wspomniany Włoch nie zagrał w ekstraklasie włoskiej ani minuty.
[quote]#post1605191 Na TT takie oto wieczorne dyskusje
Wahadłowy z Afryki...??[/quote]
Kwintesencja zachowania "chcę pokazać jak to wiele wiem"
Coś ktoś się dowiedział o transferze. Pisze na twitter.
Teraz jakiś pracownik za puszczanie farby wyleciał. Też "wiedzący"
pisze na twitter. A ,że Klubowi szkodzi tym wszystkim ...a co tam.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)