Co ma jakis wymyslony turniej do gry w lidze.... pisanie ze go powinni zawiesci za faul w no name turnieju i to halowym to jest dopiero poyebane myslenie 😆 😆 😆 😆 😆 😆
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Ja tylko czekam jak temu burakowi ktoś tak w meczu ligowym w nogi wjedzie...
Ciekawe czy też będzie opowiadał, że takimi zagraniami się trofea zdobywa. Będzie kebaby robił z gipsem na nodze.
- Edytowany
Faulu nie widziałem, ale za samo rzuceni piłką w głowę sfaulowanego wcześniej zawodnika powinien dostać czerwo. Tak więc jedno czerwo (z tego co piszą inni) za faul, drugie za niesportowe po faulu, a dostaje zółtko. Tak w piłkę gram/grałem tylko na "orliku", ale nie wiem co to ma wspólnego z oceną takich boiskowych zachowań/interpretacją przepisów
@leszeczek#4153 Kilka postów powyżej są linki z X z widocznym faulem
- Edytowany
[quote]#post1657867 Faulu nie widziałem, ale za samo rzuceni piłką w głowę sfaulowanego wcześniej zawodnika powinien dostać czerwo. Tak więc jedno czerwo (z tego co piszą inni) za faul, drugie za niesportowe po faulu, a dostaje zółtko. Tak w piłkę gram/grałem tylko na "orliku", ale nie wiem co to ma wspólnego z oceną takich boiskowych zachowań/interpretacją przepisów[/quote]
https://x.com/Przemek_Dziub/status/1878168359549673587/video/2
Trzymaj filmik z faulu
nie rozumiem grojków Wisłoki....
jakby tak wjechal w mojego kolege z drużyny to na start by dostał pizde na niemiecki ryj... chociażby dla
splendoru !!!
wszystkie media by o Tobie mówiły !
polowa Slaska by Cie szanowała !!!
niestety dzisiejsze czasy nie są dla charakternych grajków ehhhhh
Jak zobaczyłem faul to aż mnie zabolało. Nie wiem kto to sędziował, ale mam nadzieję, że nie będzie brany pod uwagę do sędziowania powyżej A klasy przez najbliższy rok.
Podolski to jedno , sędzia to drugie , ale ten chopoczek z Dębicy też jest talent :
[i]...."on( Podolski) jest na wyższym poziomie , tak trzeba robić żeby zwyciężyć...."[/i]
Wiedziałem że większość piłkarzy to debile, ale żeby aż tak..........
[quote]#post1657893 Podolski to jedno , sędzia to drugie , ale ten chopoczek z Dębicy też jest talent :
[i]...."on( Podolski) jest na wyższym poziomie , tak trzeba robić żeby zwyciężyć...."[/i]
Wiedziałem że większość piłkarzy to debile, ale żeby aż tak..........[/quote]
Jest takie fajne powiedzonko "milczenie jest złotem" tan chłopak go nie zna.
Za Piłką Nożną:
Lewy obrońca dołączył do Śląska. Ostatnio został wicemistrzem Szwecji
Nowym piłkarzem Śląska Wrocław został 25-letni Marc Llinares. Hiszpański lewy obrońca podpisał umowę do końca czerwca 2026 roku.
Marc Llinares (rocznik 1999) reprezentował m.in. zespoły z 3. poziomu rozgrywkowego w Hiszpanii, czyli Algeciras CF, Osasunę B oraz Albacete. W połowie 2023 roku dołączył do szwedzkiego Hammarby, w barwach którego wystąpił 24 razy, zdobywając po bramce i asyście.
W 2024 roku 25-latek zagrał 12 meczów, w tym 10 w najwyższej klasie rozgrywkowej w Szwecji. Strzelił gola, został wicemistrzem kraju.
– Zimą chcemy wzmocnić się na kilku pozycjach, a jedną z nich jest właśnie bok obrony. Cieszymy się, że Marc będzie naszym piłkarzem. Uważam, iż będzie w stanie pomóc drużynie w walce o utrzymanie. Wszystkie formalności udało dopiąć się jeszcze przed wyjazdem do Hiszpanii, więc zawodnik weźmie udział w całym obozie przygotowawczym – mówił dyrektor sportowy Śląska, Rafał Grodzicki, cytowany przez oficjalną stronę klubu, który zajmuje ostatnie (18.) miejsce w Ekstraklasie.
Wahan Biczachczjan już wkrótce może zostać nowym zawodnikiem Legii Warszawa! Jeśli zawodnik przejdzie pozytywne testy medyczne pomyślnie, dołączy do drużyny już w styczniu – donosi Tomasz Włodarczyk z Meczyków. Wszystko wskazuje na to, że już na początku roku będziemy świadkami jednego z najgłośniejszych transferów tej zimy.
za https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/transferowy-hit-w-ekstraklasie-i-to-przez-wielkie-h-legia-prezy-muskuly/ncl86sr
[quote]#post1657895 [quote]#post1657893 Podolski to jedno , sędzia to drugie , ale ten chopoczek z Dębicy też jest talent :
Wiedziałem że większość piłkarzy to debile, ale żeby aż tak..........[/quote]
Jest takie fajne powiedzonko "milczenie jest złotem" tan chłopak go nie zna.[/quote]
Czy to usprawiedliwia Podolskiego?
- zwykły turniej piłkarski (w którym i tak miał wygrać GKS Katowice, jako gospodarz)
- gośc chyba ma swoje lata i chyba jest doswiadczonym zawodnikiem? Mogl sobie z nim "porozmawiac" po meczu.
Dwa nowe transfery u warchołów z Radomia:
Pierwszym z nich jest Marco Burch z Legii Warszawa, który już od kilku dni był poważnie łączony z klubem mający siedzibę w Radomiu. Szwajcarski środkowy obrońca został wypożyczony z drużyny Wojskowych do końca obecnego sezonu.
Radomiak niewątpliwie potrzebował nowych graczy na pozycji stopera, a 24-latek może okazać się dla nich ciekawym wzmocnieniem na drugą połowę rozgrywek.
Zieloni na swoich mediach społecznościowych oficjalnie ogłosili także pozyskanie Rafaela Barbosy. W jego przypadku chodzi o definitywny transfer. 28-letni zawodnik jest wychowankiem lizbońskiego Sportingu, a ostatnio bronił barw Farense.
Portugalczyk podpisał z Radomiakiem umowę ważną do czerwca 2026 roku. W swojej ojczyźnie był wystawiany zarówno w roli skrzydłowego, jak i ofensywnego pomocnika.
https://pilkanozna.pl/oficjalnie-radomiak-oglosil-swoje-dwa-transfery/?fbclid=IwY2xjawH0gFpleHRuA2FlbQIxMQABHcUIkU38xMh1mNF187i7e_NaK9JI5lj_e824HY_1Us1ayy1VPI6qiHo40A_aem_sJ9Qp6QV3HMVnqd4lWOSgQ
Mocny ruch Jagi
Jagiellonia Białystok sfinalizowała pierwszy zimowy transfer. Do zespołu mistrza Polski dołączył Leon Flach, który zebrał naprawdę spore doświadczenie na poziomie Major League Soccer.
Flach to naprawdę ciekawy zawodnik, który ma realne szanse na stanie się czołową postacią całej ligi. Wyceniany na trzy miliony euro przez portal Transfermarkt.com pomocnik rozegrał prawie 150 spotkań dla rywalizującej na poziomie Major League Soccer Philadelphii Union. Za swoje występy otrzymywał przeważnie dobre oceny.
https://transfery.info/aktualnosci/oficjalnie-jagiellonia-bialystok-z-gwiazdorskim-transferem-zrobila-to-w-filmowym-stylu/233342
Oficjalny rozbiór paprykarzy rozpoczęty:
Legia Warszawa oficjalnie ogłosiła transfer Wahana Biczachczjana z Pogoni Szczecin. Piłkarz lada chwila dołączy do reszty drużyny, która w Hiszpanii wykuwa formę do wznowienia ligi.
https://pilkanozna.pl/oficcjalnie-wahan-biczachczjan-zawodnikiem-legii-warszawa/?fbclid=IwY2xjawH2IfBleHRuA2FlbQIxMQABHTRj8YgKJUW-iGFID6O1L9fMZWw80jUEEFCJZWCgsHiNYLUCj3_FsBx9HA_aem_yFlCIw5uZHn0YRTnZue7zA
To może być szansa dla zdolnej młodzieży ze Szczecina, bo tam jej nie brakuje. Jestem ciekaw, jak będą grali bez 2-3, a może i większej liczby swoich pierwszoplanowych graczy.
- Edytowany
Przyznam szczerze, że teraz sam nie wiedziałem gdzie wrzucić, ale większość jest od naszych rywali, więc zdecydowałem się tutaj :
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-01/extraklasa-jpeg-17232183.jpeg[/img]
;)
Lubin dopiął transfer środkowego obrońcy:
Szwedzki środkowy obrońca, 25-letni Alexander Abrahamsson, podpisał kontrakt z Zagłębiem Lubin do 30 czerwca 2027 roku.
https://pilkanozna.pl/oficjalnie-szwedzki-obronca-w-zaglebiu-lubin/?fbclid=IwY2xjawH7GvRleHRuA2FlbQIxMQABHcKtl9bljrRT6_VIp4jcdL5Z0cKu058ORqRYF0vxvI_idMWGthuCS82oDQ_aem_pJCWmdsilXMWaiYOz1mS0w
betony do 15,01,2025 mieli czas do spłacenia zaległych pensji wobec kopaczy. zapłacili?
[quote]#post1658577 betony do 15,01,2025 mieli czas do spłacenia zaległych pensji wobec kopaczy. zapłacili?[/quote]
Źle sformułowałeś pytanie, trzeba było: "czy ktoś się orientuje, czy zapłacili?"
Wtedy dostałbyś co najmniej jedną odpowiedź (od Kajaka), a tak to musisz liczyć, że rzecznik prasowy betonów się tu zaloguje, no jakieś tam niezerowe prawdopodobienstwo na takie zdarzenie istnieje ;p
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)