A kto prezesem TVP wczoraj został?? Jacuś obronil stołek??
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
- Edytowany
oczywiście Szuwarku, że wypowiedź nie była dyplomatyczna, dodatkowo skierowana w kierunku całego rdzennego narodu Francuskiego. Tak się po prostu nie mówi. Można się z nich śmiać, o ich odwadze (ostatnio mnóstwo kawałów na ten temat), ale to mogę ja na forum, a nie zawodowy polityk.
Tak Kruszyna, Kurski został wybrany.
- Edytowany
[quote='tomex' pid='1192652' dateline='1476295872']
- zero przeprosin za insynuacje
- zero merytorycznej dyskusji
[/quote]
A, za co Cię przepraszać? (tym bardziej za insynuacje, w których jesteś mistrzem) Ciebie można pomścić co najwyżej. Tylko daj znać, kto Cię spłodził.
Jak na razie jedyne co osiągnąłeś w życiu, to bycie wnukiem swoich dziadków, którzy pod zaborami chowali Cię w pruskim drylu! Chwal się dalej, mi nAWet do głowy nie wpadło, by popisywać się rodzinom. Bo niczego to nie zmienia.
Widocznie masz duże kompleksy, które starasz się schować za postawą pseudo inteligencika, który ma wysokie mniemanie o sobie. Że bezpodstAWne, to nie zrozumiesz, bo musiałbyś być kimś więcej niż troglodytą.
Jak tam po andropauzie?
[quote='KruszynaKSC' pid='1192656' dateline='1476296708']
A kto prezesem TVP wczoraj został?? Jacuś obronil stołek??
[/quote]
Tak, trzeba było oglądać TVP info o 20, to byś wiedział. Później było o helikopterach z francji i gen Polko wyczerpał temat.
- Edytowany
Ciekawe skąd Stary Kibol czerpie te swoje sensacje. Prezes Airbusa to jego kumpel czy może jest to z jakiejś gazety. Niestety SK chyba się wstydzi źródła.
[img]https://pbs.twimg.com/media/Cuknd8XWEAApzvU.jpg:large[/img]
[quote='sterby' pid='1192661' dateline='1476298457']
Ciekawe skąd Stary Kibol czerpie te swoje sensacje. Prezes Airbusa to jego kumpel czy może jest to z jakiejś gazety. Niestety SK chyba się wstydzi źródła.
[/quote]
Widocznie reżymowe media nie chcą przedstawiać oficjalnego pisma Airbusa, skoro nic o nim nie wiesz.
- Edytowany
To jest na tej samej zasadzie, że każdy jest trenerem skoczków narciarskich, reprezentacji w piłce nożnej, lekarzem i hydraulikiem. Każdy się zna na wszystkim i wszyscy mądrzy.
[quote]Widocznie reżymowe media nie chcą przedstawiać oficjalnego pisma Airbusa, skoro nic o nim nie wiesz.[/quote]
A co za problem zamiast pisać tego typu teksty, wkleić to oficjalne pismo tutaj?
ian thorpe napisał:
"...Dla nas powinno się liczyć tylko i wyłącznie nasze bezpieczeństwo, nic innego. Nie znamy szczegółów rozmów, pewnie się o nich nigdy nie dowiemy, pod wieloma względami pewne tematy są tajne...."
Czy Polska posiadająca śmigłowce bojowe jest bardziej bezpieczna od Polski bez śmigłowców ??? Odpowiedź sobie sam!
Dziwne, że Francuzi w swoim oświadczeniu zdradzają szczegóły umowy offsetowej, a polska strona milczy nie podejmując tematu co daje dużo do myślenia. Gdyby strona francuska mówiła nieprawdę, PIS-owski rząd zdementowałby to natychmiast.
Mam nadzieję, że wcześniej lub później dowiemy się co stało za odrzuceniem oferty Francuzów, dowiemy się dlaczego w trybie bezprzetargowym kupuje się dwa nieuzbrojone śmigłowce Black Hawk, dlaczego dokonuje się tego za namową amerykańskiego lobbysty z którym Macierewicz pozostaje w "niejasnych relacjach". Nie można zasłaniać się tajemnicą państwową gdy kraj traci szansę na nowoczesne technologie, wojsko na nowoczesny sprzęt, a ludzie na pracę.
[quote='frisgaard' pid='1192664' dateline='1476298589']
[quote='sterby' pid='1192661' dateline='1476298457']
[/quote]
Widocznie reżymowe media nie chcą przedstawiać oficjalnego pisma Airbusa, skoro nic o nim nie wiesz.
[/quote]
To nie o to chodzi czy znam czy nie, a znam. Dobrym obyczajem jest podawanie źródła.
ooooo .... mamy nowego "polityka" na forum. Frisgaard cztery wpisy, wszystkie antypis, nic o Cracovii, mam nadzieję, żeś Pasiak a przy okazji polityk :) Witamy Cię serdecznie :)
Dla TRN i Iwana Torpa:
https://www.facebook.com/janusz.korwin.mikke/posts/10153289097457060
Proszę.
- Edytowany
Cześć!
A tak sobie śledzę i się skusiłem. Pasjonuje mnie wasza walka z komuną.
Edyta: Nie mam zamiaru udzielać się więcej, bo nie warto kłoćić się o politykę i polityków. Nie są tego warci...
- Edytowany
[quote='frisgaard' pid='1192671' dateline='1476299189']
Dla TRN i Iwana Torpa:
Proszę.
[/quote]
Obrażasz człowieczeństwo. To jest to oficjalne stanowisko szefa airbusa? A Korwin to nie był przypadkiem w Związku Młodzieży Socjalistycznej? Nie przystąpił do powołanego 18 grudnia 1988 Komitetu Obywatelskiego przy Lechu Wałęsie? Nie należał do Stronnictwa Demokratycznego?
A wkleisz to samo o innych partiach? O PO? SLD?
Stary Kibolu, ale co Polska traci, bo nie rozumiem. Wiesz co to zamówienia publiczne ? Wiesz, że są środki na zamówienia z wolnej ręki ? Wiesz, ze jest to zgodne z prawem, nawet z przepisami UE w tej materii ? Skąd wiesz, ze tracimy nowoczesne technologie ? W tych sprawach, jest to chyba tajne. Czytałem wojskowych, i ich opinie są dość sceptyczne o Caracalach jak już. Natomiast Black Hawk, są sprawdzone w wojnach prowadzonych przez jankesów, to chyba wszyscy wiedzą . Polska bez śmigłowców ? Przecież kupujemy, a pytanie pozostaje, dlaczego tyle lat armia o nie się upominała pod latami poprzedników. A co do tajemnicy państwowej, no niestety istnieje takie pojęcie, możesz się z tym nie zgadzać, możesz o tym pisać na forum :)
http://www.rp.pl/Przemysl-Obronny/310119951-Guillaume-Faury-prezes-Airbus-Helicopters--pisze-do-premier-Beaty-Szydlo.html#ap-1
http://www.polskieradio.pl/42/1699/Artykul/1676355,Zerwana-umowa-ws-Caracali-MON-chce-rekompensaty-zapowiada-kolejny-przetarg-na-helikoptery
" Polska jest na drodze do stania się największą potęgą militarną Europy Wschodniej oraz głównym strażnikiem chroniącym Europę przed ryzykami geopolitycznymi pochodzącymi z Rosji. Francja musi się nauczyć współpracować z odradzająca się polską potęga militarną — pisze na łamach francuskojęzycznego „Huffington Post” politolog z Instytutu nauk Politycznych (IEP) w Paryżu Cyrille Bret. "
[quote='TRN_KRK' pid='1192675' dateline='1476299582']
[quote='frisgaard' pid='1192671' dateline='1476299189']
Dla TRN i Iwana Torpa:
Proszę.
[/quote]
Obrażasz człowieczeństwo. To jest to oficjalne stanowisko szefa airbusa? A Korwin to nie był przypadkiem w Związku Młodzieży Socjalistycznej? Nie przystąpił do powołanego 18 grudnia 1988 Komitetu Obywatelskiego przy Lechu Wałęsie? Nie należał do Stronnictwa Demokratycznego?
A wkleisz to samo o innych partiach? O PO? SLD?
[/quote]
Wątek jest o Pisie. Zresztą, nie rozumiesz moich intencji, a widzę, że cię nie przekonam, więc nie ma sensu.
A link do pisma Airbusa pojawił się już na 133 stronie tego wątku.
I bardzo mi przykro, że obrażasz mnie bez powodu...
[quote='stary kibol' pid='1192678' dateline='1476300061']
http://www.rp.pl/Przemysl-Obronny/310119951-Guillaume-Faury-prezes-Airbus-Helicopters--pisze-do-premier-Beaty-Szydlo.html#ap-1
[/quote]
i chcieliśmy przyczynić się do stworzenia konkurencyjnego przemysłu lotniczego i kosmicznego w tym kraju :D :D
hahaha
[img]http://www.repostuj.pl/upload/2015/02/558_54f1b38eebc48_612.jpg[/img]
- Nigdy nie zostaliśmy tak potraktowani przez rząd klienta, jak zostaliśmy potraktowani przez ten rząd - ocenił.
:D
ian thorpe napisał:
"...Natomiast Black Hawk, są sprawdzone w wojnach prowadzonych przez jankesów, to chyba wszyscy wiedzą ..."
Black Hawk były sprawdzane w boju, ale pewnie w pełni uzbrojone, a niestety do przetargu- koncern Sikorsky- zaoferował nam wersje bez uzbrojenia. Jak czytałem, te zakupione [b]po znajomości[/b] przez Macierewicza nie mogą jeszcze latać nocą. Mając takich 'ekspertów" od wojskowości Boże miej nas w swojej opiece.
[quote]I bardzo mi przykro, że obrażasz mnie bez powodu...[/quote]
W, którym miejscu? :D :D
Poza tym piszesz o oficjalnym stanowiska prezesa airbusa, a wklejasz listę osób z PiS powiązanych z PRL. Jak się ma ta lista w odniesieniu, do tego co ja pisałem? Korwin działał to wg Ciebie ok, a Ci z PiS-u w takim razie o czym mają świadczyć?
i jeszcze ten tekst, że nie zrozumiem. Z pewnością.
PS Głosowałem w życiu wieokrotnie, wyłącznie na JKM. Więc daruj sobie :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)