Ciekaw jestem dlaczego nie było Jaro jedynego lewego obrońcy ?!
-
-
Przygotowania do rundy jesiennej 15/16 - obozy,sparingi, treningi, etc.
Nudne to trzy do przodu się robi ;)
Trudno cokolwiek oceniać po 1 meczu sparingowym, w dodatku z dość przeciętnym rywalem :P Ale w samym meczu:
- Cetnar zaczyna wyrastać nam na czołówkę pomocy, spokojny, dokładny, oby tak dalej.
- Ortega na plus, bardzo szybki i dobry technicznie, trochę jeździec bez głowy, ale przynajmniej dzisiaj zaczął przypominać profesjonalnego
piłkarza. Jeśli Zieliński go w okresie przygotowawczym jeszcze trochę ogarnie, to coś mi się wydaje że możemy mieć z niego pożytek.
- Zejdler nadaje się na bocznego obrońcę, może warto się nad nim w takiej roli zastanowić.
- Szewczyk bardzo pracowity, bramka co prawda z tych co i ja bym strzelił, ale mógł się podobać
- Kapustka na plus, Zjawiński na plus, Sretenović na plus, Dąbrowski na plus
- Wdowiak solidny i spokojny
- Pilarz bezrobotny
- Deleu chaotyczny
- Polczak to samo
- Jędrisek bez błysku
- Rymaniak powinien pójść śladami Żytki i to szybko
- Sandomierski za dużo do pokazania nie miał, ale niestety znowu zaczyna swoje kiwki, musi to ogarnąć. Poza tym jak na jego warunki, to parę razy mógłby lepiej wyjść do piłki. Był dość mocno przyklejony do linii.
- Młodzi z obrony tj. Król i Kuligowski szału nie robią, troszkę solidniejszy pierwszy z nich, ale te przyjęcia to dramat
No i największy plus jak dla mnie. Mamy (co widać było zwłaszcza w 1 połowie gdy graliśmy mocniejszym składem) swój styl. Dużo szybkich, precyzyjnych podań, chłopaki są aktywni, dobrze współpracują, naprawdę miło na to popatrzeć. A mimo to, że mamy ten styl, to nie jesteśmy do niego ślepo przywiązani jak to było zwłaszcza za Stawowego. Była potrzebna górna piłka to poszła, nie była to szła klepa - oby tak dalej :)
najlepsza ciekawostka z meczu to jak spikerowi się włączało komentowanie. Rymania, Deleu, piłka do Ortegi - faul. (brak gwizdka sędziego) ...... sędzia jednak widział to inaczej. sorry :D
generalnie najwiekszy plus Ortega. namaszczam ponownie. no i Zjawiński. zaczynam się przekonywać do gościa
i_got_faith Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nudne to trzy do przodu się robi ;)
Poczekaj do nowego sezonu
skończy się nuda.
to może parę moich spostrzeżeń po meczu. Byłem w Wolbromiu, więc mogłem usłyszeć podejście Zielińskiego do zawodników ;) Konkretna zjebka Sandomierskiego po kiwce w polu karnym. Konkretne zjebki za grę górnymi piłkami zamiast po ziemi. Wymagania co do gry w boczne rejony boiska, zamiast pchania się środkiem. Bardzo fajny występ Ortegi, cmokaliśmy nad nim na trybunach - zaangażowanie, szybkość, technika. Zaskoczył mnie pozytywnie nasz junior Król wołany "Królik" ;) będą z niego ludzie. Widać, że nie boi się gry. Słabszy występ Budzika, Jendriska oraz Wdowiaka. Trzeba wspomnieć też o debiucie stopera Kuligowskiego, który co prawda zagrał z przymusu na lewej obronie. Na trybunach mieszanka kibiców z Krakowa, kibiców Gieksy z Katowic oraz tubylców, ogólnie fajna atmosfera.
Generalnie uważam, że na ten moment jakby wzmocnienia w ataku nie było to już nie będzie tragedii - Rakels, Jendrisek, Zjawiński, Buba, powolutku Szewczyk, gwarantują kilka bramek i można liczyć że w każdym meczu któryś z nich coś zrobi (co oczywiście nie oznacza, że płakałbym gdyby jakiś dobry nabytek się pojawił (:P)). Pomoc mamy jak na nasze warunki bardzo mocną, wręcz bym powiedział, że zakładając w miarę dobrą formę zespołu to można mieć całkiem przyjemny ból głowy przy wyborze. Bo i Covilo i Dąbrowski i Cetnarski i Budziński, zakładając optymistycznie Ortega, Kapustka, Wdowiak.. jest w czym wybierać. Tylko ta obrona wciąż mnie niepokoi. Sretenović zakładam że dalej skała, ale reszta jedna wielka niewiadoma. Polczak to Polczak, Wołąkiewicz oby się sprawdził, ale uj wi. Rymaniak to dywersant, na boku w miarę solidny Deleu i tyle. Jaroszyński mnie średnio przekonuje, trudno liczyć, że młodzi będą stanowili o sile boków obrony. Jest opcja z Zejdlerem który na boku się dobrze czuje, ale to wciąż dużo za mało. Jakby nie daj Bóg Sretenovicowi się coś stało to będzie dramacik.
skrót z wczorajszego meczu
https://www.youtube.com/watch?v=GgBWK9R1838
SaNtO Napisał(a):
> generalnie najwiekszy plus Ortega. namaszczam
> ponownie.
I po Ortedze... :)
Santo, co Ty bierzesz?
szuwarek Napisał(a):
> skrót z wczorajszego meczu
> https://www.youtube.com/watch?v=GgBWK9R1838
pogłeś podać skrót z oficjalnej :D
czyli jeśli dobrze widzę to teraz gramy sparing z tymi Koszycami które pokonały wczoraj gts ormo, tak?
Na to wygląda.
[b]Kadra Cracovii na zgrupowanie w Zakopanem[/b]
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/pilkarze_cracovii_wyjechali_do_zakopanego
Kadra juz jest imponujaca a jesli dojdzie lewy obronca i napadalec to juz wogole bojcie sie chamy ;)
Co się dzieje z Jaroszyńskim ?
Widzę testujemy młodego. Ktoś się orientuje na jakiej pozycji gra w pomocy?
Defensywny pomocnik
Aldo Napisał(a):
> Co się dzieje z Jaroszyńskim ?
coś nie tak w wywiadzie na TP mówi trener ze pojedzie a tu go brak w składzie
Pojadą ci, którzy dzisiaj nie grali. A więc Covilo, Rakels i Wołąkiewicz. Pojedzie Jaroszyński. Pojadą bramkarze Stępniowski i Wilk i być może jeszcze dwóch zawodników.
defensywny pomocnik
http://www.90minut.pl/news/252/news2526376-Kadra-Cracovii-na-zgrupowanie-w-Zakopanem.html tutaj pisza ze nie pojechał ale czemu....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)