Jeśli miałby przyjść taki Papszun i powiedziałby dajcie mi 3,5 mln za sezon wypłaty, 10 mln na transfery i spokój bez wtrącania się w moje metody a ja daję gwarancję medalu w pierwszym sezonie i Mistrza w drugim, to co, nie zgodzilibyście się?
Koniec dziadowania. Żeby coś mieć najpierw trzeba włożyć. mamy sponsorów ponoć, ok, wykorzystać to na topowego szkoleniowca a on niech już układa resztę.
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
- Edytowany
Mnie obojętnie kto będzie trenerem ale zgadzam się @konserwa#515 dość dziadowania albo atakujemy czołówkę albo dalej "budujemy" czytaj dziadujemy.
@konserwa#515 ajak chciałbyś tą gwarancję wyegzekwować w razie niepowodzenia? Miałby oddać 2.5 z 3.5 mln na sezon? Gdyby na to poszedł to tak.
Czyli inaczej umawiamy się na milion i 2.5 miliona premi za podium w pierwszym sezonie i milin + 2.5 miliona premii za mistrza drugim sezonie.
Myślisz, że Papszun by na to poszedł?
[quote]#post1619395 Jeśli miałby przyjść taki Papszun i powiedziałby dajcie mi 3,5 mln za sezon wypłaty, 10 mln na transfery i spokój bez wtrącania się w moje metody a ja daję gwarancję medalu w pierwszym sezonie i Mistrza w drugim, to co, nie zgodzilibyście się?
Koniec dziadowania. Żeby coś mieć najpierw trzeba włożyć. mamy sponsorów ponoć, ok, wykorzystać to na topowego szkoleniowca a on niech już układa resztę.[/quote]
A jak nie zdobędzie medalu w pierwszym sezonie ani mistrzostwa w drugim to co wtedy ?
Jaka klub ma gwarancję ? Jego słowo ?
Osobiście rozumiem, że koniec z dziadostwem i mega się z takiego podejścia cieszę, efekty w klubie już widać ale nie jestem zwolennikiem takiego szaleństwa w naszej sytuacji tym bardziej że na pewno nie mamy jakiegoś dużego budżetu na transfery, a Papszun cudotwórca nie jest nie oszukujemy się.
Oczywiście chciałbym go jako trenera ale nie za wszelką cenę bo to z reguły nie wychodzi dobrze
[quote]#post1619395 Jeśli miałby przyjść taki Papszun i powiedziałby dajcie mi 3,5 mln za sezon wypłaty, 10 mln na transfery i spokój bez wtrącania się w moje metody a ja daję gwarancję medalu w pierwszym sezonie i Mistrza w drugim, to co, nie zgodzilibyście się?
Koniec dziadowania. Żeby coś mieć najpierw trzeba włożyć. mamy sponsorów ponoć, ok, wykorzystać to na topowego szkoleniowca a on niech już układa resztę.[/quote]
Sukcesy, osiągnięcia, medale zdobywa się sukcesywną pracą u podstaw, a nie, że jakiś typ wchodzi i mówi "dajcie mi hajs, a ja wtedy wejdę i z półobrotu wszystkim zapierdolę". No sorry, tak rozumował Janusz, zatrudniając cygana (a kilka lat wcześniej Rząsę z Ulatowskim) - to jest rozumowanie patusów z lat 90-tych i nie tylko w sporcie jest wzbudzającym litość przeżytkiem.
Jak ten Papszun jest takim Midasem, to dac mu najnizsza krajowa i 10mln premii za MP. Moze i duzo, ale zwroci sie z nawiazka. Dziwne ze od roku, nie liczac zuzlowej reprezentacji Kanady (chociaz osobiscie slyszalem o reprezentacji Kanady, ale w curlingu) nie ma chetnego na uslugi jego. A moze wszystkim odmawia i juz z Liverpoolem jest dogadany, wiec do nas nie przyjdzie. Wtedy trzeba by krecic do her Kloppa, bo wkrotce bedzie na kuroniowce.
Chętni może i są, ale nie ci, których on chce. Ale jak widać to nie do końca działa.
[quote]#post1619267 Brać Papszuna. Żywcem brać. Brać w cugle. Brać +10 punktów od nowego sezonu od PZPN. Brać dużo. Brać wszystko. Nie bać się brać. Brać się do roboty! Za bary, za ręce się brać, jedziemy z koksem. Brać każdą przeszkodę. Brać na barki. Brać, nie żartować. Brać nawet w sensie seksualnym. Zwłaszcza Gts brać oraz bardziej kulturalne kobiety. Brać na lep. Brać na plewy. Brać dosłownie. Brać na warsztat. Brać w obroty. Brać, nie przejmować się wcale. Brać bez obciachu. Brać codziennie coraz więcej. Koperty brać, w łapę brać. Nie brać do serca. Brać poprawkę. Po wszystkim brać kąpiel. Brać na wstrzymanie. W sklepie brać dwie. Brać kumpli. Brać udział. Brać taxi, brać barwy i na stadion brać wpierdol. Brać rozbrat. Brać się w garść. Brać wypłatę. Brać pożyczkę. Brać na języki. Brać na dywanik. Brać urlop na wyjazd z Sekcją. Brać górę. Brać zakręty. Brać na cel. Brać życie jakim jest. Brać dupę w troki. Brać, chwytać, łapać, zniewalać, gwałcić, mordować - Cracovia musi panować. Brać na ostatniej prostej. Brać przykład. Brać wzór. Nie brać jeńców. Brać nogi za pas. Jak trzeba to brać adwokata. Brać w rachubę. Winę brać na siebie. Brać wszystkich na świadków. Brać Forumowiczów jak coś. Brać pod rozwagę. Brać na rozum. Brać z sufitu. Brać tabletki. Brać na wstrzymanie. Brać rozpęd. Jak dają to brać. Brać ulotki reklamowe, długopisy i foldery. Brać pełnymi garściami. Nie umiesz brać to nie bierz.[/quote]
Podobno to ja nadużywam sake na tym forum! Tu to chyba poszła gruba ścieżka białego! 😉
Nie, to słownik frazeologiczny. Kolega urządził sobie taką zabawę lingwistyczną, ja go popieram, bo poza wisielczym humorem w tym momencie jest mało do wzięcia.
[quote]#post1619444 Jak ten Papszun jest takim Midasem, to dac mu najnizsza krajowa i 10mln premii za MP. Moze i duzo, ale zwroci sie z nawiazka. Dziwne ze od roku, nie liczac zuzlowej reprezentacji Kanady (chociaz osobiscie slyszalem o reprezentacji Kanady, ale w curlingu) nie ma chetnego na uslugi jego. A moze wszystkim odmawia i juz z Liverpoolem jest dogadany, wiec do nas nie przyjdzie. Wtedy trzeba by krecic do her Kloppa, bo wkrotce bedzie na kuroniowce.[/quote]
W Rakowie uważają inaczej.
Z drugiej strony się Panu Markowi nie dziwie. To jak z laskami, lepiej poczekać dłużej a mieć fajną niż paszteta
Raków to jak dotąd jedyne miejsce, w którym się sprawdził. I to w maksymalnym wymiarze, lepiej niż u nas WS - więc oczywiście tam go chcą z powrotem, wszystkie ścieżki ma wydeptane, może przejąć stery z marszu.
Ale ciekawe, że Legia, która była w potrzebie, nie nakłoniła go - czy już nie chciała? do przyjścia do nich.
Jest chyba jeszcze Runjaic do wzięcia. Chyba, ze już dogadany z kimś.
[quote]#post1619492 Jest chyba jeszcze Runjaic do wzięcia. Chyba, ze już dogadany z kimś.[/quote]
Gdzies mi sie rzucil jakis tt ze duze nim zainteresowanie Herthy Berlin
- Edytowany
[quote]#post1619492 Jest chyba jeszcze Runjaic do wzięcia. Chyba, ze już dogadany z kimś.[/quote]
on ma kontrakt z legła chyba jeszcze dwa lata zrezygnuje z hajsu tam by poprowadzic pasy nie sadze.....
[b]Edycja z 14.05.2024 o godz. 16:19 (scalono posty)[/b]
Runjaic nie jest już pracownikiem Legii Warszawa. Jego kontrakt został rozwiązany. Umowa Niemca miała obowiązywać do 30 czerwca 2026 roku, ale miała w sobie pewne zapisy, z których chcą korzystać wicemistrzowie Polski. Chodzi między innymi o kwoty odszkodowań, które są podzielone na trzy terminy.9 kwi 2024
[b]Edycja z 14.05.2024 o godz. 16:20 (scalono posty)[/b]
troche to zamotane
6 dni później
Łukasz Piszczek.
ale co Piszczek?
- Edytowany
Łukasz xd
Juź chyba naprawdę nie macie co pisać
dajmy spokój kroczek zostaje szkoda tematu na 18 punktów zdobył 10 i to z rywalami wyzej notowanymi ma kredyt zaufania co tu kombinowac
[quote]#post1621115 Łukasz Piszczek.[/quote]
Myślisz o trenerze rezerw? Mnie ten pomysł się podoba.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)