wątek do zamknięcia. każdy wyraził zdanie a produkowac można się dalej w odpowiednim temacie. inaczej jest to samo w dwóch tematach i sie czytac nie chce
-
-
Trener Podoliński musie odejść/zostać ?
Ehh fajnie by było gdyby derby jeszcze na terenie kundli były po naszej stronie. Zdarzyło się tak w jakimś sezonie, ze udało się wygrać u siebie i na wyjeździe czy to trzeba raczej sięgać pamięcią do zamierzchłych czasów?
Trener Podolinski wraz ze swoim snajperem, prowadza nas tam gdzie sie najlepiej czuja tj do 1 ligi. Tam przynajmniej o nich nikt krytycznie sie nie wypowiadal. Granie 3 obroncami w Cracovii to samobojstwo. Ja nawet Podolinkiemu nie dziekuje, bo nie ma za co.
Puszkin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trener Podolinski wraz ze swoim snajperem,
> prowadza nas tam gdzie sie najlepiej czuja tj do 1
> ligi. Tam przynajmniej o nich nikt krytycznie sie
> nie wypowiadal. Granie 3 obroncami w Cracovii to
> samobojstwo. Ja nawet Podolinkiemu nie dziekuje,
> bo nie ma za co.
A ja mu podziękuje, chociażby za wygrane derby.
Za wygrane derby to ja dziekuje Cetnarskiemu /za centre/ i Covilo za efekt koncowy.
Powinien zostać.
W grze naszego zespołu widać postępy - w rundzie jesiennej były wyraźne, w rundzie wiosennej jest gorzej - ale pamiętajmy, że dostaliśmy nowych graczy i ich dotarcie się z zespołem i taktyką musi potrwać. Trener Podoliński musi dostać czas do końca rundy, niech wtedy będzie oceniany - nerwowe ruchu nigdy nie są dobrym pomysłem, jeśli myśleć długofalowo.
Jest jeszcze jedna statystyka, którą wyczytałem w książce Michała Okońskiego "Futbol jest okrutny". Pisze on o badaniach, w których sprawdzano wpływ trenerów na wynik drużyny - i o ile takie badania muszą być bardzo skomplikowane i niepełne, to jednak wyszło, że trener ma wpływ od kilku do najwyżej kilkunastu procent na efekt końcowy. To niewiele, może nawet mniej niż 1/10. To znaczy, że piłkarze i organizacja klubu mają duże, a ci pierwsi nawet większe znaczenie. Nie można o tym zapominać.
Trenera powinno się oceniać owszem, po wynikach, ale przede wszystkim po grze drużyny. Ja w tej grze zauważyłem po raz pierwszy od dawna dobrą grę obronną, nie tylko samych obrońców, ale całego zespołu. Tego nie było u Stawowego. Zobaczyłem też nieskuteczność, ale jaki wpływ na nią ma trener? Jego zadaniem jest doprowadzić do jak największej liczby tzw. sytuacji, a, jak wiecie, sytuacji nam nie brakuje. Brakuje nam goli.
Jaka dobra gra obroncow w ostatnim meczu ? Polczak, Marciniak i Rymaniak powinni sie zapasc ze wstydu, ze uprawiaja ten zawod
Puszkin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Za wygrane derby to ja dziekuje Cetnarskiemu /za
> centre/ i Covilo za efekt koncowy.
Ktoś tego Covilo jednak ściągnął na K1
Dobrze zorientowny wie, ze to zasluga Platka
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,2164113,2249659,page=150#msg-2249659
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)