Jest subtelna różnica między polakami żydowskiego pochodzenia, a żydami... Przynajmniej w tamtym okresie była mocno widoczna.
I jak to się dzieje, że coś co miało być prztyczkiem w nos dla ubeków stało się źródłem konfliktów (na szczęście tylko internetowych) wśród kibiców Cracovii?
-
-
Manifestacja antyrządowa 24.06 (wtorek), g: 19:00
Dokładnie tak, jak pisze pan kracy
Przy okazji zachęcam do zapoznania się z wpisem, który zamieściłem kiedyś na KSCracovia.com (gdy działała :( )
pt. [b]Cracovia i II wojna światowa[/b]: [url=https://plus.google.com/115750216787462859683/posts/YQtE9X1GKED]klik[/url]
Ferencvaros
-------------------------------------------------------
> Co do manifestacji- nikogo nie zniechecam, po prostu moje osobiste zdanie- uwazam ze to raczej przesada.
Przesadą to jest to co wyczynia NIErząd.
MANIFESTACJA ANTYRZĄDOWA KRAKOWSKICH ŚRODOWISK PATRIOTYCZNYCH
...
"Wiślaccy Patrioci"
Udało się Wam uzyskać ciekawe połączenie
pan kracy Napisał(a):
> Jest subtelna różnica między polakami
> żydowskiego pochodzenia, a żydami...
> Przynajmniej w tamtym okresie była mocno
> widoczna.
>
> I jak to się dzieje, że coś co miało być
> prztyczkiem w nos dla ubeków stało się
> źródłem konfliktów (na szczęście tylko
> internetowych) wśród kibiców Cracovii?
Z akcentem na "tylko internetowych". I to w sumie powinno skonczyc temat, nie? ;)
A dzieje sie moze tak, ze tych, ktorzy to wymyslili, zrobili te flagi itd po prostu z nami od jakiegos czasu nie ma? Taki pierwszy powod, ktory mi przyszedl do glowy...
Cthulhu Napisał(a):
> MANIFESTACJA ANTYRZĄDOWA KRAKOWSKICH ŚRODOWISK
> PATRIOTYCZNYCH
> ...
> "Wiślaccy Patrioci"
>
>
> Udało się Wam uzyskać ciekawe połączenie
[u]Organizatorem[/u] są: stow. Studenci dla Rzeczypospolitej i KoLiber Kraków
A jako, ze uczestniczyć będą również kibice Cracovii, został zgłoszony Nasz [u]patronat[/u]
Należy się też sprostowanie, do informacji zamieszczonej przez gts:
[quote]Jako ciekawostke i kolejny powod do pojawienia sie na Marszu dodamy ze Narodowy Izrael zostal ponownie dopisany do listy wspolorganizatorow dlatego ze wyslal maile do wszystkich pozostalych 18 wspolorganizatorow szkalujace nasz klub, nas jako kibicow, jednoczesnie przedstawiajac siebie jako jedyna opoke patriotyzmu w Krakowie (zostalo to oczywiscie natychmiast sprostowane).[/quote]
Ja wysłałem zapytanie na jeden e-mail do organizatorów: media@studencidlarp.pl
A jego treść dostępna jest w [url=http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?4,2168545,2168665#msg-2168665][u]tym[/u][/url] miejscu. Tak więc rozdwojenie jaźni postępuje!
ps w tym samym czasie chciałem wysłać to samo zapytanie do drugiego organizatora: Koliber Kraków, ale ich e-mail podany na stronie nie działa i zwraca błąd przy wysyłaniu >:D<
Ferencvaros Napisał(a):
> pan kracy Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> >
> > I jak to się dzieje, że coś co miało być
> > prztyczkiem w nos dla ubeków stało się
> > źródłem konfliktów (na szczęście tylko
> > internetowych) wśród kibiców Cracovii?
>
> A dzieje sie moze tak, ze tych, ktorzy to
> wymyslili, zrobili te flagi itd po prostu z nami
> od jakiegos czasu nie ma? Taki pierwszy powod,
> ktory mi przyszedl do glowy...
To było pytanie retoryczne... Mi się wydaje, że odpowiedź jest oczywista...
No, ale przecież było już dawno mówione, że pytania retoryczne piszę kursywą!!! :D
Na serio nie pytam złośliwie, na serio tak samo jak Wy uważam, że rząd to złodzieje na czele ze swoim rudym hersztem, ale wiecie może, jaki organizatorzy marszu mają pomysł na Polskę?
Dajmy na to, że teraz by były wybory- kogo byście chcieli poprzeć? Kongres Nowej Prawicy? Czyli tak jakby poprzeć PiS, bo każdy głos nie na PO będzie niczym więcej, jak głosem na PiS.
I podkreślam- nie pytam dla negowania czegokolwiek- jaki macie pomysł na Polskę?
Nie bronie Żydów itp, lecz poprostu jak sami zauważyliście nastała moda na patriotyzm (co jest debilne, bo wg mnie to jest moda ale na gender i inne dewiacje, patriotyzm wysysa się z mlekiem matki). Boje się że na kanwie tego, za kilka lat będziemy klubem anty-semickim, co samo w sobie będzie śmieszne, a wielu usilnie do tego zmierza. Żyd żydowi nierówny. Młodsze pokolenie wychowane na rapach, patriotycznych akcjach stadionowych itp niechaj zajrzy do książek i poczyta coś, a nie łyka jak młody pelikan propagande co płynie z prawej strony.
I uprzedzając mam skrajnie prawicowe poglądy.
to nie chodzi o pomysł na Polskę. chodzi o to, że Polacy nie mogą dalej dać się yebać w dupe. nawet jeśli do włądzy dojdzie inny kaczor (czy ktokolwiek inny) to będzie musiał się liczyć z tymi wszystkimi ludźmi, którzy nie tylko w naszym mieście wyszły na ulice i wiedzieć, że jeśli też będzie dawał dupy to równie szybko będzie musiał ustąpić. nie wchodźmy w retoryke po, że nie głosujecie na nas złodziei to głosujecie na świrów z pisu. nawet jeśli to jest to zawsze lepsza opcja niż oszuści i złodzieje z po
to jest bardzo ważne by wyjsc i pokazac niezadowolenie
Santo- mi bardziej chodzi o to, że opozycja tez chodzi do warszawskich knajp. I strach pomyśleć, co opozycja, po wygranych przyspieszonych wyborach da tym szantażystom, żeby tylko nie pojawiły się następne nagrania. Nie pomyślałeś o tym?
tewuzet- ja mam takie swoje powiedzenie: "nosiłem New Balance zanim to jeszcze było modne". Ostatnio mawiam też, że interesowałem się historią, zanim to jeszcze było modne. I tak samo mi blisko do 16- latka krzyczącego "precz z komuną" jak np. do Kazi Szczuki...
To że politycy to złodzieje to wszyscy od dawna wiedzą, ale czy podoba wam sie państwo w którym wszyscy sie podsłuchują???
jak nas podsłuchują od dawna to nie problem ich ktoś podsłuchał to płacz. kim jestescie pajace ??
ja uwazam nawet ze kazdy jeden co został wybrany i bierze za to grubą kase poto by działać dla NAS powinien być na pełnej inwigilacji przez te 4 lata 24 na dobe. przynajmniej bysmy wiedzieli o co chodzi a wtedy złodzieje by sie nie pchali na wiejską a conajwyżej uczciwi ludzie, którzy nie mają nic do ukrycia i zrobią wszystko jak najlepiej dla dobra ogółu a nie elit
Natura nasza taka, ze bedzie i rewolta i rabacja. Ale tak jak jest byc nie bedzie.
Feren- :)
Ferencvaros
[i]- mi bardziej chodzi o to, że opozycja tez chodzi do warszawskich knajp. I strach pomyśleć, co opozycja, po wygranych przyspieszonych wyborach da tym szantażystom, żeby tylko nie pojawiły się następne nagrania. Nie pomyślałeś[/i] o tym?
Problem jest taki że takie głupoty jak te które wygaduje Belka czy Sikorski szkodzą pozycji Polski. Jedyny sposób by zmniejszyć szkody to odwołanie obecnego rządu. Taśmy z byłymi ministrami nikogo nie interesują. Jak nagrali opozycję to co z tego? Opozycja może gadać co chce. Nikt nie przejmuje się tym co gada Korwin czy palikot lub Niesiołowski. Gdyby byli ministrami byłoby inaczej
Ferencvaros Napisał(a):
> Na serio nie pytam złośliwie, na serio tak samo
> jak Wy uważam, że rząd to złodzieje na czele
> ze swoim rudym hersztem, ale wiecie może, jaki
> organizatorzy marszu mają pomysł na Polskę?
Z tego co zauważyłem lista uczestników jest tak długa że pewnie każdy ma inny pomysł na Polskę (tak na logikę gdyby mieli jeden działali by razem, pod jednym "sztandarem"). Co za tym idzie, pomysłów pewnie wiele ale każdy tylko o swoim myśli to i efekt widać.
> Dajmy na to, że teraz by były wybory- kogo
> byście chcieli poprzeć? Kongres Nowej Prawicy?
> Czyli tak jakby poprzeć PiS, bo każdy głos nie
> na PO będzie niczym więcej, jak głosem na PiS.
>
> I podkreślam- nie pytam dla negowania
> czegokolwiek- jaki macie pomysł na Polskę?
Jak już ktoś mądrzejszy zauważył. Wybór jaki by nie był oznacza destabilizacje Państwa. Obecne partie nie są w stanie skutecznie prowadzić polityki w tym kraju. Natomiast z jednym się nie zgodzę. Każdy głos nie na PO nie jest od razu głosem na PiS, z tego powodu że PiS na dziś dzień nie ma szans znaleźć koalicjanta, tym bardziej że jeden może nie wystarczyć, obecnie oznacza to brak jakichkolwiek szans na stworzenie rządu przy następnych wyborach (najbliższych). Przy założeniu że do sejmu wejdzie max 5 partii.
Dla mnie osobiście te taśmy nie mają nic wspólnego z dobrem Polski. Ktoś się chcę dorobić i zakłada że jeszcze zrobi to w świetle fleszy za zgodą i poparciem narodu. Jak na razie Wprost zyskało, ale to nie oni są tu graczem. Raczej tylko pionkiem, który chce się nachapać, robiąc za ofiarę.
zubereg Napisał(a):
> Ferencvaros
> - mi bardziej chodzi o to, że opozycja tez chodzi
> do warszawskich knajp. I strach pomyśleć, co
> opozycja, po wygranych przyspieszonych wyborach da
> tym szantażystom, żeby tylko nie pojawiły się
> następne nagrania. Nie pomyślałeś o tym?
> Problem jest taki że takie głupoty jak te które
> wygaduje Belka czy Sikorski szkodzą pozycji
> Polski. Jedyny sposób by zmniejszyć szkody to
> odwołanie obecnego rządu. Taśmy z byłymi
> ministrami nikogo nie interesują. Jak nagrali
> opozycję to co z tego? Opozycja może gadać co
> chce. Nikt nie przejmuje się tym co gada Korwin
> czy palikot lub Niesiołowski. Gdyby byli
> ministrami byłoby inaczej
No ale jak wygrają wybory to przestaną być opozycją i wtedy można ich przyszantażować, nie? Bo to już się robią np. "wypowiedzi obecnego ministra sprzed pół roku".
A tak swoją drogą- wie ktoś o co chodzi z tą komisją, która miałaby pogrążyć Macierewicza?
Widziałem taki zrzut z twittera- chyba Sikorski napisał, że nigdy nie był w restauracji Roberta Sowy (faktycznie, nagrali go gdzieś indziej). Na to skomentował na twitterze Macierewicz "i kto w to teraz uwierzy zdrajco???" :D
Pamiętacie jak Robert Sowa sprowadzał do hotelu dziwki podczas zgrupowania kadry Engela. Bardzo możliwe, że działo się to w Pałacu Kawalera w Świerklańcu :D
quentin- ja jakoś bardzo w naszej współczesnej polityce nie siedzę, ale moim zdaniem PiS (po przejęciu jakiejś tam części głosów PO) z PSL mogą utworzyć rząd. Czyli masz koalicję dwóch wspaniałych partii, kierowanych przez światłych pragmatyków dla których prywata jest godna splunięcia...
[b]Wielki Brat Donalda Tuska. Polska liderem inwigilacji![/b]
Poziom inwigilacji obywateli wzrasta z roku na rok. O dane telekomunikacyjne - tj. bilingi rozmów telefonicznych - ubiegać się mogą takie organy jak Policja, ABW, CBA, Kontrwywiad Wojskowy, Służba Celna, Żandarmeria Wojskowa i Prokuratura, a nawet Wywiad Skarbowy. I skrupulatnie z tych możliwości korzystają. Jak wynika z danych UKE, w roku 2011 dane telekomunikacyjne zostały przekazane aż 1.856.888 razy. To wyraźny wzrost w porównaniu z rokiem poprzednim (1.382.521), zaś w roku 2009 liczba ta oscylowała wokół miliona.
Polska jest europejskim liderem, jeśli chodzi o udostępnianie bilingów.
Co najgorsze, obywatele nie są informowani o tym, że byli inwigilowani, gdy w innych krajach (np. w Skandynawii) po zakończeniu kontroli operacyjnej obywatela, który był jej poddany, informuje się o tym fakcie.
http://nczas.com/publicystyka/szymowski-wielki-brat-donalda-tuska/ (17.01.2013)
----------------------------------
[b]Polska liderem w inwigilacji obywateli[/b]
Tymczasem w Polsce z informacji pochodzących z retencji danych może korzystać łącznie 11 służb - głównie w celach prewencyjnych. Co ciekawe służby w naszym kraju, nikogo nie muszą prosić o zgodę ani nawet informować o wykorzystaniu danych, dzieje się to nie tylko w przypadku poważnych przestępstw, ale również nawet w nieuzasadnionych sytuacjach określanych przez te stosujące je organy mianem prewencji. Oznacza to tyle, że różne służby mogą w każdej chwili, bez stosowania żadnych procedur sięgnąć po dane niemalże każdego obywatela - nie informując przy tym nikogo.
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Polska_liderem_w_inwigilacji_obywateli_-_ponad_1_856_000_wnioskow_o_sledzenie-39409.html (04.04.2012)
----------------------------------
Polska w ilości danych pobieranych od teleoperatorów zdecydowanie wyprzedza wszystkie kraje UE. W 2009 r. operatorzy w Polsce odnotowali 1,06 mln zapytań od służb, prokuratury i sądów dotyczących danych z billingów i internetu. Większość kierują służby (w tym policja).
To 27,5 zapytania na tysiąc dorosłych mieszkańców! Dla porównania drugi kraj w tej klasyfikacji - Czechy - odnotował 10 zapytań na tysiąc mieszkańców. Wielka Brytania i Francja - ok. 8,5. W Niemczech takich zapytań było tylko 0,2 na tysiąc mieszkańców, czyli 35 razy mniej niż w Polsce.
Dlaczego? Bo w Niemczech i wielu innych krajach służby mają różnego rodzaju ograniczenia. A w Polsce w majestacie prawa sa po prostu podłączone do baz danych operatorów telekomunikacyjnych. I - na ich koszt - mogą pobierać informacje bez podania jakiegokolwiek powodu.
Polskie służby pobierają, co chcą, kiedy chcą i nikogo nie muszą pytać o zgodę. Jak informowaliśmy niedawno ("Parszywa dziesiątka", 8 października), na dużą skalę robią to w stosunku do dziennikarzy, by ustalić ich kontakty. W ten sposób obchodzą tajemnicę dziennikarskich źródeł informacji - zagwarantowaną w kodeksie postępowania karnego i w prawie prasowym.
W Polsce nadzór obejmuje jedynie podsłuchy i kontrolę korespondencji. Większość metod inwigilacji jest poza jakąkolwiek zewnętrzną kontrolą.
[i]wyborcza, linka nie wklejam[/i] (09.11.2010)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rNChq7hLUjc#t=42s
o której jakas zbiórka, bo nie chce mi sie czytac całego tematu.. ?
[align=center][img]http://oi60.tinypic.com/r8bclg.jpg[/img]
Od 18:30 można przychodzić.[/align]
Przemysław Wipler w programie Graffiti 23.06.2014 (Polsat News)
Nadchodzi czas, by zmienić ten rząd: https://www.youtube.com/watch?v=yGyrFHpWkdc
[b]Czy wiesz ile masz długu? 24,5 tys. złotych. Skąd? Tak zadłużyła nas władza[/b]
Państwo wraz z samorządami wydadzą łącznie 767 mld zł, z czego aż 85 mld zł zostanie pozyskane z kredytów. Oznacza to, że urzędnicy zadłużają Polaków w tempie ok. [b]233 mln zł dziennie.[/b]
http://wgospodarce.pl/informacje/14247-czy-wiesz-ile-masz-dlugu-245-tys-zlotych-skad-tak-zadluzyla-nas-wladza
Ferencvaros
Politycy opozycji, politycy w kampanii mówią różne rzeczy i nikt się nimi nie przejmuje. Ważne co mówią i robią w czasie rządzenia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)