Redcclise to że nienawidzę gts'u nie znaczy że odrazu bym wszystkich wystrzelał. Więc nie zmieniaj kontekstu mojej wypowiedzi tak jak Ci to pasuje. Jeżeli dana osoba zachowuje się wobec mnie uczciwie i honorowo, oraz bliski jest jej los naszego kraju to nic do niej nie mam, niech sobie istnieje dopóki mi nie wadzi. Tak jak napisałem wcześniej, w każdym klubie znajdzie się ktoś kto jest idiotą, i na to nie ma rady. Dlatego nie mam zamiaru w żaden sposób tłumaczyc się, i usprawiedliwiac ubeckich. Jeszcze raz powtarzam że idziemy tam jako Cracovia, mam w d**** czy gts tam będzie czy nie, nie interesuję się nimi (niektórzy aż za bardzo) więc mnie to nie obchodzi. Poraz kolejny apeluje co do niektórzych o bycie obiektywnym. U nas też czasem zdarzają się nieźli pajace którzy paradują w koszulkach, smyczach, czapkach z symbolami izraela i mówią że są żydami, i w czym oni są lepsi od ubeckich, co?, przecież sami obrażają swój klub, oraz dają pretekst do tego by wszyscy się z nas śmiali i obrażali nas od pejsów itd.
-
-
Manifestacja antyrządowa 24.06 (wtorek), g: 19:00
Sid,
Tak jak Ty masz w dupie czy GTS tam będzie, tak ci "pajace" w Izraelskich gadżetach mają w dupie co pomyśli sobie jeden z drugim.
A w szczególności milusińscy z drugiej strony Błoń.
Generalnie, dla mnie cała dyskusja jest trochę o niczym.
Przecież jasnym jest to, że Cracovia i sąsiadka nie będą szły ręka w rękę, a raczej obie ekipy zaznaczą swoją obecność, poparcie dla idei marszu a także chęć obalenia "miłościwie" nam panujących.
Jeśli o mnie chodzi - podobnie jak Diego uważam, że najsensowniejszą opcją jest po prostu postawienie znaku "X" przy odpowiednim nazwisku w trakcie nieuchronnych wyborów. Gadanie o strzelaniu do sympatyków GTSu nakryję zasłoną milczenia.
rex Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sid,
>
> Tak jak Ty masz w @#$%& czy GTS tam będzie, tak
> ci "pajace" w Izraelskich gadżetach mają w @#$%&
> co pomyśli sobie jeden z drugim.
> A w szczególności milusińscy z drugiej strony
> Błoń.
>
> Generalnie, dla mnie cała dyskusja jest trochę o
> niczym.
> Przecież jasnym jest to, że Cracovia i sąsiadka
> nie będą szły ręka w rękę, a raczej obie
> ekipy zaznaczą swoją obecność, poparcie dla
> idei marszu a także chęć obalenia
> "miłościwie" nam panujących.
>
> Jeśli o mnie chodzi - podobnie jak Diego uważam,
> że najsensowniejszą opcją jest po prostu
> postawienie znaku "X" przy odpowiednim nazwisku w
> trakcie nieuchronnych wyborów. Gadanie o
> strzelaniu do sympatyków GTSu nakryję zasłoną
> milczenia.
Więc po co te flagi patriotyczne na Cracovii ,może czcijmy i pozostańmy dalej przy gwieździe davida a na meczu śpiewajmy w kółko ''Byli zdrajcami..'' bo to najlepiej i najgłośniej wychodzi.Ale wydaje mi się ,że to nie do końca o to chodzi ani nie o postawienie krzyżyka przy nazwisku.
Bo są ludzie mający różne poglądy.
Wielką cnotą Cracovii zawsze była otwartość i różnorodność.
To Cracovia jednoczyła w sobie te wszystkie środowiska.
I oby tak było po wsze czasy.
Do każdego.
Jesteś POLAKIEM więc przyjdź,pokaż że jesteś obecny i chcesz zmienić POLSKE,czym tu się przejmować że przyjdzie gts? ne zwracać na nich uwagi, będziemy tam dla POLSKI, jak się coś sprują to dostaną po łbach i tyle dlatego trzeba się pokazać mocną bandą i tyle
'Mówią na nas żydy,ale się nas boją...'pamięta ktoś jeszcze tą piosenke? nieważne co mówią ważne że się boją..
jeb.ać żydów skurwysynów, Cracovia! do zobaczenia na marszu :)
Apeluję do wszystkich, którzy wiążą przyszłość z tym krajem i nie mają zamiaru stąd wyjeżdżać.
Mimo różnic, są sprAWy, w których jako Naród musimy działać wspólnie i mówić jednym głosem. Nikt Wam nie chce niczego narzucać, ale są aspekty, w których każdy powinien myśleć w ten sam sposób co reszta.
Domagamy się "tylko" sprAWiedliwości i wolności. Równości dla każdego.
Jako Naród nie musimy się znać osobiście z każdym, nie musimy się nigdy spotkać, ale w ważnych dla Nas sprAWach, gdy sytuacja tego wymaga musimy się zjednoczyć.
Ponieważ leży w Naszym interesie dbanie o teraźniejszość i przyszłość.
Z poszanowaniem przeszłości i pamięci o Naszych przodkach. Ponieważ historia jest tym, z czego powinniśmy czerpać naukę i najlepsze wzorce.
Dość zniewolenia i ogłupiania.
Obecnie Naszą rzeczywistość kreują osoby, którym zależy na zniszczeniu Polski. Wolności chcą Nas uczyć "ludzie", którzy wychowali się za okupacji komunistycznej. Ci, którzy byli/są na usługach obcych agentur.
Nikt nie wybiera sobie pochodzenia, ale jeśli przyszło Nam żyć w zakłamaniu, jako istoty rozumne musimy się temu sprzeciwić.
Oni wiedzą, że Nas (Polaków) nie pokonają, bo w ich pamięci tkwi właśnie historia. Historia, która pokazała, że pokonamy każdego, kto zechce Nam wyrządzić krzywdę.
I to oni (okupacyjny rząd od czasów końca II wś, czyli obcy), chcą Nas zmusić do pozostawienia własnych marzeń i Ojczyzny, niszcząc i utrudniając normalne życie. Wyprzedając cały majątek narodowy, który jest przez nich rozkradany.
To nie jest tak, że komuś się nagle uwidziało obalanie władzy. Oni już jAWnie walą Nas w dupy i w końcu przyjdzie pora, że nie zostanie tu kamień na kamieniu.
Za parę lat, nie będzie pieniędzy nAWet na sprzątanie ulic, nie wspominając o emeryturach, których bądźcie pewni już teraz, nie zobaczycie na oczy. Ale będzie za późno.
Swoje długi trzeba spłacać, a nie przerzucać na swoje dzieci. A taką własnie przyszłość zgotujemy sobie i swoim potomkom.
Tajemnicą poliszynela jest, to że PRL po prostu zbankrutował. A obecnie Nasze długi są o wiele, wiele większe. A ktoś kto ma długi, automatycznie zostaje niewolnikiem tego, u kogo się zadłużył.
Kiedyś to musi w końcu pierdolnąć, więc nie dajmy sobie wmawiać, że "mądry Polak, po szkodzie".
To historia pokazała, że "Polak jak chce, to potrafi".
Nikt nie wymaga od Was nie wiadomo czego, ale swoją obecnością musimy pokazać, że każda władza musi liczyć się z własnym Narodem. To oni są dla Nas, nie my dla nich.
Z tym, że oni mają władzę i środki na szerzenie swojej propagandy. Propagandy, która doprowadziła do tego, że My jako Naród mamy wszystko w dupie, a politykę Nam obrzydzili do tego stopnia, że żyjąc w "demokracji" ze swojego prAWA wyborczego, raz na kilka lat korzysta ~20% Obywateli.
Nie dajmy się zobojętnieć do końca.
Nie liczmy na to, że ktoś Nam łaskawie przydzieli część tego, co Nam odbierają.
Żeby zobrazować dosadniej; pewnie większośc z Was słyszała o "dniu wolności podatkowej" (dzień, w którym (średnio) łączny dochód od początku roku zrównuje się z (przewidywanymi) zobowiązaniami podatkowymi na ten rok, a więc symbolicznie obywatele przestają płacić państwu, a zaczynają zarabiać na siebie). W Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy wyliczono ten dzień w 1900 roku. I przypadał on na 22 stycznia! To doskonale tłumaczy, dlaczego stali się potęgą. Bogate państwo, to bogaci Obywatele, a nie wielki budżet. To Obywatele tworzą firmy, które przynoszą innowacje.
A, że oni już dorobili się w ten sposób, chcą dopuścić do takiej możliwości jak najmniejszą liczbę osób, a najlepiej tylko swoich. Po to, by bogacić się więcej i mieć bezgraniczną władzę nad Nami.
W tym roku w Polsce, "dzień wolności podatkowej" przypadł na 22 czerwca!
Dlatego coraz więcej osób, stąd wyjeżdża. I o to im chodzi. Zbrojnie Nas nie stłamszą, dlatego robią to podstępem niszcząc dotychczasowy porządek. Zastępując nowym, który służy tylko ich celom.
Przy czym sami się pilnują:
Rząd Izraela przeznaczy miliardy dolarów na utrzymanie czystości rasowej - http://www.bibula.com/?p=75097
Tu warto też dodać, że ostatnio "nie było" pieniędzy na pomoc rodzicom opiekującymi się niepełnosprawnymi dziećmi, a wiecie, że ponad 50 tys żydów dostanie co miesiąc 150 euro "z tytułu szkód doznanych ze strony nazistów i bolszewików na ziemiach polskich w czasie wojny i okresu stalinowskiego". Tylko dwóch posłów było przeciw.
100 euro razy 50 tys. = 5 mln euro miesięcznie. Państwo polskie jest ciągle tak bogate, że stać je na rekompensaty dla Żydów, mordowanych przez Niemców.
Nie mówiąc już o tym, że po II wojnie światowej wszelkie odszkodowania przyznane Polsce, były rozdzielane przez ZSRR. Co skończyło się tym, że nie zyskaliśmy a straciliśmy.
Na rozliczeniach z Moskwą, która ze swej puli przekazywała otrzymane od Niemiec odszkodowania wojenne, a jednocześnie narzuciła drastycznie niskie stawki za polski węgiel, Polska straciła 600 milionów dolarów. Ten niekorzystny bilans pogłębiony został przez sowiecki rabunek urządzeń przemysłowych, surowców i innych dóbr między Bugiem a Odrą.
http://www.rodaknet.com/rp_art_3394_czytelnia_musial_haracz.htm
Dlatego każdy powinien poświęcić wtorkowy wieczór na wyrażenie sprzeciwu, wobec zakłamanej i skorumpowanej władzy, która reprezentuje, no właśnie... kogo jeśli nie Nas!?
Musimy rozliczyć i zlustrować [b][u]cała[/u][/b] klase polityczną w Polsce.
[b][size=large]Przyjdźcie, liczy się Wasza obecność. Razem możemy osiągnąć wiele. Nie dajmy się dzielić.[/size][/b]
Nasi rodzice, dziadkowie wywalczyli sobie to co mamy teraz, ale dla nas zabraknie jeśli o to nie zadbamy!
[quote]służba zdrowia.
składka 350 zł/miesiąc - mam za to to, co mamy wszyscy - kolejki, długie terminy, brak miejsc, itp. itd. - generalnie duży dyskomfort - a płacę za to 4200 zł rocznie.
4200 zł rocznie to jest mniej więcej cena najbardziej wypasionego ubezpieczenia np. w grupie LuxMed. To pokazuje jaka jest skala problemu, przy relatywnie niewielkiej kwocie przecież.
Nawet najtańszy pakiet (450 zł ROCZNIE) to internista + chyba 8 specjalistów bez limitu po 15 zł za wizytę zamiast 100+ zł. na telefon, bez łaski, dziś, jutro, za kilka dni.[/quote]
Warto wysłuchać, zostawcie sobie na innej zakładce: https://www.youtube.com/watch?v=6m2QYZQaUDU
Informacje w tych czasach są na wyciągnięcie ręki, ale nie przy pomocy pilota od TV.
Judeopolonia II czyli anatomia zniewolenia Polski http://www.naszawitryna.pl/ksiazki_67.html
A co do "żydowskiej" Cracovii, ja trzymam się tego: http://www.wikipasy.pl/%C5%BBydzi
I gdzieś mam co na ten temat uważa gts... Oni nie zauważyliby w swoim oku nAWet 200-letniej sekwoi. A sami im dajecie argument do ręki "obrażając się" za "żydów".
Pokażmy siłę, Biało-Czerwonego Krakowa!!
[align=center][img]http://www.kotlet.pl/content/images/huxley-vs-orwell-pl-136543302328.jpg[/img][/align]
Do zobaczenia na marszu,POgrzebie Donalda:)
do zobaczenia na marszu
https://www.youtube.com/watch?v=zyBWp7nYMNg ;)
TRN_KRK Napisał(a):
> Tu warto też dodać, że ostatnio "nie było"
> pieniędzy na pomoc rodzicom opiekującymi się
> niepełnosprawnymi dziećmi, a wiecie, że ponad
> 50 tys żydów dostanie co miesiąc 150 euro "z
> tytułu szkód doznanych ze strony nazistów i
> bolszewików na ziemiach polskich w czasie wojny i
> okresu stalinowskiego". [b]Tylko dwóch posłów
> było przeciw.[/b]
B. ciekawa informacja. Partia, która się mieni jako jedyne poważne ugrupowanie prawicowe, ma więcej niż dwóch posłów w sejmie, ze 150 chyba ma?
Przynajmniej wyjaśniło się dlaczego oddanie glosu na RN albo KNP jest głosem straconym ;) Jak wiadomo RN i KNP to agenci Putina.
Po raz kolejny okazuje się, że okrągłostołowcy mówią jednym głosem.
PS Czy ktoś wie, którzy posłowie zagłosowali przeciw? Może posłowie koła Mniejszości Niemieckiej :D
drzewo Napisał(a):
> do zobaczenia na marszu
> https://www.youtube.com/watch?v=zyBWp7nYMNg ;)
(tu)
garry Napisał(a):
> Przynajmniej wyjaśniło się dlaczego oddanie
> glosu na RN albo KNP jest głosem straconym ;) Jak
> wiadomo RN i KNP to agenci Putina.
To jest ironia? :)o
[quote]Tylko dwóch posłów było przeciw ustawie: Wojciech Szarama (PiS) oraz Przemysław Wipler (KNP).[/quote]
http://niepoprawni.pl/blog/6496/zygmunt-bialas-jak-glosowali-poslowie-w-sprawie-odszkodowan-za-holocaust
Spotykacie się w jakimś określonym miejscu przed, żeby się zebrać całą ekipą?
Jeśli tak to podeślijcie to miejsce na priv albo tutaj. Chętnie przeszedłbym się, a nie wiem czy Was rozpoznam przy tylu ludziach, bo Wy się pewnie wszyscy znacie, a to był mój pierwszy sezon na Cracovii więc może być ciężko. Nie chciałbym iść przypadkiem z kimś innym ;)
Jak będziesz chciał to nas znajdziesz...
Dla chcącego nic trudnego...
Można przyjść tutaj:
[align=center][img]http://i60.tinypic.com/r8bclg.jpg[/img]
link do mapy: [size=large][u][b]goo.gl/Auxc1a[/b][/u][/size][/align]
Informujcie znajomych. I nieznajomych też :P
Wklejony utwór przez kolegę @drzewo: https://www.youtube.com/watch?v=zyBWp7nYMNg (link zawarty w kodzie QR na plakacie w prAWym, górnym rogu)
Męczę od tamtej pory (tu)
Tylu głupot co tutaj na 5-ciu stronach dawno nie czytałem.
Licytacja trwa kto bardziej kocha Ojczyzne. Przyjdzmy wszyscy w barwach, jak ubecy beda szczekac to pokazemy im gdzie jest ich miejsce.
Co do nazywania ludzi w gadzetach z gwiazdami dawida itp "pajacami" to lepiej sobie to przemyslec, bo moze kogos spotkac kiedys przykra niespodzianka od tych "pajacow". Co oczywiscie jest nie jest zwiazane z ideologia lecz ma byc pstryczkiem w nos dla ksiezniczek z ubeckich dynastii.
Rex-sluszna uwaga co do roznorodonsci.
TRN-KRK-podziwiam Twoje zaangazowanie, jedynie co moge dodac post factum to to iz ta ustawa dot. zasilkow dla Zydow jest troszke bardziej zawila i zagmatwana bo dotyczy kombatantow itp, dlugo by sie rozwodzic.
Czesc i chwala wielkiej Polsce i Cracovii!
tewuzet Napisał(a):
> TRN-KRK-podziwiam Twoje zaangazowanie
(tu)
> ustawa dot.
> zasilkow dla Zydow jest troszke bardziej zawila i
> zagmatwana bo dotyczy kombatantow itp, dlugo by
> sie rozwodzic.
Owszem racja, więcej można dowiedzieć się m.in. z tego filmu który wklejałem wcześniej: https://www.youtube.com/watch?v=6m2QYZQaUDU (zaraz na początku, pierwsza poruszana sprAWa).
ps. to którą czapkę mam ubrać?? http://i62.tinypic.com/szts89.jpg (:P)
Ja proponuje takie wdzianko na glowe ;)
http://www.photoblog.pl/ktosiowa/8368813/moherowy-beret.html
tewuzet Napisał(a):
> Licytacja trwa kto bardziej kocha Ojczyzne.
> Przyjdzmy wszyscy w barwach, jak ubecy beda
> szczekac to pokazemy im gdzie jest ich miejsce.
To nie jest manifestacja patriotyzmu kibiców Cracovii... Jeśli Twoim celem jest "pokazanie się" to chyba lepiej będzie jak zostaniesz w domu.
A jeśli chodzi o gwiazdę dawida... Pstryczek w nos dla księżniczek to był 15 lat temu jak powstawał JG. Obecnie już od jakiegoś czasu ciężko nazwać to pstryczkiem w nos, zdecydowanie bardziej przyjmuje to charakter ideologii. To już nie jest coś co było kiedyś zarezerwowane dla elity... Masa małolatów jest święcie przekonana, że my jesteśmy żydzi, a część nawet myśli że Cracovię żydzi zakładali... Był okres że łatwiej na stadionie było spotkać gwiazdę dawida niż godło. Obecnie w związku z modą na patriotyzm na szczęście tendencje się nieco odmieniły...
I wytłumacz mi, jeśli gwiazda dawida to pstryczek w nos dla ubeckich ksieżniczek, to dlaczego budzi teraz obrzydzenie wśród dużej części kibiców Cracovii i tworzy sztuczne podziały?
W latach 90 był JG nie było gwiazd dawida... Było źle?
No ale wsrod zalozycieli, pierwszych zawodnikow i dzialaczy byli przeciez Zydzi?
Czy moze nie? Moze sami "czysto etniczni Polacy" jak po drugiej stronie blon?
Moim zdaniem to jest bardziej kwestia gustu, niz ideologii. Dla mnie flaga Kazimierza pisana ta "hebrajska" czcionka jest zajebista :)
Nie wiem, ja chyba moge powiedziec, ze przez te wszystkie lata obracalem sie, czy poznalem wiekszosc "srodowisk" na Cracovii (np. Walas83, Hrobry82) i nigdy nie zetknalem sie z syjonizmem, prozelityzmem i zadna inna tego typu ideologia.
Tak jak mowisz, zaczelo sie od prztyczka w nos, skonczylo na tym, ze moda sie zmienila.
Co do manifestacji- nikogo nie zniechecam, po prostu moje osobiste zdanie- uwazam ze to raczej przesada. A poza tym to komu chcecie ta wladze oddac? Jaroslawowi i Antoniemu???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)