he,he "w dodatku pijani". Pewnie jesteś z drogówki i balonik podstawiłeś do dmuchania.
W stanie wojennym jak chcieliście zdyskredytować demonstrantów, podawaliście "pijany tłum". Widać gwardziści-w waszym mniemaniu nic się nie zmieniło.
-
-
Solidarność LECHA POZNAŃ
North z tą wulgarnością było do mnie?? zacytuj!
Wy wszyscy tam byliscie, ze tak sie udzielacie ?
north
Różnica polega na tym że tamten mecz nie był organizowany przez CRACOVIĘ. Natomiast ma trurniej Grabki to Lech został zaproszony!!!!!!
Można się było spodziewać iż będą mieli jakieś emblematy CRACOVII....
Przecież nie mśleliście że będą paradowac w szalikach wisły by was nie drażnić:)
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
Całe wiślackie scierwo.Jechali taki kawał drogi zeby sie przekonać że na wiśle dalej rządzi ubecja
Chyba jakaś inwazja na nasze forum :)
Może założycie sobie temat na swoim forum i tam o tym podyskutujecie ??
Ciekawe co jaka tam by była dyskusja ??
Wiadomość zmieniona (15-02-04 23:48)
Zaraz, zaraz... podstawową linia obrony szanownych gości na naszym forum jest to że szaliki zostały odebrane starszym i pijanym czy cos tam jeszcze. Dobra taka argumentację można przyjąć abstrahując od tego czy było to słuszne i czy rzeczywiście tak było. Ale do k.. nędzy co do tego maja trampkarze, którzy przyjechali na turniej. To kto w końcu tak okropnie sprowokował gospodarzy???
Sorry, ale wykluczenia młodzieży z turnieju nie da się w żaden sposób wytłumaczyć. Co więcej - tłumaczenie takiej sytuacji (podobnie jak ona sama) jest poniżej krytyki.
Przynajmniej co do tego zachowania można przyznac się do błędu!!!
Witam!
Na szczescie pan Chemicz nie pozwolil sobie na decyzje o usunieciu naszych chlopakow z turnieju. Podjelismy decyzje, ze nie narazamy naszych dzieci i my jako Lech nie bedziemy uczestniczyc w tej parodii. Kto widzial turniejowy mecz Lech - Wisla wie o co chodzi... Przychodzi mi na mysl tylko jedno slowo: "polowanie". 3 chlopakow "skasowanych' w czasie 20 minut.... Jezeli czegos takiego mamy uczyc dzieciakow to dla mnie jest to jedno wielkie nieporozumienie...
Kwestie szalikow zostawiam bez komentarza... Jezdzimy troche po Polsce ale z czyms takim na TURNIEJU MLODZIEZOWYM jeszcze sie nie spotkalismy...
Jesli chodzi o sam turniej to raczej nie bedzie "ciszy medialnej", postaramy sie go dobrze "zareklamowac" ;-)
Pozdrowienia dla Przyjaciol z Cracovii. Jeszcze raz dziekujemy za goscine.
mlody
Czego sie tak tych dzieci z Poznania czepiacie? Jak już wczesniej było napisane [b]młodzi Lechici nie byli krojeni[/b] Barwy odebrano dorosłym ludziom.
Nie widze nic niestosownego (rzecz jasna przy obecnie panujących obyczajach) w zabraniu barw Cracovii dorosłemu człowiekowi na obiektach Wisły.
Na lodowisku czy na Kałuży, każdy Wislak straciłby barwy i nikogo by to zbytnio nie zdziwiło.
Co do wykluczenia, to nie moja sprawa ale uważam, że to było nierozsądne.
Na trzech turniejach w Poznaniu organizowanych przez Lecha trampkarze Wisly i ich rodzice byli goszczeni jak na pilkarzy przystalo. Nikomu nic sie nie stalo, nikt nic nie stracil. Jak wiadac organizatrzy z ramienia gtsu nie dorosli do organizacji takich imprez. Zenujace.
po wypowidzi ml14 cos pieski ucichly...hmm dziwne:D:D a moze juz spia te mlode szczeniaczki??hmmm w koncu juz taka pozna pora a rano do szkoly(gimnzjum) trzeba wstac...
ja to widze inaczej, po wypowiedzi m114 wszyscy ucichli... :P
kur...a normalnie do bialej goraczki doprowadzaja mnie wypowiedzi gts-owcow , ze wykluczenie tramkarzy Lecha to nie ich sprawa:D:Dhaha barany
heh tym sammym chcialem stwiedzic ze Ci "wierni" kibice gtsu nieprzyznaja sie do swojego klubu:)))przeciez jak dzialania ich dzialaczy to nie ich sprawa...hehe
sorka ci:)))z przyzwyczajenia pisze z duzej litery
ŻENADA!!!!!!
Apcio czy rodzice Wiślaków paradowali w szalikach najbardziej wrogiego wam klubu? Gdyby Lechici byli w swoich barwach, nic by się im pewnie nie stało.
Grzech'u jutro z samego rana jade zjebać Miętte za zaistniałą sytuacje i dopilnuje aby pożegnał się ze stanowiskiem. Mam nadzieje, że tym czynem uczynię zadość twojej frustracji.
Wiadomość zmieniona (16-02-04 00:24)
AS:nie obiecuj
A ty nie pisz głupot, że się nie przyznaje do klubu. Nie jestem poprostu odpowiedzialny za decyzje tych ludzi i nie zamierzam się za nich tłumaczyć.
Napisałem, że to było nierozsądne jednak m114 napisał później że to Lech postanowił się wycofać bo Wiślacy faulowali i grali ostro.
Nie wiem dlatego czemu pijesz do działaczy TS i do Chemicza.
cytat: Podjelismy decyzje, ze nie narazamy naszych dzieci i my jako Lech nie bedziemy uczestniczyc w tej parodii....
Czy Wy umiecie czytac ? Sami się wycofali.
Druga sprawa. Odrobinę obiektywizmu. Gdyby u Was ktos paradował w szaliku Wisły czy innego zaprzyjaźnionego klubu z Wisłą zrobilibyscie to samo. Nie udawajcie tych niewinnych i skrzywdzonych bo az żygać się chce. Niektóre wypowiedzi są rodem jak od zawodowych płaczek na pogrzebie uzalajacych się nad własnym losem ......
tyle w tym temacie.
Wiadomość zmieniona (16-02-04 00:30)
"3 chlopakow "skasowanych' w czasie 20 minut.... "no tak gorace przyjecie...dzialacze niemusieli wyrzucac ich wystarczylo odpowiednio swoja mlodzierz nastawic hehe
Teraz kiedy już pewne fakty wyszły na jaw mozna całą rzecz podsumować.
1. Dzieci nie zostały obrabowane z pamiątek Cracovii.
2. Barwy stracili dorosłe osoby na trybunach, prawdopodobnie rodzice lub opiekunowie. co ważne wcześniej zostali poproszeni o schowanie tychże barw, bedąc pod wpływem alkocholu zaczeli się stawiać i stracili barwy.
3. Lech wycofał się sam z powodu brutalnej gry Wisły a nie jak na początku tutaj wykrzykiwano że zostali wyrzuceni za barwy. Działacze TS nikogo nie wyrzucili.
Mam pytanie do m114 który ma na uwadze dobro dzieci.
Jakim wynikiem skończył się mecz o którym wspominasz? Dlaczego wycofaliście się po meczu, a nie zrezygnowaliście w trakcie? Czy nie uważasz, że filozofia "źle nam sedziują więc się obrażamy i wychodzimy, źle wpłynie na postawe tych chłopców wprzyszłości, czy nie powinni oni na boisku zachowywać dyscypliny mimo krzywdzących nieraz decyzji sędziego?
AS:dobry warjat z ciebie hahaha jeszcze sie wypucowales ze sedziowie byli przekupieni!!haha
Grzech nie sądze ażeby ktoś z działaczy w ten sposób nastawiał dzieci. Nie wierze w takie spiskowe teorie.
Napisałem już to do m114, że wpajanie dzieciom takiej postawy, wycofywania i zniechęcania ich do walki za wszelką cene jest chyba myśleniem błędnym. Kiedyś ci chłopcy dorosną, byc może któryś będzie grał w Wiśle i nie chciał bym żeby sobie poszedł do domu podczas meczu ligowego bo jego partner z drużyny złapał kontuzje a rywale to wogóle brutalnie grają. trener go wszak uczył, że z brutalami to my nie gramy.
dobra ide spac bo zaraz sie okarze ze ci krojacy szale to bylo cbś a za pilka biegala bojowka gtsu...hehe jutro rano sie posmieje z reszty tego co napiszesz As i reszta pieskow...przynajmniej od rana bede mial dobry chumor:)))
No faktycznie, powiem ci, ze nie tylko sedziowie opłacilismy też szatniarzy, sprzątaczki, portiera. Poprostu każdy dostał extra bonus tylko po to aby Lech się wycofał. Sędziowie przy tym mega spisku to małe piwo. Afera Szczakowianki się nie umywa tamci to amatorzy. :)
Prosze Grzech rozmawiajmy poważnie.
W takim razie ja też ide spać. Życze Ci kolorowych snów, wyśnij jeszcze jakieś ciekawe teorie.
AS - co to znaczy pewne fakty wyszly na jaw?
Potwierdzone jest tylko to ,ze Lech sam sie wycofal po zamieszaniu jakie nastapilo. Powody wycofania pewnie przedstawia w wlasnym stanowisku.
Reszta to przedstawianie twojej/waszej wersji. Niby gdzie wyszlo np. ze opiekunowie Lechitow byli pijani?
Potwierdzil to ktos niezalezny?
POczekajmy na relacje strony Poznanskiej. Bo relacja strony Wislackiej juz byla w mediach i delikatnie mowiac nie wyszlo to z ich strony sympatycznie...
Natomiast mam pytanie do pasa46. Skad dostales info. ,ze chemicz wyrzucal Lecha co bylo glownym powodem naszego oburzenia???
W kazdym razie po tym dzisiejszym watku przejde na strone zwolennikow banowania na forum glownym.
Jedna rzecz chcialbym sprostowac, otoz nie wycofalismy sie z turnieju "bo Wiślacy faulowali i grali ostro". My tez uczymy chlopakow walki na boisku - ale w ramach obowiazujacych przepisow. Powtarzam - uczymy ich gry w pilke, a nie nienawisci... Mielismy obawy o ich zdrowie podczas meczu z Wisla oraz bezpieczenstwo podczas calego turnieju.
Wplyw na nasza decyzje mialo rowniez zachowanie organizatora, ktory ludzi mlodych postrzega chyba jako mniej inteligentnych i wyobraza sobie, ze mozna nimi manipulowac.
My z takich "dzialaczy" brac przykladu raczej nie bedziemy...
mlody
no i widzisz AS juz twoje fakty sie jakos posypaly.
iccek66 dlaczego chcesz banować?
Przecież jego info się wzasadzie sprawdziło, a wydźwięk zdarzenia nadal pozostaje taki sam....
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
As napisał(a):
> Teraz kiedy już pewne fakty wyszły na jaw mozna całą rzecz
> podsumować.
>
> 1. Dzieci nie zostały obrabowane z pamiątek Cracovii.
> 2. Barwy stracili dorosłe osoby na trybunach, prawdopodobnie
> rodzice lub opiekunowie. co ważne wcześniej zostali poproszeni
> o schowanie tychże barw, bedąc pod wpływem alkocholu zaczeli
> się stawiać i stracili barwy.
> 3. Lech wycofał się sam z powodu brutalnej gry Wisły a nie jak
> na początku tutaj wykrzykiwano że zostali wyrzuceni za barwy.
> Działacze TS nikogo nie wyrzucili.
>
> Mam pytanie do m114 który ma na uwadze dobro dzieci.
> Jakim wynikiem skończył się mecz o którym wspominasz? Dlaczego
> wycofaliście się po meczu, a nie zrezygnowaliście w trakcie?
> Czy nie uważasz, że filozofia "źle nam sedziują więc się
> obrażamy i wychodzimy, źle wpłynie na postawe tych chłopców
> wprzyszłości, czy nie powinni oni na boisku zachowywać
> dyscypliny mimo krzywdzących nieraz decyzji sędziego?
>
Odpowiadam - mecz zakonczyl sie nasza porazka. W trakcie meczu po kolejnym brutalnym faulu zdjelismy z boiska naszych chlopakow. Sytuacja na chwile sie uspokoila. Wrocilismy na boisko, bo chlopcy chcieli walczyc dalej. Jak widzisz filozofia, o ktorej piszesz nie ma miejsca w przypadku naszej druzyny. A jesli ktos wymaga od 12-latkow "rzeznictwa" i sukcesow za wszelka cene - nie zwracajac uwagi na srodki - to chyba wtedy wyrzadza im duza krzywde...
mlody
zubereg - nie zrozumiales mnei chyba ,to juz byl nastepny akapit nie zwiazany z meritum sprawy. A zalamalo mnie troche postow w tym watku, na szczescie zostaly wywalone ale jeszcze bardziej uporczywe dopiominanie sie autorow tychze o prawo do pisania takich tekstow. Nigdy by mi nie wpadlo do glowy isc na forum jakiegokolwiek innego klub i tak sie zachowywac. W kazdym razie ban byl juz dlugo dyskutowany i vox populi uznal ze nie.
swoja droga kilku naszych tez zdrowo dzis przysolilo;-)
Co do meritum to nasluchalem sie wiele o Chemiczu od znajomych co ich dzieci trenowaly pilke. W poscie mlodego jest duzo prawdy o nim. Pamietam jak kiedys nasi trampkarze stukneli wisleII 12-1. Rewanz zagrali z chlopakami o pol glowy wyzszymi od poprzednich. Chemicz "zmiksowal" sklad i przyslal Wisle1 Oczywiscie wynik byl odwrotny.
As, piszesz, ze:
1. Dzieci nie zostały obrabowane z pamiątek Cracovii.
> 2. Barwy stracili dorosłe osoby na trybunach, prawdopodobnie
> rodzice lub opiekunowie. co ważne wcześniej zostali poproszeni
> o schowanie tychże barw, bedąc pod wpływem alkocholu zaczeli
> się stawiać i stracili barwy.
ad.1 A jednak tak....
ad.2 Jesli uwazasz, zabieranie komus jego wlasnych rzeczy czy pamiatek za rzecz normalna to gratuluje dobrego samopoczucia. A ja cos takiego nazywam zlodziejstwem. Wyobraz sobie sytuacje - jestes z zona i dziecmi w restauracji - podchodzi kilku kolesi i grzecznie mowia: poprosimy oddaj nam swoj portfel. Protestujesz, wiec goscie sami sobie go zabieraja.
I co uwazasz, ze byloby ci fajnie? No przeciez wszystko ok, prawda? Grzecznie cie poprosili, pozniej wzieli twoja wlasnosc...
mlody
As
tu sie z toba zgodze, na lodowisku tez bys stracil swoje kur...ski barwy ch..u wislacki. Gdyby jednak dzieciaki rozgrywaly swoj turniej, kwestia jest o wiele bardziej dyskusyjna.
No i panie Adminie AS cos bardzo mocno nie tak z tymi "faktami" ;-) Naprawde zdumieliscie mnie dzisiaj broniac tej sytuacj zamiast normalnie powiedziec ze stala sie fatalna rzecz i zakonczyc dyskusje.
Islander jak Cie prosze trzymaj fason i bez obelg...ja rozumiem ze argumenty niektorych "kolegow" po prostu zwalaja z nog ale sam rozumiesz...
coz... pozostaje teraz czekac na "rzetelna" relacje ze skandalu w prasie... ciekawe czy znajdzie sie taki, kto nie przeoczy tego incydentu...
sorki icku, wiem, przepraszam Cie, moze nie powinienem etc. niestety nie moglem sie powstrzymac... walcze z tym, ale boje sie, ze to nie ma sensu... nienawisc zawsze wezmie gore...
ps
i nic na to nie poradze...
jak mowi znana piesn jest to kwestia wychowania ...;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)