Młodzi piłkarze LECHA POZNAŃ uczestniczący w turnieju im. Grabki zostali usunięci z zawodów za to, że założyli szaliki pasów. Najgorliwiej ten czyn potępił były piłkarz CRACOVII, a obecnie ubecki pies dr Stanisław Chemicz!!! Oburzenia z tego powodu nie ukrywał także redaktor Marek Solecki w audycji "Radjo, muzyka, sport"
<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>
-
-
Solidarność LECHA POZNAŃ
i kto tu ma kompleksy?
przepraszam Pasiaku, nie do końca zrozumiałem: czym był oburzony chemicz a czym solecki? czy tym,że mieli szaliki czy tym ze młodych poznaniaków usunięto z tego powodu z zawodów? czy usunięcie było "ostateczne" czy "uwarunowane" zdjęciem szali?
..obojętnie co - to qrestwo!
i mam nadzieję,że żaden pies nie bedzie smiał nawet zaszczeknąc na ten temat (łacznie z jakims przyjacielem sportu)
Oczywiście oburzeni byli tym, że piłkarze Lecha sprowokowali kibiców wisły naszymi szalikami!!! Redaktor Solnecki uznał, że usunięcie Lecha było słuszne i nigdy nie będą oni zaproszeni na ten turniej!!!
-----------------------------------
CRACOVIA ZAWSZE PANY!!!
-----------------------------------
Wiadomość zmieniona (15-02-04 20:25)
Ależ ta gnida "przyjaciel sportu" napisze o podstępnej wrednej prowokacji 12 letnich chłopców i zapyta , który/a to z "kryminalistów i cór nierządnych" ośmieliła się wogóle sprzedać im szaliki jak przecież niedaleko jest wspaniały "Wiślacki Świat" gdzie mogli też szaliki kupi;-)
BTW: Skandal najwyższej maści. Mam nadzieje ,że Lech oficjalnie zaprotestuje w prasie. Chemicz wciąga dzieci do swojej prywatnej wieloletniej nienawiści (powodem jest to ,że nie dostał etatu po zakończeniu kariery. Żaden piłkarz nie dostał bo po prostu nie było takich możliwości...
no to doktorek poszukał etatu na pieniądze MSW i sączy od lat nienawiść
w uszy małych chłopców. Kiedyś jeden z moich znajomych usłyszał od byłego absolwenta szkółki jak chemicz w nienawiści do Cracovii go szkolił.
Haniebna sprawa poprostu.
Ciekawe czy prasa o tym napisze!!!
ps: czy inne szaliki tez trzeba było ściągać?
czyli wg tych panów:
obok swastyki barwy Cracovii są symbolem zakazanym... no ciekawe, ciekawe..... a czy przypadkiem gwiazdy pięcioramiennej nie można utożsamiac z oznaką równie (jak faszyzm) KONSTYTUCYJNIE ZAKAZANYM szerzeniem idei komunistycznych?
nic więcej nie napiszę, bo ..... temat nie może znaleźć się w HP a moje dalsze komentarze byłyby na coraz niższym poziomie kultury (co nie wyklucza zasadności merytorycznej)
Witam...
Rozmawiałem dzisiaj na ten temat z trenerem trampkarzy Cracovii...
"Kibice" Wisły zabrali młodym piłkarzom Lecha szaliki i inne pasiaste pamiątki, które dostali od swoich kolegów, młodych piłkarzy Cracovii u których nocowali przed turniejem...
Zaraz potem pościągano gwardyjskie płachty w obawie przed najazdem naszych...
Ekipę Lecha wycofano z turnieju... Z Krakowa wyjechali oburzeni, mają zrobić z tego szum w wielkopolskiej prasie...
Info o tym skandalicznym wydarzeniu przekazano do gazet w... Gdyni, bo tradycyjnie w takich przypadkach na krakowską prasę trudno liczyć...
Pozdrawiam
Crac
Wiadomość zmieniona (16-02-04 14:07)
Dodam jeszcze ,
W moich oczach działacze TS Wisła beznadziejnie się skompromitowali.
Pomijając już to co było napisane to jak "kibice" napadają na dzieci TO SIE
DZWONI NA POLICJE (zwłaszcza ,że na TS przyjedzie w parę minut)
a nie bawi w wykluczanie z turnieju.
Skandaliczne zachowanie.
Redaktorek też niezły model. Podejrzewam ,że Chemicz z towarzystwem był
rozwścieczony przegranymi jakie wiślacka szkółka poniosła w tym turnieju.
Witam...
Icek, była policja, ale efekt "dochodzenia" był zadziwiająco zbieżny z zeznaniami gwardyjskich działaczy, według których młodzi piłkarze Lecha i ich rodzice prowokowali pokazując się w pasiastych barwach...
Pozdrawiam
Crac
Panowie my tego nie możemy ot tak sobie pozostawić ! Radźmy co z tym fantem uczynić ! W normalnym mieście tą sprawą zajęłaby się prokuratura ! My w Krakowie na to nie możemy liczyć, więc coś innego trzeba zrobić ,ale co ?
paranoja z obłędem!!!!!!!
niestety..... wszystko w rękach Lecha....
z naszej strony może być co najwyżej pytanie do organizatora turnieju: czy prawdą jest? jeżeli tak,to na jakiej podstawie PRAWNEJ (łacznie z jakimś tam regulaminem turnieju) uznano barwy Cracovii za oznakę "prowokacji" czy też "obrażające uczucia"....
ALE WY SMIESZNI JESTESCIE !! AZ MI CISNIENIE SKOCZYLO !!
Z tego co wiem to nikt na żadne dziecko nie napadł !! Nie badzcie smieszni, jakby ktos mial kroic dzieci z barw, to by Lech wrocil jeszcze bez trykotow do domu, nie mowiac juz o Gorniku, czy Ruchu, wiec skonczcie pier......
Crac fakt, ponoc byla policja i jakies chlopy (na oko 30-40 lat) sie skarzyly mundurowym, ze im szaliki ktos ukradl - ale to juz pozostawie bez komentarza.
Od poczatku
Po 1 tylko jakis rodzic w waszym szaliku zostal POPROSZONY o sciagniecie go. Zaczal sie pluc. Wiec tylko on stracil wasz szal.
Po 2 szale Lecha stracili rozbujani opiekunowie chlopaczkow a nie zadne dziecko. Byly tez dzieciaki w szalikach i czapkach KSG ale nie ruszeni.
Po 3 policje wezwano i pojawila sie naprawde szybko.
Po 4 szkoda ze ich zdyskwalifikowano, ale sa z Lecha a nie od was.
Należałoby również zapytać dlaczego Radio Kraków nie podje w sposób rzetelny wiadomości sportowych? Ponadto długo wydzwaniałem na numer 2003333 i nikt tam nie podnosił słuchawki? Czyżby unikali niewygodnych pytań ?
Hmmm, nie wiem czy pamiętacie pseudo-relację w radiu kraków z meczu Jaga-Cracovia, kiedy.... tak, tak - TEN SAM redaktor Solecki piał z zachwytu opisując zamiast wydarzeń na boisku, jak to kibice Jagi prezentują na trybunach OGROMNY TRANSPARENT Z GODŁEM GTS???
Gretzky - nie kompromituj się
Ciekawe macie tam pojecie o podejmowniu zaproszonych gości.
Turniej trampkarski to nie mecz ligowy i mogli sobie chodzić w czym tam chcieli.
napisałem: "i mam nadzieję,że żaden pies nie bedzie smiał nawet zaszczeknąc na ten temat" ... nawet apel o honorowe milczenie nie pomógl :(:(:( ale czy oni wiedzą co to honor?
Gretzky tobie ciśnienie skoczyło ?? ty smieszny chłopie jestes !!Ty chyba nie widzisz paranoii jaka tutaj miała miejsce
Tacy Dwaj - tez jestem zdumiony. Tego incydentu po prostu NIE DA SIE bronić!. Można tylko wyrazy ubolewania złozyć.
Ech skompromitowali się beznadziejnie.
Ale jaja.........a tyle się mówi o zakopaniu "topora wojennego"
A tutaj działacze W. pokazują nienawiść pierwszej klasy....
Pozwalają by małe dzieci zostały OBRABOWANE przez ich "kibiców"i z pokrzywdzonych( młodzież Lecha) robią przestępców
Wedle ich słów, każdy kibic idący ulicą w szaliku Cracovii powinien być obrabowany,pobity.......może nawet zamordowany, bo jest prowokatorem??
Dobry przykład dają działacze W.
A dzieci powierzone im w opiekę przez rodziców, uczą nienawiści
Ps.
Towarzysze z GTS napewno zaraz napiszą ,że to ich okradli....
Całe szczęście że NIGDY NIE ZEJDZIEMY NA PSY jak Oni:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)