[quote]#post1652981 Podolski ma chyba jakieś papiery na sędziów... To jest kryminał że za takie coś nie było czerwonej kartki !!![/quote]
Powinien mieć 2 czerwone, nie dostał ani jednej. To jest coś niesamowitego. Nie mieści się to w głowie. Robią kurwa co chcą
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
- Edytowany
Moze warto by było rozkręcić akcję uderzającą w głównych sponsorów ligi? Jakby się tak posypały wpisy ciupiące po PKO BP i C+ jako sponsorach LIGI DRUKOWANIA i poszło to w eter to chyba prędzej ktoś zrobi okrągły stół niż PZPN sam od siebie.
Pamiętacie, jak Filipiakowi zrzedła mina gdy protest poszedł w stronę Comarchu?
Żewlakow, co? Ty .... szmaciarzu
Żenujące te analizy…przy naszej rece piłka też leciała w stronę naszego obrońcy który stał w świetle bramki-to pewnie by nie wpadła. Jakie to ma znaczenie czy piłka leciała za boisko czy nie kiedy Wszołek jej dotykał? Nienaturalnie ułożona, powiększony obrys i tyle w dyskusji.
Pokazali rażące błędy i co z tego? Punktów nie oddadzą.
A gorsze oceny dla sędziów za korzystanie z var to dopiero kpina i prowokacja do drukowania.
- Edytowany
Podolski coś przedawkował, co nie mam pojęcia, ale kopa mu dało ponad miarę.
Żewłakow był tak agresywny, że chyba wziął to samo.
Ekspert zabrał głos nt. kontrowersji w meczu Legia – Cracovia. „Fotoradar nie zadziałał”
W sobotnim spotkaniu ligowym pomiędzy Legią a Cracovią (3:2) nie zabrakło kontrowersji. Były sędzia Ekstraklasy uważa, że Pasy powinny otrzymać rzut karny w końcówce.
W 5. minucie czasu doliczonego Cracovia miała rzut rożny. Ajdin Hasić dośrodkował, Gabriel Kobylak nie zdołał sięgnąć piłki, która ostatecznie odbiła się od ręki Pawła Wszołka i przeleciała nieznacznie obok bramki. Nie doszło do odgwizdania rzutu karnego dla gości.
– Ręka jest nienaturalnie ułożona. Jestem prawie pewien, że gdyby Piotr Lasyk miał możliwość obejrzenia sytuacji przy monitorze, to – tak, jak większość sędziów naszej ligi – podyktowałby jedenastkę – mówił w CANAL+ były arbiter Ekstraklasy, Adam Lyczmański.
– Często mamy do czynienia z sytuacjami, kiedy widzimy, że piłkarze uciekają z rękami, chowają je za plecy. Porównanie? Jadąc na drodze i wiedząc, że stoi fotoradar, zwalniam. Paweł Wszołek nie zwolnił, fotoradar niestety nie zadziałał, a powinien. W mojej ocenie, powinna być interwencja VAR i rzut karny dla Cracovii – analizował Lyczmański. (MZ)
https://pilkanozna.pl/ekspert-zabral-glos-nt-kontrowersji-w-meczu-legia-cracovia-fotoradar-nie-zadzialal/?fbclid=IwY2xjawGwaaFleHRuA2FlbQIxMQABHS5hR_HHjTBo8KxPVfmnuMi8bu_8sMvW17AqEg2spLIFTipukelziXguyw_aem_QbVlGrd00AXwn1DPJ9mWqQ
Jebsne huje.. nie mogę się pogodzić po tym wałku..
A z tym karnym dla ległej w 1 połowie też bym nie powiedział że to był karny .. gdzie miał Skoovgard schować sobie tą rękę ? Do dupy? Człowieka po prostu grzeje od środka caly dzien po takich wałkach..
Lyczmański bardzo dobrze powiedział Żewłakowowi. To nie chodzi o to, czy byłaby branka czy nie. Przepis jest jasny i tu bezdyskusyjny.
Gdy był karny dla nas z Lechią, było nawet gorzej - bo tam, gdzie tamten odbił ręką, nic się nie działo... i nie mogło dziać...
Natomiast rozbawił mnie (czy to dobre słowo? może rozczulił) ten "kulturalny" trener Legii który wołał przy bramce na 1:2 coś w rodzaju "nie przekręcajcie mnie kolejny raz, k...". Przekręcać Legią... hi, hi!
No i, Lasyk twego ewidentnie niw widział, bo gdyby ręką się nie przejął jako ręką, dałby korner.
Jeszcze jedno - nie jest tak, ze nasi nie protestowali - tam z tyłu na linii karnego stał Maigaard bodaj i od razu podniósł rękę pokazując że ręka.
- Edytowany
Jakie to ma znaczenie czy piłka leciała w światło bramki i czy była z tego jakaś korzyść? Rozumiem, że jak piłka nie leci w bramkę to obrońcy mogą grać między sobą w siatkówkę.
[quote]#post1653021 Jakie to ma znaczenie czy piłka leciała w światło bramki i czy była z tego jakaś korzyść? Rozumiem, że jak piłka nie leci w bramkę to obrońcy mogą grać między sobą w siatkówkę.[/quote]
Mogą, ale tylko ci, którym ręce wyrastają wprost z łopatek.
To jest tak, jak cały czas LzS i kilka innych wybranych klubów obowiązują inne przepisy niż resztę pospólstwa. To był typowy karny, który dla lampucery byłby odgwizdany nawet bez VAR, wystarczyłoby by któryś z zawodników zgłosił taką potrzebę, w meczu między szarakami po analizie VAR, a przeciw cwelom... wszyscy widzieli.
Gdyby to LzS goniła wynik to nawet zagranie ręką nie byłoby konieczne
Wyświetlił mi się zlepek trzech sytuacji z Podolskim we wczorajszym meczu... dostal gosc żółtą kartkę i to jedną tylko a powinien dostać conajmniej dwie...czerwone... jeśli kolegium sędziów się nim nie zajmie i nie zawiesza go na conajmniej 4-5 spotkan to będzie to skandaloza i kompletna bezkarność zawodnikow.... kurwa gdzie jest ten jebany VAR??? Po co on jest wogole ?
- Edytowany
Mistrza świata zawieszać? Kruszyno, ochłodnij.
Musiałby chyba numer Zidana powtórzyć, albo dać w ryja sędziemu. I to konkretnie, a nie tak delikatne pchnąć jak Suvorov
- Edytowany
[quote]#post1652988 Żewlakow, co? Ty .... szmaciarzu[/quote]
A oglądasz ten program czy tylko wczoraj?
Żewłakow od dłuższego czasu nie może przeboleć, że gwizdają głupie faule i zagrania ręką, które nie miały na nic wpływu a są takie "delikatne". Stąd się gotował bo zdarzały się Lyczmańskiemu różne tłumaczenia i czasami mówi tak jak akurat mu pasuje (przynajmniej tak w pierwszym odbiorze) W tym przypadku nie miał racji ale kontynuował to co wcześniej, że na nic wpływu nie miało to zagranie.
Czasem tak jest, że jak z kimś prowadzisz wojnę to zapędzisz się zagotujesz i nie masz czasem racji.
[b]Edycja z 25.11.2024 o godz. 10:52 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1652979 Dlaczego w takim razie po każdym golu Cracovii szukają na siłę jakiegoś przewinienia i wtedy jakoś nie działają na zasadzie szybko szybko. Jest stykowa sytuacja i ją sprawdzają. W tym wypadku to już na siłę ich bronisz.[/quote]
Tak, ponad 30 razy VAR sprawdzał bramki. Sprawdź zanim coś napiszesz.
W meczu z Legią akurat bramki były takie, że komuś mogło się wydawać, że tam faulowany była Gual czy ręką odbił Kallman więc sprawdzali. Druga bramka też bo niezbyt często się zdarza, że na tak małym obszarze można kogoś minąć i zgrać piłkę. Nie widzę tu nic dziwnego, że sprawdzali.
Do bramek zawsze podchodzi się inaczej niż do byle jakiej sytuacji meczowej. Naturalne i wcale ich nie bronię bo uważam, że jeśli tak było to zjebali po całej lini.
Oglądam wszystkie mecze Cracovii, które jestem w stanie i większość bramek Cracovii jest w ten sposób traktowanych
Pamiętacie jakiego Karnego dostała Korona w tym sezonie w meczu z nami? Jak błąd techniczny popełnił Olafson i dostał w rękę dośrodkowanie przeciągnięte które szło w aut, za nim nie było nikogo, bok szesnastki, żadnego zagrożenia. I tak żaden tfu. Żewłakow czy inny Harry Potter nie pierdolił, że nie szło w bramkę. Kpina i tyle.
[quote]#post1653055 [quote]#post1652988 Żewlakow, co? Ty .... szmaciarzu[/quote]
A oglądasz ten program czy tylko wczoraj?
Żewłakow od dłuższego czasu nie może przeboleć, że gwizdają głupie faule i zagrania ręką, które nie miały na nic wpływu a są takie "delikatne". Stąd się gotował bo zdarzały się Lyczmańskiemu różne tłumaczenia i czasami mówi tak jak akurat mu pasuje (przynajmniej tak w pierwszym odbiorze) W tym przypadku nie miał racji ale kontynuował to co wcześniej, że na nic wpływu nie miało to zagranie.
Czasem tak jest, że jak z kimś prowadzisz wojnę to zapędzisz się zagotujesz i nie masz czasem racji.
Oglądam, dość często
Ale co to jest za tłumaczenie, że zagranie ręką na nic nie miało wpływu?
Jest przepis, że za zagranie ręką w polu karnym dyktowany jest rzut karny.
Gdyby to było pod naszą bramką, Var byłby zaraz uruchomiony i podyktowany rzut karny.
Jest tak, jak napisał Leszeczek - są Lech, cwele, medaliki i ... reszta, która można przekręcać .
[quote]#post1653055 ... Żewłakow od dłuższego czasu nie może przeboleć, że gwizdają głupie faule i zagrania ręką, które nie miały na nic wpływu a są takie "delikatne". Stąd się gotował bo zdarzały się Lyczmańskiemu różne tłumaczenia i czasami mówi tak jak akurat mu pasuje (przynajmniej tak w pierwszym odbiorze) W tym przypadku nie miał racji ale kontynuował to co wcześniej, że na nic wpływu nie miało to zagranie....[/quote]
jeśli tak protestuje także w przypadku karnych dla lampucery to jest trochę usprawiedliwiony. (Nie wiem czy tak jest, bo legiaplus od jakiegoś czasu nie jestem w stanie oglądać, tak mnie wkurwiają lizaniem po jajach lampucery)
Ale z drugiej strony program w TV to nie jest spotkanie u cioci na imieninach i jeśli rozmawia z ekspertem o przepisach, to ma się trzymać przepisów, a nie tego jak on by chciał żeby było.
Dobry przykład przytoczył @cypiol#37042 w meczu z Koroną piłka musnęła tylko rękę Olafsona. Nie bardzo widać by zmieniła kierunek lotu i być może nawet ułatwiło to Koroniarzowi dojście do piłki, którą opanował i chciał zagrać. Ale przeszkodził mu Myć, który odgwizdał karnego. Ciekawe czy wtedy też Żewłakow protestował.
Ja się z Wami zgadzam i o ile mnie pamięć nie myli to tak samo mu nie pasowało w przypadku Legii. Tylko, że nie było chyba za wieku okazji :D
Bo np. z Lechem dostali słusznie i nie ma o czym gadać a reszty już nie pamiętam.
Pamiętam za to dyskusje o różnych klubach więc nie zapamiętałem jakoś konkretnie tylko zasadę o jaką mu chodzi.
Sytuacja Olafssona jest w jakiś sporym stopniu podobna ale tutaj był zawodnik i zawsze można gdybać co się wydarzy ale wydaje się ok, że podobna.
Ja oczywiście nie zgadzam się z durną argumentacją by iść z duchem gry gdy ręką nie miała wpływu na akcje, to bzdura i dziwne, że ktoś ma takie pomysły.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)