Zdecydowanie powinny być opcje wglądu w to co jest w var i rozmowy sędziów.
To jest skandal co się dzieje i to nie tylko w naszych meczach. Jak zaczną być na nasłuchu od razu się skończą problemy. I kary za takie niekompetencje powinny być.
Ale mam wkurw. Niby tylko 2pkt z ostatnich męczy, ale to dość istotne punkty akurat. Zwłaszcza ten wczorajszy.
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
Nie tylko wgląd a szybkie wytłumaczenie live na telebimie dlaczego taka a nie inna decyzja.
Czy to spiskowa teoria dziejów, nie wiem . Ale... , czy to nie dziwne, że na ważne dla nas i cweli mecze desygnowani są arbitrzy, o których od lat wiadomo, że prowadząc mecze Cracovii daleko im od obiektywizmu i zawsze pomagają naszym rywalom ?
[quote]#post1652836 [quote]#post1652823 Trzeba przyznać, że w Studiu Liga+ Kosowski nie po raz pierwszy mówi obiektywnie, a czasem nawet życzliwie o Cracovii. Tu nie miał żadnych wątpliwości że ręka była.[/quote]
Przy obecnych przepisach i tych wszystkich interpretacjach z wykładami fizyki, aerodynamiki i psychologii nie wystarczy mówić że była ręka, istotne jest że "był karny". Przyznał to?[/quote]
O ile pamiętam, tak. Cała trójka w studiu wyraźnie i jednoznacznie mówiła o karnym z powodu ręki. Zresztą, jak mówię, już kilka razy Kosowski mnie wcześniej miło zaskoczył, gdy była mowa o Cracovii. A jako piłkarza go nie lubiłem "powyżej mojej przeciętnej dla piłkarza gts"
- Edytowany
A co lepsze. Ja tam nie widziałem ręki tylko taki sam faul jak z gieksa. Czyli pchnięcie piłkarza i uniemożliwienie mu lepszego dojścia do piłki.
Jak będziemy wiedzieć że Myć nam sędziuje,powiesić transparent "Myc do okulisty!!!"
[quote]#post1652923 Jak będziemy wiedzieć że Myć nam sędziuje,powiesić transparent "Myc do okulisty!!!"[/quote]
To już nie te czasy, kiedy się krzyczy "sędzia kalosz" 😉
Albo transparent: 23.11.24, ręka Wszołka, pamiętamy.
Wczoraj zostaliśmy okradzeni nie tylko z karnego ale i z rzutu rożnego. Tak sędzia ukrywał rękę legionisty
@Jeden9Zero6#42513
Ja bym napisał, że na pozytywne nastawienie sędziów wpływa też "godne reprezentowanie polskiej piłki w Europie". To drukowanie wyników to nie jest wynik sympatii czy antypatii, ale zlecenia ze strony pzpn. Niestety nie mamy na tej niwie osiągnięć
@koziołek#3702 Ja nie mam takiej wiary, że są to tylko błędy. Czego nie zauważył ślepy VARowiec w meczu z GKS? Ze Biedrzycki był popychany? Poważnie uważasz, że tego można było nie zauważyć? Rękę Wszołka widziałem ja na powtórce. Myć w wozie VAR mógł tego nie dostrzec? Poważnie tak uważasz? Przy obu tych sytuacjach nie było nawet kwestii pdejścia głównego drukarza do monitora. Poważnie? Nie było czego oglądać? Czy też nie chcieli by główny w świetle jupiterów musiał udawać, że niczego nie widzi?
Nowe słowo w języku naszych niektórych " arbitrów" - druking.
- Edytowany
[quote]#post1652911 [quote]#post1652836 [quote]#post1652823 Trzeba przyznać, że w Studiu Liga+ Kosowski nie po raz pierwszy mówi obiektywnie, a czasem nawet życzliwie o Cracovii. Tu nie miał żadnych wątpliwości że ręka była.[/quote]
Przy obecnych przepisach i tych wszystkich interpretacjach z wykładami fizyki, aerodynamiki i psychologii nie wystarczy mówić że była ręka, istotne jest że "był karny". Przyznał to?[/quote]
O ile pamiętam, tak. Cała trójka w studiu wyraźnie i jednoznacznie mówiła o karnym z powodu ręki. Zresztą, jak mówię, już kilka razy Kosowski mnie wcześniej miło zaskoczył, gdy była mowa o Cracovii. A jako piłkarza go nie lubiłem "powyżej mojej przeciętnej dla piłkarza gts"[/quote]
Tak już obiektywnie to Kosowski zwrócił uwagę, że już drugi raz z rzędu sędziowanie jest jakby przeciw nam.
- Edytowany
[quote]#post1652878 ale Ci do cholery biorą za to kasę, siedzą w kanciapie z milionem kamer i nie zobaczą.
(...)
Moim zdaniem powinni mieć kasowane sporo z wynagrodzenia za takie błędy to zwracaliby na detale uwagę. Bo jeśli nic się nie dzieje z takimi błędami to przechodzą do tego na porządku dziennym. Do tego cały zespół sędziowski powinien dostawać po kieszeni to dbaliby o siebie nawzajem.[/quote]
Gdy dwaj nasi specjaliści od VARu zrobili poważny błąd w Lidze europejskiej (jak się tam ona nazywa) to zostali od razy przez naszą wierchuszkę sędziowską ukarani. A popatrzmy
- tam chodziło o bramkę nr 5 przy stanie 4:0, a skończyło się 6:0 to w żaden sposób nie wpłynęło na to, kto wygrał
- tydzień temu bramka na 4:3 w ostatniej akcji meczy zmienia remis w zwycięstwo, po ewidentnym faulu uniemożliwiającym obrońcy interwencję
- wczoraj przy stanie 3:2 ewidentna ręka w polu karnym w przedostatniej akcji meczu (gdyby był karny, byłaby ostatnia)
- w ostatniej akcji meczu popchnięcie Jugasa na polu karnym - też kwalifikujące się do karnego, nie tak ewidentnego jak ta ręka ale też
Będzie jakaś kara?
Tak przy okazji, karny dla Legii na1:0 za rękę moim zdaniem prędzej mógł być niepodyktowany niż ten z ostatniej minuty, ręka Skovgaarda leżał na ziemi (żeby był jasne, nie mam pretensji o tego karnego, był słuszny, ale porównuję)
Ciekawe , co Podolski jeszcze robi na boisku ? Czy pan sraczkowski oślepł ?
Raczkowski też daje koncert w meczu w Zabrzu...
Bo po środowisku sędziowskim krytyka spływa jak woda po kaczce. Nawet ich szef Mikulski „problem” widzi w zdarzeniach pozaboiskowych, a na boisku „błędy są i będą” (wywiad na weszło).
[quote]#post1652943 @Jeden9Zero6#42513
Ja bym napisał, że na pozytywne nastawienie sędziów wpływa też "godne reprezentowanie polskiej piłki w Europie". To drukowanie wyników to nie jest wynik sympatii czy antypatii, ale zlecenia ze strony pzpn. Niestety nie mamy na tej niwie osiągnięć
@koziołek#3702 Ja nie mam takiej wiary, że są to tylko błędy. Czego nie zauważył ślepy VARowiec w meczu z GKS? Ze Biedrzycki był popychany? Poważnie uważasz, że tego można było nie zauważyć? Rękę Wszołka widziałem ja na powtórce. Myć w wozie VAR mógł tego nie dostrzec? Poważnie tak uważasz? Przy obu tych sytuacjach nie było nawet kwestii pdejścia głównego drukarza do monitora. Poważnie? Nie było czego oglądać? Czy też nie chcieli by główny w świetle jupiterów musiał udawać, że niczego nie widzi?[/quote]
To co pisałem - pierwsze wrażenie jest mylące i mogli to zlekceważyć tak jak np. komentatorzy, którzy nic nie widzieli i nie dostając powtórek myśleli, że nie ma o czym gadać. Nie wiem jak było w wozie VAR ale może szybko, szybko i zjebali bo pierwsze wrażenie uśpiło czujność i poszło a potem nie da się odkręcić. Powinni skupiać się na swojej pracy na 110% a pewnie gdzieś tam w tle dyskutują i jest efekt. Do tego gówniany protokół VAR - jeśli nie jest pewny i nie jest to sytuacja 0/1 to mają nie wołać do monitora. Tu słowo klucz, że zależy trochę od interpretacji choć w tym przypadku powinna być jedna ale..czytaj co powyżej napisałem.
Ja oczywiście mocno gdybam bo z natury najpierw racjonalnie coś analizuję i wykluczam celowe chamstwo bo ono realnie nie zdarza się aż tak często.
Dlaczego w takim razie po każdym golu Cracovii szukają na siłę jakiegoś przewinienia i wtedy jakoś nie działają na zasadzie szybko szybko. Jest stykowa sytuacja i ją sprawdzają. W tym wypadku to już na siłę ich bronisz.
[quote]#post1652974 [quote]#post1652943 @Jeden9Zero6#42513
@koziołek#3702 Ja nie mam takiej wiary, że są to tylko błędy. Czego nie zauważył ślepy VARowiec w meczu z GKS? Ze Biedrzycki był popychany? Poważnie uważasz, że tego można było nie zauważyć? Rękę Wszołka widziałem ja na powtórce. Myć w wozie VAR mógł tego nie dostrzec? Poważnie tak uważasz? Przy obu tych sytuacjach nie było nawet kwestii pdejścia głównego drukarza do monitora. Poważnie? Nie było czego oglądać? Czy też nie chcieli by główny w świetle jupiterów musiał udawać, że niczego nie widzi?[/quote]
To co pisałem - pierwsze wrażenie jest mylące i mogli to zlekceważyć tak jak np. komentatorzy, którzy nic nie widzieli i nie dostając powtórek myśleli, że nie ma o czym gadać. Nie wiem jak było w wozie VAR ale może szybko, szybko i zjebali bo pierwsze wrażenie uśpiło czujność i poszło a potem nie da się odkręcić. Powinni skupiać się na swojej pracy na 110% a pewnie gdzieś tam w tle dyskutują i jest efekt. Do tego gówniany protokół VAR - jeśli nie jest pewny i nie jest to sytuacja 0/1 to mają nie wołać do monitora. Tu słowo klucz, że zależy trochę od interpretacji choć w tym przypadku powinna być jedna ale..czytaj co powyżej napisałem.
Ja oczywiście mocno gdybam bo z natury najpierw racjonalnie coś analizuję i wykluczam celowe chamstwo bo ono realnie nie zdarza się aż tak często.[/quote]
Przepraszam, ale Twoja analiza jest naiwna, a nie racjonalna. To nie zarzut ani przywara. Być może sam będąc uczciwym "racjonalizujesz", że ogólnie wszyscy są uczciwi. Że co prawda sąsiad menel czasem zajumie ci kołpak czy wycieraczkę, no ale to patologia, margines, a na szczytach zarządzania kapitałem stoją ludzie moralnie prawilni. Tymczasem ten biznes zwany ekstraklasą jest warty ponad miliard złotych (strzelam, nie znam najnowszych szacunków, może być grubo więcej), a do zarządzania takim pieniądzem nie kieruje się ludzi przypadkowych i niesterowalnych.
Podolski ma chyba jakieś papiery na sędziów... To jest kryminał że za takie coś nie było czerwonej kartki !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)