dobry mecz, niedobra skuteczność...
ale super się ogląda naszą drużynę!
teraz czas 50% treningów poświęcić na wykończenie, bo to nasz największy mankament...
-
-
[10] CRACOVIA - Pogoń Szczecin 0:1
Zapomniałbym o "podziękowaniach" dla Wojewody. Może gdyby kilkanaście tys. ludzi naszych piłkarzy dopingowało, to choćby jedną setkę by wykorzystali.
No ale przynajmniej czułem się bezpieczny w domu, no może poza sytuacjami, gdy miałem ochotę rzucić notebookiem w okno, po kolejnych spatałaszonych sytuacjach. Czy mój dom też trzeba zamknąć ?
Pogoń na 5 meczów wyjazdowych wygrała 4 a zremisowała 1.
To naprawdę nie są ogórki a gnietliśmy ich jakieś 70 minut na 90
GENERALNIE BRAWA DLA DRUŻYNY.
TYLKO SKUTECZNOŚĆ DZIŚ ZAWIODŁA.
Trzymać tak dalej a będzie dobrze.
ps: Wojewoda i komendant WIELKIE PRETENSJE ZA TO DO CZEGO DOPROWADZILI !!!!
Tak źle, tak jeszcze gorzej . Co by nasi nie zagrali to i tak zawsze jest źle ...
Janukowicz wygrał im ten mecz poprostu. U nas raźi tylko skuteczność , ale jestem optymistą. Ale co do zmienników to nie za dobrze , Przemek Kita i Kapustka mogli zagrać dziś spokojnie, bo kiedy sie nauczą grać jak nie w ważnych meczach , których w tym sezonie będzie bardzo dużo ?
Dawno się tak nie denerwowałem oglądając naszą drużynę.. Co innego jakby przegrali po słabej grze, a tu przez większość spotkania dominowaliśmy. Wielka szkoda. Trzeba poprawić skuteczność !
Szkoda straconych punktów bo byliśmy lepsi ale liczy się to co w sieci -zmiany dzisiaj tragiczne,ławka króciutka.
to prawda, wszyscy zmiennicy kompletnie do bani. Straus swieży chłop, a drepta po boisku
3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cóż za piękna katastrofa...stwarzamy najwięcej
> sytuacji z całej ligi. Co z tego skoro nie mamy
> napastnika?
> Z całą sympatią do Nowaka, bo jest niezłym
> piłkarzem ale ma ogromny problem ze strzelaniem
> goli.
> Tak jak inny nasz zawodnik, którego jednak na tym
> forum krytykować nie wolno więc przemilczę...
To chyba sam sobie to wmówiłeś, tego zawodnika można krytykować jak każdego innego, ale niech to bedzie wynikiem realnej oceny a nie uprzedzeń. Saidi dzisiaj był bardzo aktywny ale znowu zepsuł 2 sytuacje, szkoda szczególnie tej drugiej , bo przy pierwszej uważam zrobił co mógł, brakło naprawdę niewiele. Natomiast kwestia kto powinien w tym momencie grać i kto daje mimo wszystko więcej drużynie,można było dziś naocznie stwierdzić, po wejściu na boisko konkurentów z Dudzicem na czele. Jeżeli będą w kadrze lepsi od niego to sie piierwszy podpiszę za ławką dla niego. Co do meczu to katastrofalny błąd popełnił przy bramce Kuś, a najlepszą sytuacje zmarnował Nowak, to była sytuacja podobna do tej z Legią i taki zawodnik powinien to strzelić z zamkniętymi oczami. Ogólnie graliśmy bardzo dobrze w polu, ale raziliśmy skutecznością no i bramkarz Pogonii miał w niektórych sytuacjach furę szczęścia. Szkoda tych punktów i podziekowania w kierunku wojewody, który nas pozbawił możliwości wspierania drużyny
Zaczynają się "pięknie" przegrane mecze ;)
Pierwsza połowa fantastyczna. Na moje oko karnego nie było, za to faul na Nowaku przed polem karnym i kilka innych dla Pasów nieodgwizdanych tak. Jak Budzik grał to piałem z zachwytu, dzisiaj najlepszy mecz sezonu. Oby formę utrzymał. Szkoda sytuacji Saidiego, Nowaka...
Natomiast nie wiem co robili w przerwie, ale gra siadła i pogoń trochę odważniej. Saidi jak dla mnie w drugiej połowie masakra. Osobna sprawa to Bojlevic i Dudzic - kolejny mecz bezpłciowy. Szkoda, bo była duża szansa na wygraną.
Gra napawa optymizmem, ale wahania są straszne. Widać poprawę, klepki w pierwszej połowie naprawdę super, idzie to w dobrym kierunku, ale... wyniki. Bez nich możemy grać pięknie, ale bez skuteczności wylądujemy w drugiej ósemce, a tam może być różnie.
Niestety oglądałem tylko drugą połowę i mogę stwierdzić, że mimo porażki zagraliśmy dobry mecz. Ambitna walka tym razem nie przyniosła efektu przez brak precyzji i kilka błędnych decyzji ale generalnie było ok. Aż żal, że nie było chociaż remisu, bo w porównaniu do meczu np. wygranego z ruchem zagraliśmy 3 razy lepiej tylko szczęścia 3 razy mniej niż wtedy.
Jak przegrywac to tylko w takim stylu :)
Niestety, Pogoń grała w jedenastu.
Pierwsza połowa bezdyskusyjnie dla Cracovii. Druga już równa. Przynajmniej pod względem sytuacji. Janukiewicz grał bardzo dobrze, ale jednak nie nadzwyczajnie. Po prostu trzeba umiec strzelać.
Pierwsza połowa świetna w naszym wykonaniu, tylko ta skuteczność, a właściwie jej brak!!! Bardzo dyskusyjny karny dla Pogonii,jednak Kosa nie powinien dać pretekstu do podyktowania karnego bezmyślnym wślizgiem! Druga połowa to też przewaga Cracovii, lecz zaczynało brakować sił (Pogoń grała w poniedziałek my w środę) i jeszcze ten niesamowity Janukiewicz! Szkoda punktów, bo gra naprawdę bardzo dobra w naszym wykonaniu!
ps.
Zupełnie niezrozumiała decyzja wojewody o zamknięciu stadionu dla kibiców też miała wpływ na wynik.Jestem przekonany, że przy naszym dopingu zawodnicy daliby jeszcze coś z wątroby!!!
o porażce zadecydowała zbyt krótka ławka, a własciwie jej brak.
możecie narzekać na Sebastiana, ale jest ważnym ogniwem w tej młodej linii pomocy.
Rok i Władek to niestety zawodnicy na sztukę.
ciężka jesień nas czeka z tak szczupła kadrą.
Slapi1988 Napisał(a):
> Jak przegrywac to tylko w takim stylu :)
I wiecej pisac niet trzeba :) Szkoda porazki ale brawo za walke;)
Kajak Napisał(a):
> Przegraliśmy przez nieudolność graczy
> ofensywnych, znowu trzeba się oglądać na dół
> tabeli.
Nie, przez nich mógł być remis.
Przegraliśmy przez śpiącą królewnę serbskiego futbolu.
Kosanovic zawsze byl wolny,ale jakies postepy zrobil...
Przegraliśmy bo nadal gramy katastrofę w obronie. Tak było ze Śląskiem ale sie udało, teraz brakło szczęścia
I mecz w plecy. Bramka tradycyjnie po stracie piłki w rozgrywaniu, karny to konsekwencja tego błędu. Z dwoma bardzo słabymi zawodnikami w obronie trudno wygrać lub zremisować mecz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)