Wyniki dwóch ostatnich spotkań tych mistrzostw mozna typować do 12 lipca, do godz 21.00.
http://www.typer.tylkocracovia.pl/index.php?action=typy
-
-
TYPER TYPER - 2022/2023 !!!
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Do typera mistrzostw Eurpy jeszcze 2 lata:) ale
> proponowałbym jednak zmienić zasady punktowania
> w fazie pucharowej.
> Moim zdaniem leprze by było przyznawanie
> punktów:
> 1- za wskazanie drużyny przechodzącej dalej
> (niezależnie od teg ile będzie trwał mecz)
> 1- za wskazanie typu (1X2) w 90 minutach
> 1 - za wskazanie wyniku po 90 minutach
> Eliminowało by to sytuację, że 3 punkty można
> zdobyć tylko przy remisie w 90 minutach
> Minusem jest to, że za wskazanie rozstrzygnięcia
> (1 lub 2) w 90 minutach były by 2, 3 punkty lub
> 0, ale wydaje mi się to sprawiedliwsze i nawet
> uzasadnione, bo wskazanie bezpośredniego
> zwycięzcy w sytuacji gdy większość drużyn gra
> na remis uzasadnia wyższe punktowanie
ja zapytam tylko po co? zaczynie to w końcu przypominać menadżera a nie typera. remis zawsze jest najtrudniejszy do wytypowania dlatego powinien byc najwięcej punktowany (w kontekscie dodatkowej mozliwosci zdobycia punktu za wskazanie tego ktory wygra dogrywke/karne
remis jest najtrudniejszy do wytypowania???? dawno tak ciekawego spostrzeżenia nie czytałem. w fazie pucharowej to 5/8, 1/4, 1/2 wniosek z tego taki że obstawiając same remisy można było połowę wyników trafić, nie mając pojęcia o tym co się robi i jeszcze liczyć na dodatkowe punkty, przecież właśnie w fazie pucharowej zaczyna się kombinować, grać uważniej w obronie, spokojnie czekać na szansę nie atakując od 1 minuty meczu i gdzie tu jest ta trudność wytypowania remisu??? nie wnikam nad zasadami na kolejne typery i mistrzowskie imprezy, mnie osobiście od razu zdziwiło to dodatkowe punktowanie za remis (to mój pierwszy typer :) ), statystyka w tym przypadku jest brutalna i tyle w temacie
Typera może wygrać tylko ktoś z trójki: runkle, marek56, Karvin.
...to co od Poniedzialku ruszamy z Typerem Ekstraklasy? Juz tylko mniej niz tydzien:)
Gratulacje dla Marka :)
Gratulacje dla marka, starego lisa.
Dziękujemy wszystkim za udział w tej edycji typera.
Jutro napiszę więcej odnośnie rozliczenia.
Gratulacje Marek i dzieki wszystkim za wspolna zabawe.
Gratulacje dla marka :) Teraz czas na prawdziwa zabawe ;)
Krótkie podsumowanie.
Tak się złożyło, że 3 miejsce zajęły 3 osoby. Do puli dorzucamy 35 zł, razem w puli jest 375,00
I miejsce - marek 56 - "bon" do WSB na 120 zł
II miejsce - runkle - "bon" do WSB na 80 zł
III miejsce - wma, jklak, Karvin - "bon" do WSB każdy po 50 zł
VI miejsce - izbik - "bon" do WSB na 25 zł
Jeszcze uzgodnię za sklepem szczegóły odbioru i podam na PW.
Prosiłbym też o nie przeciaganie za bardzo w czasie realizacji zakupów, to też utrudnia rozliczenie. Wiem, ze okres wakacyjny, tak więc ustalmy ostateczną datę realizacji "bonów" do 31 sierpnia.
Mozna zrobić zakup przewyższający wartość bonu, oczywiście różnice się już dopłaca samemu.
Nie wiem czy jklak jest zarejestrowany na forum, proszę o kontakt.
I marek56 niech też da znaka, nie pamiętam nicka z forum.
Odniosę się później do różnych zmian, propozycji jakie padły odnośnie punktacji, ale to w późniejszym czasie, żeby nie robić bałaganu.
Od jutra ruszamy z typerem ligowym.
Oczywiście wyniki, klasyfikację w każdej chwili będzie sobie można sprawdzić wybierając odpowiedni okres. Wszystko będzie cały czas widoczne.
Dziekuje za gratulacje,prosze o dodanie mojej wygranej(120) do puli typera ligowego.
pozdrawiam marek56.
Ja tez dziekuje , I tez prosze dodac moja wygrana do puli typera ligowego . Bedzie razem 175 zl z wczesniejsza moja deklaracja -150zl.
W przyszym roku jak stane na podium to juz nie odpuszcze nagrody - uprzedzam :D
Gratulacje dla marka. Walka trwała od ostanich minut:)
Gratulacje dla Marka i pozostalych nagrodzonych, brawurowym finiszem udalo mi sie wkrecic w to grono :)
Prosze o przeniesienie nagrody do puli typera ligowego, wyglada ze bedzie walka o wysoka stawke!
Dzieki wszystkim za zabawe, szczegolnie garry'emu za organizacje!
Nagrody sa prawdziwe , tak wiec proponuje kolejnym Laureatom przyjecie nagrody, bo to zaden obciach :)
A w tym sezonie Ekstraklasy I tak bedzie dobrze z nagrodami !
Przyjmę nagrodę ale dorzucę potem do puli ekstraklasowej coś :)
szczegóły z garrym na priv ustalę :)
Gratuluje Karvin . Zwlaszacza Tobie sie nalezy , bo jednak uwazam Cie bardziej za znawce Hokeja niz pilki miedzynarodowej .
Bylo blisko ale jednak pokonales mnie o 1 pkt.
Do zobaczenia juz za parenascie dni.
Obciach zaden (raczej prestiz i wewnetrzna duma!), ale i tak myslalem, ze najwyzszy czas dorzucic sie do typera, a tak problem rozwiazal sie sam przez sie :)
Zwracam uwagę, że w puli znajdują się wpłaty kilku osób.
Przenoszenie środków na kolejną edycję nie wchodzi w grę.
Ja muszę się rozliczyć z tej edycji.
Jak I u mnie . Liczylem na pierwsza dyche ale o malo nie wyladowalem na podium. Milo.
Tak na marginesie - w innym typerze ktory pozwolilem sobie zareklamowac za zgoda Garrego zajolem dopiero 395 miejsce.
Pare nickow z Forum lacze z tymi ktorzy tam graja / grali. Moze to zbieg okolicznosci a moze takie nicki jak janusz48 czy zwlaszcza Miszczu sa od nas a pokazali sie z bardzo dobrej strony .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)