Kolejne spotkania można typować do jutra do godz 14.00
http://typerksc.prohost.pl/types/index/season_id/11
-
-
TYPER TYPER - 2022/2023 !!!
Hop.
żądam weryfikacji wyniku! ;) ta menda Pavel Královec orżnął mnie z 2 punktów
Dzisiaj do godz 17,00 można typować kolejne wyniki spotkań ME.
Można już typować wyniki spotkań 1/8 ME.
typujemy wynik meczu do 90 min, w przypadku wytypowania remisu, mozna wskazać zwycięzcę meczu, bez znaczenia czy do rozstrzygnięcia dojdzie w dogrywce czy w karnych.
w razie w, planowany jest typer na LE ?B)
Ale co chcesz typować. Wyniki Cracovii, polskich zespołów, czy wszystkie spotkania danej rundy? :)
janczer Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ale co chcesz typować. Wyniki Cracovii, polskich
> zespołów, czy wszystkie spotkania danej rundy?
> :)
Jezeli Runkle ma taki power do typowania to zapraszam na strone ktora wczesniej rekomendowalem.
Niestety I i II runda LE nie bedzie typowana - bo jest ....taka jak jest.
Tak na marginesie :
Sprawdzam typy i widze , ze kazdy praktycznie ma w swoim typowaniu remis ze wskazaniem.
....i tu mam duza satysfakcje , ze wreszcie ten problem zostal definitywnie rozwiazany( nie od tych Mistrzostw oczywiscie) - co zrobic z remisami - a ktory byl moim pomyslem:)
....
sorki za przechwalanie sie ale naprawde mam satysfakcje , ze problem z remisami tak fajnie sie rozwiazal i przyjol sie juz kolejny sezon.
janczer Napisał(a):
> Ale co chcesz typować. Wyniki Cracovii, polskich
> zespołów, czy wszystkie spotkania danej rundy?
> :)
liczę,że organizatorzy mnie zaskoczą ;)
a tak serio to myślałem o fazie grupowej,ale patrząc jak mało osób się w to bawi na forum to może być ciężko......
6 dni później
Dzisiaj ostatni dzień typowania 1/4 ME.
5 dni później
Do środy, do godz 20, można typować wyniki półfinałów ME.
Wyniki z polfinalu i finalu nie powinny byc punktowane 2 pkt za wynik i 2 pkt za typ?
Takie byly założenia.
WitekKSC Napisał(a):
> Wyniki z polfinalu i finalu nie powinny byc
> punktowane 2 pkt za wynik i 2 pkt za typ?
Chyba masz racje, tzn jest błąd techniczny. Kolega go skoryguje, ale najwcześniej po południu.
Tak więc klasyfikacja generalna może się zmienić.
Przeliczyłem ręcznie Twoje typu powinieneś mieć 37 pkt, a masz 35.
oj kilka osób spadnie z podium
Raczej na nie wskoczy. Ja gratuluje Peterps ;).
Ok algorytm liczenia został poprawione.
Przeliczyłem 2 ostatnie kolejki, które były punktowane podwójnie i zmiany są już widoczne.
Przypominam, że w wynikach pojedynczych kolejek widać jedynie ilość trafionych (nie punkty), natomiast na właściwe punkty przeliczane jest to dopiero w klasyfikacji sezonu.
AQQ Napisał(a):
> Ok algorytm liczenia został poprawione.
>
> Przeliczyłem 2 ostatnie kolejki, które były
> punktowane podwójnie i zmiany są już widoczne.
>
> Przypominam, że w wynikach pojedynczych kolejek
> widać jedynie ilość trafionych (nie punkty),
> natomiast na właściwe punkty przeliczane jest to
> dopiero w klasyfikacji sezonu.
jeszcze powiedz, jak jest ustalana kolejność w przypadku takiej samej ilości punktów ?
kkk_84 Napisał(a):
> jeszcze powiedz, jak jest ustalana kolejność w
> przypadku takiej samej ilości punktów ?
W klasyfikacji generalnej nie ma wskazanej drugiej i kolejnej danej sortującej. W przypadku takiej samej ilości punktów w danej klasyfikacji (domyślnie są to punkty razem) - jeśli spojrzysz na tabele jest tam drugie miejsce, które exaequo zajmuje w tym momencie 4 osoby, kolejność ich umieszczenia jest w tym momencie całkowicie przypadkowa.
Oczywiście można dyskutować czy to jest słuszne, może trzeba by to ustawiać dodatkowo po wynikach, może po typach albo po skuteczności albo... po ilości sezonów w których się uczestniczyło, albo po dacie rejestracji typera starsi mają pierszeństwo, albo, albo, albo... itd, itp.
Za dużo tych albo więc dla uproszczenia przyjąłem exaequo i tak jest od lat.
Natomiast w tabelkach rundy, jest to po kolei: razem, typy, wyniki, czas oddania typu.
ok :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)