gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sanok dostał na start łatwy terminarz, to fakt.
> Ale przyznać trzeba, że początek mają
> imponujący - dwa mecze i bilans bramkowy 16:0.
> Ciekaw jestem ich dyspozycji w trudniejszych
> spotkaniach.
Przekonamy sie we wtorek.
Ja natomiast jestem zaskoczony porażką Tychów z DT.
-
-
Sezon 2013/2014
Zapowiadany spot! [url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/spot_graj_razem_z_mistrzami]KLIK! [Cracovia.pl][/url]
Wreszcie doczekaliśmy się oficjalnego fanpaga hokejowego https://www.facebook.com/comarchcracovia :D
Blizzy Napisał(a):
> Wreszcie doczekaliśmy się oficjalnego fanpaga
> hokejowego https://www.facebook.com/comarchcracovia :D
I gites! Teraz można śmiało zlajkować będąc w 100% pewnym, że nie będzie się dostawało newsów o łamagach.:)
Był temat z telewizją internetową i teraz moje takie pytanie.
Czy nie dało by się przeprowadzić transmisji meczów, tak jak ostatnio to zrobiono w Sanoku(przez YT) ??
pewnie można, tylko kto się tym zajmie ?
Klub oficjalny kanał ma na YT, dobra kamerka to nie jakiś wielki wydatek.
Pytanie, czy padł kiedykolwiek taki pomysł.
Sanok poza meczem z nami ma festiwale bramek. 10 goli strzelonych GKS-owi Katowice, po wcześniejszych ich wysokich wygranych z Podhalem i Unią, wskazuje, że przedsezonowe przewidywania co niektórych forumowiczów o zajęciu przez nich 3-go, 4-go miejsca stają się mało prawdopodobne ;)
http://www.sportmalopolski.pl/index.php/hokej/item/1207-gra-plh-ale-to-przyszly-tydzien-bedzie-najwazniejszy-dla-obecnego-sezonu-hokejowego
Ciekawe, jak się sprawa zakończy. Nałożą na wszystkich zakaz transferowy?
[quote]
Jakie wymagania musi spełnić trener, by ze spokojem pracować w Polskiej Hokej Lidze? Wydział szkolenia stworzył nową uchwałę, która ma zmusić polskie środowisko trenerskie do podnoszenia kwalifikacji. Niejasności tłumaczy Tomasz Rutkowski, kierownik owego gremium.
- Notujemy bardzo niską liczbę pracujących trenerów, posiadających kwalifikację trenera klasy mistrzowskiej, I klasy, II klasy. Dlatego wprowadzono warunkowe zgody na prowadzenie zespołów w klasie wyższej niż posiadane kwalifikacje trenerskie, na okres podniesienia swoich kwalifikacji - wyjaśnia Tomasz Rutkowski, Kierownik Wyszkolenia PZHL.
Warunkowa zgoda na pełnienie funkcji trenera głównego bądź asystenta obliguje trenerów do podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych na kursach szkoleniowych organizowanych przez PZHL oraz AWF. Ponadto, aby przedłużyć po okresie dwóch lat posiadaną licencję trenerską, trenerzy będą musieli przedstawić Komisji Licencji Trenerskich certyfikaty uczestnictwa w kursach doszkalających organizowanych przez PZHL lub IIHF. Jest to normalna praktyka w większości światowych federacji.
- Wielu polskich trenerów z zrozumieniem przyjęło nowe zasady przyznawania licencji trenerskich. Na pewno problemem i to nie tylko naszej federacji jest uznawanie licencji zagranicznych, dlatego wprowadzono warunkowe zgody również dla tych osób. Myślę że z biegiem czasu, uchwała będzie ewoluować, uwzględniając nowe okoliczności; jest ona elastyczna pozwala zarządowi PZHL oraz Komisji Licencji Trenerskich na indywidualne rozpatrywanie wniosków - wyjaśnia Rutkowski.
Wymagania są restrykcyjne, o czym najlepiej świadczy fakt, że Mojmir Trliczik, który wywalczył z Vitkovicami wicemistrzostwo Czech i sięgnął po brązowy medal Igrzysk Olimpijskich w Turynie (asystent selekcjonera), otrzymał tylko licencję warunkową.
- Trenerzy z Czech i Słowacji, posiadający ważną licencje kategorii "B" swojej rodzimej federacji, w Polsce również otrzymują licencję kategorii "B". Polska licencja kategorii "B" nie pozwala jednak na prowadzenie zespołów seniorskich w najwyższej klasie rozgrywkowej dlatego iż, najwyższymi kwalifikacjami trenerskimi są w naszym kraju kwalifikacje trenera klasy mistrzowskiej i trenera klasy I - odpowiednio licencja kategorii "A"; natomiast kwalifikacje trenera II klasy - odpowiednio licencja kategorii "B'. W Czechach i na Słowacji trenerzy mogą prowadzić zespoły najwyższej klasy rozgrywkowej posiadając licencję kategorii "B" lub "B+" - tłumaczy Kierownik Wyszkolenia.
Każdy trener, który chce podjąć pracę w polskich ligach, musi dostarczyć do hokejowej centrali komplet dokumentów. Wniosek (musi opieczętowany przez Okręgowy Związek Hokeja na Lodzie oraz podpisany przez wnioskodawcę), kopię dyplomu trenerskiego, (legitymacji instruktora hokeja na lodzie lub kopię ważnej licencji trenerskiej zagranicznej federacji hokeja na lodzie) oraz dowód wpłaty za wydanie licencji trenerskiej i zdjęcie w rozmiarze: 4,5 x 3,5mm.
Tych wymagań nie spełnił były trener Aksam Unii Oświęcim Jewgienij Lebiediew. - Pan Lebiediew nie przedstawił Komisji Licencji Trenerskich dokumentów potwierdzających posiadanie kwalifikacji trenera hokeja na lodzie - zaznacza Tomasz Rutkowski.
Dodajmy, że gremium wydało licencję "A" tylko dwóm szkoleniowcom pracującym w PHL: Rudolfowi Rohaczkowi i Jirziemu Szejbie.
[/quote]
źródło: [url=http://hokej.net/pl/news,artykul,5,31310,t-rutkowski-chcemy-zmobilizowac-polskie-srodowisko-trenerskie.html][hokej.net][/url]
"Powalająca" ilość transmisji hokeja w TVP:
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,31326,o-hokejowych-transmisjach-slow-kilka.html
5 dni później
O młodzieżowcach (do 23 lat) raz jeszcze:
[quote]
W ostatnich kolejkach doszło do kuriozalnych sytuacji. Niektórzy trenerzy wpuszczali na kilkanaście sekund drugiego bramkarza - młodzieżowca - po to, aby wypełnić regulaminowe procedury.
Przypomnijmy, że według paragrafu 11. postanowień wspólnych regulaminu PZHL "w każdej drużynie PLH musi brać udział w grze co najmniej czterech zawodników do 23 lat, a w drużynie I ligi co najmniej pięciu zawodników do 23 lat. W przypadku niezgłoszenia drużyny do CLJ klub PLH powinien zgłosić drużynę w I lidze. W tej sytuacji w drużynie pierwszoligowej powinno występować minimum 10 juniorów. W protokole zawodów zawodnicy ci winni być oznaczeni literą ?M?. "
- [i]Wiemy, że taki przepis istnieje. Ostatnio mieliśmy trzech młodzieżowców w polu, a czwartym był bramkarz, więc musiał wejść na lód. W pierwszym meczu tego nie zrobiliśmy i dostaliśmy karę ze związku. Jest to trochę śmieszny przepis, bo nie ma określenia, przez jaki czas ci zawodnicy muszą grać[/i] - wyjaśniał po meczu Jacek Płachta, trener 1928 KTH, odpowiadając na pytanie, dlaczego na 24 sekundy przed zakończeniem drugiej tercji z bramki zjechał Przemysław Odrobny, a jego miejsce zajął 21-letni Anton Janin. Na początku ostatniej odsłony "Wiedźmin" wrócił na swój posterunek.
- [i]Wystarczy, że młodzieżowy bramkarz znajdzie się w składzie[/i] - stwierdził Tomasz Demkowicz.
- [i]Ale my dostaliśmy karę po pierwszym meczu w Tychach[/i] - ripostował Płachta. I dodał: - [i]Ostatnio graliśmy z Cracovią i trener Rohaczek zrobił dokładnie to samo, co ja. Nie wiem, może macie jakieś układy?[/i] - uśmiechnął się trener 1928 KTH.
Co na to szef Wydziału i Dyscypliny? - J[i][b]eśli drugi bramkarz jest młodzieżowcem i nawet w protokole ma wpisaną literkę "N" (oznaczającą, że nie grał), to uważamy, że brał udział w grze. Ba, cieszmy się, że drugim golkiperem jest młody golkiper. Wszystkie kluby o tym wiedzą, może Krynica nie, bo dostała karę za braki zawodników do 23 lat, dlatego teraz boi się i dmucha na zimne. Przypomnę, że za brak każdego z młodzieżowców klub zostaje ukarany 3 tysiącami złotych. Jeśli kierownik zespołu nie oznaczy takiego zawodnika literką "M", klub będzie musiał zapłacić 500 zł[/b][/i] - wyjaśnił Bogdan Terlecki.
- [i]Jeśli chodzi o mecz w Krakowie, to Radziszewski musiał poprawić sprzęt i dlatego jego miejsce na pewien czas zajął Robert Kowalówka[/i] - dodał szef WGiD.
Co ciekawe, do limitu młodzieżowców może być wliczany również obcokrajowiec.
[/quote]
źródło: [url=http://hokej.net/pl/news,artykul,5,31373,4-x-23-czyli-o-mlodziezowcach-slow-kilka.html][hokej.net][/url]
Hrabia Napisał(a):
> Sanok poza meczem z nami ma festiwale bramek. 10
> goli strzelonych GKS-owi Katowice, po
> wcześniejszych ich wysokich wygranych z Podhalem
> i Unią, wskazuje, że przedsezonowe przewidywania
> co niektórych forumowiczów o zajęciu przez nich
> 3-go, 4-go miejsca stają się mało prawdopodobne
> ;)
sugerujesz że mogą niżej? oczywiście że mogą bo o medale w 2014 będą walczyć z JKH, GKS i z Cracovią oraz na chwile obecną jeszcze z KTH zatem realne jest że 5 miejsce może przypaść ich udziałem ;)
[quote]
Informujemy, że zmianie uległ termin meczu Cracovia - GKS Tychy w ramach 14. kolejki PHL.
Spotkanie zaplanowane pierwotnie na 22 października odbędzie się dzień później, tj. 23 października (środa) na lodowisku przy ulicy Siedleckiego 7 w Krakowie.
Początek o godzinie 18:30.
DG
[/quote]
źródło: [url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/zmiana_terminu_meczu_z_gksem_tychy][Cracovia.pl][/url]
15 października gramy z GieKSą na wyjeździe, a tak się złożyło, że będę akurat w Ojczyźnie. Czy ktoś się wybiera na ten mecz, by nie być osamotnionym w Satelicie??
I czy ktoś wie o której mecz, bo będę z angielskim gościem, którego nawróciłem na Pasiacką wiarę :)
Mario, edytuj posty zamiast pisać jednego pod drugim. Jeszcze nie wiadomo o której rozpocznie się ten mecz.
agent dziekuję za poradę - pozwól mi pisać, tak jak mi się podoba :) Proszę ;)
Mario agent44 się nie czepia. Jest taka historyczna reguła tzw. netykiety (net-etykieta) .
ps:Osobiście uważam ja za równie bezsensowną jak "nie_jedzenie_ryby_nożem";)
Khalid - Twój historyczny autorytet przemówił ;) Bez urazy dla agenta44, z dwukrotnie krótszym stażem na Forum :) Dajcie mi proszę znać, gdy wiadomo będzie, o której zaczyna się mecz. W dniu owym będę w business trip w Nowym Targu i zechcę tak zorganizować plan, by do Katowic pojechać. Strzała ------------>
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)