Chcecie miec oprawe to na sam początek zacznijcie mocno zdzierac gardła na meczach a potem zacznijcie myslec o reszcie.
Co wy myslicie że zapalicie kilka 4rac podpalicie dwa dymy i w milczeniu bedziecie sie jarac oprawą?
Czy LECH milczy przy swoich efektach pirotechnicznych?
CRACOVIA HOOLIGANS RULEZZ!!!
-
-
Oprawa meczu z RUCHEM
No to realizuj to co powiedziałeś!!!!
Jak sam się drzesz a ktoś obok ciebie nie, to walnij go w czoło i zaproś do sektora dla dziadków.
Jedyni którym sie chce śpiewać siedzą tam gdzie młyn ale 70% takich co by mogli , a wręcz powinni dopingować Pasy z młyna , buja sie po stadionie, i krytykuje młodych, przyjżyj sie jak to wygląda na meczu. Wyjatkiem są "chwile uniesienia" kiedy podrywa się przynajmniej 2/3 stadionu, ale na Polarze np. taka sytuacja miała miejsce raz!!!!
Zmiany zaczynajcie od siebie.
Pragnę tylko przypomnieć na mecz z Ruchem przygotowano i wydrukowano już 3000 śpiewników (by nie było wymówek że ktoś nie zna tekstów) które zostaną rozdane przed meczem przez Opravców. Te 3000 gardeł wyjących na meczu z Ruchem... oj piękny będzie doping...
chciałbym przypomnieć iż Opravcy nie są od prowadzenia dopingu,robią to z czystej nieprzymuszonej woli.Tyle w tym temacie
Lexal napisal ze icek66 napisał :
"
icek66 napisal:
> 2 . Klub z Chorzowa natomiast jest ogromnie godny szacunku i mysle ,ze podobnie Oni mysla o naszej Cracovii. Pamietacie co Prezes Ruchu odpowiedzial jak 3 ligowe Pasy rok temu poprosily 3 ligowy Ruch o towarzyski mecz w Krakowie na obchody 96 lecia? "Takiemu KLUBOWI jak CRACOVIA sie nie odmawia"
Mam nadzieje ,ze niezaleznie od "ukladow" kibicowskich druzyna "Niebieskich" zostanie przywitana milo na naszym stadionie. Proponuje przywitac ich oklaskami. Zasluguja na to!
"
Jezeli czlowiek tak powiedzial (a ja ickowi wierze) to mysle ze powinni dostac owacje na stojąco ale obawiam sie ze dostaną :
"Ruch Ruch chorzowskie psy ....." i inne takie bzdury - niestety
ja rowniez podzielm Twoje zdanie jak sie schodzi Góra z Górą( Cracovia z Ruchem)..to szacunek musi jakis byc...propnuje oklaski dla obydwu druzyn,
a nie tylko dla Pasów...
No co by było NO? No co by było gdyby...
Ciekawe jak nas przyjmie Pogoń Szczecin...
Ich piłkarze nie mogli raczej narzekać...
Ten mecz bedzie prawdopodobnie na czolowkach krakowskich (i moze nie tylko( mediow, bo moim zdaniem zapowiada sie ciekawiej niz Wisla-Swit Nowy Dwor. Przyciagnie tez pewnie wiecej widzow. Chocby z tych wzgledow, zachowanie kibicow powinno byc naprawde sportowe. Wlasnie sympatycy tak zasluzonych klubow jak Cracovia i Ruch powinni dawac przyklad jak ma wygladac prawdziwy doping. Duzo zalezy od spikera. On powinien bardzo milo witac druzyne gosci i zachecac kibicow na trybunach do kulturalnego zachowania oraz apelowac o powstrzymanie sie czy wyeliminowanie z repertuaru wszystkiego, co jest ordynarne, obrazliwe lub zwyczajnie chamskie. Bedac kiedys kilka lat spikerem na tym stadionie, zawsze to robilem i z czasem przynioslo to skutek - Cracovia w koncu lat 70-tych i poczatku 80-tych uwazana byla w Polsce za klub majacy bardzo kulturalnych kibicow. Jesli ktos nie wierzy, niech przejrzy roczniki gazet z tamtych lat.
Szlachectwo zobowiazuje - Cracovia to byl klub ludzi inteligentnych i kulturalnych - od chwili zalozenia przez studentow Uniwersytetu Jagiellonskiego i uczniow Liceum Sobieskiego. Nie mozna obnizac poziomu i rownac do wszechobecnego prymitywizmu. Bluzgajacy, obrazajacy, wypisujacy durne hasla nie majace nic wspolnego z meczem nie sa Cracovii potrzebni - przynosza jej tylko wstyd i psuja opinie. Warto zawsze we wstepnej spikerce nawiazywac do ogromnych tradycji Cracovii, bo to w jakims stopniu wyhamowuje zachowania niegodne sympatykow tak zasluzonego dla polskiego sportu klubu. Jezeli z czasem wiekszosc obecnych na stadionie bedzie kulturalna i nieaprobujaca chamstwa, to male grupki prymitywow same sie wycisza albo odejda widzac, ze to nie dla nich miejsce. Mam nadzieje, ze w wydrukowanych spiewnikach nie ma piosenek o wulgarnej tresci.
W imieniu Opravców chciałem podziękować Denonowi(Dobremu Duszkowi) za wsparcie finansowe na mecz z Niebieskimi.DZIĘKUJĘ DENON.
Cała przyjemność jest po mojej stronie.
Ps.Szybko "dorwałeś" się do kompa :)))
noooooooooo::bez niego życie jest jak...eh szkoda słów
nooooooooooooooo!!!!!!!!!!
b.ładnie.popieram--------obawiam się jednak"że chcieliśmy dobrze,a wyszło tak jak zwykle"
być może "zasługą" naszej(t.j.Chorzowskiej) strony(vide dym na Piaście po 3:1) ale próbować trzeba.
Fajnie zagrać na Cracovii,qrde tylko czemu w II lidze:((
Craco, mam sie ponoc z Toba skontaktowac w przerwie Ruchu, w sprawie gadgetów klubowych>>>Liptoon..
Dzwoń w przerwie, tak jak ustalono, pogadamy sobie na spokojnie
Po intensywnych poszukiwaniach kasy na oprawę meczu z Ruchem sytuacja wygląda następująco:
Mamy zrealizowane zamówienia zaplanowane na ten mecz w znakomitej większości.
Wszystko to dzięki ofiarności kibiców na meczu z Polarem i uprzejmości różnych grup pasiackich oraz osób indywidualnych.
Proporcjonalnie wygląda to następująco:
Składki i kwesta zrobione przez Oprawców: 50 %
Grupa 100: 20 %
Loża Szyderców: 10 %
Głównie Nomex, Denon, Korba (+inni): 20 %
Kwot nie podaje , bo zainteresowane strony nie koniecznie muszą sobie tego życzyć, ale postaram się , by dokładny wykaz wydatków ukazał sie w "PASACH" na Arkę. Pozatym po co wszyscy maja się za wczasu dowiedzieć ile przeznaczamy na oprawę tego meczu.
W zasadzie, żeby oprawa wyglądała dokładnie tak , jak planowaliśmy, potrzeba jeszcze 300/400 zł. Liczymy tu jeszcze na dwa źródła, ale szansa maleje z każdym dniem, zamówienie na potrzebne nam akcesoria nie może być złożone później, niż w sobotę rano.
Jeśli jesteście w stanie wspomóc Opravców taką kwotą to piszcie.
Sołtys czuwać tu będzie aż do soboty. Liczy sie każda dyszka.
Wstydu już w każdym razie nie powinno być, oprawa będzie nieco inna niż na meczu z Koroną, ale mamy nadzieję, że efekt wam się spodoba. Będzie też premiera przynajmniej jednej nowej flagi. Mamy nadzieje, że co najmniej 10.000 naszych pasiastych fanów nie przestraszy znowu piłkarzy Cracovii.
Będą rozdane Śpiewniczki (3000 sztuk). Nie liczę na to, że będziemy nagle śpiewać lepiej niż młyn Ruchu, chodź ma ich być podobno 500 osób ?!. Ale wierzę, że nie damy ciała!
HEJJJJJJJJJJJ HEJJJJJJJJJJ Cracoviaaaaa!!!
WORD poprawił mi nazwę OPRAVCY. Sorki ;)
Craco czy mógłbyś się skontaktować ze mną, źle zapisałem Twój numer telefonu. Ja Ci swój podałem na meczu z Motorem - księgowy Loży
Sprawa pilna, dzięki
heehe..jak tak przeglądalem forum "Niebieskich" to co niektorzy czuja sie bardziej Niemcami niz Polakami...proponuje wzniesc kilka okrzykow
"Polska-Bialo-Czerwoni" hehehe
pozdrawiam @ll
hmmm i msylisz ze bedzie nam wtedy glupio jak tak zaspiewacie!!!!!
hmmm watpie!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)