Cracovia - UKS SMS Łódź, mecz nie odbył się ze względu na złe warunki atmosferyczne.
- Tydzień temu pisałem w wątku pt "jak się wiedzie poszczególnym naszym drużynom ......." o tym , że w Wieliczce na boisku Górnika błoto po kostki. Ale gdzie tam by się komuś chciało to sprawdzić. Oczywiście na mecz przybyły obydwie drużyny i sędzia (który miał równo pod sufitem), na szczęści sędzia nie dopuścił do rozegrania tego meczu. Jak wielu naszych działaczy "rozgrywa" amatorkę, ale do kasy biegają jak "zawodowcy"
-
-
Juniorzy CRACOVII
Fachowiec specjalista od boiska jest ciut wyżej na zdjęciu nawet mu medal na piersi zawiesili.
Lepiej by pasował kamień niech się morduje tak jak nasi chłopcy z nim
Coś przycichła sprawa budowy ośrodka treningowego. Przydały by się z dwa boiska trawiaste dla drużyn młodzieżowych, dwa sztuczne i jedno pod balonem. Poza tym jedna murawa dla pierwszej i drugiej drużyny. Wolno marzyć, skoro na luziku pokonujemy rzekę na jej terenie, o czym marzyłem przez tyle lat.
9 dni później
GKS Tychy II (IV liga) - Cracovia 6-0
Starsi juniorzy, zasileni juniorami młodszymi też popłynęli.
44 dni później
Juniorzy Cracovii (starsi) ulegli przy Wielickiej V ligowej Clepardi 0-3.
...a juniorzy starsi wygrali z Kaszowianką 5-4... w dwóch meczach grali juniorzy młodsi i starsi pomieszani w składach... z seniorami...
...obie drużyny piatoligowe... Kaszowianka jest chyba liderem...
8 dni później
U-15. Kadra Małopolski kontra Kadra PZPN 1-1
Dobry występ naszych dwóch trampkarzy tj. Remka Biernata i Mikołaja Jeża
https://www.youtube.com/watch?v=yYUdMAiF2RI
5 dni później
JS wygrali 3-1 a JM 9-2 z Zagłębiem Sosnowiec...
Coś więcej...? kto prowadzi JM?
... Zasmucę cię bo dalej ten którego nie lubisz i nie cenisz...a 7 juniorów młodszych gra już w JS... wiec wygrali składem węgla i papy... taki to slaby trener...
aha... drugi slaby trener trenuje JS... najlepsi to Trela i Górecki bo zdobywają puchary i wygrywają w rozgrywkach młodzieżowych...
... albo przeciwnik ;)
PS
Nigdy nie napisałem, że GO NIE LUBIĘ. Pisałem o jego wątpliwych zdolnościach trenerki młodzieżowej, a to jednak zdecydowana różnica.
w jaki sposób kibic, nie trener, jest wstanie ocenić trenera merytorycznie...? po wynikach...? w młodzieży? Nie oszukujmy się ... to nie jest wyznacznik... Mrozek też czytałem ze jest slaby bo JS przegrali mecz, bo kogoś zmienił albo nie... DRAMAT!! Wykładnikiem pracy trenerów w młodzieży jest ILOŚĆ WYCHOWANKÓW W LIGACH CENTRALNYCH!!! a nie wynik Cracovia-Dunajec NS czy Cracovia-ŁKS...
A może to jest kibic-trener a nie trener-kibic. Panie Krzysztofie oszczędżmy sobie tej jałowej dyskusji. Puki co to ten "ZAGADKOWY" trener nic nie wychował (może w Clepardii - ale nic mi na ten temat nie wiadomo) LOL.
akurat błąd w Imieniu... jestem związany z Cracovią przez syna... i co nieco mi opowiada... to tyle...
26 dni później
W najbliższy weekend rusza CLJ. Nasi starsi juniorzy rozegrali ostatnio dwa sparingi.
- GKS Tychy II - Cracovia 1-1
- Polonia Łaziska Górne ( v-ce lider IV ligi śląskiej) - Cracovia 1-2
Trener Piotr Mrozik mocno odmłodził zespół, cały rocznik 1997 przeszedł do Cracovii II, a uzupełniono drużynę chłopcami z rocznika 1999 i 2000. W ten sposób Cracovia stała się jedną z najmłodszych drużyn w CLJ. Pamiętam, że drużyna Kapustki, Wdowiaka czy Jaroszyńskiego też zdobywając swój brązowy medal na MP też byli jedni z najmłodszych. Oby koło znowu się zatoczyło.
Stal Mielec - Cracovia, niedziela godz. 12-ta.
Stal Mielec - Cracovia 1-2
Odmłodzone nasze juniorki, zwyciężają w CLJ Stal Mielec.- BRAWO !
Stal Mielec - Cracovia 1-2 (0-0)
0-1 Filip Sroka 48
1-1 Grzegorz Płatek 71
1-2 Daniel Najduch 90
CRACOVIA: Smoleń - Dukała (85 Gawle), Najduch, Pestka, Mik, Żaba, Lusiusz (46 Tymoszuk), Ożóg, Surma, Sroka (60 Pawlusiński), Ogonowski (65 Zaucha).
Cracovia objęła prowadzenie po przerwie. Po rzucie wolnym uderzał Dariusz Żaba, bramkarz gospodarzy sparował piłkę na poprzeczkę i do dobitki z jednego metra głową zdążył Filip Sroka. Rykoszet po rzucie wolnym dał gospodarzom wyrównanie w 71. minucie, lecz to do Pasów należało ostatnie słowo. Tuż przed końcowym gwizdkiem Daniel Najduch z pięciu metrów uderzył celnie głową.
Szuwarek jak zawsze w formie - dzięki za relację!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)