Przepisy gry w piłkę nożną na sezon 2024/25 stanowią w tej sprawie następująco:
Bramkarz dokonuje przewinienia, jeżeli piłka nie trafia do bramki lub odbija się od poprzeczki/słupka(ów) i pozostaje w grze, to rzut powtarza się tylko gdy przewinienie bramkarza wywarło ewidentny wpływ na wykonawcę.
-
-
EUROPEJSKI Futbol [Temat zbiorczy]
Bellinghamowi się zwyczajnie kroczki popierdoliły kiedy robił swoją wersję baleriny Robercika.
A przepis taki coby każdy mógł mieć swoje zdanie i dało się gwizdnąć to co potrzeba chwili dyktuje 😉
- Edytowany
[quote]#post1657196 Przepisy gry w piłkę nożną na sezon 2024/25 stanowią w tej sprawie następująco:
Bramkarz dokonuje przewinienia, jeżeli piłka nie trafia do bramki lub odbija się od poprzeczki/słupka(ów) i pozostaje w grze, to rzut powtarza się tylko gdy przewinienie bramkarza wywarło ewidentny wpływ na wykonawcę.[/quote]
to chyba nie całość.
Bramkarz broniący rzut musi pozostawać na własnej linii bramkowej między słupkami bramkowymi, zwrócony twarzą do wykonawcy rzutu do momentu zagrania piłki(...)
W momencie zagrania piłki przynajmniej część stopy broniącego bramkarza musi dotykać linii bramkowej, być na jej wysokości lub za linią bramkową.
str 125.
https://pzpn.pl/public/system/files/site_content/941/6151-PrzepisyGry_2024_25.pdf
Też tak myślałem że bramkarz musi być jedną nogą na Lini....
Cały ten przepis to bujda i parodia,znowu wszystko zależy od interpretacji sędziego.....moim zdaniem bramkarz kategorycznie powinien "być z linią" a jak nie to niech skacze jak Dudek i tyle.
Durnota przepisów.
Zna ktoś nową domene stims.in?
Czy już po zabawie z darmowymi meczami :D
strimsy.top
Ja ma Eleven i dziś super meczycho derby Rzymu Roma - Lazio
Kibicowski spektakl na trybunach.
Całość koziołku. Strona 127, a nie 125😀
Lopetegui leci z West Hamu... rozczarowanie straszne... nie dało się patrzec na grę.. I tak wytrzymał... Graham Potter nowym trenerem... sezon stracony ale walka o srodek pozostaje ..
Inter przegrywa z Milanem mecz o Superpuchar Włoch.
Sergio Conceicao wyrasta na kozackiego trenera
Jestem fanem Serie A ale Nie oglądałem bo nie mam Polsatów,patrzyłem na flashscore to Inter wygrywał...
5 dni później
- Edytowany
El Clasico.
Real -Barcelona. 1-0
Mbappe
Meczycho konkretnie w El Clasico do przerwy Real - Barcelona 1 - 4
No kto nie widział niech żałuje. Meczycho
PS
Szczęsny chyba na tyle w podstawowym, można iść na szluga
Czasy, kiedy żadne ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi na świecie nie obowiązywały 😉
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-01/obraz-png-06782797.png[/img]
- Edytowany
Przed weekendem.
Barca jakby wracała do formy, w finale superpucharu wręcz ośmieszyli Real.
Arsenal wczoraj ważne derbowe zwycięstwo nad fiutkami nad fiutki. Smurfy spuchły jakby. Liverpool ciągle spora przewaga, ale droga daleka.
Juve leci na historyczny wyczyn, bez porażki i za podium, tego chyba jeszcze w Serie A nie brano.
Na szczęscie eklapa nadal wakacje, co pozwala pożywiać się futbolem względnie dobrej jakości bez stresu i niestrawności.
Juve leci też na rekord remisów chyba 13 na 20 meczów
warto wspomnieć, że my znowu przekręceni i znowu w Anglii kpią z przepisów dotyczących varu. przypomnę, że ostatnio nie mieli jak sprawdzić spalonego bo ustawienie kamer na to nie pozwalało a i tak bramki nie uznali (chociaż na boisku puszczono grę). teraz Cucu dostaje w twarz bez piłki, uderzenie kończy się powaleniem ciągnięciem za włosy. sędzia varuje bo nie odgwizdał nawet faulu, po czym daje rzut wolny i żółtą kartę. przecież znamy mnóstwo takich sytuacji, gdy faul nie okazuje się być zagraniem na czerwoną kartę i sędzia nic z tym nie robi. to albo przyznał faul i daje czerwień, albo gramy dalej. no i jak można dać żółtą za uderzenie w twarz?
generalnie Chelsea ma problem. mówiłem, że będzie gorąco bo jest za dużo niezadowolonych. znam to z autopsji. jak nie odchudzi zimą kadry to będzie miał problem. podobno Bayern zgłasza się po Nkunku i jest gotowy zapłacić
4 dni później
Chcą ich,tych piłkarzy zajechać styczeń a tu Liga Mistrzów rusza....
Za Coolturalnie o piłce. Tylko pozazdrościć zachodnim sąsiadom tych statystyk:
Trzy kluby Bundesligi wyprzedają po 100% miejsc w tym sezonie ligowym.
Dość powiedzieć, że najniższa średnia frekwencja w Bundeslidze to 82,6% wypełnienia stadionu!!!
Dojdziemy kiedyś w Polsce do takiego poziomu stadionowe go fanatyzmu w wersji rodzinnej?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-01/fb-img-1737479789468-jpg-71102052.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)