Schloser - w Gdyni była taka sytuacja. Poczytaj sobie wszystkie teksty w temacie i dopiero wtedy wysnówaj jakieś wnioski lub prognozy. U nas fuzji, ani kupowania miejsc w lidze nie było i nie będzie.
Polar II Liga!!!
TYLKO ARKA GDYNIA
-
-
Cracovia-Śląsk
List intencyjny w sprawie budowy nowego Śląska podpisany
Mariusz Wiśniewski
Przedstawiciele SSA Śląsk Wrocław, ZKS Polar Wrocław oraz WKS Śląsk Wrocław SSA podpisali wczoraj list intencyjny. Celem wspólnego działania jest budowa piłkarskiej drużyny we Wrocławiu. Jeżeli projekt zaakceptuje PZPN, Śląsk zostanie wycofany z trzeciej ligi i wystartuje w drugiej
Na razie jednak prezes piłkarskiego Śląska Jan Caliński udaje się do Katowic, gdzie dziś odbędzie się losowanie terminarza rozgrywek trzeciej ligi.
- Formalnie bowiem tak trzeba się zachować - tłumaczy. - Chcę poprosić organizatora rozgrywek o przedłużenie czasu potrzebnego do zgłoszenia bądź wycofania drużyny z rozgrywek do 20 lipca. Do tej daty ma być jasne, czy PZPN wyraża zgodę na start Śląska w drugiej lidze. Taki jest zapis w dokumencie, który podpisaliśmy.
A ten dokument to list intencyjny, na którym oparte będą dalsze działania w celu budowy we Wrocławiu zespołu piłkarskiego.
- Budujemy zespół pod nazwą Śląsk. Cały wcześniej ustalony projekt działania jest aktualny - krótko stwierdza prezes SSA Śląsk Wrocław Dariusz Pszczołowski.
- Teraz przyszedł czas na podpisywanie dokumentów - dodaje Caliński.
Teraz jednak najwięcej zależy od PZPN. Jeżeli decyzja dla nowego Śląska będzie na "tak", wówczas wrocławski zespół zostanie wycofany z rozgrywek trzeciej ligi.
- W środę będzie spotkanie z prezesem, panem Michałem Listkiewiczem, i dowiemy się, jak on zapatruje się na ten projekt i czy się na niego zgadza. To od tej decyzji zależy, czy Śląsk zagra w drugiej lidze - wyjaśnia Pszczołowski.
Również wczoraj doszło do jeszcze jednego bardzo ważnego spotkania. Zanim prezesi trzech klubów podpisali list intencyjny, przedstawiciele nowego Śląska prowadzili rozmowy z działaczami Polaru.
- Razem z prawnikami pracowaliśmy nad umowami z Polarem. Tak, aby wszystko było prawidłowo przeprowadzone i aby nie było żadnych zastrzeżeń - zdradza Pszczołowski.
Wszyscy razem
Również wczoraj pierwszy raz na wspólnym treningu spotkali się gracze trzech wrocławskich zespołów - Polaru, Śląska i Inkopaksu. Pojawił się także Tomasz Kosztowniak, który w poprzednim sezonie grał w czwartej lidze niemieckiej. Przypomnijmy, że Kosztowniak jest wychowankiem Śląska i byłym młodzieżowym mistrzem Europy. W sumie w zajęciach prowadzonych przez Grzegorza Kowalskiego i Janusza Jedynaka udział wzięło ponad czterdziestu piłkarzy.
- Zawodnicy zostali podzieleni na dwie grupy. Najpierw jedna poszła w teren, a druga po rozgrzewce zagrała gierkę, a później się zamieniły - opowiada Grzegorz Kowalski. - Jak na razie, selekcji nie było. Pierwszą planuję na czwartek, drugą na sobotę i ostatnią na środę - dodaje.
Równocześnie trwają rozmowy z zawodnikami na temat nowych kontraktów. Wczoraj działacze nowego Śląska spotkali się z Robertem Szczotem, Pawłem Sasinem oraz Adamem Samcem.
- Z dwoma graczami z tej trójki umówiliśmy się na kolejne spotkanie, aby wszystko umówić już do końca. W przypadku jednego z tych zawodników rozbieżności są tak duże, że jak na razie nie ma sensu się umawiać na kolejne rozmowy. Nie chcę zdradzać, który to zawodnik. Nie oznacza to jednak, że nie będzie on u nas grał - zdradza Dariusz Pszczołowski.
Z rozmów z zawodnikami wynika, iż większość z nich chętnie pozostałaby w Śląsku. Istnieją jednak rozbieżności finansowe między tym, co proponują działacze, a oczekiwaniami piłkarzy.
- Nie stać nas w tej chwili na płacenie dużych pensji. Ale za zwycięstwa w lidze będą płacone premie, a więc tak naprawdę wszystko jest w rękach piłkarzy - wyjaśnia Pszczołowski.
Schloser jesteś bardzo słabo ustawiony w swoim gts-iku ;-) Ponieważ na mecz gts z Lazio, można było sobie załatwić wejściówki za 40 - 60 PLN, poprzez zakłady pracy i jestem przekonany że minimum połowa obecnych na tym meczu miała takie bilety, więc jeżeli płaciłeś 120 to Cię Cupiał nieźle naciągnął, ale tak... nabijajcie dalej kasę cinkciarzowi, a za nie długo to on spuści gts do... wysprzeda wszystkich i... na meczach LM każe wam płacić po 2 stówki za możliwość obejrzenia... kopaniny w wykonaniu... no czyim? Bo sam się już pogubiłem ilu gwiazdorów wam jeszcze zostało. :P:P:P
Dementorze!
Ja szanuję Wasz klub Ty szanuj mój (chodzi o nazwę).
Co robię ze swoimi pieniędzmi - moja sprawa.
Ciekawy jestem czy płacisz podatki - a jeżeli tak to zastanów się ilu "cinkciarzy" w rządzie zbija na tym kasę - wniosek kilkadziesiat milionów Polaków jest co miesiąc naciaganych w wśród nich i Ty.
Poczekaj jeszcze chwilkę i jeżeli coś Wam z tym Comarchem wypali i będziecie grać o takie stawki jak Wisła to sam będziesz musiał na bilet trochę wyskubać (nie życzę Ci tego z całego serca). Co do mojej WISŁY to zapewniam Cię jeździłem na mecze w 2 lidze i nie straszne mi wyprzedawanie piłkarzy i degradacja sportowa. Może to Ty kibicujesz gwiazdorom i jesteś kibicem tylko wtedy gdy drużyna jest na fali wznoszącej (statystyki wskazują że jest Was takich sporo). Ja jestem kibicem Wisły a nie zawodników czy działaczy. Na szczycie lub w dołku - na zawsze z WISŁĄ!!!
Co do cen biletów dobrze się orientujesz ...byłeś na meczu???
Erazmus widze ze wszystko wiesz lepiej.No to Bog z Toba.
Schlosser - jedna sprawa
"Ja szanuję Wasz klub Ty szanuj mój (chodzi o nazwę)" - nie przesadzasz aby o ile dobrze pamiętam to Ty poprzerabiałeś nasze flagi zmieniając na nich nazwę klubu więc proszę Cię mniej hipokryzji...
Ps. Swoją drogą wytłumacz mi jedno - jakim cudem Ci się chciało to przerabiać to jednak jest trochę roboty... mi osobiście by się po prostu nie chciało...
A co do głównego wątku to cały czas nie przewija się sprawa w zasadzie najważniejsza...
Jest klub piłkarski np. Polar Wrocław - klub starszy od najpopularniejszego w mieście Śląska, klub który kiedyś tam jeszcze jako III-ligowiec namieszał w Pucharze Polski, klub który po sezonie 2002/03 okazał się najsilniejszym we Wrocławiu... Ma swoich jakiś tam kibiców niech ich będzie 100 którzy są cali szczęśliwi z tego powodu że ich klub tak sobie radzi... I nagle przychodzi pan Schetyna - człowiek sukcesu już zdołał wepchnąć swoich koszykarzy do Euroligi mimo że nie zdobyli Mistrzostwa Polski - i ten człowiek mówi tak: Fajni jesteście ale teraz tu już nie ma druzyny będzie Śląsk i będzie grał na Oporowskiej - a Polar no i kto się tym będzie przejmował? Przecież możecie kibicować Śląskowi.
No i teraz ja się zastanawiam - Każda drużyna ma iluś tam kibiców czasem jest ich tysiące, czasem kilkudziesięciu ale w zasadzie czy ktokolwiek ma prawo likwidować klub kilkudziesięciu osobom tylko dlatego żeby ten z większą ilością kibiców grał wyżej??? Gdyby los Polaru spotkał Śląsk, Lechię, Cracovię, Arkę kibice wyszliby na ulicę. W tym przypadku jest ich po prostu za mało - ale czy to powód żeby olewać ich zdanie??? Zastanówcie się nad tym kibice Śląska Wrocław...
Nie byłem na meczu, ale w dziale administracyjnym w mojej pracy widziałem taką informację, i można było się zapisać na te bilety, z tego co wiem chyba nikt nie skorzystał ;-)
A po za tym wytłumacz jak możesz napisać że my kibicujemy gwiazdorom, i to fali wznoszącej? Jak u nas jak na razie gwiazdorów nie ma, są tylko nadzieje, ale też nie do końca poparte realiami - że po tylu latach zapaści coś się ruszyło i w końcu doczekaliśmy się, że nadeszły te czasy kiedy wróciliśmy do II ligi, a możliwe nawet że powoli możemy myśleć o powrocie do ekstraklasy, ale na hurraoptymizm jeszcze na razie za wcześnie.
Dziwi jednak fakt ze mistrz kraju, w nagrodę za osiągnięcia mający możliwość gry w LM zamiast szukać wzmocnień lub ustabilizowania składu, poprzez... takie a nie inne osoby... nastawiony jest jedynie na pieniądze, a nie na sukcesy piłkarskie. Takie niestety realia jak właścicielem jest... taka, a nie inna osoba ;-)
Dementor: z drugiej strony jesli takiej kosowskiej jednej z druga znudzi sie Polska i nasza liga, to nikt nie bedzie jej w stanie na sile zatrzymac. taki jest juz los wybijajacych sie klubow, ze ich zawodnikow ustawia sie kolejka.
Erazmus: Piszesz,że Arka,Lech i Polonia sprzedały się,bo w członie nazwy zespołu przez jakiś czas pojawiała (pojawia się w Arce nadal) się nazwa sponsora.Zwróć uwage,że nigdy w tych przypadkach nie dopuszczono do tego,aby nazwa sponsora wyparła nazwe klubu,która w tych miastach jest świętością.Kibice Arki nigdy nic od nikogo nie dostali,tak jak wyście dostali od Schetyny prezent w postaci 2 ligi.Arka gdy w 95 roku spadla do 3 ligi to grała w niej 6 lat (mecze ze Stala Jerzyce,Kasztelanem Papowo,Stolemem Gniewino),ale kibice nie odwrócili się od Arki,znalazł się sponsor,który pomógł nam odbudować Arke i teraz idzie wszystko w dobrym kierunku,aby w najbliższym czasie wrócić do Ekstraklasy.Kiedy wyście ostatni raz grali na takich wioskach ?.Uważam,że gdybyście spadli do 3 ligi dopiero można by zobaczyć jakich kibiców ma śląsk.Moim zdaniem to wyście się sprzedali,daliście Schetynie manipulować sobą,i obyście nie obudzili się z ręką w nocniku tak jak wasi przyjaciele z Gdańska.
Pozdrowienia dla Pasów !
czemu ten erazmus tak płacze, przcież w III lidze śląskiej ma mega mocne ekipy, jak choćby zagłębie sosnowiec, miedź legnica, odra opole, polonia bytom...
zajebista liga, a im się II ligi przez wałek zachciało..
p.s. jest tam jeszcze swornica czarnowąsy, to rzeczywiście brzmi beznadziejnie..
Do Karvina:
Masz racje to ja. Nie będę przepraszał - stare dzieje. To były moje początki netowe i nie wiedziałem że jest Was kilku rozsądnych a kojarzyłem tylko z nozami i siekierami (pare razy Wy pogoniliście mnie parę razy Ja Was). Swoją drogą nie kosztowało mnie to duzo pracy. Z tym koniec.
Do Dementora:
Po co nam było Kosowskiego trzymać porobiłoby się z nim to samo co z Kałużnym a potem jeszcze by za darmo odszedł. Kuźba - jego wybór!
Do Ro_Mana:
Jeżeli fuzja będzie faktem to nie będzie Śląska w 3 lidze (po prostu nikt go tam nie zgłosi do gry) - pozostanie C klasa!
"kilku rozsadnych". No coz w ramach dalszego unetowiania za pare lat uda sie mu napisac "kilka rozsadnych" wpisow ale to jeszcze nie ten etap.
Do Kosowskiego zgoda, ale co do Kuźby to raczej nie jego, a... cinkciarza wybór, który nic mu nie zaproponował, nawet rozmów nie podjął, ale po nim (po cinkciarzu) to można się było takiego postępowania spodziewać.
Cóż zobaczymy na jakich warunkach Kuźba przeszedł do Greków ponieważ w tym momencie nie wiadomo czy jego żądania były sensowne.
Co do pisania "cinkciarz" to odpowiem że mnie Cupiał nie interesuje ale dziękuję mu za kasę jaką władował w Wisłę - dopóki nie robi przekrętów doputy jest przeze mnie mile widziany.
Co do Waszego sponsora to tak się składa że mógłbym o nim duzo powiedzieć ponieważ studiowałem na wydziale tegoż pana. Cóż nikt nie jest aniołem.
Z tematu o Śląsku przeszliście do transferów Wisły :))) To się nazywa elastyczność .
Dziś byłem na treningu Śląska i widać że piłkarze wykazują zaangażowanie . Kadrę trenerską stanowią ludzie związani ze Śląskiem i Wrocławiem więc powinni poukładać wszystkie klocki tak żeby drużyna utrzymała się w lidze ...
a jak sie nie utrzyma to zrobicie fuzje i bedzie gites.
"Do Karvina:
Masz racje to ja. Nie będę przepraszał - stare dzieje. To były moje początki netowe i nie wiedziałem że jest Was kilku rozsądnych a kojarzyłem tylko z nozami i siekierami (pare razy Wy pogoniliście mnie parę razy Ja Was). Swoją drogą nie kosztowało mnie to duzo pracy. Z tym koniec.
"
heh stare dzieje - dwa miesiące temu... no ale nic to pewnie rzeczywiście to już stare dzieje i teraz już znormalniałeś...
Hmm to dopiero w necie doszedłeś do tego że nie każdy kibic Cracovii lata z siekierami???? no pogratulować zaślepienia!!!
pare razy nas pogoniłeś - hmm wynika z tego że z siekierą i/lub nożem - to o co Ci chodzi z tym że myślałeś że u nas sami tacy jak Ty???
Nie kosztowało Cię dużo pracy to tylko pogratulować od strony czysto profesjonlnej bardzo ładnie wykonane...
i dobrze że już koniec bo po co ośmieszać siebie i swoich kibiców którzy rzekomo wogóle nami się nie przejmują...:-)))
a w kwestii zamordowania Polaru i Piotrcovii nie zmienię zdania i już...
..i dobrze, że tę stronę zlikwidowałeś (taką mam nadzieję) ..
http://republika.pl/schloser/.Preview.html
proponuję fanom (.....) żeby nie wypowiadali się tutaj pozytywnie w sprawie zamordowania przez ich ziomali wrocławskiego Polaru bo bardzo łatwo będzie wam później powiedzieć, że sami jesteście kompletnie pozbawieni honoru!
Jeśli mogę wam coś radzić (do czego to doszło - pouczam policyjne dziewczynki) to dajcie sobie z tym spokój, cała Polska widzi ten wałek i wy również czujecie jak on śmierdzi, powiedzcie otwarcie, że to potępiacie a nie róbcie ludziom wody z mózgu,
jak lechia upadła to cały kraj słyszał jak szlachetnie płakaliście. Nie bądźcie więc dwulicowi i chociaż raz pokażcie honorową twarz!
TAKIEJ WIARY NIE MA NIKT!
HONOR PONAD WSZYSTKO!
CRACOVIA PASY KRAKÓW
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)