Jeżeli się zastanowię nad tym wszystkim, to dochodzę do wniosku, że Cracovia zmienia smak lodów, zmienia zimny deszcz w miłe dla ciała krople, a zimny wicher w orzeźwiającą bryzę. Najgorszy nawet mecz w wielkie wydarzenie. Jest też taki piękny temat - było to 22 lata temu. Skłania on do refleksji i przywołuje wspomnienia. Szukałem więc tych wspomnień i oczywiście jest ich ogrom. Zacząłem więc szukać tych złych, no i tu nie mogę znaleźć nic. Wszystko jest jakieś miłe i sympatyczne po latach. Nie tylko dlatego, że wspominamy nasze szczenięce lata, ale w tym miejscu jest prawdziwa magia. Pewno i teraz gdybym tam musiał zjeść zgniłe jabłko, to za kilka lat bym to wspominał jako niezwykle smaczny owoc. To magia, to siła, to czar tego miejsca, tych barw, tej nazwy.
To trochę inne skojarzenia, niż te o które chodziło Ro Manowi, ale tak mnie jakoś naszło.
Wiadomość zmieniona (29-01-04 15:54)
-
-
Z czym kojarzy ci się Cracovia?
Przedewszystkim walka i to pod kazdym wzgledem.Tak jak nasz narod od pradzieji walczy tak nasz klub odkad pamietam tez,
Kocham moje miasto wiec nazwa naszego klubu tez mnie porusza.A barwy mowia same za siebie,chyba kazdy Polak kojazy je z nasza ojczyzna,no moze poza pewna grupa ludzi,ktorzy na sile nie chca widziec w tym nic dobrego
I wystarczy przyjsc tylko raz na ŚWIĘTĄ ZIEMIE i czlowiek jak zahipnotyzowany mysli kiedy bedzie ten nastepny i tak juz 13 lat
Trzeba tez wsponiec o ludziach ktorzy tworza ten niesamowity klimat ktorego nieda sie zapomniec
Basztowa jest dowodem naszej jednosci,kiedy widniala upadlosc naszego klubu pokazalismy ze NIGDY NIE ZOSTANIE SAMA nasza ukochana CRACOVIA i to jest piekne
----------------------------------------------
Tutaj nas wszystkich trzyma trwoga
Bo Cracovia jest wyzej od Boga
----------------------------------------------
Witam
1.Koszulki w biało-czerwone pasy
2.Najstarszy klub w Polsce
3.Z przyspiewka "Hej Hej Cracovia"
4.Niestety z niebezpiecznymi kibicami:/
zdecydowanie z najstarszym klubem w Krakowie, dumą Krakowa, zajebistymi kibicami
6 dni później
Z dawnymi rycinami przedstawiającymi widoki Krakowa, a bardziej współcześnie to z hotelem i przystankami tramwajowymi i autobusowymi :>
-z wiecznym szlochem pod sciana placzu (czytaj mur od focha) :)
-z losem tak tragicznym jak losy diaspory po zburzeniu swiatyni w Jeruzalem - przekleci przez boga, skrzywdzeni przez ludzi. :)
-z bufonadą - "takie wiary nie ma nikt, bog wybacza, Cracovia nigdy".
-z pionierstwem w poszerzaniu arsenalu kibica o kosy i siekiery.
-z dziwnym wyobrazeniem moich malomiasteczkowych kolegow, ktorzy przyjechali do krk na studia i zaczeli kibicowac pasom. widac chca byc bardziej krakowscy niz krakowianie. neofici sa z nich potworni:)
Rytrzanin pozdro!
Niech żyje prawidłowy odruch Twoich kolegow . A pod murem od Focha to chyba ty kiedys płakaleś lub może to jeszcze przed tobą ?! SPADAJ!!
Małomiasteczkowy chłopcze. Nie obrażaj kibisów na ich forum. jak musisz się wyżalić to idź fo terapeuty. Rozumiem, że masz żal do Krakowa i Cracovii, skoro twój chłopa wyjechał na studia do Krakowa i w dodatku nie ma czasu bo kibicuje Pasom.
A ty w Rytrze to Wisle kibicujesz?
Dzięki za uznanie dla Cracovii za przyciąganie kibiców - bez względu na ich pochodzenie. Z twojego posta wynika też, że stali się oddanymi kibicami.
Nie pozdrawiam
Z nazwą która od razu mówi z jakiego miasta pochodzę
Z orginalą pisownią mojego klubu
Z tym że nie ma drugiej CRACOVII , jak 50 tys klubów Górnika, wisły czy rucha i pogoni.
To ważne bo nieszablonowe!
Z Wyznaniem!
Tak Pablo, a teraz ten mój chłopak, ktory nie był moim chlopakiem, jest Twoim chlopakiem? :)))
ps. poszli na pasy bo bilety byly tansze. :)))
ipswich - a kim sa oni? re proste: kim byliscie, kiedy byliscie niczym? pamiętasz te czasy :))) kto wie co ciebie czeka?
radio erewan , nie pij więcej. Albo zmień stację...
radio_erewan: nie pij, nie pal, nie wąchaj... lub co tam innego robisz co pozwala ci pisać takie pierdoły.
Ten Twój chłopak, co to nie jest Twoim chłopakiem, ale za którym i tak tęsknisz - nie jest moim chłopakiem, choć cieszę się, że kibicuje Cracovii.
A Ty właściwie to o co masz żal? i do kogo? - zastanów się!
Ten nick świetnie pasuje do twoich wypowiedzi - bo jak napewno wiesz był taki kawał o radiu erewań...
Cracovia kojarzy mi sie jeszcze z tym strachem w oczach kibicow z drugiej strony Blon, gdy patrza jak nasz klub sie odradza!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)