Oczywiście masz rację Klekocie, ale zarząd nie zrobił żadnych konkretnych transferów. Jak dla mnie kompletnie nic, nie chcą obronić tytułu! Myślę, że prawda leży po środku, pół na pół i nigdy nie dowiemy się jaki był przebieg konfliktu na linii zawodnik vs. Klub. Jedno jest pewne, hokej zszedł na drugi plan - chociażby ta skandaliczna afera z wodą etc.
-
-
David Kostuch - Zostań z nami !!!!!
izbik nie masz kompletnie racji, wiem ile David zarabia, znam jego ojca i wiem o co chodzi, nie zgadzam się z tezą że kanadyjczycy nie przyjeżdżają bo im się oferuje słabe zarobki, wiem też ile zarabia Kelly Czuy w Podhalu, ba niestety kompletna nędza organizacyjna Cracovii powoduje że nie umie się ściągać dobrych zawodników z Kanady i USA, bo za te pieniądze co płaci Cracovia mozna mieć lepszych zawodników niż Martynowski i Sucharski...
W całej tej aferze nie chodzi tylko o Kostucha. Najgorsze jest to, że nie brak konkretnych transferów może odbić się na końcowym rezultacie sezonu. A przypominam, że zmienił się system rozgrywek - o mistrza zagrają tylko 4 drużyny.
Goście w ECHL zarabiają jakieś 200 dolarów na miesiąc, dla waszej informacji:)
klekot Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> izbik nie masz kompletnie racji, wiem ile David
> zarabia, znam jego ojca i wiem o co chodzi, nie
> zgadzam się z tezą że kanadyjczycy nie
> przyjeżdżają bo im się oferuje słabe zarobki,
> wiem też ile zarabia Kelly Czuy w Podhalu, ba
> niestety kompletna nędza organizacyjna Cracovii
> powoduje że nie umie się ściągać dobrych
> zawodników z Kanady i USA, bo za te pieniądze co
> płaci Cracovia mozna mieć lepszych zawodników
> niż Martynowski i Sucharski...
Tu bym dyskutowal z Toba ,choc co do balaganu organizacyjnego to sie zgadzamy.
Sam tata Davida w czasie rozmowy ze mna obliczal / analizowal te pare tysiecy dol. ktore sa im oferowane ,czy to dobra oferta by opuszczac Kanade...
Jezeli dla mlodego kawalera jakim jest przykladowo David to nie najgorzej - biorac pod uwage promocje i pozniejsze wybicie sie do lepszego klubu ( lepsze pieniadze) ,to juz dla zonatego nie jest juz to dobra oferta by opuszczac Kanade. Wiec chyba nie jest to do konca prawda Klekocie co piszesz o zarobkach ktore nie sa problemem?:) Oczywiscie nie jest to regula ale JEDEN z powodow ,ktory nie pozwala sciagnac najlepszych - choc nie bardzo jeszcze ceniacych sie Kanadyjczykow..
Pozdrowionko.
Klekot ma rację.
a poza tym: David grał dobrze w sezonie zasadniczym - jego statysyki w play-off nie powalają - z tego ataku lepiej w play-off zaprezentowali sie i martynowski i dvorzak!!!!
już po mistrzu jego tatuś bełkotał, że za takie pieniądze daviod nie będzie grał - a licząc premie za puchar kontynentalny i mistrza nie sa to małe pieniadze
trudno, jedno jest pewne, ze kostuch zachował sie jak panienka, podpisał i nagle zmiana warunków? sezon "pomęczyłby" sie i nic=ech idzie w świat
jak tomas Roman i martin Dudas, ktorzy wczoraj grali w czeskiej ekstralidze
farewell miss david
Santy - widzisz jak z ta "racja" jest - tym bardziej ,ze Sam piszesz co Tata jego mowil:)
Ja daje przyklad z kregu znajomych Davida i rodziny ,bo Martynowscy to tez rodzina. Skoro w tym kregu sa spekulacje czy sie oplaca wyjechac - to w innych tez takowe beda. Ot cala filozogia - dlatego pisanie ,ze pieniadze nie sa problemem ,to troche jednak nie prawda.
Nie odnosze sie do postawy Davida i jego formy - tylko na jego przykladzie i jego srodowiska odnosze sie co do oplacalnosci wyjazdu - bo to nie Europa.
MisiekMisiek pisze o 200 dol. - to jest argument? Napisze tylko tak - jak ja chcialbym pracowac w Polsce za 1000 zl. to bym nie wyjechal za granice:)
Wypowiedź Tabisza w sprawie:
http://terazpasy.pl/Hokej/hokej_mezczyzn/Kostuch-zadal-podwyzki
Szkoda ,ze go stracimy - nie bede wnikal czy az tyle chce ,czy tez tak nie ladnie szantazuje klub, lub czy nie mozna jakiegos kompromisu zawrzec - bo z jednej strony kontrakt podpisal ,a z drugiej bylo do przewidzenia ,ze dlugo za te pieniadze nie pogra.
Coz ,szkoda .....
Oprócz tego, ze David nie będzie już grał u nas, to mi najbardziej szkoda tego wedle wszystkich ogólnie dostępnych informacji, że zapowiada się to, że David już w ogóle nie będzie grał w hokeja, co uważałem, uważam i będę uważał za największy jego błąd życiowy, ponieważ według mnie jest najwłaściwszym człowiekiem na najwłaściwszym miejscu (czytaj: David jako hokeista niekoniecznie w Cracovii) ale widać, że chyba ktoś i coś, może i nie jeden walnie się do tego przyczynił do jego nieszczęsnej decyzji o skończeniu z hokejem ! :(
David nie marnuj swojego talentu i graj dalej w hokeja, jak nie u nas, to gdzie indziej, a my zawsze będziemy Tobie kibicować i będziemy mieć Cię w pamięci jako jedną z największych gwiazd hokejowych Cracovii !!! :)
sorki 2000 dolarów, a to znaczy, że gości z Kanady z Polskim rodowodem jest na prawdę dużo i trzeba poszukać, bo w takim ECHL grał Kelly Czuy, a jego poziom w tamtym roku przewyzszał Czechów i Słowaków, Hokeiści za Oceanem wcale tak dużo nie zarabiają jak się wam wydaje...
Dawid Kostuch mógłby z powodzeniem grac w lepszej lidze niz PLH. Miał szansę pokazać się w P.K i reprezentacji, a wówczas daję głowę że znalazł by zatrudnienie na przykład w KHL lub innej lidze o podobnym poziomie. Tym bardziej że Pasy jada na puchar na wschód... Możemy sobie pogdybać, fakty są inne!
z takiego rozwiązania jak odejscie Kostucha to chyba tylko Tabisz bedzie zadowolony ,,znowu kasa będzie i spore ostrzędnosci i sam nie musi brać winy na siebie ze niszczy hokej Cracovii .Tak na marginesie to juz chyba spora kupka forsy się uzbierała jak nie trzeba placić 4 kadrowiczom oraz ex kanadyjczykowi ??
chłopak ma 24 lata i jesli nie umie sam podejmowac decyzji, a trobi to tatuś, to nie poradzisz
za mało pokazał, aby mieć podwyżkę (cały czas pisze o play-offach)
a premia za PK za mistrza?
i placony cały rok, a nie tylko przez sezon
szkoda go, ale wciąz uważam, że za mało pokazał, chce zarabiac najlepeij w polskiej lidze?
niech wygra klasyfikację kandadyjską z przewaga 10-20 pkt nad Leszkiem
i wtedy proszę, na razie niestety błysnął i głupio zgasł
Jak na razie oficjalnie w sprawie Kostucha znamy tylko zdanie jednej strony które juz nie jest spójne
bo trener Rohaczek mówi ,,[b]Podstawił nas pod ścianą i wcale nie chodziło o pieniądze - powiedział szkoleniowiec Comarch Cracovii Rudolf Rohaczek[/b]
Natomiast Tabisz [b]Zawodnik wymyślił sobie, że jak nie dostanie podwyżki, to wyjeżdża za ocean, gdzie czeka na niego lepiej płatna praca - przedstawia przyczyny nieobecności 24-letniego hokeisty wiceprezes Cracovii Jakub Tabisz .[/b]
dobrze by było jakby sam Kostuch coś powiedział w tym temacie
Powtórze to co pisałem wczesniej ze już coś było w temacie w czasie wakacji z Kostuchem(kiedy i czy w ogóle powróci z USA ) ,sternicy powinni to przewidzieć i się jakoś zabezpieczyć (nie tracić tylu wartosciowych zawodników,lub mieć kogoś w rezerwie o podobnych umiejętnosciach )
niestety tylko my to tylko widzimy. Góral spode Alp nie... Później najwyżej strzeli focha. Jak kiedyś...
brawo santy też to zauważyłeś że w play off David juz nie błyszczał, sumujesz wynagrodzenie Davida kontrakt nie na 8 czy 9 m-cy tylko na 12 !!!+ premie za CC + premia za Mistrza - tak więc ja obstawiam że takich pieniędzy jak w Cracovii to David w życiu nie zarobił a to że ma mozliwość lepszej pracy w Kanadzie to jego wybór tylko że Klub zostawił na lodzie... trza we wrzesniu szukać następcy a czwórka ucieka...
wg mojej wiedzy najpierw David powiedział że chce podwyżkę bo jak nie to wyjeżdża, kilka dni później powiedział że tak naprawdę nie chodzi o pieniądze tylko on chce wracać do domu
tak więc i Jakub ma racje i Rudi ma racje tylko mówią chyba o różnych rozmowach z Davidem, swoją drogą też przykre że David ma kibiców w d.u.p.i.e bo mimo kwasowego rozstania to przecież zostanie w naszej pamięci na długo i każdy mu dobrze życzy, a niektórzy po cichu liczą że wpadnie na play off na kilka meczy...
Ja nie mam żalu do Klubu o to, że nie zostawili Kostucha siłą. Mam żal o to, że po pozbyciu się Pasiuta, Łopuskiego, Kłysa, Noworyty nie pozyskali nikogo w zastępstwie. Bez Kostucha dawaliśmy radę sięgać po złoto, więc nie ma się co załamywać jednym zawodnikiem.
w kilku klubach jest teraz przepłacanie zawodnikow - rozumiem, ze jest mało zawodników, ale nawet najlepsi jadą na mistrzostwa i tam dostaja w dupę od chłopakow, ktorzy w innych ligach czesto zarabiaja mniej - Kostuch miał szansę. pograć sezon jeszcze, i pójść w świat
do innej mocniejszej ligi
nie chcial - chciał od razu kasę. myślenie innych zawodników jest podobne, nie maja konkurencji, więc dyktują stawki - czy klub powinien ulegać? moim zdaniem nie
strategia ściagania chłopaków, ktorzy za rozsądne pieniądze będa walczyć i chciećnna sprawa, ze w klubie nia ma nikogo się rozwijać jest sensowna.
przykład Dvorzaka jest najlepszy. On w play-offach grał lepiej niż Kostuch!
inna sprawa, ze w klubie nia ma nikogo, kto systematycznie się tym zajmie. ale to doskonale wiemy
zatem przy ograniczonym budzecie, jest sens licytować fantastyczne kontrakty, aby walczyć o mistrza?
zal, ze w klubie nie myśla np o EBEL czy inej lidze, wtedy zyskalibyśmy wszyscy - i kadra i marketingowo itd
Zachowałeś się Dawidku jak rozkapryszony bachor. Poradzimy sobie bez ciebie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)