Mam pytanie czy ktos sie nie orientuje czy na niedzielny turniej jak bylo w minionym roku beda potrzebne wejsciowki czy tez beda jakies bilety?
Turniej ma sie odbyc na hali Tomexu.
-
-
Niedzielny Turniej!!
wszystkie informacje przekażemy we wtorek - w godzinach popołudniowo -wieczornych
Bardzo zastanawia mnie(choć nie powinna) sytuacja finansowa G100 oczywiście w kontekście turnieju im. J Kality!?! Nagle posiadają pieniądze na spikera, sędziów, oprawę ("wolątariuszy" mają głęboko w d....!). Jóż zapomnieli o ludziach, którzy rok temu pomagali przy organizacji turnieju!!! Czy nie lepiej byłoby zaoszczędzić te pieniądze, natomiast nie pobierać opłaty za mecze sparingowe(lub odpłatność zmniejszyć do minimum!). No ale moje zdanie sie nie liczy bo nie jestem w elitarnej G100! Czyż nie tak!?! Moze ktoś odpowie mi na to pytanie!
Masz racje, nie powinna Cie interesowac.
Ale powinna Cie zainteresowac ta strona internetowa:
http://polszczyzna.pwn.pl/
papa_bouba: mowisz o kibicach-spikerach i kibicach-opravcach? pomagalem przy organizacji rok temu, w tym roku tez zamierzam i nikt mi nie zabroni :)
Karolo-papa boumba ma 100% rację,pieniędzy trzeba szukać poprzez redukcje kosztów. Z tego co się orientuje spikerka którą mógłby robić kowal za grosze kosztuje nas 300 za mecz( w skali roku 6000 zł).Przykłady osczędności można mnożyć.Jak MIsior był prezesem G100 to w pierwszym rzędzie redukował koszty i potrafił się dogadać ze wszystkimi grupami kibiców( wciągając ludzi do pracy w klubie).Siekiera szuka pieniędzy na siłę od najwierniejszych sympatyków pasów .Za numer który chciał wyciąć z wyjazdem na pogoń (90zł)większość kibiców go nie cierpi . Ja sam osobiście znam kilka osób którzy chcieli być w g100 ale dopóki prezesem będzie Siekiera tam SIĘ NIE WPISZĄ.Prezez g100 powinien dogadać się z kibicami i tak poucinać koszty przy zwiększeniu wpływów ŻEBY NIE ŻEROWAŁ NA KIBICACH PASÓW , A WRĘCZ IM POMAGAŁ. Do wyjazdu na pogoń powinien nie ŻEROWAĆ A DOŁOŻYĆ.KAROLO jeśli nie wiesz co inni kibice pasów sądzą o Siekierze to załóż nowy TEMAT TO SIE dowiesz!!!!!!!.
Karolo!
wolontariusze!(błąd wynikający z rostrzepania)!
A Ty nie bądź taki dr. Miodek!!!
"Szukamy" oszczędności tam gdzie nie trzeba!
Potter- dzięki za poparcie!
Hej chwileczke, spokojnie :)
No to nie rozmawiajmy o finansach tylko metodach pozyskiwania funduszy. Powiedzcie mi papa i potter jakie Wy macie pomysly i gdzie widzicie bledy? Tak z Waszej perspektywy.
I dlaczego uwazacje, ze jedyna metoda pozyskania pieniedzy jest szukanie oszczednosci na sile? (bo tak zrozumialem Wasze wypowiedzi).
Czy nie lepiej jest czasem gdzies wylozyc mniejsze pieniadzy aby miec czas pozyskac wieksze?
A propos! Pan S. ma awersje do ludzi bez "kasy"(nie będacych w g100), a jeszcze nie tak dawno sam był takim samym "małym żuczkiem" jak my!
PO PROSTU WODA SODOWA!!!
Zapomniał już nr. tel. do ludzi, chyba że zaistnieje "nagła" potrzeba to wtedy je sobie przypomina!!!
Po prostu nie chce mi się o tym gadać!!!!
papa_bouba - sorry stary, ale Cię nie zrozumiałem (i nie chodzi mi bynajmniej o poprawną polszczyznę )!
Szczególnie zastanawia mnie ten fragment Twojej wypowiedzi:
"Nagle posiadają pieniądze na spikera, sędziów, oprawę ("wolątariuszy" mają głęboko w d....!)."
Grupa 100 jest Stowarzyszeniem o charakterze sponsorskim, a więc z natury "posiada" środki, bo je sama zbiera. Może nimi dysponować wg własnego uznania, byleby tylko na rzecz i "ku chwale" MKS Cracovia.
Impreza, która szykuje się w niedzielę jest jedną z wielu organizowanych przez G100 (za jej pieniądze, ze składek) i ma przynieść dochód. Dochód, który zasilić ma konto akcji "Stadion dla Pasów". O co więc Twoje pretensje? Że G100 daje swoją kasę, coś organizuje i cały dochód przeznacza na tak piękny cel? Czy to jest naganne?
To samo dotyczy meczu z Legią. Nikt nic nie bierze do własnej kieszeni, wszystko trafia do Cracovii-pośrednio lub bezpośrednio. Jeśli ktoś chce ukarać G100 i nie pomóc jej w zbieraniu funduszy na nową Ziemię Świętą niech nie przychodzi na imprezy przez nas organizowane a kasę zachowa sobie na inny szczytny cel. Jego sprawa.
A co do woluntariuszy to już zupełnie nie rozumiem... Ktoś Ci zabrania pomocy przy organizacji imprez? Bez komentarza...
Wiadomość zmieniona (05-01-04 17:53)
papa_bouba: przypomnieć Ci ilu się chętnych zgłosiło do pomocy w organizacji treningu noworecznego? a chcesz wiedzieć ilu rzeczywiście pomogło ??????????????????????
PS. może Wam nie zależeć na tym by powstał nowy stadionik na Ziemi Świętej... ja o tym marzę! i wszelkimi siłami będę się starał by to marzenie ziściło się jak najszybciej... dlatego akcja "Stadion dla Pasów" jako priorytet g100 w obecnej chwili nie powinien wzbudzać jakichkolwiek zastrzeżeń co do pozyskiwania pieniędzy przez g100 wszelkimi sposobami... nawet z biletów wstępu na sparingi.
1. Ile dopłacili kibice do wyjazdu do Szczecina w pociągu, myśle o extra opłacie ponad 50 zł które miało być? I może ktoś napisze jaka była reakcja kibiców na tę dopłatę ...
2. Czy wydaje się wam że ktoś kto poprowadzi spikerkę na turnieju halowym, da sobie rade na dużym stadionie. A nie jestem przekonany że nasz spiker bierze kasę za prowadzenie meczów. Bierzan też świetnie sobie radził na Cracovia Cup w zeszłym roku!
3. Kto z was uważa G100 jeszcze za organizację stricte kibicowską?
4. Jak długo można opierać na wolontariacie pewne sprawy? Czy nie lepiej czasem działać jednak na zasadzie PŁACĘ-WYMAGAM, a nie :Stasiu możesz to zrobić to extra - acha nie możesz , to idę do Jasia. a od jasia do Krzysia a turniej się już skończył...
5. Co was obchodzi sposób działania tej czy innej organizacji, ważne chyba by były to działania skuteczne! A tu chyba się Siekierze należy duże uznanie. Takie samo należy sie np. T. a też już rózne głosy słyszałem. Zbierał też Z. a tyle ile on dla klubu poświęca to daj Boże...
6. Proszę podać grupę która znalazła w ostatnim 10-leciu wieksze oszcządności w funkcjonowaniu klubu, i zarobiła więcej z "niczego" niż G100. I myślę tu tylko o ich pomysłach i wykonaniu G100, pomijam to co za ich pośrednictwem wpompowało w klub np. Koło Sympatyków czy inni.
Takie pytanka mi sie na szybko nasunęły
O kur...gdbymy wiedzial ze zacznie tu sie robic takie zamieszanie to bym sie o nic nie pytale ale narobilem :D
Jestem z boku klubu i nie znam szczegolow. Dziwne jednak wydaje sie czepianie g100. Przeciez to Oni rozpoczeli odnowe naszej Cracovii. Moze sa jakies bledy Nie robi ich ten co nic nie robi! Mieszanie jakiegos wyjazdu kibicow z ocena g100 to jakies totalne nieporozumienie. Papa_bouba wydaje mi sie ,ze pomieszales osobista niechec do ktoregos z dzialaczy g100 z ocena caloksztaltu. To zawsze rozwalalo Pasy! Wislacy czytaja ten temat radosnie zacierajac lapki, "wreszcie te "zydy" sie pozarly.
z tego co ja sie orientuje, spiker za swoja robote pieniedzy nie dostaje. btw a kowal ma licencje? taki wymog
szlag mnie trafia jak czytam poszczególne posty
cieszmy się tym co mamy, a mamy wiele...
no i będziemy mieli więcej :-)
papa_bouba , bardzo zastanawia mnie Twoja sytuacja finansowa. Mam w związku z tym kilka pytań. Dlaczego tak dużo wydajesz na jedzenie. Dlaczego kasujesz bilety w tramwajach (ileż tu można zaoszczędzić!!!). Dlaczego bez sensu wydajesz pieniądze na internet , choć mógłbyś je wpłacić na konto ukochanego klubu. I przede wszystkim , co mnie to obchodzi?
g100 jest ekipa ktora wyszła z cienia i robiła z pomoca innych co sie dało nikt sie jej nie czepia papa bouba chciał jedynie zasygnalizowac to ze nie ma potrzeby wydawania pieniedzy na niepotrzebne rzeczy .G100 miała ta zalete ze potrafiła wciagnac ludzi ktorzy nie byli w niej a chcieli pomóc do różnych pozytecznych rzeczy np organizacje turnieju halowego (tam ja np poznałem Brajta) dla zabawy zawiesic pare banerow pogadac przez mikrofon dostac zjebe od Misiora i prezesa Stali za nie czytelne powiedzenie nazwiska Szczoczarz zajebioza,tak było sami nie wiecie ile radosci daje zupełnie za free byc z piłkarzami ,działaczami,kibicami byc sam na sam trzeba tak trzymac bo pozniej okaze sie ze jestesmy tylko przedsiebiorstwem a reszta sie nie liczy ,to jeszcze jest ta jedna cecha która nas odroznia od innych klubow ktora bardzo mi sie podoba,a kasa która sie za oszczciedzi dzieki temu mozna zawsze przeznaczyc na stadion lub cos innego doceńmy ludzi zwykłych oni nie bija w Cracovie oni chca działac na jej rzecz
pózniej ich nie bedzie i co wtedy zostaną sami turystyczni ktorych bedzie jedynie interesowac wynik
Wiadomość zmieniona (05-01-04 21:35)
ano masz racje maaciek !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)