Szukam dla 6-latka w rejonie Woli Duchackiej, Kurdwanowa miejsca, gdzie mógłby chodzić na treningi piłki nożnej. Chłopak w sumie jeszcze tak naprawdę nie ogarnia jeszcze tej dyscypliny ;], ale szybko się uczy;] i przede wszystkim po meczach Cracovii zaczął piłkę nożną uwielbiać. Interesuje mnie to, aby poszukiwany przeze mnie zespół, klub:
1. Był w miarę poukładany
2. Był wymagający trener
Jeżeli mielibyście pomysł, namiary, gdzie mógłbym nowy pasiasty narybek zapisać w tamtym rejonie to dajcie znać.
-
-
Piłka Nożna dla 6 latka - trening, zapisy Kurdwanów/Wola Duchacka
W rejonie Woli masz chyba Armature.
Na razie dzwonię i dzwonię do Armatury i dodzwonić się nie mogę.
Czy na Orliku na kurdwanowie jest jakaś sekcja piłkarska?
Jestem tam codziennie ale sekcji nie widziałem :)
Możliwe że na Kurdwanowie działa jakaś młoda drużyna... widziałem kiedyś gościa jak trenował kilkunastoosobową grupę dzieciaków na ligowym boisku koło parku kurdwanów
Armatura , Orzeł Piaski Wielkie , Borek to chyba najbliższe.
pewnie ta sama odległość co do Orła jest na KKS Prokocim, a tam z młodzieżą nieźle się pracuje....
Z tego co sie orientuje to w Borku zajmuja sie calkiem sensownie narybkiem i to juz od bardzo dawna.Warunki maja do treningu dobre z tego co sie orientuje(boisko i balon).
Cos organizuja z tego co widze http://www.futbol.org.pl/news,24333.html.
A tu masz stronke klubu http://www.ksborek.pl/
W Borku na pewno synowi wpoją odpowiednie wartości:)
Nie polecam Borek, straszne płaczki. A poza tym, wszyscy za rzeką... Polecam Orzeł, Prokocim.
Bondziu, co masz na myśli? I ciekawe z tą rzeką - mówisz o Borku osiedlu czy o szkółce?
No ile razy grałem z nimi, jeszcze w trampkarzach do sędziego płakali jacy to oni pokrzywdzeni, a co najlepsze na trybunach, prawdopodobnie ich rodzice płakali 2 razy bardziej.
Mknący, w pierwszym poćcie źle napisałem, chodziło mi ogólnie o osiedle i tamte rejony, chociaż ostatni przejeżdżałem koło orlika niedaleko ul. Zawiłej i widziałem chłopaka w Pasiastej koszulce.
I żeby nie było, nikogo nie skreślam i nie mówię, że tam jest totalnie do dupy, piszę tylko to co zaobserwowałem.
Dzwowniłem do Borku, zapisy od września.
Bondziu - odrozniasz Borek od szkolki pilkarksiej Borek*? Jesli nie, to nie zabieraj glosu:)
* - edit - chodzi o KS Borek od SP Borek, a nie osiedla.
Poza tym nie ma Orlika niedaleko Zawiłej - jest Orlik na Klinach i trudniej tam znalezc kogos w koszulce Wisly niz Cracovii. Poza tym to osiedle calkowicie wolne od niesnaskow i mozna chodzic w barwach i takich, i takich.
Oni trenuja na normalnym trawiastym boisku od strony lasku nie od ulicy a w zimie pod balonem.Obok balonu maja boisko jeszcze jedno z murawa cos w stylu gumy ale co to jest dokladnie nie wiem.
A jesli chodzi o klubowe animozje to w Borku zawsze sporo Wisly ale obecnie sie wykruszylo i stalo sie osiedlem ludzi starszych glownie i tak jak pisze Mknacy jest osiedlem wolnym
Mylic moga napisy w okolicach petli ale to glownie malolaty mieszkajacy w kamienicach wzdluz torow tramwajowych.
Tam tego scierwa jest sporo ale niegrozne;).(szczepione:))
Kruszyna - ja mówiłem o Klinach, nie o Borku :) Poza tym trochę się mylisz i tak:)
Mknacy raczej sie nie myle bo od 28lat mieszkam w tej okolicy i znam prawie kazdy zaktek i wiekszosc mieszkancow:D
p.s choc od 4 lat na obczyznie jestem ale na urlopie rejony sie zawsze zrobi i nic sie nie zmienia w okolicy.:)
Zapomniales o zywieckiej, jagodowej itd:)ale mniejsza o to,bo rozmywamy:)
fen, polecam szkołke borek,jesli jest mozliwosc jazdy autem na treningi.wtedy z woli to 10-15 minut
Fenix na Wielicką masz blisko :)
Karvin, tylko na Wielickiej pewno:
1. Nie przyjmują jeszcze takich młocdych chłopaków
2. Chyba coś trzeba ze sobą reprezentować: umiejętności ;]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)