9 z pucharu plus Saidi Suworow Kosa Mierzej Radomski i piątka zapowiadanych nowych reszta WYPAD!!!
-
-
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..
LID.Z. w sumie nie takie głupie, A resztę uzupełniać i dawać szanse młodym.
dżin z butelki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> LID.Z. w sumie nie takie głupie, A resztę
> uzupełniać i dawać szanse młodym.
Byłoby to wręcz genialne bo: po co Cracovia ma być sportowym przytułkiem i skarbonką dla tych nieudaczników, którzy zmianę w lidze dadzą na poziomie młodzieżowca z me...
9 Remes + Saidi + Kosa + Suvorow + Mierzej + Radomski + Sacha + 5 zapowiadanych = [large][b]20!!!!!![/b][/large]
Wniosek prosty :
Budakovic-me
Janus-out
Sasin-out
Łuczak-me
Wasiluk-out
Goliński-out
Kura-me żeby w ogóle pobiegał itd bo po roku po kontuzji cięzko coś powiedzieć
Krzywicki-out/me
Jarabica- sprzedaż (chyba że nikt sensowny nie dojdzie)
Nawtoczyński- bez komentarza, nowy nabytek
[b]To powinna być strategia sportowego wzmocnienia na teraz...[/b]
Jak widać niestety przez szereg ostatnich lat do Cracovii w rózny sposób trafiło mnóstwo po prostu za słabych zawodników, których trzeba sprzedać lub gdy się nie da wyrzucić lub na ich potrzeby stworzyć klub kokosa w ostateczności.
Magus Napisał(a):
> mam
> nadzieje że nwaogu dołączy w przyszłym
> tygodniu lecz obawiam się żeby nie był drugim
> kaliciakiem...lecz nie wiem czy to dno można
> przyrównać do nwaoga :D (bez urazy bo nic nie
> mam do niego ale grać to on nie umie)
a mnie od samego poczatku nie pasowało to nazwisko
Mnie martwi jeszcze jedno że tego szrotu nikt nie chce nie wiem jak prawnie Cracovia może z nimi się rozstać bo większość ma kontrakty!!!
Jestem tutaj nowy i serdecznie witam wszystkich forumowiczów;)
Nie patrząc na wynik dzisiejszego sparingu wydaje mi się iż
wszystko idzie w dobrym kierunku. Gwiazdeczek typu Matusiak i Ślusarski
już nie ma. Teraz nasi kopacze będą musieli się naprawdę sprężać aby nie
podzielić ich losu (sytuacja z gwiazdkami pokazała że zarząd nie żartuje).
Istotną rzeczą będzie dokonanie tych 5 transferów o których wspomina trener.
Szczerze powiedziawszy nie jesteśmy w stanie przewidzieć kto może do nas dołączyć.
Szczególnie dzisiejszy sparing pokazał że priorytet to napastnicy bo o ile Kurowskiego
usprawiedliwia powrót po kontuzji, to dzisiejszy występ Krzywickiego woła o pomstę do nieba.
Ja pretensji do Grodzickeigo za tamten mecz nie mam-robił co mógł by Ruch nie przegrał. To samo wymagam od niego w Cracovii-ma robić wszystko bysmy nie pzregrywali.
no to super wiadomosc :) juz dawno o nim na forum pisalem:)
19Rudi06 Napisał(a):
> wszystko idzie w dobrym kierunku. Gwiazdeczek typu
> Matusiak i Ślusarski
> już nie ma. Teraz nasi kopacze będą musieli
> się naprawdę sprężać aby nie
> podzielić ich losu (sytuacja z gwiazdkami
> pokazała że zarząd nie żartuje).
a przepraszam, jaki to smutny los spotkał Matusiaka czy Ślusarskiego? krzywda im się nie dzieje...
Ślusarski poszedł do klubu, który gra w LE i nie spadnie z ligi w tym roku.
Matusiak albo pójdzie do WKSu, albo gdzieś na Cypr, albo skończy karierę, a my mu będziemy wypłacać najlepszą w PL emeryturę, aż do końca kontraktu.
ps. witaj Nowy Forumowiczu
Biedron - Radomatu trafil do Grecji...Rozwiazal kontrakt za porozumieniem stron
ano właśnie - przestałem śledzić jego losy, odkąd Tabisz go skreślił :)))
a sam fakt tylko potwierdza tezę. jeden poszedł do lepszego klubu (sportowo oczywiście), a drugi do ciepłych krajów.
Ja jestem ciekawy,za ILE pozwolono mu rozwiązać kontrakt "za porozumieniem stron"???????
Biedron Napisał(a):
>
> a przepraszam, jaki to smutny los spotkał
> Matusiaka czy Ślusarskiego? krzywda im się nie
> dzieje...
> Ślusarski poszedł do klubu, który gra w LE i
> nie spadnie z ligi w tym roku.
> Matusiak albo pójdzie do WKSu, albo gdzieś na
> Cypr, albo skończy karierę, a my mu będziemy
> wypłacać najlepszą w PL emeryturę, aż do
> końca kontraktu.
>
> ps. witaj Nowy Forumowiczu
Rozumiem o co Ci chodzi i w pewnym sensie masz racje, aczkolwiek
Ci dwaj kopacze o których mowa mieli u nas najwyższe pensje a także szczęście że dostali ciekawe oferty
z ciekawych klubów, zawdzięczają to zapewne ciekawszej przeszłości min. gra w reprezentacji Polski itp.
Podejrzewam że z resztą słabych zawodników tak kolorowo nie będzie i za słabe wyniki wylądują w ME i tam będą się
tułać. Kontrakty się skończą a chętnych na takich zawodników nie będzie. A chyba każdy z nich ma ambicja na grę w dobrych klubach, tylko szkoda że brakuje umiejętności.
Pozdrawiam
@19Rudi06
a czytałeś ten wywiad? http://www.sport.pl/pilka/1,64946,8945521,Pilka_nozna__Znany_dziennikarz_ocenia_polski_futbol_.html
"Słyszałem o całej generacji waszych zawodników, którzy poruszają się w czymś w rodzaju "strefy komfortu". Nie stawiacie im wystarczających wyzwań i zarabiają zbyt poważne pieniądze."
to jest teza z którą się zgadzam na 1906%. nasze miernotki są przekonane (i pewnie słusznie), że nawet jeśli odpadną z Cracovii, to zawsze znajdą jakąś kolejną fuchę, gdzie się nie spocą i nie pobrudzą, a 20-30 kiloZeta/mc wpadnie.
Tabun na testach i wszyscy dno...
[url=http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/tabun-na-testach-i-wszyscy-dno,1583781]interia.pl[/url]
poniedziałek lub wtorek Grodzicki w Cracovii moi drodzy,no i murzyn z floty w tym tygodniu.....TYLKO CRACOVIA!!
a skąd takie info?
jjaro Napisał(a):
> Tabun na testach i wszyscy dno...
> interia.pl
Super artykuł :)
Gówno, a nie super. Po pierwsze to 10, a nie 13. Po drugie - Krieger się spodobał i po trzecie, Szatałow wytłumaczył o co chodziło:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news/szatalow-moim-jedynym-wrogiem-jest-czas,1582160,19
Szukaliśmy piłkarza-niespodzianki, ale teraz sprowadzamy na testy tych graczy, których obserwowaliśmy już w listopadzie i w grudniu.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/01/12/drobne-sito-na-cracovii-szatalow-podziekowal-wszystkim-testo/
Oglądaliśmy ich na płytach. Nie mamy sieci skautingowej, więc wstępnie musieliśmy na tym bazować. Powiem tak - szukaliśmy niespodzianki. Teraz będziemy sprowadzać na testy zawodników, których wcześniej oglądaliśmy i chcieliśmy ich w listopadzie, grudniu.
PRZEMO KSC Napisał(a):
> a skąd takie info?
widocznie Frodo jest tez kuzynem Naszego przyszlego gracza z Floty:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)