wojtiPASY Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ta..jakby Durdevic chciał do nas przyjść...:D
> Poza tym jest zbyt cenny na ta chwile dla
> Kolejorza...
Ja gdzies ostatnio czytalem ze ponoc ma pojsc do Arki ale nie wiem gdzie- poszukam.
Yaro1984
"Mam nadzieje ze tego napadziora z Floty jednak zgarniemy. Jestesmy wlasciwie bez ataku w tym momencie. "
a ja sądze ze widzew nam go sprzatnie.
-
-
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..
izbik Napisał(a):
> Jaro - jaki Zarzad? Co oni moga i kiedy ? Mamy
> tylko jednego Tomka ktory jezdzi i stara sie cos
> zalatwic(choc z mizernym skutkiem) i ZERO skautow!
> Zarzad siedzi na dupie i nieodpowiada za szukanie
> pilkarzy - wiec nie dziw sie.
Za skauting odpowiedzialny jest dyrektor sportowy :)
blogger Napisał(a):
> izbik Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jaro - jaki Zarzad? Co oni moga i kiedy ? Mamy
> > tylko jednego Tomka ktory jezdzi i stara sie
> cos
> > zalatwic(choc z mizernym skutkiem) i ZERO
> skautow!
> > Zarzad siedzi na dupie i nieodpowiada za
> szukanie
> > pilkarzy - wiec nie dziw sie.
>
>
> Za skauting odpowiedzialny jest dyrektor sportowy
> :)
Który i tak wiele nie robi.
Ja bym powalczył o Sapele, dobry bramkarz! I o Plizge.
Prawa strona pomocy to aktualnie tragedia. Dudzic i Sacha..
Napadu brak - byłbym zadowolny gdyby ściągnęli Nwaogu, ale tak jak wyżej - Widzew nam go zgarnie pewnie.
Machu Napisał(a):
. Jednego nie rozumiem: Zespół dostaje w
> plecy mecz za meczem i widać już po 6 kolejce
> że potrzebna będzie przebudowa a dyrektor
> sportowy kandyduje na radnego zamiast jeździć i
> oglądać zawodników których potem hurtem
> sprowadza na testy i tak samo wszystkim dziękuje
> bo są za słabi. Nie lepiej było zrobić
> nieoficjalny przesiew już jakiś czas temu?
> Wciąż pojawia się pytanie za co niektórzy w
> tym klubie biorą pieniądze:/
Ograniczony jakis jestes kolego niestety.W jaki sposob Cracovia ucierpiala na tym kandydowaniu?Sugerujesz ze chodzil od bloku do bloku od klatki do klatki i od mieszkania do mieszkania zamiast zajmowac sie sprawami Cracovii?Tomek zrobil jedno(slownie jedno)spotkanie wyborcze po godzinach pracy i na tym jego kandydowanie sie skonczylo.W calym tym zamieszaniu z wyborami oczywiscie nie chodzilo by dostal sie do rady miasta a jedynie tej POj.ebanej parti pomoc w zwyciestwie na tym teranie za co w zamian ta POj.ebana partia bedzie nam bardziej przychylna w radzie miasta.
A na testy przyjezdzaja zawodnicy ktorych promuja menadzerowie wysylajac do klubu plyty dvd ze swoimi zawodnikami po segregacji ktorych zapraszamy jednostki by pokazaly czy sa faktycznie tyle warte ile ich reklamowki z ala yotube i jest to wlasciwa droga gdyz zwykle to Cracovii nie kosztuje prawie nic a moze akurat uda sie wylowic jakas perelke.
Wiem ze dla ludzi ograniczonych dyrektor sportowy to taka osoba ktora ciagle jest w klubie,naturalnie nie moze jej zabraknac na meczu swojej druzyny a w miedzy czasie oglada jeszcze 70 innych zawodnikow w 30 krajach.
Chlopie ogarnij sie , od tego sa skauci ktorzy na codzien siedza w danym kraju obserwuja kilku zawodnikow by po zakonczeniu sezonu wystawic opinie o ich przydatnosci do klubu dla jakiego pracuja.Tym zajmuja sie dziesiatki osob TO WSZYSTKO oczywiscie KOSZTUJE i poki co Cracovii na to niestety (jak i wiekszosci klubow w Polsce) nie stac.
Mam nadzieje ze wkrotce sie to jednak zmieni a pajace wkoncu zrozumieja ze dyrektor sportowy to nie czlowiek MATRIX ktory jednego dnia znajdzie czas i finanse by w czasie jednego weekendu zaliczyc 10 meczy w 5 roznych krajach.
[quote=Charlie]
Ja bym powalczył o Sapele, dobry bramkarz! I o Plizge.
[/quote]
No bądźmy poważni. O takich zawodników to my moglibyśmy się starać jakbyśmy mieli punktów 28 a nie 8. Taki Sapela to wyróżniający się w ostatnich dwóch sezonach bramkarz w tej lidze i on ma chcieć przyjść do drużyny jedną nogą będącej w I lidze?
Trochę Szatałow mnie uspokoił, że te testy miały na celu wyszukanie jakiejś niespodzianki a zawodnicy, którzy wcześniej byli obserwowani dopiero się w klubie pojawią. Ciekawe, że trener jako transferowe priorytety wskazał m.in. dwóch defensywnych pomocników a nie wymienił lewej obrony gdzie po potencjalnym odejściu Janusa, Wasiluka i Sasina zostaje jedynie Moskała (ciekawe też gdzie, jeśli w ogóle, widzi miejsce dla Suarta).
Bez rozbudowanego skautingu to bedzie nadal partyzantka, a nie profesjonalne zarzadzanie klubem. Mysle, ze Cracovii [b]nie stac[/b] na to zeby takiego skautingu nie miec.
K-S-C Napisał(a):
> Ograniczony jakis jestes kolego niestety.W jaki
> sposob Cracovia ucierpiala na tym
> kandydowaniu?Sugerujesz ze chodzil od bloku do
> bloku od klatki do klatki i od mieszkania do
> mieszkania zamiast zajmowac sie sprawami
> Cracovii?Tomek zrobil jedno(slownie
> jedno)spotkanie wyborcze po godzinach pracy i na
> tym jego kandydowanie sie skonczylo.W calym tym
> zamieszaniu z wyborami oczywiscie nie chodzilo by
> dostal sie do rady miasta a jedynie tej POj.ebanej
> parti pomoc w zwyciestwie na tym teranie za co w
> zamian ta POj.ebana partia bedzie nam bardziej
> przychylna w radzie miasta.
> A na testy przyjezdzaja zawodnicy ktorych promuja
> menadzerowie wysylajac do klubu plyty dvd ze
> swoimi zawodnikami po segregacji ktorych
> zapraszamy jednostki by pokazaly czy sa faktycznie
> tyle warte ile ich reklamowki z ala yotube i jest
> to wlasciwa droga gdyz zwykle to Cracovii nie
> kosztuje prawie nic a moze akurat uda sie wylowic
> jakas perelke.
> Wiem ze dla ludzi ograniczonych dyrektor sportowy
> to taka osoba ktora ciagle jest w
> klubie,naturalnie nie moze jej zabraknac na meczu
> swojej druzyny a w miedzy czasie oglada jeszcze 70
> innych zawodnikow w 30 krajach.
> Chlopie ogarnij sie , od tego sa skauci ktorzy na
> codzien siedza w danym kraju obserwuja kilku
> zawodnikow by po zakonczeniu sezonu wystawic
> opinie o ich przydatnosci do klubu dla jakiego
> pracuja.Tym zajmuja sie dziesiatki osob TO
> WSZYSTKO oczywiscie KOSZTUJE i poki co Cracovii na
> to niestety (jak i wiekszosci klubow w Polsce) nie
> stac.
> Mam nadzieje ze wkrotce sie to jednak zmieni a
> pajace wkoncu zrozumieja ze dyrektor sportowy to
> nie czlowiek MATRIX ktory jednego dnia znajdzie
> czas i finanse by w czasie jednego weekendu
> zaliczyc 10 meczy w 5 roznych krajach.
Ja tam Rząsy nie potrzebuję na meczu ale może jestem nieograniczony. Jak nie ma skautów to czemu dyrektor sportowy nie może pojechać i pooglądać zawodników których DVD jak twierdzisz dostał?Może powiesz w takim razie co według Znawców piłki jakim niewątpliwie jesteś wchodzi w skład obowiązków dyr. sportowego i jak to się ma do naszego bezradnego? Na chwilę wyłączyłem ignoruj i się znowu coś o sobie dowiedziałem :D
Panowie nam potrzeba takich ludzi jak ma gts takiego valckx-a i siatke skautingu bo jak to ktos powiedzial jak nie bedzie skautingu to nadal bedzie partyzantka. Cieszy mnie to że Jurij ma wiare i nie bedzie opuszczac tonącego okrętu. Lepiej moim zdaniem spasc do tej 1 ligi i zbudowac zespoł bo narazie to jest zbieranina gejów żuli i panienek niż męczyc sie znowu następny sezon w e-klasie. Cieszy mnie to również, że wkoncu janus i wasiluk sa na liscie trasnferowej a tak pozatym wierze w Jurija jego kunszt trenerski i to że wkońcu kiedys zbudujemy tą wielką Cracovie !!
bye bye Janus :D
Na liście transferowej Cracovii znalazło się czterech zawodników - Krzysztof Janus, Paweł Sasin, Marek Wasiluk i Łukasz Merda.
- Powiedziałem też Mariánowi Jarabice, że jeśli znajdę lepszego obrońcę, to na pewno będzie musiał znaleźć sobie inny zespół - powiedział trener Jurij Szatałow.
Już we wtorek wiceprezes Cracovii Jakub Tabisz oświadczył, że co prawda Radosław Matusiak nadal jest zawodnikiem Cracovii, ale powinien poszukać nowego klubu. Nawet jeśli go nie znajdzie, to nie zagra już w pierwszym zespole "Pasów".
W sumie chyba chcą się pozbyć najgorszych . Tylko kto ich kupi ? Chyba tylko Nieciecza .
ja to bym za darmo oddał niecieczy tych zawodnikow - zrobił bym z bruk beta klub filarny jak w FM ale widac ze Jurij pokaże panienkom na runde wosenna ze trzeba po męsku zapierdalac walczyc i wsadzac głowe tam gdzie przeciwnik nie włożył by palca !
blogger Napisał(a):
> izbik Napisał(a):
> -----
> > Jaro - jaki Zarzad? Co oni moga i kiedy ? Mamy
> > tylko jednego Tomka ktory jezdzi i stara sie
> cosl
> > zalatwic(choc z mizernym skutkiem) i ZERO
> skautow!
> > Zarzad siedzi na dupie i nieodpowiada za
> szukaniel
> > pilkarzy - wiec nie dziw sie.
>
>
> Za skauting odpowiedzialny jest dyrektor sportowy.
.....odpowiedzialny powinien byc dyrektor sportowy - KTORY POWINIEN MIEC BUDZET WLASNIE NA SPRAWY SKAUTINGU TAK JAK NA WSZYSTKIE KOSZTY ZWIAZANE Z TYM (a nie tylko rozliczanie sie z transportu czy noclegow:)
MA? Kto przyznaje pieniadze i kto ma glowne zdanie? Wiec odpuscie - bo wszystkiego nie mozna Tomkowi zarzucic.
izbik Napisał(a):
> blogger Napisał(a):
> -----
> > izbik Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Jaro - jaki Zarzad? Co oni moga i kiedy ?
> Mamy
> > > tylko jednego Tomka ktory jezdzi i stara sie
> > cosl
> > > zalatwic(choc z mizernym skutkiem) i ZERO
> > skautow!
> > > Zarzad siedzi na dupie i nieodpowiada za
> > szukaniel
> > > pilkarzy - wiec nie dziw sie.
> >
> >
> > Za skauting odpowiedzialny jest dyrektor
> sportowy.
>
> .....odpowiedzialny powinien byc dyrektor sportowy
> - KTORY POWINIEN MIEC BUDZET WLASNIE NA SPRAWY
> SKAUTINGU TAK JAK NA WSZYSTKIE KOSZTY ZWIAZANE Z
> TYM (a nie tylko rozliczanie sie z transportu czy
> noclegow:)
> MA? Kto przyznaje pieniadze i kto ma glowne
> zdanie? Wiec odpuscie - bo wszystkiego nie mozna
> Tomkowi zarzucic.
Ale można zarzucic mu to że nie umie sie wysłowić i urządza sobie głupie żarty z jakubkiem i jakies bezsensowne docinki.....
A ja mam pytanie odnośnie Przemka Kuliga ,czy trener o nim wspominał w jakimś wywiadzie ?
PRzeczytałem w jakimś komentarzu chyba na 90 minut że podobno Grodzicki i Nykiel przychodzą do Nas jeżeli jest w tym choć troszkę prawdy to super by było
Mp95 - Kazdy moze zarzucic mu rozne rzeczy - tym bardziej jesli nie podoba mu sie Tomka praca.......ale to inna historia i temat.
Ps.
Isaac - dobry przerywnik dales :) a kiedy ja sie doczekam odejscia Wasiluka:) ?
Szczerze to ja już w nic nie wierze.. ani w kure ani w tych nowych którzy przyszli/przyjdą... Sytuacja jest beznadziejna budujemy zespół na 1 lige może za sezon/2sezony wrócimy :D
RAFE zapomnij o tym ze oni do nas przyjda...po za tym czego Wy chcecie?? zeby dobrzy zawodnicy do nas przyszli?? ogladnijcie ostatni wywiad z trenerem mowi tam wyraznie ze wielu dobrych zawodnikow odrazu odrzuca ofertę Cracovii tylko z tego wzgledu ze jestesmy na ostatnim miejscu:] wiec koniec złudzeń...jedynie na co mozemy liczyc to na to ze trener sklei cos sensownego z tego co bedzie miał i ze uda nam sie jakos utrzymać.....
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/01/12/w-cracovii-nie-ma-miejsca-dla-janusa-sasina-i-wasiluka-moze-/ jako takie zdjecie Dmitrijewa trenujacego z Cracovia:
[img]http://www.sportowefakty.pl/photos/4d2dd2f326ca9973160880.jpg[/img]
Kulig i Goliński to tematy o których na razie cisza. Trochę się dziwię że z Derbicha tak szybko zrezygnował Jur bo zawsze mógłby ogony grac albo konkurencje tworzyć no ale pewnie wie co robi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)