Skończcie jałowe dyskusje, bo niepotrzebnie zaśmiecacie wątek. Tematu Kuliga nie ma, bo leczy ciężką kontuzje, a odpady z Górnika (Szczot, Pitry) nie byłyby żadnym wzmocnieniem.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Sezon ogórkowy, to i dyskusje jałowe. Jeden temat jest od konkretów, a drugi to ten osławiony zawór bezpieczeństwa.
Szczot i Pitry mieli być wzmocnieniem?Wolne żarty.Cracovia to nie śmietnik na odpady .W zabrzu sie na nich poznali co są warci.
Nie wypisujcie bzdur ze Szczot nie przeszedł testów u nas bo był po jakiejś kontuzji .Był zdrowy i jak zrobili mu badania wydolnościowe to wyszło że ma wydolność 40 latka.Dlatego wtedy odpadł .
Pitry -zarobki wielkie i 5 goli w ekstraklasie .Szkoda wg sobie odpadami zawracać głowę.
W Zabrzu Wałdoch zna się na zawodnikach i jak by byli coś warci to by zostali w KSG.A robili wszystko by się ich pozbyć.To o czymś świadczy.
Żaden z nich już lepszy nie będzie tylko gorszy!!!.To pilkarskie ,,trupy''
axel rose Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kuliga to mi szkoda bo chłopak zawsze zapieprzał
> po boisku na całego,ma serce do walki,wydaje mi
> sie ze od Derbicha nie jest gorszy...a co do
> Pitrego jako 3 napastnika to juz wole niech tym
> trzecim bedzie u Nas Kaszuba...a tak wogole to
> niech szukają lepiej za granicą bo tam są duzo
> tansi pilkarze i lepsi...Lech po pozyskaniu
> Wichniarka cos sie nie pali do kupna tego
> łotysza(Rudnevs,czy jakos tak),więc moze do nas
> by przyszedł a węgrzy chcą za niego 400tys
> euro wiec cena nawet ok,a i chlopak
> mlody,reprezentant kraju, wiec wszystko pasuje...
Kuliga szkoda... ???
Po "spadku" pierwszy chciał spierdolić od nas(za co między innymi mają do niego pretensje pozostali zawodnicy),więc teraz niech sam...
eyjafjallajoekull ma racje..
no ok, a Polczak to nie chcial od nas uciekac?? przeciez to zwykli najemnicy ktorzy idą tylko za kasą,wiec nie ma sie czemu dziwic,takie cos jak przywiązanie do barw klubowych nie istnieje,no chyba ze grali by u Nas sami wychowankowie...co sądzicie o tym łotyszu??jest w naszym zasięgu??
eyjafjallajoekull Napisał(a):
>
> Kuliga szkoda... ???
> Po "spadku" pierwszy chciał spierdolić od nas(za
> co między innymi mają do niego pretensje
> pozostali zawodnicy),więc teraz niech sam...
ciekawa teoria zwlaszcza, ze poszedl na wypozyczenie do ligi do ktorej mielismy spasc ...
kkk_84 Napisał(a):
> eyjafjallajoekull Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> >
> > Kuliga szkoda... ???
> > Po "spadku" pierwszy chciał spierdolić od
> nas(za
> > co między innymi mają do niego pretensje
> > pozostali zawodnicy),więc teraz niech sam...
>
>
> ciekawa teoria zwlaszcza, ze poszedl na
> wypozyczenie do ligi do ktorej mielismy spasc ...
To nie jest teoria,to są potwierdzone fakty.
Nie jest wykluczone, że do Korony wróci Paweł Golański, który 30 czerwca rozwiązał kontrakt ze Steauą Bukareszt.
- Potwierdzam, kontaktowali się ze mną działacze Korony. Szukają prawego obrońcy, a przecież to moja pozycja. Powiedziałem im, że priorytetem są dla mnie propozycje z zagranicy, a takie mam trzy. Nie wykluczam jednak powrotu do polskiej ekstraklasy. Doskonale czułem się w Koronie, z tego klubu trafiłem przecież do kadry, a potem do Steauy Bukareszt, z którą występowałem w europejskich pucharach. Kiedy wszystko wyjaśni się? Myślę, że do 10 lipca - mówi Golański, który obecnie trenuje ze swoim macierzystym klubem - ŁKS-em.
Panie potwierdzone fakty mamy to rozumiec w ten sposob ze ma klauzule w kontrakcie ze w razie spadku zespolu lige nizej automatycznie rozwiazuje kontrakt czy poszedl do Tabisza i chcial wykupic swoja karte zawodnicza ?
Kulig poszedł na wypożyczenie do Górnika 28 sierpnia 2009 roku. Przechodził zatem z zespołu, który już czekał tylko na uprawomocnienie się decyzji o spadku ŁKS, do tego, który miał spadek w 100% pewny. Co więcej, został wypożyczony, bo Lenczyk uznał, że go nie potrzebuje. W ciągu ostatniej rundy w Pasach rozegrał 4 mecze.
Jeśli znasz jakieś inne "potwierdzone fakty" niż ja, to chętnie je poznam.
sam fakt ze gornik go nie wykupil (byla dogadana kwota odstepnego po okresie wypozyczenia) swiadczy o tym ze w 1 lidze prezentowal sie srednio..
http://www.90minut.pl/news/127/news1277663-Korona-interesuje-sie-Pawlem-Golanskim.html
Jak Golański wróci do Korony to mi siądzie
Ciekawe kto o zdrowych zmyslach wykupi pilkarza z kontuzja.
Dopoki był zdrowy mial pewny plac gry w Gorniku , prawde mowiac to chłop miał naprawde ambitne podejscie do wykonywanego zawodu .
Gdyby wrocił do formy jaka u nas przez pewnien czas prezentował gosc byłby naprawde wielkim wzmocnieniem.
Górnik nie wykupił Kuliga przede wszystkim dlatego, że złapał kontuzję. Do tego momentu radził sobie dobrze, kiedy na zespół wylewano pomyje, jego to omijało.
Mnie tylko zastanawia, że według Górnika Cebula nie spełnia wymogów ekstraklasy, a wiosną bardzo przyczynił się do ich awansu :)
pasiasty81 Napisał(a):
> Kulig poszedł na wypożyczenie do Górnika 28
> sierpnia 2009 roku. Przechodził zatem z zespołu,
> który już czekał tylko na uprawomocnienie się
> decyzji o spadku ŁKS, do tego, który miał
> spadek w 100% pewny. Co więcej, został
> wypożyczony, bo Lenczyk uznał, że go nie
> potrzebuje. W ciągu ostatniej rundy w Pasach
> rozegrał 4 mecze.
>
> Jeśli znasz jakieś inne "potwierdzone fakty"
> niż ja, to chętnie je poznam.
Słabe te Twoje "potwierdzone fakty".Kulig w sezonie 2008/2009 zagral w 22-óch meczach z czego w 10-ciu ( z 13-tu rozegranych na wiosnę),czyli jak pokazują liczby był podstawowym zawodnikiem.Przed odejściem do Górnika były cztery kolejki i już wtedy Kulig nie grał.(z jakiego powodu i dlaczego odszedł już pisałem).Masz wątpliwości to pogadaj z jakimś zawodnikiem który był w ówczesnej kadrze Cracovii.
Panowie, przynajmniej Pitrego mozemy zostawic w spokoju bo podpisal kontrakt z GKS-em Katowice:P
Trener Rafał Ulatowski krzywdy nie robi
Cracovia chce pozyskać ofensywnego zawodnika "z nazwiskiem", ale w klubie negocjacje objęte są tajemnicą. Dwóch napastników już zwolniło miejsce w szerokiej kadrze
Działacze interesowali się Michałem Jonczykiem i Maciejem Korzymem, którzy występują na lewym skrzydle. Cracovia przegrała jednak walkę o tych piłkarzy odpowiednio z Górnikiem Zabrze i Koroną Kielce, więc rozpoczęła poszukiwania za granicą. Jeden z tropów prowadzi do Holandii, zarówno szkoleniowiec, jak i Tomasz Rząsa, dyrektor sportowy, prosili o opinię na temat piłkarza Leo Beenhakkera, byłego selekcjonera reprezentacji Polski.
- Nie wstydzę się, że mam taką możliwość, wręcz komfort, by poradzić się znanego fachowca. Chcemy ściągnąć stopera i skrzydłowego, ale jeśli się nie uda, będę radził sobie z tym składem, który teraz mam - zapewnia Rafał Ulatowski, który podczas konferencji prasowej przekomarzał się z dziennikarzami i stwierdził, że nie poznają transferowej tajemnicy.
Szkoleniowiec już zrobił miejsce w ataku, bo wśród piątki zawodników, którym dano wolną rękę w poszukiwaniu klubów znalazło się dwóch napastników: Jakub Snadny i Krzysztof Kaliciak. Drugi z nich spędził pod Wawelem zaledwie pół roku, nękały go kontuzje i nie dostawał wielu szans gry w lidze.
- Cała piątka zostanie wypożyczona do pierwszej ligi, bo Młodą Ekstraklasę już wystarczająco poznali - podkreśla trener Ulatowski.
gazeta.pl
Przemysław Trytko odszedł z Arki. Chcialbym go widzec w Cracovi.Do tego jakis lewy pomocnik i obrońca i bedzie git.
"Chcemy ściągnąć stopera i skrzydłowego, ale jeśli się nie uda, będę radził sobie z tym składem"...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
Goście (8)