Ktoś tu coś wspomniał o relacji video ze sparingu z Odrą. Mógłby ktoś podrzucić linka?
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
g4lu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ktoś tu coś wspomniał o relacji video ze
> sparingu z Odrą. Mógłby ktoś podrzucić linka?
http://kiks.tv/2010/06/pierwsze-sliwki-robaczywki/
kkk 84 -nie musisz czytać moich postów -WYSTARCZY JAK PRZEJDZIESZ STRZAŁKĄ W DÓŁ (tzw kursorem )i masz problem z głowy .Ja tak robię przy większości twoich wpisów . Odnoszę wrażenie że interesuje cię nie merytoryczna dyskusja tylko wojenka ze mną (szczególnie w obronie pewnego ,,prezesa'').
Co do transferów to liczę że Rząsa w tym okienku transferowym ściągnie jeszcze doświadczonego stopera z zagranicy.
Wtedy będziemy mieli spokój w tyłach ,bardzo solidną pomoc i 2 napastników Ślusarski -Matusiak którzy zdrowi będą bardzo groźni dla rywali.
Mate Lacic wg mnie załatwiłby sprawę stopera. Może zresztą grać również na lewej obronie.
To ciekawy kandydat.Gdzie on teraz gra?
GKS Bełchatów. Kilku młodych obrońców przybyło już w czerwcu Bełchatowowi, więc myślę, że jest do wyjęcia. GKS w przyszłym sezonie będzie zmuszony stawiać na młodzież. Mate u Ulatowskiego miał pewny plac. Technicznie bardzo dobry jak na stopera, gra na pełnym luzie.
Chyba w Bełchatowie. Więc po namowie Ulatowskiego może by do nas przeszedł .;)
Raczej nie do wyjęcia.Bełchatów stracił już 1 stopera (Pietrasiaka)i drugiego nie odda.Tym bardziej ze tam się z kasą nie liczą bo pochodzi od podatników.
Poza tym to piłkarz solidny ,ale nie taki który bedzie u nas profesorem .By iść do przodu potrzebujemy wg mnie lepszego zawodnika.
Lacić ma jeszcze rok kontraktu w Bełchatowie jeśli się nie mylę więc jak coś chcą na nim zarobić to teraz.
PGE będzie promować się przez piłkę nabywając prawa do nazwy nowego stadionu w Gdańsku. Bełchatów zaczął liczyć każdą złotówkę, sprzedają, bądź pozbywają się najlepszych i najlepiej zarabiających piłkarzy. Sam fakt nie podjęcia walki o Korzyma świadczy o tym, że coraz bardziej realny jest scenariusz zamiany miejsc w tabeli na koniec przyszłego sezonu :). Lacic jak najbardziej do wyjęcia. Jeśli idzie o e-klasę nie widzę lepszego zawodnika na tą pozycję którego bylibyśmy w stanie wyciągnąć.
A co z Kosanovićiem . Skąd wierz czy nie jest lepszy od Lacicia .
pasy_fan96 Napisał(a):
> A co z Kosanovićiem . Skąd [b]wierz[/b] czy nie jest
> lepszy od Lacicia .
Wierzę, że jest :)
Nie zgadzam się z tobą DSS.W Bełchatowie z kasą nie liczą się .Gdyby tak było jak piszesz wzięli by 400 tyś euro za Nowaka od Wojciechowskiego .Za 6 m-cy grosza nie zarobią.
Korzyma chcieli i mieli określoną pulę czyli 400 tys zł.Potem nie chcieli się przebijać.
Jeśli chodzi o e-klasę to trzeba szukać za granicą lepszego od Lacica.Potrzebujemy stopera klasy Arboledy,Choto czy Marcelo.Lacic jest zawodnikiem b.solidnym ,ale to nie jest zawodnik ,,który ZROBI RÓŻNICĘ''
My w tej chwili potrzebujemy 2-3 zawodników klasowych by zrobić MILOWY KROK W PRZÓD .Ale to muszą być zawodnicy nie b.solidni tylko KLASOWI .
Lacic ma 30 lat i on już lepszy nie będzie.Zawsze będzie solidnym polskim średniakiem.
Jestem pewny że Rząsa może ściągnąć zawodnika znacznie lepszego (biorąc pod uwagę nasze parametry finansowe)
Potter - para Lacic i Pietrasiak to naskuteczniejsza para stoperow w lidze zaraz obok pary Thiago-Skerla.
Ciekaw jestem na jakiej podstawie tak sądzisz?Wg mnie para stoperów Arboleda -Bosacki była lepsza,podobnie jak Marcelo-Głowacki.Nie gorsza była w Ruchu Sadlok -Grodzicki lub Baran
W Legii Choto to klasa ale 2 stoper kiepski dlatego ocena słaba.Podobnie w Polonii W.
Lacic na naszą lige jest solidnym średniakiem i takim pozostanie.Nam by się pewnie przydał ,ale nie jest to zawodnik ktory w sposób wyraźny podniesie nam poziom sportowy.Uważam że mamy całą gamę dobrych ,solidnych wyrobników A POTRZEBUJEMY 2-3 KLASOWYCH ZAWODNIKÓW!!!
W TYM OKIENKU POZYSKALIŚMY 1 zawodnika ktory na polską ligę MOŻE BYĆ PROFESOREM to Radomski+jak dojdzie Korzym to oceniam go jako bardzo solidnego ligowego średniaka (ale twardego wojownika).
Uważam że za tą kasę którą trzeba by wydać na transfer +kontrakt Lacica Tomek Rząsa może z powodzeniem ściagnąć nam jakiegoś doświadczonego i znacznie lepszego od Lacica obcokrajowca.
potter Napisał(a):
[b]27 cze 2010 - 22:41:59[/b]
>To ciekawy kandydat.Gdzie on teraz gra?
[b]27 cze 2010 - 23:23:08[/b]
> Poza tym to piłkarz solidny ,ale nie taki który
> bedzie u nas profesorem .By iść do przodu
> potrzebujemy wg mnie lepszego zawodnika.
[b]28 cze 2010 - 02:25:49[/b]
>Jeśli chodzi o e-klasę to trzeba szukać za granicą lepszego od Lacica.Potrzebujemy stopera klasy Arboledy,Choto czy Marcelo.Lacic jest zawodnikiem b.solidnym ,ale to nie jest zawodnik ,,który ZROBI RÓŻNICĘ''
Po 40 minutach nadrobione zaleglosci z sezonu,po nastepnych 2 godzinach obiektywne porownanie na tle pozostalych obroncow!
[b]19 maj 2010 - 16:11:29[/b]
>Pozostaje nam stoper i tu idealny byłby Sadlok .Na kolejnych miejscach do wzięcia Pietrasiak
Jest w wieku Pietrasiaka ,nie grał od niego w tej rundzie na pewno gorzej.Jest bardziej wszechstronny ,moze zagrac na lewej obronie.Co dla nas jest idealnym rozwiazaniem .Wasiluk i Polczak wsparci doswiadczeniem Radomskiego ze srodka i Lacica z lewej moga radzic sobie bardzo dobrze,jesli nie to Lacic na stopera,a na lewej do zimy zostajemy z Derbichem i [b]Serbem[/b].
Bylby duzym wzmocnieniem .Wakacje u niego spedzal Golinski (oby pracowal nad transferem).
Przyjscie doswiadczonego zawodnika grajacego tylko na srodku, bedzie wymagac zakup lewego obroncy co znacznie obciazy budzet a i kandydatow nie widac.
Kosanović (jesli potwierdzi umiejetnosci) i Lacić beda wystarczajacymi transferami do defensywy,bedzie bardzo duzo opcji zestawienia obrony.
[b]Pozostale pieniadze przeznaczyc na super snajpera ,taki zawodnik robi roznice w meczu.Glosny transfer wirtuoza z zagranicy[/b] (nie mylic z wegierskim czarodziejem) [b]w znaczacy sposob pomoglby zapelnianic stadionu.[/b]
Lacic to bardzo dobry pomysł. Zwróciłem na niego uwagę już rok wcześniej kiedy GKS grał z nami jeszcze na stadionie przy ul Kałuży. Tamten mecz wygraliśmy, ale gra Lacica strasznie mi się w tym meczu podobała.
KSC-D jak już bawisz się w przepisywanie cytatów to rób to rzetelnie .
Pominąłeś najważniejszą kwestię ,która ucina wszelkie dewagacje .
To możliwość transferu tego zawownika z Bełchatowa.Wszyscy wiedzą jak się z nimi dogaduje transfery.
Dyktują kwotę z kosmosu nawet wtedy jak kontrakt zawodnika kończy się za pół roku .
Tak było min z Nowakiem ,gdzie potrafili wzgardzić 400 tyś euro za puszczenie zawodnika 6 miesięcy przed upływem kontraktu.Tak bywało wcześniej również przy rozmaitych transferach -bo jako klub żyjący z pieniędzy podatników z kasą sie nie liczą.
Biorąc to pod uwagę- pisałem że za kasę którą trzeba by dać Bełchatowowi Rząsa może ściągnąć do Cracovii kogoś znacznie lepszego.
Z Sadlokiem 19 maja też pisałem że byłby idealny -ale przez myśl mi nie przeszło że brudne paznokcie krzykną 1 mln euro za zawodnika który w lidze zagrał 1 dobry sezon i kilka meczy w kadrze.
Pietrasiak okazał się dla nas również nieosiągalny z uwagi na wysokość kontraktu indywidualnego.On w Bełchatowie miał ok 80 tyś zł m-cznie kontrakt.Tworzyło by to kominy płacowe na które Filipiak nie pójdzie.
Z podobnego powodu nie trafił zresztą do nas Wróbel- jak usłyszeli nasi ile chce zarabiać to od razu odeszli od stołu .
potter - okienko się na dobrą sprawę jeszcze nie zaczęło, więc sprawa Nowaka nie jest jeszcze przesądzona. Poza tym jeśli będzie jak piszesz i Nowak zostanie, to najwidoczniej jest on na tyle ważnym dla nich zawodnikiem, że wola żeby pograł jeszcze jedną rundę niż dostać za niego 300-400 tys. euro. Ja jednak myślę, że odejdzie. Państwowe spółki nie będą już tak inwestować w kluby, a fakt kupienia przez PGE praw do nazwy gdańskiej areny świadczy o tym, że chyba zmieniają strategię promocji przez sport. Lacic to najlepszy ze stoperów ekstraklasy o którego możemy się z powodzeniem starać. Tak jak pisałem dobry technicznie, szybki, gra na dużym spokoju, w przeciwieństwie do niektórych stoperów potrafi skakać :) i może z powodzeniem grać na lewej obronie. Podejrzewam, że temat Mate Lacica w klubie jest, a raczej zdziwiłbym się gdyby go nie było.
nie tak dawno z Bełchatowem podpisał kontrakt Tanevski, który wcześniej grał w Lechu. Też mam nadzieję że Lacic do nas przyjdzie:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)