Wg dzisiejszego PS, interesujemy się Pilarzem z Ruchu. Podobno zapadła też decyzja odnosnie Ovseannicova, który żegna się z Cracovią.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wg dzisiejszego PS, interesujemy się Pilarzem z
> Ruchu. Podobno zapadła też decyzja odnosnie
> Ovseannicova, który żegna się z Cracovią.
No to Marcin C. bye bye - w końcu!
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Pilka-nozna/aktualnosci/Nieoficjalnie-Arkadiusz-Radomski-na-dwa-lata-w-Cracovii
Menago zawodnika potwierdza :) .
Wystarczy tylko poczekać dwa tygodnie i Arek Radomski - Witamy w Cracovii :)
Z tego co czytałem wynika że transfer Tishamby do Arki pilotował min. Radomski. może więć w pakiecie przywiózł by kilku kolegów z Holandii.
On pierwszy skorzysta z prawa Webstera
Mateusz Cetnarski nie wypełni do końca terminu kontraktu z GKS Bełchatów. W poniedziałek ma dojść do rozwiązania umowy. Zawodnik chce skorzystać z prawa Webstera i poszukać sobie nowego pracodawcy.
Cetnarski to pierwszy gracz z Polski, który z tego skorzysta.
Po dopełnieniu formalności, kiedy sprawa przejdzie przez PZPN, zawodnik odejdzie z klubu. Jego cena wyniesie około 400 tys. zł, czyli tyle, ile zarobiłby wraz z premiami meczowymi przez następne dwa lata gry w Bełchatowie. Działacze klubu stracą więc szansę na zarobienie sporych pieniędzy, ale sami są sobie winni, że nie podpisali z nim nowej umowy. A kiedy już do rozmów doszło, sprawa utknęła gdzieś w gabinetach kopalnianych decydentów.
Cetnarski nie jest jedynym zawodnikiem, na którym Bełchatów traci pieniądze. Łukasz Garguła, Jakub Tosik czy Dariusz Pietrasiak opuścili drużynę bez złotówki odstępnego.
Klub może jeszcze choć trchę na Cetnarskim zarobić. Aby ominąć drogę proceduralną - bo sprawa z prawem Webstera może przeciągnąć negocjacje transferowe nawet o kilka tygodni - obie strony mogą się dogadać. W takim przypadku PGE GKS może liczyć na zysk około 800 tys. zł.
więcej w Przeglądzie Sportowym
a ten co uciekł z wisły, zeby grac ogony w drugiej lidze włoskiej to z jakiego prawa skorzystał? :P
Myślicie drodzy Forumowicze, ze Radomski to taki gość który bedzie w stanie podczas meczów (tych słabych) przypomnieć czasem naszym grajkom z jakim herbem graja na piersi i, zeby wzieli sie do roboty?
zac - nie wkleiłeś najlepszego :P
Cetnarski do EURO 2012 chce zostać w kraju. Jak udało nam się dowiedzieć, istnieją dwie opcje transferowe. Pierwsza to Zagłębie Lubin, z którym piłkarz ustalił wstępne warunki umowy. Nie zrobił tego z dwóch powodów. Po pierwsze musi poczekać na reakcję Bełchatowa na wypowiedzenie umowy. Po drugie, jego menedżer prowadzi również rozmowy z Polonią Warszawa.
Więcej znajdziesz w poniedziałkowym ?Przeglądzie Sportowym"
Łukasz Cielemęcki, Piotr Wierzbicki
Fachowość i rzetelność jednego i drugiego poraża, [b]w Polsce prawo Webstera działa tylko w przypadku sprzedaży za granicę![/b]
Ciekaw jestem co myślicie o Pilarzu?
no wszystko pieknie ladnie ale korzystajac z tego prawa nie moze grac w Polsce....
Prawo Webstera polega na tym ze mozna tak zrobic ale zmienicajac klub na zagraniczny...
wiec lipa....
"...3 warunki wytransferowania
Przepis 17 regulaminu FIFA mówi, że piłkarz może po upływie trzech lat od daty zawarcia kontraktu ( w przypadku, gdy jest to kontrakt długoterminowy, 4,5-letni) jednostronnie go wypowiedzieć - jak to zrobił Andy Webster. Dodatkowe udogodnienie jakie zakłada ten przepis to możliwość wypowiedzenia kontraktu już po dwóch latach w przypadku zawodników, którzy ukończyli 28 rok życia. Może to się okazać furtką i wspaniałym wyjściem dla całkiem sporej rzeszy piłkarzy. Piłkarzy plujących sobie w brodę, bo kiedyś podpisali nieroztropnie kontrakt długoterminowy. By przepis 17 mógł wejść w życie zawodnik musi spełnić trzy warunki. Primo. Zawodnik zmieniający dotychczasowego pracodawcę musi wypowiedzieć kontrakt na 15 dni przed ostatnim meczem w sezonie. Jest to o tyle kłopotliwe, że piłkarze propozycję wytransferowania często dostają dopiero podczas okienka transferowego, nierzadko nawet w ostatnich jego godzinach. Wszyscy pamiętają sprawę Grzegorza Rasiaka, który przeszedł do Tottenhamu na godzinę przed zakończeniem okna. Po drugie nowy klub danego zawodnika nie może pochodzić z tego samego kraju co klub poprzedni. Dlatego ważny był fakt, że Andrew Webster przeprowadził się do Wigan Athletic - klubu nie ze Szkocji jak Hearts, lecz do angielskiej drużyny z Premiership. I wreszcie trzeci warunek - najmniej przyjemny dla klubu opuszczanego. Nowy pracodawca zobowiązany jest do zapłaty odszkodowania klubowi, z którego piłkarz ma zostać pozyskany. Odszkodowanie to jest oczywiście znacznie niższe niż kwota, którą zażądano by za zawodnika w przypadku "normalnego" transferu. Przykładowo Webster został wyceniony prze Hearts Edynburg na sumę 2 000 000 Funtów. Pieniądze te nigdy jednak nie wpłynęły na konto Szkotów. I nie wpłyną. Jedyne co trafiło do Edynburga to zaledwie około 250 000 Funtów - równowartość rocznej pensji Andrew Webstera jaką otrzymałby gdyby grał w Szkocji przez ostatni rok swojego kontraktu, który wymówił."
Czy Pilarz jest lepszy od Merdy? Trudno powiedzieć. Niech się wypowiedzą fachowcy.
Chwostek Napisał(a):
> Ciekaw jestem co myślicie o Pilarzu?
Po co nam kolejny 30 letni bramkarz o takim samym poziomie co Cabaj i Merda
Nie wie ktoś może kiedy do zdrowia wrócą Kulig i Kurowski ( ponoć był lepszy od patrycji )
Nam chyba potrzeba bramkarza w wieku rozwojowym, a nie kolejnego 30-sto latka.
A po to nam Pilarz, że czas Cabaja dobiegł końca w Cracovii sorry ale on dla mnie już jest wypalony w Cracovii i myślę, że klub też już powoli ma dość niepewności w bramce Marcina - on jest już u nas za długo.
A co do Pilarza uważam, że na pewno bardziej pewny w bramce od Marcina i na lepszym poziomie, będzie dobrym konkurentem dla Merdy.
Widać, że coś w karuzeli transferowej się ruszyło jest regres że tak powiem.
Mam nadzieję, że klub nie będzie celował wyłącznie w transfery wolne takim jak jest Arek Radomski a będzie też ostro starał licytować się wartościowych zawodników.
Czytałem ostatnio dużo postów na temat Dawida Nowaka - ja uważam, że nie jest warty swojej ceny i bardzo podatny na kontuzje, lepszym pomysłem, będzie dobry piłkarz zza granicy dobry napastnik, wnoszący trochę nowości do naszej ligi.
W pomocy sprawa jest otwarta - bo ja uważam, że tutaj będzie niespodzianka i samemu ciężko mi się spodziewać jaki ciekawy piłkarz nam wpadnie w ręce.
Obrona - 99% Sadlok ewentualnie w razie oporów zawodnika Pietrasiak.
Skoro zainteresowaliśmy się Pilarzem to znaczy (mamy taki znak) rezygnujemy definitywnie z Wąskiego, ale on ma kontrakt do końca tego roku?
Marcin kończy 30 czerwca , tak przynajmniej po gazetach pisało.
Ciekawy jestem czy sięgniemy po "nową krew"czy przdłuzymy kontrakt z Cabajem...Marcin za mocnej pozycji przetargowej nie ma obecnie więc z kolei przedłużenie kontraktu dramatycznie drogie nie będzie.
Z kolei jak brać to kogoś lepszego od i Merdy i Cabaja.
Pilarz za słaby żeby go sciągać do Cracovii!!!
dokładnie na ch... jakiś pilarz wtym momencie a co do Radomskiego to musimy chyba zacząć jak najlepiej wypowiadać sie o Tomku Rząsie bo widać efekty pracy przecież wiadomo że że to on w tym macał palce :)
..
MajuKsC Napisał(a):
> dokładnie na ch... jakiś pilarz wtym momencie a
> co do Radomskiego to musimy chyba zacząć jak
> najlepiej wypowiadać sie o Tomku Rząsie bo
> widać efekty pracy przecież wiadomo że że to
> on w tym macał palce :)
Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Na pierwszą ocenę pracy Tomka, przyjdzie czas bezpośrednio przed pierwszym meczem w sezonie 10/11.
Radomski to kozak, bardzo silny punkt Nec w minionym sezonie, az mnie dziw bierze ze chce d Polski, ale super.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (9 użytkowników)
Goście (9)