Musimy założyć, że ze Śląskiem to była wpadka, bo inaczej musimy pół składu wysłać do ME.
Kaczmarek
Struna-Nawotczyński-Kosanowić-Puzigacia
Radomski-Bartczak
Ntibazonkiza-Giza-Suvorov
Masaryk/Dudzic
Wolałbym już jednak Dudzica na szpicy nie oglądać, bo my potrzebujemy napastnika na murawie, nie "środkowego skrzydłowego".
-
-
[WIKTORIA] Cracovia - Lech Poznań 13 marca 2011 g. 17:15
Kaczmarek
Struna-Nawotczyński-Kosanowić-Puzigacia
Radomski-Bartczak
Visnakovs-Suvorov-Saidi
Masaryk
dodo92 ja sklad widzę podobnie ale Suvorov sam mówi że żle czuje się w srodku i tu musi grać ktoś z dwójki Giza Klich chociaż zagrali ze śląskiem słabo mam nadzieje że cały tydzień solidnie popracują i będzie dobrze!!!
Kaczmarek
Struna-Nawotczyński-Kosanovic-Puzigaca
Radomski-Bartczak
Suart-Giza-Ntibazonkiza
Masaryk
Tak bym chciał to widzieć na Lecha.
Trivunovic raczej będzie miał dłuższą przerwę więc w jego miejsce Kosanović.
Na prawej pomocy niech gra obojętnie kto z czwórki Suvorov, Sacha, Suart, Visnakovs. Chciałbym zobaczyć Suarta bo ciągle uważam go za zawodnika z ogromnymi umiejętnościami, ale nie wiem czy "wyleczył" już głowę. Do tego dwa murzyny są cięższe do upilnowania niż jeden hehhee. Serio - dobrze się rozumieją z Saidim, a i uwagę obrońców by od niego odciągnął.
W ataku jeśli ten Masaryk dalej nie wypali to niech zagra Saidi. Albo ten Visnakovs. Albo w ogóle po bandzie i wrzucić Kurowskiego. Każdy lepszy niż Krzywicki czy Dudzic. A z tych dwóch wolę Krzywickiego. Przynajmniej ciałem dobrze się przepycha stąd może czasem koślawo zrobić przewagę.
.............................Kaczmarek
Struna....Nawotczyński.....Kosanovic.......Puzigaca
....................Radomski.....Bartczak...........................
....................................Giza..........................................
Suvorow..............................................................Saidi
...................................Masaryk....................................
Oglądam teraz Arkę z Lechem i Lech wygląda słabo. Jest do objechania jak każda inna drużyna z dolnej połowy tabeli w tej chwili albo i łatwiej. Naprawdę nic nie grają.
A co do Suvorova na skrzydle to chciałbym zobaczyć na obu skrzydłach dynamicznych zawodników, dlatego "posadziłem" go na ławkę. Ciekaw jestem jaki byłby efekt.
Oby Lech zagrał z nami cały mecz jak pierwszą połowę w Gdyni.
Na wiosnę Lech grał już ile? 5 meczów? Teraz szósty. W każdym meczu grał PIACH. Zatem - tak Lech będzie z nami grał piach. Kwestia co my będziemy grać.
Przed poprzednim meczem z nami też grał piach a wiemy jak się skończyło tamto spotkanie...
Nie porównujmy meczów,gdyż każdy mecz jest inny.
I Ślusarz gol :> . heh. Mam nadzieję, że nam nie strzeli. A co do nierównych meczów - Lech na pewno będzie grał piach. Pytanie czy my będziemy grać większy?
Generalie Arka-Lech bardzo słaby mecz. Najlepszą obroną jest atak. Trzeba strzelić pierwszą bramkę, nie dać się zepchnąć do obrony (a ięc grać wysoko, atakoać już na wysokości ich pola karnego) i nie popełniać takich baboli jak z Ległą. Patrzyłem też na Arkę. Ciężko im strzelić gola ale jak już Lech trafił to ich obrona się rozsypała. Co do składu to decydować będzie Szatałow. Nic nie wiem o tym Masaryku. Powinien wejść w grę. Saidi nie możę być sam w grze ofensywnej. Troszkę zawodzi mnie Suworow bo więcej się po nim spodziewałem tym bardziej, że nie chciał siedzieć na ławce tylko grać. Co do środka to zaczyna mnie denerwować ta troszkę szpanerska gra Klicha. Mam dla niego taką radę. Zdobądź gdzieś fotkę Wiśni, powieś na ścianie, gap się na nią i w meczach staraj się ją pokazać przeciwnikom. I graj tak abyś padł ze zmęczenia. I powiedz sobie, że jak nie padłnę to znaczy, że nie dałem z siebie wszystkiego.
A gol Ślusarskiego??? Dwa razy się pokazał i 80 min stał.
Dzięki Ślusarskiemu odrobiliśmy 1 punkt do Arki
Paluch tylko pamiętaj ,że Cracovia przegra z Arką ,
taki miałem sen.
Lech z pseudotrenerem Bakero jest słabiutki. Mecz do wygrania. Trzeba zaryzykować i ustawić zespół z Masarykiem na szpicy. Dudzic zamiast Suworowa. Ewentualnie Visnakovs. Radomski z Bartczakiem na defensywnym. Klich zamiast Gizy. Kosanović zamiast Jarabicy. Krzywicki na trybuny i walka o trzy punkty.
Przestańcie juz pisać o kimś , że jest słabiutki. Szczególnie w kontekscie naszych wyczynów jest to co najmniej śmieszne. Lech ma o wiele lepszą drużynę niż my i będzie to dla nas szalenie ciężki mecz i to w dodatku mecz , w którym musimy siegnąć po komplet punktów. . Aby tego dokonać musimy zagrac dwa razy lepiej niż z Legią. Przypominam, że Lech mimo tej niby słabszej formy wygrał dwa ostatnie mecze na wyjeździe, strzelając w nich 5 bramek i tracąc 1. Natomiast po naszym piątkowym występie trudno o optymizm, ale trzeba wierzyć, że Szatałow przez tydzień znajdzie jakiś "złoty środek" i w niedzielę zobaczymy w końcu zespół, który wleje w nasze serca nadzieję, że ekstraklasę da sie jeszcze uratować. Ale ,żeby tak sie stało, to trzeba będzie Lechowi wydrzeć to zwyciestwo z gardła.
Kaczmarek
Struna - Trivunović (Jarabica) - Nawotczyński - Puzigaća
Bartczak - Radomski
Ntibazonkiza - Klich - Dudzic
Masaryk
Mamy w rundzie wiosennej zdobycj 24 pkt, tak aby na koniec mieć 32 oczka - to gwarantuje 99,9% utrzymanie.
Przy 30 pkt daje nam 90% utrzymanie.
Dwa punkty zdobyliśmy, jeszcze trzeba 22 pkt w 13 meczach.
Czyli trzeba zdobywac punkty np w cyklu: 2 remisy , zwycięstwo i tak do konca rundy,
to na koniec bedziemy mieli 33 punkty.
Zbliża sie mecz z Kolejorzem, tym wyjątkowym układzie remis z Lechem też bedzie miał wartość, choc wiadomo zwyciestwo to pełnia szczescia !
Tym, którzy wsadzają Dudzica na skrzydło polecam przypomnieć sobie mecze w, których grał na tej pozycji. Chociażby mecz z Bełchatowem. Niewidoczny, zagubiony, bezużyteczny w rozegraniu. To by było osłabienie, zwłaszcza, że wszyscy nasi skrzydłowi są od niego lepsi (Saidi, Visnakovs, Sacha, Suart, Suvorov).
Ja bym to widział tak:
Kaczmarek
Struna - Kosanovic (no chyba, że Trivunovic ozdrowieje) - Nawotczyński - Puzigaća
Bartczak - Radomski
Ntibazonkiza - Klich - Visnakovs
Masaryk/Dudzic
mam nadzieje ze Giza usiadzie na lawce a ofensywnego zagra Klich, na szpicy Masaryk, drugi defensywny Bartczak
Dudzic jak dla mnie potrafi niesamowite zagrozenie stwarzac na skrzydle swoja szybkoscia, ale chetnie rowniez obejrzal bym Visniakovsa
Suvorov zdecydowanie na lawke, stale fragmenty to za malo, za duzo pilek traci i pomiataja nim niemilosiernie, a jesli chodzi o szybkosc i przebojowosc przy szybkiej akcji skrzydlem to Saidi i Dudzic lepiej sie sprawdzaja
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)