imć Wieloryb mi to przypomniał na kolacji pod Wieliczką więc jedziemy z bramą:
- moja sympatyzująca z Pasami przyjaciółka (notabene mająca coś wspólnego z filmem o hokeju ) pomagała raz opiekować się dzieckiem pewnej krakowskiej rodzinie, wywiązała się kiedyś polemika między nią a ojcem dziecka, rozmowa - powiedzmy - okołofutbolowa, tenże wiślacki tatuś bardzo się przeraził, gdy powiedziała że zna niejakiego Ro Mana - ostrzegł ją: to ten okropny kibic Cracovii, który non-stop bije kibiców Wisły, proszę uważać...
- ex-studentka przyznała mi się wczoraj, że chodziła z chłopakiem z Wisły i ten był bardzo niezadowolony, że zna Ro Mana - fana Cracovii, kłócili się nawet o to - gość jest zdania, że ten Ro Man to mega szkodnik, który bardzo szkodzi Wiśle PO SĄDACH a wychwala tylko tą swoją Cracovię, i że ona nie może być poddawana takiej pasiastej indoktrynacji, bo to mu - jako wiślakowi - spędza sen z powiek... szlaban na kontakty z Ro Manem...
- obecny tu niegdyś Miś vel Nurek też doczekał się swojej legendy, od tzw. fana krakowskiej piłki usłyszałem wieść, że jest słynnym byłym prezesem Cracovii, który pamięta jeszcze mistrzostwo z 1948 roku i czasy Różankowskiego, że Miś jest ex-prezesem KS poszukiwanym za długi, i przez to ukrywającym się na forum, bo nie mogącym wytrzymać w swej miłości do Cracovii :D
- a kiedyś w pewnym pubie w KRK mówiąc o Cracovii usłyszałem od pewnego wiślaka przerażającą historię o brutalnym Karvinie, jednym z hersztów bandy Cracovii, która notorycznie przeszkadza fanom TSW w dotarciu na mecze, ów opiewany jako Karvin miał nie robić nic innego tylko czaić się całymi dniami w okolicach Miasteczka Studenckiego i tłuc biedaków zmierzających na Reymonta, znak charakterystyczny - okularki... :D
(...) cdn bo jeszcze sporo o obecnych tutaj słyszałem...
macie coś?
-
-
Pudelki, Kozaczki, Plotki o Cracovii
11 dni później
Panie Romanie czekam na więcej. Fajnie się to czyta :)
która notorycznie przeszkadza fanom TSW w dotarciu na mecze, ów opiewany jako Karvin miał nie robić nic innego tylko czaić się całymi dniami w okolicach Miasteczka Studenckiego i tłuc biedaków zmierzających na Reymonta - hahahaha :D no biedni są ci sezonowcy gts-u :D
Jak to tak "Cracoviaczka" z wislakiem? pfu..
jaki autor taki temat
Musiał gdzies napisac coś na swój temat... pochwalić się czymś co go dotyczy... nie znalazł odpowiedniego istniejacego to założył sobie nowy własny... ten typ tak ma...
4 dni później
Ostatnio słyszałem że mają ściągnąć pomnik Mickiewicza z Rynku.
Postawić postać RoMana. ale to chyba plotka bo godniejszym miejscem byłby pomnik grunwaldzi
też o tym słyszałem, niektórzy mówią też że mam być nowym prezesem Cracovii, a ja jak to mam w zwyczaju: nie potwierdzam-nie zaprzeczam..
Możesz być nim nawet ty-nic już więcej się nie da spie/rdoli/ć
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)