Jeżeli w sobotę, para Krzywicki i Dudzic nie wzniesie się [b]na więcej[/b] niż wyżyny swoich umiejetności, to nie trzeba będzie nikogo kupować, bo po meczu z Legią będzie wiadomo ,że lecimy.
-
-
Matusiak i Ślusarski zesłani do ME
Nie zagrają i bardzo dobrze.Kompletnie nie rozumiem ich obronców bo grali dość meczów by pokazać swoją wartość.Ponoszą połowę winy za 5 punktowy wstyd fanów Cracovii.Pokazali zero jak matusiakowy karny czy slusarsko-dyrygencki styl dreptania na środku boiska.Na nich nie można opierać składu nawet pod kątem 1 ligi.Napastników rozlicza się pod kątem ilości zdobytych bramek-paniatno?.
Jeżeli to prawda że mają odejść , to gratuluje inteligencji tabisiom itp gównom .
koriksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zac Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Mecz z Legią to najważniejszy dla nas mecz
> tej
> > rundy. Uważam ,że Ślusarski i Matusiak w
> > nadchodzącym tygodniu powinni wrócić do
> > treningów z 1 drużyną. Niech trener sam
> > wybierze na kogo postawić w meczu z Legią.
> Niech
> > nikogo nie zmyli wczorajsze zwycięstwo, bo
> przez
> > 85 minut bylismy zespołem wyraźnie słabszym
> od
> > GKS-u i stworzylismy tylko jedną sytuację.
> Taki
> > cud jaki miał miesjce w ostatnich 5 minutach,
> na
> > pewno się szybko nie powtórzy. Legia jest do
> > ogrania, a dla nas zwycięstwo w tym meczu,
> > stwarza realne szanse na utrzymanie. Niech
> trener
> > ma komfort pracy z jak największą grupą
> > zawodników, z której wybierze najlepszych. Na
> > rozliczenia i weryfikacje przydatności
> przyjdzie
> > czas po meczu.
>
> Podzielam zdanie zaca.Slusarski i Matusiak majá
> cos do udowodnienia ,niech pokarzá sportowá
> zlosc na boisku.Jak widac pomysl odsuniecia ich do
> ME poskutkowal.Jesli rozegrajá chale w meczu z
> Legiá,niech general robi z nimi co chce.
Sam byłem po stronie Matusiaka ale jedno mnie zastanawia. Widzieliśce aby się przynajmniej raz zmęczył??? A co do Ślusarskiego to pamiętam jak po przyjściu donas mówił że woli być w polsce liderem klasyfikacji strzeleckiej od grania ogonów w innych ligach. I co Panie Ślusarski??? Wiele ma do udowodnienia, może zbyt wiele jak na niego. Od obijania się nie ma wygrywania nawet w tak słabej lidze jak nasza.
Ale z tworzeniem mitów o wielkości Krzywego i Dudzica też bym nie przesadzał. Dajcie im szansę, ale spokojnie, trener wie co robi. Sądzę, że na Ległę powinien wybiec taki skład jak na Bełchatów. Ale tak naprawdę to ufam trenerowi. Lubię gości którzy mniej gadają a więcej robią. I tak go oceniam.
Co do wymienionych wyżej Panów to liczy się zespół a nie nazwiska. Gdyby Matusiak i Ślusarski profesjonalnie podchodzili do swoich obowiązków to obaj grali by zdecydowanie lepiej i ... nie w naszej lidze. Taka jest o nich prawda
kraku...panimaju...tylko,że zobacz jak wczoraj grał Messi ...nie strzelił bramki,ale z Jego podań padły 2!!! To tak nie do końca jest ,ze tylko ilość strzelonych bramek ,bo żaden z nich nie jest typowym snajperem, decyduje czy jest się dobrym napastnikiem...
Zastrzegam,że nie bronię tu ani Ślusarskiego ani Matusiaka...wypowiadam się co do zasady...
A o przydatności zawodników powinien decydować Trener i jego sztab! Zarząd nie powinien w ten sposób działać,chyba że chce naśladować Wojciechowskiego ,a ten mimo włozonej duuuuużo większej kasy jakoś nie widzi sukcesów swojej Polonii.Jaki autorytet może mieć trener gdy właściciel dyskredytuje jego pracę w mediach!
Zbiór samych "gwiazd" nie będzie najlepszym klubem mimo najlepszego trenera tak od razu ,JUŻ!
pRZYKŁAD Z ŻYCIA? A proszę to wczorajszy mecz Realu w Barcelonie... 5:0 dla Barcy...daję głowę ,że Janas by poleciał za taką porażkę np. z Legią...
Zibiland Napisał(a):
> kraku...panimaju...tylko,że zobacz jak wczoraj
> grał Messi ...nie strzelił bramki,ale z Jego
> podań padły 2!!! To tak nie do końca jest ,ze
> tylko ilość strzelonych bramek ,bo żaden z nich
> nie jest typowym snajperem, decyduje czy jest się
> dobrym napastnikiem...
ok to ile bramek wpadło z podań pana M lub Ś ???
Jestem przeciwny ich pozostaniu bo mieli 15 meczy na to żeby Cracovia miał więcej punktów niż 5 .
paw71 Napisał(a):
> Zibiland Napisał(a):
> -----
> > kraku...panimaju...tylko,że zobacz jak wczoraj
> > grał Messi ...nie strzelił bramki,ale z Jego
> > podań padły 2!!! To tak nie do końca jest
> ,ze
> > tylko ilość strzelonych bramek ,bo żaden z
> nich
> > nie jest typowym snajperem, decyduje czy jest
> się
> > dobrym napastnikiem...
>
> ok to ile bramek wpadło z podań pana M lub Ś
> ???
> Jestem przeciwny ich pozostaniu bo mieli 15 meczy
> na to żeby Cracovia miał więcej punktów niż 5
> .
napisałem też:
[i]Zastrzegam,że nie bronię tu ani Ślusarskiego ani Matusiaka..[/i] :P
paw71 Napisał(a):
> Zibiland Napisał(a):
> -----
> > kraku...panimaju...tylko,że zobacz jak wczoraj
> > grał Messi ...nie strzelił bramki,ale z Jego
> > podań padły 2!!! To tak nie do końca jest
> ,ze
> > tylko ilość strzelonych bramek ,bo żaden z
> nich
> > nie jest typowym snajperem, decyduje czy jest
> się
> > dobrym napastnikiem...
>
> ok to ile bramek wpadło z podań pana M lub Ś
> ???
> Jestem przeciwny ich pozostaniu bo mieli 15 meczy
> na to żeby Cracovia miał więcej punktów niż 5
> .
Jeszcze raz powtórzę, o przydatności danego zawodnika powinien decydować trener. Argumenty o słabych występach można wysunąć w stosunku do prawie każdego zawodnika grającego w tej rundzie w naszej drużynie. Na weryfikację przydatności będzie czas po sezonie. Co nam z tego ,że Ślusarski i Matusiak trenują w ME, nie mamy lepszych zmienników, a taka sytuacja zmusza trenera do kombinowania i pozbawia go jakiegokolwiek pola manewru. Z jednej strony zarząd na 2 kolejki uszczupla i tak wąską kadrę a jednocześnie liczy na to ,że trener zdoła utrzymać jeszcze drużynę w ekstraklasie. Mecz z Legią to dla nas być albo nie być, trener w tym tygodniu powinien mieć do dyspozycji wszystkich zawodników i z nich wybrać 18-tkę na mecz z Legią. To trener odpowiada za wyniki i jeżeli sam twierdzi, że chciałby mieć Matusiaka i Ślusarskiego na treningach, to należy mu pomóc, a nie rzucać kłody po nogi i opowiadać historyjki o tym, jak się kierowało klubem w oparciu o opinie forumowiczów (napinaczy).
zacu i tego się 3majmy....
Znajdziemy obrońce to poleci i Polczak. Na Radomskiego też przyjdzie czas. Mówię Wam, to wszystko wina wplątania nazwy Comarch w list do mediów. To jest działanie ambicjonalne i tak mi się wydaje z racjonalizmem nie ma nic wspólnego.
Gdy nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o....?
Pewnie niech ich wyjebią w końcu Dudzic i Krzywicki to najlepsi napastnicy w lidze.
Mam nadzieję, że tabisz postara się chociaż o to żeby boisko nie nadawało się w sobotę do gry bo bez Matusiaka i Ślusarskiego to będzie ciężkie do oglądania.
Zarząd po raz kolejny pokazał brak klasy postępując w ten sposób z zawodnikami. Zamiast z nimi porozmawiać o rezygnacji z ich usług zdecydowali się ich zmusić do odejścia odsuwając ich do ME jak zużyte kondony. Taki Ślusarski mając jakieś tam ambicje pewnie sam zdecydowałby się odejść jeśli by mu to po ludzku powiedziano, a i do końca roku dałby z siebie wszystko żeby się godnie pożegnać z kibicami. I kto będzie chciał do nas przyjść jak u nas każdego piłkarza traktuje się jak szmatę?
I nie chodzi mi o obronę piłkarzy, którzy między innymi doprowadzili do takiego stanu rzeczy. Chodzi o to, że u nas traktuje się tak WSZYSTKICH piłkarzy. Pożegnanie miał chyba tylko Bojarski i mimo, że miał kosę z majewskim to chociaż klub się zachował porządnie (chyba).
Skoro chcą się ich pozbyć to zapewne mają zamiar kupić kogoś lepszego na ich miejsce.. Jeśli tak to ja jest za :)
Ja tam Bartoszowi Ślusarskiemu zycze jak Najlepiej.Chłopak naprawde dobrze grał w piłke przed kontuzją która go złapała.Pamietam po powrocie z Anglii jak grał tyłem do bramki,nie dało sie skurczybykowi odebrać piłki :) Niestety ciężka kontuzja,Niemal rok bez piłki na każdego dyspozycjii sie odbije!Garguła też był taki asior a teraz pelęta sie po boisku..RadoMatu ma dryg do strzelania bramek,niestety latka lecą z kondycją już kulawo, no i nie ma mu kto piłek dogrywać a samemu cieżko coś zrobić gdy sie nie ma sił walczyć przez 90min.Może czas juz pomyśleć o przejściu na Emeryture?
Bartosz,Radek Trzymajcie się.
Matek napisał;
''Pewnie niech ich wyjebią w końcu Dudzic i Krzywicki to najlepsi napastnicy w lidze. ''
Teraz to już mamy ''najlepszych i stoperów i napastników w lidze'' - to o co wam jeszcze chodzi?! :)
BoniekKrk nawet przed kontuzją beznadziejna forma strzelecka więc nie mówcie mi tu o graniu tyłem do bramki, bo przydałby się od jakiegoś czasu taki napastnik, który strzeli te 10 bramek.. ba 8-9 to też już będzie sukces jak sie tak zastanowic nad ostatnimi sezonami...
Slusarski sie super zastawiał, EKSTREMALNIE swietnie grał głową, a okazał się tak świetnym napastnikiem w sezonie spadkowym że strzelił 3 bramki i dzięki jego życiowej formie też spadliśmy. Czas spojrzeć prawdzie w oczy, Ślusarski jest nędznym zawodnikiem, albo inaczej na tle naszej drużyny prezentował się nędznie jak całość, czasami lepiej ale zmarnowanych setek by sie uzbieralo na pare punktów. Jeszcze to przekładanie piłki z nogi na noge, przed strzałem z prędkością światła... ZAPLECZE ;)
Bartka żegnam i dziękuje.
Tylko przypominam ci Villa, że do zakonczenia sezonu został jeszcze jeden bardzo ważny mecz, a my przed nim zostajemy z dwoma napastnikami, którzy na pewno nie są lepsi od Ślusarskiego i Matusiaka. Pozostajemy praktycznie bez żadnego pola manewru z przodu.Zgadzam się z tym co napisałeś, ale ten tekst będzie aktualny dopiero 4 grudnia o godz 20 :15
Zac gwarantuje Ci że gdyby zamiast Krzywickiego grał któryś z w/w to na pewno nie wykorzystaliby tych sytuacji ponieważ:
Ślusarski przy pierwszej bramce pewnie szukałby swojej lewej nogi bo prawą kopnąłby się w czoło, a nie piłką w słupek,
przy drugiej pewnie by tej okazji nie wykorzystał przyp. ostatni mecz z Odrą i sytuacja sam na sam i pudło no może trzecią bramkę by strzelił, ponieważ pewnie by zrobił to samo co Krzywicki, czyli nie trafił w piłkę, albo co gorsze szukał swojej lewej nogi i znów byłoby pudło
Matusiak przy pierwszej pewnie by nie zdążył, z resztą przy drugiej sytuacji nie ma o czym dyskutować, więc znów pozostaje tylko trzecia sytuacja.
Oczywiście Krzywicki nie jest naszym zbawcą i pewnie nie będzie, ale twierdze że w/w zawodnicy są bardzo słabi i meczu z Legią nam nie wygrają, ponieważ nie mają takich predyspozycji.
Przypominam żaden z nich nie strzelił bramki w Cracovii przeciwko wiśle,Lechowi i Legii po za karnym na Łazienkowskiej podyktowanym na Dudzicu i po wcześniejszym zmarnowaniu setki przez Ślusarskiego.
A ja ci gwarantuje ,że Krzywicki już długo takiego meczu nie zagra, a grając od poczatku, zgaśnie z Legią szybciej niz ci sie wydaje. Tylko kto go wtedy zmieni ? Gwarantuje ci także ,że takiej końcówki w wykonaniu Cracovii być może nie zobaczymy w najblizszym 10-leciu. Dalej nie rozumiecie istoty rzeczy, tu nie ma co podsumowywać wystepów Matusiska czy Ślusarskiego, bo każdy nasz zawodnik w tej rundzie przyczynił sie do tego kompromitujacego miejsca, także Krzywicki marnując w koncówce meczu z Koroną setkę. Tu trzeba mysleć o sobocie, żeby trener miał kim grać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)