Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Piłkarze nie dostali wypłaty

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 16.11.2010 o 15:25
      Ostatnia aktywność 07.12.2010 o 09:51
      33316 wyświetleń
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 17.11.2010 o 00:46
      Post #671843 17.11.2010 00:46
    Ian - Twoją teorię kładzie tłumaczenie kapitana Radomskiego, który mówi, że oświadczenie zostało wydane między innymi dlatego, że "młodzi piłkarze nie będą mieć na czynsz" :) Poza tym - debilami musieliby być nie tylko nasi piłkarze, ale wszyscy inni innym klubów, jeśli ze względu na nawet miesięczny poślizg, reagowaliby odpuszczaniem walki na boisku. Przecież jeśli chcesz w najbliższej perspektywie zmienić klub, to dajesz z siebie wszystko, a to jest taka sytuacja, bo przecież lecimy na pysk do I ligi i 75% kadry będzie chciało na nowo zahaczyć się do ekstraklasy, a nie wszystko wyczaruje tylko sam rzutki agent. Naprawdę nie ogarniam motywów ich działania i tłumaczeń w Twoim stylu Ian. A już w ogóle nie podlega żadnej dyskusji to, że piłkarz w każdym meczu daje z siebie 110%. Chwalenie kogoś za samą determinację jest w ogóle bezzasadne. To nie są niepełnosprawni fizycznie i/lub umysłowo ludzie, tylko w pełni zdrowi dorośli mężczyźni, którzy wykonują zawód swoich marzeń. Chwalenie za determinację mija się z celem. Powinno się krytykować brak determinacji, ale chwalić za samo dawanie z siebie 100%? Ciebie szef chwali albo Ty chwalisz, jeśli jesteś szefem kogoś, kto zrobił minimum tego, co do niego należało? Ale to taka uwaga na boku
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 17.11.2010 o 00:48
      Post #671844 17.11.2010 00:48
    jak jest gnój w MKS-ie i kopacze nie ciągną wózka razem z prezesami, to czasem takie oświadczenie DLA KIBICÓW może być wydane. Filipiak je obśmiał a chodzi tak naprawdę o to bagno które wszyscy widzą. Łatwo nie zdradzić żony w swoim domu, trudniej gdy na Karaibach w osobnym pomieszczeniu, do łózka wejdą trzy nagie osiemnastki. Chodzi mi o trudność sytuacyjną ;)
    • kodiGa

1K
      189
    • 17.11.2010 o 00:53
      Post #671847 17.11.2010 00:53
    Robinksc Napisał(a): > kodiGa Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Mnie bardziej od tych rozkmin kto zaczal, w > jakim > > tonie i etc. zastanawia to: "Zawodnicy i sztab > > szkoleniowy klubu Cracovia Comarch SSA (...)" > Oni > > tego z powietrza nie wzieli, tylko z umów, a > > jeżeli tak to szykuje się niezłe piekiełko, > bo > > chyba komus w klubie się w głowie > pomieszało! > > O :) kolejny łowca teorii spiskowych. Jak > piłkarze mają to na umowach to znaczy że > możemy ich kopnąć w dupę bo na pewno nie mają > kontraktu MKS Cracovia SSA i nie są naszymi > piłkarzami sorry panienkami. Robin jestem daleki od teorii spiskowych, ale razi mnie po oczach ta nazwa Comarch Cracovia SSA (tak samo jak nazwa druzyny hokejowej z Comarchem). Dosc bylo tworów w polskim pilce: Hoop WizjaTV Polonia Warszawa, Prokom Arka Gdynia, KGHM Zagłebie etc. i nie chce dolączac Naszego klubu do tej listy. Poprostu albo pilkarzy mamy idiotów albo cos w papierach jest popieprzone.
    • Kondi

223
      0
    • 17.11.2010 o 00:54
      Post #671848 17.11.2010 00:54
    Ponad 10 stron wylewania żółci na piłkarzy! Super! Jasnym jest to, że za to co prezentują na boisku w większości przypadków nie należy im się nawet połowa zagwarantowanych wynagrodzeń, a co najmniej kilku z nich powinniśmy pożegnać w trybie natychmiastowym! Jednak proponowałbym spróbować racjonalnie przeanalizować sekwencję wydarzeń i kontekst. Ja rozumiem to tak, że ponieważ w dniu wczorajszym pojawiła się w mediach oficjalna informacja o wstrzymaniu wypłaty wynagrodzeń, to piłkarze postanowili w jakiś sposób, również publicznie skomentować ten fakt. Forma i treść pozostawia bardzo wiele do życzenia, no i intencje z pewnością przyświecały im różne (nie jestem na tyle naiwny aby sądzić, że apel ma na celu wyłącznie uspokojenie kibiców co do motywacji i zaangażowania kopaczy w najbliższych meczach). Ponieważ piłkarze intelektualistami nie są, tak więc wyszło jak wyszło - po prostu najłagodniej to ujmując niefortunnie... Ważniejsze jednak dla mnie jest to, że cała ta akcja ewidentnie ma na celu przesunięcie ciężaru odpowiedzialności za mierny wynik sportowy z decydentów na kopaczy, w kontekście: 1. Coraz ostrzejszej jazdy (już nie tylko na forum) związanej z próbami podsumowania dokonań zarządu MKS, co najmniej w kontekście trzech ostatnich lat. 2. Coraz jaskrawiej widocznej wtopy Prezesa z podmianą trenerów (Ula zakończył jako dyletant, a Orest coraz efektowniej bryluje w Śląsku). 3. Coraz większej medialności sportowych niepowodzeń MKS, co się przekłada na czarny PR dla Comarchu. 4. Coraz trudniejszej pozycji negocjacyjnej w sprawie przejęcia większościowego pakietu MKS (może się okazać, że w kontekście miernych wyników, a także perspektywy kolejnej, długiej 5-cio letniej kadencji Majchrowski ponownie zdystansuje się co do pomysłów Comarchu). I pewnie to nie koniec... Myślę, że cała ta akcja została precyzyjnie zaplanowana, nie zdziwiłbym się, gdyby "ktoś zaufany" podpowiedział piłkarzom ten rewelacyjny pomysł oficjalnego wystosowania listu. A ponieważ zarząd MKS jak wiemy nierzadko zwleka z płaceniem swoich zobowiązań, a nigdy tego nie manifestuje, to wniosek jest taki, że cała ta akcja to pokazówka, aby przynajmniej kibiców "uspokoić" czytaj: poszczuć na piłkarzy. Jak widać akcja zakończona pełnym sukcesem. Gratuluję. I tak na koniec na marginesie najbardziej zabawny dla mnie fragment tej historii: Prezes Comarch S.A. Pan Janusz Filipiak informuje nas, że Zarząd Comarch S.A. (m.in. Panowie: Filipiak, Prokop, Durałek) czasowo wstrzymują finansowanie źle zarządzanej spółki MKS Cracovia (reprezentowanej m.in. przez Panów... (uwaga, uwaga...) Filipiaka - Prezes oraz Prokopa oraz Durałka - członków Rady Nadzorczej MKS), w związku z faktem wystawiania nas/was/siebie/nie_wiadomo_kto_kogo na pośmiewisko NIE PRZED RZESZĄ KIBICÓW, ale przed partnerami biznesowymi ;-)))))))))) Totalny obłęd połączony z daleko posuniętym rozdwojeniem jaźni! Coraz żałośniej to wszystko wygląda drodzy Panowie i Panie, niestety...
    • irgun

30
      0
    • 17.11.2010 o 00:55
      Post #671849 17.11.2010 00:55
    Jezeli ktos pisze, ze [i]będziemy realizować program treningowy nakreślony przez trenera[/i] to znaczy ze brali pod uwage nie wyjscie na trening, badz nawet musieli tym zagrozic Tabiszowi. Na pewno rozmawiali z nim, bo trudno wyobrazic sobie sytuacje, ze sprawdzali przelewy w banku przez cztery dni z rzedu i tak sami z siebie wysmazyli list otwarty, bez nekania go pytaniami o co chodzi. Na bank znali stanowisko Filipiaka [i]moze na wiosne[/i], bo nawet prosty robol zagryza wargi i czeka pare dni dluzej na wyplate. Obciachem, jest ze kibicujemy klubowi Cracovia Comarch SA i to ze zawodnicy beda realizowali wizje trenera na treningu a w czasie meczu tylko to na co pozwalaja im umiejetnosci.
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 17.11.2010 o 00:59
      Post #671852 17.11.2010 00:59
    Kondi Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Jednak proponowałbym > spróbować racjonalnie przeanalizować sekwencję > wydarzeń i kontekst. > Ja rozumiem to tak, że ponieważ w dniu > wczorajszym pojawiła się w mediach oficjalna > informacja o wstrzymaniu wypłaty wynagrodzeń I już na pierwszym etapie się mylisz i cała analiza bierze w łeb, bez złośliwości. Informacja o zamrożeniu wynagrodzeń wzięła się w mediach tylko i wyłącznie z oświadczenia przesłanego przez piłkarzy do mediów. Nie było żadnego przecieku prasowego/portalowego, tylko sami piłkarze poinformowali, że jest poślizg, ale oni itd ble ble.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 17.11.2010 o 01:05
      Post #671854 17.11.2010 01:05
    taaak - drużyna przegrała w ch. j meczy, poślizg 5 dni i zagrozili nie wyjściem na trening Tabiszowi - samobójcy to oni nie są, widać co się stało na forum po błachym oświadczeniu..... Ktoś to sprytnie rozegrał, wersja "wypuszczenia" kopaczy jest prawdopodobna
    • Robinksc

5K
      149
    • 17.11.2010 o 01:06
      Post #671855 17.11.2010 01:06
    irgun Napisał(a): ------------------------------------------------------- Obciachem, jest > ze kibicujemy klubowi Cracovia Comarch SA i to ze > zawodnicy beda realizowali wizje trenera na > treningu a w czasie meczu tylko to na co pozwalaja > im umiejetnosci. Jak jeszcze jeden powtórzy tą nazwę, myśląc że jest prawdziwa, to mimo że nie jestem moderatorem to zbanuje. Nie ma takiej spółki, nie istnieje. Po prostu ktoś walnął byka albo w oświadczeniu albo w przedruku.
    • Kondi

223
      0
    • 17.11.2010 o 01:08
      Post #671856 17.11.2010 01:08
    "Podpowiedź zaufanego" mogła zawierać pakiet: przesłanie oświadczenia + dzień później oficjalną odpowiedź. A jest to nie jedyna możliwość wywołania tego ciągu przyczynowo-skutkowego. Moim zdaniem to w 100% wyreżyserowana scenka rodzajowa. To jest moje zdanie i nie wierzę, że całe to zamieszanie wymyślili nasi piłkarze, którzy kopać piłki nie potrafią (a co dopiero racjonalnie myśleć)... A na marginesie mam +- uzasadnione podejrzenia kto może być "dobrym duchem", a ponieważ nie mam dowodów, więc taka mała zagadka: to gość, któremu się maaciek nie kłania(ł)... ;-)
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 17.11.2010 o 01:12
      Post #671857 17.11.2010 01:12
    Kondi, przeanalizuj teraz sytuację, wiedząc, że to piłkarze ujawnili. Ja nie znajduję na to racjonalnego wytłumaczenia.
    • Robinksc

5K
      149
    • 17.11.2010 o 01:17
      Post #671859 17.11.2010 01:17
    Kondi czyli w twoim przekonaniu to wcześniej my byliśmy za piłkarzami ? A przez tą supergenialną akcje MKSu nagle zwrócimy się przeciwko nim :) No ja też uważam że ta akcja z oświadczeniem przesłoni nam te wszystkie porażki tych panienek, z których dotychczas byliśmy tak dumni :)
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 17.11.2010 o 01:18
      Post #671860 17.11.2010 01:18
    Kondi, co jak co, ale w kwestiach finansowych to piłkarze mają lepszych guru :)
    • Kondi

223
      0
    • 17.11.2010 o 01:18
      Post #671861 17.11.2010 01:18
    1 sugestia (poinformujcie prasę o wstrzymaniu wynagrodzeń) w celu nagłośnienia problemu - Wojciechowski zmiękł, to Filipiak tez szybko zmięknie, a może jeszcze PZPN ponownie pomoże... 2 sugestia (list o zaangażowaniu) - chłopaki! kibice się burzą, że odpuścicie, trzeba uspokoić sytuację... Nie wiem czy dosłownie, ale reżyser nie jest Agnieszką Holland ;-) PS. Robin, poczytaj wpisy w tym wątku - pierwszych 10 stron i masz odpowiedź...
    • pitt74

13
      0
    • 17.11.2010 o 01:21
      Post #671862 17.11.2010 01:21
    Wy kurwy jebane, pierdolone darmozjady, waszym zasranym obowiązkiem jest godne reprezentowanie Naszego klubu. Uwłaczające dla mnie jest wasze zachowanie i podejście do realizacji założonego tematu. Niestety, Wodnik oraz u Sąsiadów przestają być waszymi ulubionymi restauracjami. Wziąść się do roboty kurwy jebane gnioty. Dziękuje za zrozumienie przekazu. Z piłkarskim pozdrowieniem Piotrek .
    • Mr Right & Mr Wrong

862
      0
    • 17.11.2010 o 01:34
      Post #671867 17.11.2010 01:34
    k.u.r.w.a. zarzad jest, jaki jest, ale do c,h.u.j.a pana nie biega za pilka po placu i nie przepierdala zalosnie wszystkieo prawie, czasem po zenujacych nawet nas podworku bledach. wiec za wyniki odpowiadaja w 1 mierze kopacze. jak im tak zle, to moze niech ujawnia kopacze wysokosc swoich zarobkow.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 17.11.2010 o 01:35
      Post #671868 17.11.2010 01:35
    ian thorpe Napisał(a): ------------------------------------------------------- > taaak - drużyna przegrała w ch. j meczy, > poślizg 5 dni i zagrozili nie wyjściem na > trening Tabiszowi - samobójcy to oni nie są, > widać co się stało na forum po błachym > oświadczeniu..... > Ktoś to sprytnie rozegrał, wersja "wypuszczenia" > kopaczy jest prawdopodobna Ale wkońcu na tego ktosia przyjdzie czas , O to chodziło, dziennikarze i kibice podłapali temat i jest po piłkarzach jazda. Już widze jak Matusiak czy Radomski boi sie o tą marną kasę co dostaje z comparchu .
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 17.11.2010 o 01:37
      Post #671869 17.11.2010 01:37
    Mr Right & Mr Wrong Napisał(a): ------------------------------------------------------- > k.u.r.w.a. zarzad jest, jaki jest, ale do > c,h.u.j.a pana nie biega za pilka po placu i nie > przepierdala zalosnie wszystkieo prawie, czasem po > zenujacych nawet nas podworku bledach. wiec za > wyniki odpowiadaja w 1 mierze kopacze. > jak im tak zle, to moze niech ujawnia kopacze > wysokosc swoich zarobkow. A kto takich kopaczy wybierał???? kto kopał dołki pod Orestem. Ku.rwa tylko piłkarze winni a kierownictwo sie teraz śmieje.
    • Mr Right & Mr Wrong

862
      0
    • 17.11.2010 o 01:42
      Post #671871 17.11.2010 01:42
    pilarze sa winni, bo przegrywaja. zarzad i doradcy, bo tak ich podobierali i taka atosfere zrobili.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 17.11.2010 o 01:45
      Post #671873 17.11.2010 01:45
    A Filipiak i s-ka tylko w piłkarzach widzą winnych całej tej sytuacji, z ostatnim miejscem, z aferą wczorajszą ,
    • MarcinWLCK

384
      8
    • 17.11.2010 o 01:47
      Post #671875 17.11.2010 01:47
    teksty typu, że "Zawodnicy i sztab szkoleniowy klubu Cracovia oświadczają, iż mimo nie wywiązywania się ze zobowiązań kontraktowych wobec nas przez klub Cracovia, [b][color=#FF0000]będziemy realizować program treningowy nakreślony przez trenera. Będziemy wykonywać swoje obowiązki najlepiej jak potrafimy. Dołożymy wszelkich starań, aby wyniki osiągane przez drużynę były jak najlepsze[/color][/b]. " kur.wa takie coś trampkarze mogą pisać obudzili się dopiero czy ki ch.uj MECZY NIE WYGRYWACIE TO Z PIENIĘDZMI SIĘ ŻEGNACIE koniec niema grania nie będzie po galerii hulania i galerianek za ciuchy wyrywania. W białymstoku przegrają a po meczu będzie pier.do.lenie, że dołożyli wszelkich starań, ale nie było za co TIGERA albo POWERADA kupić, bo kasy nie dali z klubu i nie wyszło jak zawsze. Idę spać, bo ogarnia mnie furia. Ku.rwa biedne chłoptasie sodowa do głowy uderzyła za lekko się grając pieniążki zarabia to się pier.doli w głowach.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie