Ian - Twoją teorię kładzie tłumaczenie kapitana Radomskiego, który mówi, że oświadczenie zostało wydane między innymi dlatego, że "młodzi piłkarze nie będą mieć na czynsz" :)
Poza tym - debilami musieliby być nie tylko nasi piłkarze, ale wszyscy inni innym klubów, jeśli ze względu na nawet miesięczny poślizg, reagowaliby odpuszczaniem walki na boisku. Przecież jeśli chcesz w najbliższej perspektywie zmienić klub, to dajesz z siebie wszystko, a to jest taka sytuacja, bo przecież lecimy na pysk do I ligi i 75% kadry będzie chciało na nowo zahaczyć się do ekstraklasy, a nie wszystko wyczaruje tylko sam rzutki agent.
Naprawdę nie ogarniam motywów ich działania i tłumaczeń w Twoim stylu Ian.
A już w ogóle nie podlega żadnej dyskusji to, że piłkarz w każdym meczu daje z siebie 110%. Chwalenie kogoś za samą determinację jest w ogóle bezzasadne. To nie są niepełnosprawni fizycznie i/lub umysłowo ludzie, tylko w pełni zdrowi dorośli mężczyźni, którzy wykonują zawód swoich marzeń. Chwalenie za determinację mija się z celem. Powinno się krytykować brak determinacji, ale chwalić za samo dawanie z siebie 100%? Ciebie szef chwali albo Ty chwalisz, jeśli jesteś szefem kogoś, kto zrobił minimum tego, co do niego należało? Ale to taka uwaga na boku
-
-
Piłkarze nie dostali wypłaty
jak jest gnój w MKS-ie i kopacze nie ciągną wózka razem z prezesami, to czasem takie oświadczenie DLA KIBICÓW może być wydane.
Filipiak je obśmiał a chodzi tak naprawdę o to bagno które wszyscy widzą.
Łatwo nie zdradzić żony w swoim domu, trudniej gdy na Karaibach w osobnym pomieszczeniu, do łózka wejdą trzy nagie osiemnastki. Chodzi mi o trudność sytuacyjną ;)
Robinksc Napisał(a):
> kodiGa Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Mnie bardziej od tych rozkmin kto zaczal, w
> jakim
> > tonie i etc. zastanawia to: "Zawodnicy i sztab
> > szkoleniowy klubu Cracovia Comarch SSA (...)"
> Oni
> > tego z powietrza nie wzieli, tylko z umów, a
> > jeżeli tak to szykuje się niezłe piekiełko,
> bo
> > chyba komus w klubie się w głowie
> pomieszało!
>
> O :) kolejny łowca teorii spiskowych. Jak
> piłkarze mają to na umowach to znaczy że
> możemy ich kopnąć w dupę bo na pewno nie mają
> kontraktu MKS Cracovia SSA i nie są naszymi
> piłkarzami sorry panienkami.
Robin jestem daleki od teorii spiskowych, ale razi mnie po oczach ta nazwa Comarch Cracovia SSA (tak samo jak nazwa druzyny hokejowej z Comarchem). Dosc bylo tworów w polskim pilce: Hoop WizjaTV Polonia Warszawa, Prokom Arka Gdynia, KGHM Zagłebie etc. i nie chce dolączac Naszego klubu do tej listy. Poprostu albo pilkarzy mamy idiotów albo cos w papierach jest popieprzone.
Ponad 10 stron wylewania żółci na piłkarzy! Super!
Jasnym jest to, że za to co prezentują na boisku w większości przypadków nie należy im się nawet połowa zagwarantowanych wynagrodzeń, a co najmniej kilku z nich powinniśmy pożegnać w trybie natychmiastowym! Jednak proponowałbym spróbować racjonalnie przeanalizować sekwencję wydarzeń i kontekst.
Ja rozumiem to tak, że ponieważ w dniu wczorajszym pojawiła się w mediach oficjalna informacja o wstrzymaniu wypłaty wynagrodzeń, to piłkarze postanowili w jakiś sposób, również publicznie skomentować ten fakt. Forma i treść pozostawia bardzo wiele do życzenia, no i intencje z pewnością przyświecały im różne (nie jestem na tyle naiwny aby sądzić, że apel ma na celu wyłącznie uspokojenie kibiców co do motywacji i zaangażowania kopaczy w najbliższych meczach). Ponieważ piłkarze intelektualistami nie są, tak więc wyszło jak wyszło - po prostu najłagodniej to ujmując niefortunnie...
Ważniejsze jednak dla mnie jest to, że cała ta akcja ewidentnie ma na celu przesunięcie ciężaru odpowiedzialności za mierny wynik sportowy z decydentów na kopaczy, w kontekście:
1. Coraz ostrzejszej jazdy (już nie tylko na forum) związanej z próbami podsumowania dokonań zarządu MKS, co najmniej w kontekście trzech ostatnich lat.
2. Coraz jaskrawiej widocznej wtopy Prezesa z podmianą trenerów (Ula zakończył jako dyletant, a Orest coraz efektowniej bryluje w Śląsku).
3. Coraz większej medialności sportowych niepowodzeń MKS, co się przekłada na czarny PR dla Comarchu.
4. Coraz trudniejszej pozycji negocjacyjnej w sprawie przejęcia większościowego pakietu MKS (może się okazać, że w kontekście miernych wyników, a także perspektywy kolejnej, długiej 5-cio letniej kadencji Majchrowski ponownie zdystansuje się co do pomysłów Comarchu).
I pewnie to nie koniec...
Myślę, że cała ta akcja została precyzyjnie zaplanowana, nie zdziwiłbym się, gdyby "ktoś zaufany"
podpowiedział piłkarzom ten rewelacyjny pomysł oficjalnego wystosowania listu. A ponieważ zarząd MKS jak wiemy nierzadko zwleka z płaceniem swoich zobowiązań, a nigdy tego nie manifestuje, to wniosek jest taki, że cała ta akcja to pokazówka, aby przynajmniej kibiców "uspokoić" czytaj: poszczuć na piłkarzy. Jak widać akcja zakończona pełnym sukcesem. Gratuluję.
I tak na koniec na marginesie najbardziej zabawny dla mnie fragment tej historii:
Prezes Comarch S.A. Pan Janusz Filipiak informuje nas, że Zarząd Comarch S.A. (m.in. Panowie: Filipiak, Prokop, Durałek) czasowo wstrzymują finansowanie źle zarządzanej spółki MKS Cracovia (reprezentowanej m.in. przez Panów... (uwaga, uwaga...) Filipiaka - Prezes oraz Prokopa oraz Durałka - członków Rady Nadzorczej MKS), w związku z faktem wystawiania nas/was/siebie/nie_wiadomo_kto_kogo na pośmiewisko NIE PRZED RZESZĄ KIBICÓW, ale przed partnerami biznesowymi ;-))))))))))
Totalny obłęd połączony z daleko posuniętym rozdwojeniem jaźni!
Coraz żałośniej to wszystko wygląda drodzy Panowie i Panie, niestety...
Jezeli ktos pisze, ze [i]będziemy realizować program treningowy nakreślony przez trenera[/i] to znaczy ze brali pod uwage nie wyjscie na trening, badz nawet musieli tym zagrozic Tabiszowi. Na pewno rozmawiali z nim, bo trudno wyobrazic sobie sytuacje, ze sprawdzali przelewy w banku przez cztery dni z rzedu i tak sami z siebie wysmazyli list otwarty, bez nekania go pytaniami o co chodzi. Na bank znali stanowisko Filipiaka [i]moze na wiosne[/i], bo nawet prosty robol zagryza wargi i czeka pare dni dluzej na wyplate. Obciachem, jest ze kibicujemy klubowi Cracovia Comarch SA i to ze zawodnicy beda realizowali wizje trenera na treningu a w czasie meczu tylko to na co pozwalaja im umiejetnosci.
Kondi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jednak proponowałbym
> spróbować racjonalnie przeanalizować sekwencję
> wydarzeń i kontekst.
> Ja rozumiem to tak, że ponieważ w dniu
> wczorajszym pojawiła się w mediach oficjalna
> informacja o wstrzymaniu wypłaty wynagrodzeń
I już na pierwszym etapie się mylisz i cała analiza bierze w łeb, bez złośliwości.
Informacja o zamrożeniu wynagrodzeń wzięła się w mediach tylko i wyłącznie z oświadczenia przesłanego przez piłkarzy do mediów. Nie było żadnego przecieku prasowego/portalowego, tylko sami piłkarze poinformowali, że jest poślizg, ale oni itd ble ble.
taaak - drużyna przegrała w ch. j meczy, poślizg 5 dni i zagrozili nie wyjściem na trening Tabiszowi - samobójcy to oni nie są, widać co się stało na forum po błachym oświadczeniu.....
Ktoś to sprytnie rozegrał, wersja "wypuszczenia" kopaczy jest prawdopodobna
irgun Napisał(a):
Obciachem, jest
> ze kibicujemy klubowi Cracovia Comarch SA i to ze
> zawodnicy beda realizowali wizje trenera na
> treningu a w czasie meczu tylko to na co pozwalaja
> im umiejetnosci.
Jak jeszcze jeden powtórzy tą nazwę, myśląc że jest prawdziwa, to mimo że nie jestem moderatorem to zbanuje. Nie ma takiej spółki, nie istnieje. Po prostu ktoś walnął byka albo w oświadczeniu albo w przedruku.
"Podpowiedź zaufanego" mogła zawierać pakiet: przesłanie oświadczenia + dzień później oficjalną odpowiedź. A jest to nie jedyna możliwość wywołania tego ciągu przyczynowo-skutkowego. Moim zdaniem to w 100% wyreżyserowana scenka rodzajowa. To jest moje zdanie i nie wierzę, że całe to zamieszanie wymyślili nasi piłkarze, którzy kopać piłki nie potrafią (a co dopiero racjonalnie myśleć)...
A na marginesie mam +- uzasadnione podejrzenia kto może być "dobrym duchem", a ponieważ nie mam dowodów, więc taka mała zagadka: to gość, któremu się maaciek nie kłania(ł)... ;-)
Kondi, przeanalizuj teraz sytuację, wiedząc, że to piłkarze ujawnili. Ja nie znajduję na to racjonalnego wytłumaczenia.
Kondi czyli w twoim przekonaniu to wcześniej my byliśmy za piłkarzami ? A przez tą supergenialną akcje MKSu nagle zwrócimy się przeciwko nim :)
No ja też uważam że ta akcja z oświadczeniem przesłoni nam te wszystkie porażki tych panienek, z których dotychczas byliśmy tak dumni :)
Kondi, co jak co, ale w kwestiach finansowych to piłkarze mają lepszych guru :)
1 sugestia (poinformujcie prasę o wstrzymaniu wynagrodzeń) w celu nagłośnienia problemu - Wojciechowski zmiękł, to Filipiak tez szybko zmięknie, a może jeszcze PZPN ponownie pomoże...
2 sugestia (list o zaangażowaniu) - chłopaki! kibice się burzą, że odpuścicie, trzeba uspokoić sytuację...
Nie wiem czy dosłownie, ale reżyser nie jest Agnieszką Holland ;-)
PS. Robin, poczytaj wpisy w tym wątku - pierwszych 10 stron i masz odpowiedź...
Wy kurwy jebane, pierdolone darmozjady, waszym zasranym obowiązkiem jest godne reprezentowanie Naszego klubu. Uwłaczające dla mnie jest wasze zachowanie i podejście do realizacji założonego tematu. Niestety, Wodnik oraz u Sąsiadów przestają być waszymi ulubionymi restauracjami. Wziąść się do roboty kurwy jebane gnioty. Dziękuje za zrozumienie przekazu. Z piłkarskim pozdrowieniem Piotrek .
k.u.r.w.a. zarzad jest, jaki jest, ale do c,h.u.j.a pana nie biega za pilka po placu i nie przepierdala zalosnie wszystkieo prawie, czasem po zenujacych nawet nas podworku bledach. wiec za wyniki odpowiadaja w 1 mierze kopacze.
jak im tak zle, to moze niech ujawnia kopacze wysokosc swoich zarobkow.
ian thorpe Napisał(a):
> taaak - drużyna przegrała w ch. j meczy,
> poślizg 5 dni i zagrozili nie wyjściem na
> trening Tabiszowi - samobójcy to oni nie są,
> widać co się stało na forum po błachym
> oświadczeniu.....
> Ktoś to sprytnie rozegrał, wersja "wypuszczenia"
> kopaczy jest prawdopodobna
Ale wkońcu na tego ktosia przyjdzie czas ,
O to chodziło, dziennikarze i kibice podłapali temat i jest po piłkarzach jazda.
Już widze jak Matusiak czy Radomski boi sie o tą marną kasę co dostaje z comparchu .
Mr Right & Mr Wrong Napisał(a):
> k.u.r.w.a. zarzad jest, jaki jest, ale do
> c,h.u.j.a pana nie biega za pilka po placu i nie
> przepierdala zalosnie wszystkieo prawie, czasem po
> zenujacych nawet nas podworku bledach. wiec za
> wyniki odpowiadaja w 1 mierze kopacze.
> jak im tak zle, to moze niech ujawnia kopacze
> wysokosc swoich zarobkow.
A kto takich kopaczy wybierał????
kto kopał dołki pod Orestem.
Ku.rwa tylko piłkarze winni a kierownictwo sie teraz śmieje.
pilarze sa winni, bo przegrywaja.
zarzad i doradcy, bo tak ich podobierali i taka atosfere zrobili.
A Filipiak i s-ka tylko w piłkarzach widzą winnych całej tej sytuacji, z ostatnim miejscem, z aferą wczorajszą ,
teksty typu, że "Zawodnicy i sztab szkoleniowy klubu Cracovia oświadczają, iż mimo nie wywiązywania się ze zobowiązań kontraktowych wobec nas przez klub Cracovia, [b][color=#FF0000]będziemy realizować program treningowy nakreślony przez trenera. Będziemy wykonywać swoje obowiązki najlepiej jak potrafimy. Dołożymy wszelkich starań, aby wyniki osiągane przez drużynę były jak najlepsze[/color][/b]. " kur.wa takie coś trampkarze mogą pisać obudzili się dopiero czy ki ch.uj MECZY NIE WYGRYWACIE TO Z PIENIĘDZMI SIĘ ŻEGNACIE koniec niema grania nie będzie po galerii hulania i galerianek za ciuchy wyrywania. W białymstoku przegrają a po meczu będzie pier.do.lenie, że dołożyli wszelkich starań, ale nie było za co TIGERA albo POWERADA kupić, bo kasy nie dali z klubu i nie wyszło jak zawsze. Idę spać, bo ogarnia mnie furia. Ku.rwa biedne chłoptasie sodowa do głowy uderzyła za lekko się grając pieniążki zarabia to się pier.doli w głowach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)