http://jerzyengel.pl/index/view/id/493
Dodano: 06.11.2010 godz. 15:50
Przejście trenera Jurija Szatałowa z Polonii Bytom do [b]Cracowii[/b] wywołało wiele spekulacji medialnych i środowiskowych. Musiał w trybie nadzwyczajnym zebrać się Wydział Szkolenia. Obydwa kluby przesłały stosowne pisma a [b]Cracowia[/b] z pewnością musiała zapłacić Polonii odstępne. Wszystko po to aby sprawdzić czy nadzieja i prawdopodobieństwo, że zespół który zmienia trenera powinien wygrać swój pierwszy mecz pod okiem nowego szkoleniowca się sprawdzi czy nie i to przeciwko rywalowi zza miedzy. [b]Cracowia[/b] była bliska zdobycia punktu w derbowym meczu z Wisłą Kraków. Ale to co stało się w doliczonym czasie a właściwie w ostatniej akcji meczu, kiedy już nie trzeba było wiele ale odrobinę charakteru i trochę szczęścia aby ten mecz przynajmniej zremisować zadało kłam wszelkim regułom. Szczęście jak się okazało tym razem było po stronie Wiślaków. Tak więc zmiana szkoleniowca nie pomogła [b]Cracowii[/b] i wszystko trzeba będzie w tym klubie zaczynać od początku. Inaczej zadebiutował na ławce trenerskiej trener Bakero. Też bardzo dziwny moment wybrał klub na zmianę szkoleniowca bo ryzykowano bardzo dużo przed meczem z Man.City. Chyba że działo się coś o czym nie wiemy i zmiana musiała nastąć natychmiast. Ale w Poznaniu się udało, chociaż trener Bakero nie miał zgody Wydziału Szkolenia na pracę w Lechu, bo nikt o taką zgodę do Wydziału nie wystąpił. O ile w meczu pucharowym Bakero mógł zasiąść na ławce trenerskiej albowiem Lech wyznaczył tego szkoleniowca do poprowadzenia zespołu w meczu przeciwko Man.City i UEFA jedynie zwróciła się do PZPN z zapytaniem czy trener Bakero posiada ważną licencję UEFA - PRO. Lech z pewnością wystąpi do PZPN stosownym pismem, może zwróci się o wydanie pozwolenia również sam trener, bo przecież nie musi znać wewnętrznych przepisów związkowych odnośnie zatrudnienia w dwóch różnych klubach w tej samej rundzie rozgrywek. Lista trenerów licencjonowanych jest w internecie tylko że ci którzy decydują o zatrudnieniu raczej rzadko tam zaglądają. Osobą, która najlepiej wie w Polsce who is who w środowisku trenerskim jest dr Dariusz Śledziewski, który dyrektorując w szkole trenerów i prowadząc egzaminy doskonale orientuje się na których szkoleniowców można w ciemno postawić a co do których jest ryzyko, że mogą sobie nie poradzić. Jak wiem nikt się jeszcze po takie podpowiedzi do dr Śledziewskiego nie zwrócił. Kto więc podpowiada w klubach, to najlepiej wiedzą ci którzy tych podpowiedzi słuchają. Tak jak zawierzyli innym a może tym samym kiedy sprowadzali potencjalne gwiazdy do klubów za czasem wielkie kwoty jak na warunki polskie. Wypada życzyć obu klubom aby zwyciężały i dały jeszcze wiele satysfakcji kibicom i właścicielom klubów bo ta dla nich projekt zwany Ekstraklasa SA jest w pierwszej kolejności organizowany.
-
-
Jerzy Engel o CracoWii... ;]
taki intelygent:) blisko pilki a nawet nie wie jak sie pisze nazwe NAJSTARSZEGO KLUBU W POLSCE ?!
tak tytul sformatowales Lopez ze mi sie z konsola Wii kojarzy :D
Dwa dni wcześniej jeszcze wiedział, ale chyba korektor był na urlopie:)
Z tego co pamiętam dokładnie parę miesięcy temu przydarzyła mu się taka sama wpadka ...
http://www.weszlo.com/news/4564
Ehh...starość nie radość ;)
Ten jórek to ten jeży engel ?
Tępa PAŁA i tyle!!!
Debil jednym zdaniem.
Niesamowicie mnie drażni taki analfabetyzm.
nawet MS Word wie jak to się pisze...
(no chyba, że ja go sam nauczyłem a nie pamiętam)
wogóle ni w dupe ni w pietruche to wygląda.... :D żałosne.... gratulujemy błędów nie rzucających się w oczy :D
A tak wielce wszystkich poucza, wielki trener... Powinien znać polską scenę piłkarską jak nikt a wyszedł na debila po prostu :D
intro_ona Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wogóle ni w dupe ni w pietruche to wygląda....
> :D żałosne.... gratulujemy błędów
> nierzucających się w oczy :D
Przyganiał kocioł garnkowi ;)
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> intro_ona Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > wogóle ni w dupe ni w pietruche to
> wygląda....
> > :D żałosne.... gratulujemy błędów
> > nie rzucających się w oczy :D
>
> Przyganiał kocioł garnkowi ;)
spadaj :P zawsze miałam problem z nie osobno czy razem :P ale CracoVia pisać umiałam :D
Nie dość, że nieuk to jeszcze niegrzeczna :(
Biernik, kogo? co? dup[b]ę[/b], pietruch[b]ę[/b]
Ot, taka wpadka.
Ja tam szanuję Engela za to co osiągnął z naszą reprezentacją.
Przecież za jego "panowania" polacy nie patrząc na rywali, pakowali im piłkę do siatki niemalże w każdej możliwej sytuacji.
Wówczas polacy + Olisadebe to była istna maszynka do strzelania bramek.
Ale jak to już historia wiele razy w ostatnich latach pokazywała,
polska mentalność działaczy i prezesów związków wygląda zadziwiająco schematycznie:
1. Z bandy słabeuszy wyciska ile może / dobry trener
2. Sprawił że reprezentacja odżyła na nowo / wyśmienity szkoleniowiec
3. Wyśmienite wyniki w kwalifikacjach do największych imprez masowych, np. MŚ / cudotwórca, wręcz Bóg którego chcą nosić na rękach
4. Przeciętny występ na turniejach / natychmiastowe zwolnienie, zeszmacenie w możliwie najdotkliwszy sposób.
Szkooooda gadać.
aaaa o to Ci chodziło..... ojej :P to przez lenistwo..... a nie że nieuk:P
jeży Ęgel
Wczoraj napisalem do Pana Ęgela krotkiego maila w ktorym zwrocilem mu "delikatna" uwage jakim to jest nieukiem i ignorantem.
Dzisiaj z ciekawosci wszedlem na jego strone iiiii....
[url=http://jerzyengel.pl/index/view/id/493]LINK[/url] :D
Wiec sobie przypisuje to zwyciestwo nad chamstwem i prostota ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)