Jak LKS Nieciecza się utrzyma to może być ciekawy wyjazd do Niecieczy ;)
-
-
JANUSZ(EK) ODEJDŹ.....z Prezesury!!!
Nie ma co dyskutować z jakąś dzieciarnią, która poucza jak wydawać miliony, a sama zarobiła najwięcej 500 zł zasiłku dla bezrobotnych. Wiem, na FM jest przecież takie proste zarządzanie klubem, nawet zdobycie LM Cracovią, więc co ten Profesor wyprawia.
kibicu43, czyli według Ciebie jest wszystko super , prezes, wiceprezesi zasługują na wysokie premie/pochwały/ bo sumiennie wykonują swoją pracę ???
Jest dobrze???
kibic43 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie ma co dyskutować z jakąś dzieciarnią,
> która poucza jak wydawać miliony, a sama
> zarobiła najwięcej 500 zł zasiłku dla
> bezrobotnych. Wiem, na FM jest przecież takie
> proste zarządzanie klubem, nawet zdobycie LM
> Cracovią, więc co ten Profesor wyprawia.
Jakby Cracovia miała potencjał klubu z Niecieczy, który jakimś cudem znalazł się w ekstraklasie, to przyznałbym ci rację. Ale jeżeli klub z prawie 20-sto milionowym budzetem, który przed sezonem wydał kilka milionów złotych na transfery, zajmuje w bardzo słabej polskiej lidze, po 12 kolejkach ostatnie miejsce i to jeszcze z dorobkiem 4 pkt, to coś tu jednak jest nie tak. Nawet ledwo wiążąca koniec z końcem Polonia Bytom, jest w tym momencie poza naszym zasiegiem. Nikt nie wymaga cudów, ale przyzasz chyba ,że nasza obecna sytuacja jest mega-kompromitacją. Obecnie staliśmy się pośmiewiskiem na całą Polskę oraz dostarczycielem punktów w ekstraklasie, nawet dla druzyn , które nie śmierdzą groszem i ze składem montowanym na zasadzie łapanki.
Może jednak nie zamykać wątku? Dzieciarnia może się nie zna na tym jak wydawać miliony, na pewno się nie zna na ich zarabianiu, ale patrząc na ostatnie trzy sezony to na zarządzaniu chyba w Cracovii nikt się nie zna. Co takiego się stało, że po 4,5,7 i 8 miejscu przy bodajże mniejszych pieniądzach nastąpiła tak kuriozalna sytuacja, że przy zwiększanym budżecie jest już 3 sezon walka o utrzymanie? Trenerzy dostają niemal największą kasę w Ekstraklasie, grajkowie też, a jest coraz gorzej? Wierzę, że można zaliczyć wtopę przez jeden sezon. No, nawet dwa, ale kur.na trzeci sezon z rzędu? To lekkie przegięcie.
awaria - nie, nie jest dobrze, ale jeśli jedynym rozwiązaniem które tu pada jest odsunięcie Filipiaka, jedni tylko z Prezesury, inni ze sponsoringu nawet, super.
Te same osoby raz piszą, że Prezes się klubem nie interesuje, następnie, że zatwierdza nawet kupno długopisów, jeden wielki bełkot. Przecież ten człowiek też wyciąga konsekwencje i zmiany będą. Miał się zagotować jak te dzieci z tego wątku i po porażce w derbach polecieć na Wielicką i kopać w krzesła ?
W tym sezonie splot hmmm nieszczęść powoduje, że wygląda to jak wygląda. Jakby Ulatowski szedł od zwycięstwa do zwycięstwa to byłby zachwyt nad Tabiszem, Profesorem... Dzieciaki się gotują bo klub z ponad 100-letnią historią przegrał wiele meczy w jednej rundzie. Wow.
kibic43 Napisał(a):
> awaria - nie, nie jest dobrze, ale jeśli jedynym
> rozwiązaniem które tu pada jest odsunięcie
> Filipiaka, jedni tylko z Prezesury, inni ze
> sponsoringu nawet, super.
> Te same osoby raz piszą, że Prezes się klubem
> nie interesuje, następnie, że zatwierdza nawet
> kupno długopisów, jeden wielki bełkot.
> Przecież ten człowiek też wyciąga konsekwencje
> i zmiany będą. Miał się zagotować jak te
> dzieci z tego wątku i po porażce w derbach
> polecieć na Wielicką i kopać w krzesła ?
> W tym sezonie splot hmmm nieszczęść powoduje,
> że wygląda to jak wygląda. Jakby Ulatowski
> szedł od zwycięstwa do zwycięstwa to byłby
> zachwyt nad Tabiszem, Profesorem... Dzieciaki się
> gotują bo klub z ponad 100-letnią historią
> przegrał wiele meczy w jednej rundzie. Wow.
Chłopie twój post miałby sens jakbyśmy mieli chociaż tyle punktów co Śląsk, ale ty chyba nie dostrzegasz problemu. To nie jest tylko sprawa jednej rundy czy derbów, my już dwa sezony temu byliśmy w I lidze i tylko nieudolność działaczy ŁKS-u uratowała nam dupę. W zeszłym sezonie cudem uratowalismy się przed spadkiem, a teraz po 12 kolejkach jesteśmy niemal murowanym kandydatem doI ligi. No cóż, ale jeżeli dla ciebie to jest tylko splot nieszczęść, to gratuluje wyobraźni i krótkowzroczności.
Tu nie chodzi tylko o derby bo te paradoksalnie wypadały w tych nędznych sezonach od powrotu do najwyższej ligi lepiej niż w 4 pierwszych sezonach (tak mi się zdaje z głowy, na szybko). Prezes co najmniej trzy lata wyciąga wnioski, ale konsekwencji to ja za bardzo nie widzę dla nikogo. No może tylko dla klubu jako takiego. Najbardziej kompromitujący sezon (jak dotychczas) w Ekstraklasie. Takiego pasma porażek to nigdy nie widziałem. Starsi może pamiętają w niższych ligach, ja nawet w nich nie pamiętam takiego pasma, a to nawet jeszcze nie półmetek. Po tylu porażkach każdy się zagotuje, zwłaszcza że wiele z nich wyglądało tragicznie. A nad Tabiszem to zachwytu już nigdy nie będzie nawet jakby LM była.
zac - ostatnie kilka sezonów, to był minimalizm, utrzymać się jak najniższym kosztem i czekać na nowy stadion. Profesor miał dość tego kurnika i co by nie mówić przywykł do pewnych standardów. Przed tą rundą zaszło wiele zmian w klubie, trener, zawodnicy, wiele niewypałów, nie zaskoczyło. Jednak poważne budowanie Cracovii rozpoczęło się pół roku temu, szybko niektórym puszczają nerwy i tracą cierpliwość.
kibic43 Napisał(a):
ale jeśli jedynym
> rozwiązaniem które tu pada jest odsunięcie
> Filipiaka, jedni tylko z Prezesury, inni ze
> sponsoringu nawet,
Tania demagogia, proszę podać przykłady kto domaga się odsunięcia prof. Filipiaka od sponsoringu.
Rozrabiaczek
kibic43 Napisał(a):
> zac - ostatnie kilka sezonów, to był minimalizm,
> utrzymać się jak najniższym kosztem i czekać
> na nowy stadion. Profesor miał dość tego
> kurnika i co by nie mówić przywykł do pewnych
> standardów. Przed tą rundą zaszło wiele zmian
> w klubie, trener, zawodnicy, wiele niewypałów,
> nie zaskoczyło. Jednak poważne budowanie
> Cracovii rozpoczęło się pół roku temu, szybko
> niektórym puszczają nerwy i tracą
> cierpliwość.
Tak i w ramach tego minimalizmu, zatrudniono w klubie za niemałe pieniądze: Matusiaka, Ślusarskiego, Golińskiego, Sasina oraz kilkunastu innych zawodników oraz najlepiej opłacany w lidze sztab trenerski. Bredzisz chłopie.
zac - tak, w ramach minimalizmu ich zatrudniono, bo bez nich byśmy się nie utrzymali, zresztą i oni nie wystarczyli w walce o utrzymanie, minimalizm to nie wystawianie drużyny juniorów, to chłodna kalkulacja. Zgrany Ślusarski, Matusiak który chciał grać gdziekolwiek, nawet za darmo... straszna kasa
kibic43 Napisał(a):
> zac - tak, w ramach minimalizmu ich zatrudniono,
> bo bez nich byśmy się nie utrzymali, zresztą i
> oni nie wystarczyli w walce o utrzymanie,
> minimalizm to nie wystawianie drużyny juniorów,
> to chłodna kalkulacja. Zgrany Ślusarski,
> Matusiak który chciał grać gdziekolwiek, nawet
> za darmo... straszna kasa
:D:D:D Jeżeli wierzysz w to co napisałeś, to ja rezygnuje z dalszej dyskusji. Naprawdę nie stać mnie na większą demagogię.
SaNtO Napisał(a):
> Rozrabiaczek
Masz jakieś ale to podbij na priv, a nie wpisuj swoich nic nie wnoszących do tematu wypocin.
kolega Sterby pytał więc odpowiedziałem nie jest to wycieczka w Twoją stronę
zac, no cóż, ok, ale odróżniaj minimalizm od samobójstwa. Zresztą nawet gdyby go nie było (to wątek poboczny) ja i tak bym był jak najdalej od życzeń takich zmian w klubie. Dla wszystkich zdegustowanych rada, dobrze, podpuszczajcie dzieciarnię, doprowadźcie do podobnej sytuacji jak w Legii, myślę, że Profesor będzie miał mniej cierpliwości niż ITI, odczepi się w końcu od Cracovii i znów będą derby Krakowa, z Hutnikiem, w sumie mamy wprawę w grze na tamtym stadionie.
Jesli PREZES sie slucha ludzi z forum czyli nas LAIKOW to ja nie mam juz wiecej nic do powiedzenia w tym temacie.
Widzac ze jest zle i idzie ku jeszcze gorszemu nasz prezes zamiast zatrudnic goscia ktory by to ogarnal wszystko czyli zatrudnil PREZESA z prawdziwego zdarzenia z sercem ktore odda klubowi to wchodzi sobie na nasze forum i wybiera sobie co JEMU wydaje sie najlepsze i efekty tego widzimy juz od kilku lat.
Przyznal to w wywyiadzie przed meczem z rzeka w studiu przedmeczowym gdzie go poprostu mieszali z blotem pytaniami jakie mu zadawano.
Jestem zdania takiego ze tym wywiadem sie skompromitowal bo wytkneli mu wszystko to co spie.....l a on dalej bronil tego doslownego gowna co mamy w zarzadzie i decyzji podjetych przez niego i przelozonych.
kibic43
Nieźle jedziesz:). Rozumiem iż to pzrem,yślane ruchy Filipiaka powodowały iż od 3 lat szczyt marzeń Cracovii to zająć cudem 3 miejsce od końca:)))). W sytuacji gdy kluby bez pieniezy jak ŁKS czy Polonia Bytom bez trudu zajmowały wysokie miejsca......Wierzył bym w Twe bajki gdyby to był jednorazowy przypadek, obnizka formy. niestety u nas obrona pzred spadkiem stała sie normą, w dużej mierze "dzięki" zarządowi.
Był Orest, zapewnił sobie niezależność-to trza go było wy.ebać z klubu, bo nie pozwalał sie wpie.dalać w swoje sprawy.Przyszedł taki co pozwalał i teraz zarząd zbiera żniwo........
Rozumiem że tokiem twojego rozumowania powinniśmy podpuszczać dzieciarnie by nie tylko nie krytykowała jaśnie pana Filipiaka ,ale trzeba go głaskać i chwalić.Wtedy wyniki przyjdą bo jak pochwalimy też Rząsę ,Jakuba ci wezmą się do lepszej pracy.
Zapytam cie kibic 43 ile jeszcze upokorzeń musi doznać kibic Cracovii by jasnie pan Filipiak przejrzał na oczy i zobaczył jak jego pracownicy robią z niego wała i rżną na kasię ile wlezie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)