Wątek tymczasowy.
Czy któryś z zacnych forumowiczów robił kiedyś ćwiczenia zwane [i]Aerobiczną 6 Weidera[/i]? Jeśli tak, proszę, abyście się podzielili swoimi "dokonaniami" i czy jest w ogóle sens robić a6w?
Z góry dzięki za pomoc!
-
-
a6w - pytania i porady
robilam a6w przez jakiś miesiąc i musze przyznać że to działa :D tak od góry brzucha (zaraz pod piersiami) zaczęłam zauważać zarys mięśni :D bylam zachwycona, ale zajawka mi minęła szybciej niż przyszła i przestałam ćwiczyć, ale musze przyznac ze pomaga ;)
jak jestes chudy to ci pomoże, ale kaloryfera zajebiaszczego to nie bedziesz miec, jak masz troche tłuszczyku na brzuczhu to zapomnij.
Bardzo dobre ćwiczenia, ale wymaga systematyczności i samozaparcia
Udało mi się zrobić to ćwiczenie już 3 razy - robię mniej więcej raz w roku. Czuć ogromną progresję jeśli chodzi o moc mięśni ale bez dodatkowych aerobów nie ma szans na spalenie tłuszczu na brzuchu. Najlepiej jedno z drugim łączyć. Ostrzegam - te 42 dni ćwiczeń to ogromna katorga przede wszystkim dla psychiki a i tak od połowy fizycznie też jest ciężko. Ważne jest aby wykonywać te ćwiczenia prawidłowo - tzn z 3 sek. przytrzymaniem napięcia mięśniowego. Jeżeli ktoś chce teraz zaczynać to współczuję bo mi zostało jeszcze 7 dni:)))
anulanh może zaprezentujesz kolegom ten zarys mięśni,
na pewno wielu będzie chciało zobaczyć
jak się to prezentuje.
Może będzie więcej chętnych na takie ćwiczenia.
oscy_ksc_SKAWINA na trening mięśni brzucha polecam Ci to: http://wdziek.info/abs-trening_miesni_brzucha.html
Ćwieczenie bardzo dobre na rzeźbe brzucha ale żeby utrzymać systemtyke trzeba niezłego wysiłku. Mi się coś ok. 36 dnia za dużo poimprezowało i nie miałem siły dokończyć :)
To nie jest ćwiczenie na pozbycie się brzucha, więcej jeżeli tylko o to chodzi to lepiej wcześniej biegać, pływać a potem dobiero póbować a6w.
Ja preferuję klasyczne ćwiczenia na brzuch. Jestem zdania że samą 6 Weidera, bez chociażby odpowiedniej diety kaloryfera nie zrobisz ;)
ja zacząłem to kiedyś tam robić ale po paru dniach zobaczyłem ze to nie ma sensu, wg mnie w ogóle nie ćwiczymy tam dolnych partii mięśni brzucha :(
na plus jest to że można to zrobić w domu bez sprzętu
jak chce pozbyć się brzucha to są 3 sprawy:
1. w miarę normalna dieta, bez katowania się + definitywny zakaz jedzenia na 6 godzin przed snem!
2. aeroby (bieganie, pływanie najlepiej ale inne sporty też ok, np piłka nożna, ale nie jako bramkarz :) )
3. no i ćwiczenia ja mam 4 ulubione:
a) zwykłe brzuchy na ławeczce głowa w dół + ew 10kg jak masz siłę
b) nogi do góry wisząc przy ścianie, albo na drążku albo na drabinkach
c) skręty tłowia na ławeczce skośnej (ok 30 stopni) i w rączkach 5kg, mega ćwiczenie, mięśnie cały czas napięte (goście z NBA to robią)
d) no i takie boczne skłony na bramie (to też na skosy)
a6w ma tą lipę że nawet na rzeźbę jest max 20 powtórzeń, dla mnie styknie 15, a tam tych powtórzeń jest od groma. no to jaki jest sens zrobić tyle ćwiczeń i powtórzeń na jakąś inną partię niż brzuch?
Prawidłowo i wystarczająco jest nie jeść 3h przed snem, a na kolację powinniśmy wybierać potrawy i produkty z dużą ilością białka.
Jak ktoś chce się pozbyć bandziocha, to nic tylko proteinowa dieta Dukana.
Albo zmniejszenie dawki przyjmowanego piwka;)
bieganie i ćwiczenia z pasem neoprenowym(wyszczuplającym) na brzuchu też robi swoje.. tak jak pisał El Duce ,nie ma co katować się jakimiś dietami ,organizm słabnie i później nawet się ćwiczyć nie chce.. a co do 6 Weidera i innych ćwiczeń,potrzeba naprawdę dużej mobilizacji, silnej woli i przede wszyskim czasu..
anulanh Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> robilam a6w przez jakiś miesiąc i musze
> przyznać że to działa :D tak od góry brzucha
> (zaraz pod piersiami) zaczęłam zauważać zarys
> mięśni :D bylam zachwycona, ale zajawka mi
> minęła szybciej niż przyszła i przestałam
> ćwiczyć, ale musze przyznac ze pomaga ;)
Taaa... na pewno ;) nie uwierze jak nie dotknę ;)
NorbiMchw Napisał(a):
> Albo zmniejszenie dawki przyjmowanego piwka;)
> bieganie i ćwiczenia z pasem
> neoprenowym(wyszczuplającym) na brzuchu też robi
> swoje.. tak jak pisał El Duce ,[b]nie ma co katować
> się jakimiś dietami ,organizm słabnie i
> później nawet się ćwiczyć nie chce[/b].. a co do
> 6 Weidera i innych ćwiczeń,potrzeba naprawdę
> dużej mobilizacji, silnej woli i przede wszyskim
> czasu..
Nie wiem o jakiej diecie mówisz... Dieta nie oznacza że masz jeść mało albo nic, tylko zdrowo i właśnie dzięki odpowiedniej diecie, masz więcej energii do ćwiczeń. Dobra dieta nie musi być 'katorgą' a może być przyjemna.
no to ode mnie w pierwszej połowie maja przed odchudzaniem ważyłem 105 -107 kg przy wzroście 184-5cm stojąc prosto ledwo swe stopy widziałem:) no i zaczełem... zero % zero fast fodów zero ziemniaków, makaronów, białego chleba i kolorowych wód itp itd. praktycznie jak najmniej węglowodanów a dużo białka. No i San Tight spalacz tłuszczu połączony wraz z bieganiem, w każdy wolny wieczór ( mam dużo nocek więc tak 3-4 razy w tygodniu ) od 4- do 9 km ( 50-60 minut ) no i dziś po popołudniowych pięciu kilometrach wchodząc na wagę pokazało 89,3. Jakiś zarys mięśni brzucha widać, a i jak się człowiek czuje :) jak nowo narodzony. Już od 2 tyg. zdarza mi się % napić ale ograniczam się, aby nie było tak jak przed...6-7 piw dziennie a na weekend wóda....Polecam naprawdę są efekty:) ale to oczywiście dla tych tłuściejszych:) a i jeszcze jedno dziwnie człowiek się czuje nie będąc takim przysłowiowym ,,miśkiem" ale da się przyzwyczaić:) dodam ze także bywałem na siłowni i na basenie ale zdecydowanie rzadziej niż bieganie.
a i tak jak jmr mowił co do jedzenia , jem mięso w każdej postaci i dużo wraz z sałatkami więc glodny nie chodzę tylko zamiast nażreć się 3 razy dziennie jem mniej a 5-6 razy dziennie
-=KsC_Qr2nOw=- Napisał(a):
> no to ode mnie w pierwszej połowie maja przed
> odchudzaniem ważyłem 105 -107 kg przy wzroście
> 184-5cm stojąc prosto ledwo swe stopy
> widziałem:) no i zaczełem... zero % zero fast
> fodów zero ziemniaków, makaronów, białego
> chleba i kolorowych wód itp itd. praktycznie jak
> najmniej węglowodanów a dużo białka. No i San
> Tight spalacz tłuszczu połączony wraz z
> bieganiem, w każdy wolny wieczór ( mam dużo
> nocek więc tak 3-4 razy w tygodniu ) od 4- do 9
> km ( 50-60 minut ) no i dziś po popołudniowych
> pięciu kilometrach wchodząc na wagę pokazało
> 89,3. Jakiś zarys mięśni brzucha widać, a i
> jak się człowiek czuje :) jak nowo narodzony.
> Już od 2 tyg. zdarza mi się % napić ale
> ograniczam się, aby nie było tak jak przed...6-7
> piw dziennie a na weekend wóda....Polecam
> naprawdę są efekty:) ale to oczywiście dla tych
> [b]tłuściejszych[/b]:) a i jeszcze jedno dziwnie
> człowiek się czuje nie będąc takim
> przysłowiowym ,,miśkiem" ale da się
> przyzwyczaić:) dodam ze także bywałem na
> siłowni i na basenie ale zdecydowanie rzadziej
> niż bieganie.
ostatnio słyszałem określenie zamiast gruby czy tłusty - Fitnessowo zaniedbany :D
co do a6w sam robię od 2 dni natomiast koledzy chwalą sobie efekty, tyle że oni 3 dni w tygodniu siłka plus piłka lub inny sport....
z moim brzuszkiem nie ma lipy takze nie mam sie czego wstydzic ;) ale i tak nie pokaze ha ha ani nie dam dotknac;):D
anulanh Napisał(a):
> z moim brzuszkiem nie ma lipy takze nie mam sie
> czego wstydzic ;) [b]ale i tak nie pokaze ha ha ani
> nie dam dotknac;):D[/b]
Po tej wypowiedzi dla 3/4 forumowiczów przeglądanie tego tematu przestało mieć jakikolwiek sens...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)