Jako iz przyjezdzam na urlop do CK Krakowa w tym tygodniu i jeden dzien spedze w Zakopanem z piekna Angielka (tak, tak - istnieje cos takiego, ale trzeba dlugo szukac :D!!), zatem pytanie o dobra jakas restauracje w Zakopcu kieruje do bywalych tamze Pasiakow. Wdziecznosc bedzie bezgraniczna i az po grob :)
-
-
Reasturacje w Zakopanem
Procz tego, jesli zna ktos dobra masarnie w Krakowie, bo Angielka zakochana jest w polskiej kielbasie (doslownie, aczkolwiek w Anglii wyrazenie "polish sausage" ma skojarzenie li i jedynie seksualne :D), a poda mi lokalizacje, to bede wdzieczny rowniez po reinkarnacji.
Kwestii wedlin poswięcony został osobny wątek:
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?4,1602941,page=1
W kwestii jadłodajni w Zakopcu nie było, o ile pamiętam.
Jak już Pani Angielka posmakuje kiełbas, to napisz które jej szczególnie smakowały.
Polecam "Stek Chałpę" na Krupówkach i Karczmę "Przy Młynie" na rondzie za stacja BP w stronę Nosala. Masarnię z zajebistymi wędlinkami znajdziesz na ul. Mogilskiej "Masarnia Krakowska"
..a jak już Jej pokażesz kawał dobrego jedzenia w górach i kawał kiełbasy to weź Ją na Suche stawy jutro o 16tej-tam zobaczy kawał dobrego footballu, porównywalnego napewno z którąś z angielskich lig ;)
Dzieki serdeczne :) Chcialbym wziasc ja na SS, ale, choc Angielka jest takze polWloszka, niestety nie wykazuje najmniejszego zainteresowania futbolem. Za to lubi rugby :)
nie byłbym sobą, jakbym nie omieszkał poprosić o wklejenie zdjęcia tejże piękności albo link do fb, może być priv :D
PS. jeno dla oceny gustu :)
Dem poczekaj az wroce z Krakowa ;)
bezapelacyjnie najlepszą restauracją w Zakopanym jest ADAMO w okolicach parkingu pod Gubałówką na Nowotarskiej 10!! Rewelacyjne jedzenie, bardzo ładnie w środku, ceny nie zawyżane, normalne. tu ich adres: www.restauracjaadamo.pl/.
Zawsze jak wyruszam z kamratami do zakopca to pierwsze co, to obiad z piwkiem właśnie w Adamo:)
bo najważniejsze to dobrze zacząć:D POLECAM!
Restauracja Adamo jest bezapelacyjnie najlepsza,
Byc w Zakopanym i nie zjesc zeberek to dla mnie grzech :)
Do tego cena jak najbardziej przystepna,a jadelko poprostu miodzio..
polecam
polecam restauracje w hotelu Belveder, zważywszy na to na jakim forum się wpisuje ;)
A rzut beretem od Belwederu jest karczma "Biały Potok" klimacik całkiem całkiem :)
[url]http://www.karczmawzakopanem.pl/[/url]
A po drodzę do Zakopanego zjedź do centrum Rabki na zapiekanki i gofry, przy dworcu PKP.
Rewelka, zawsze tak robie. :)
Stek hamerykański w Stek Chałupie - palce lizać. Sprawdzone kilka godzin temu ;)
Kolibecka przy Rondzie Kuźnickim rulezz od lat http://www.kolibecka.zakopane.pl/
Szkoda tylko, że kolibecka jest równa powierzchni mojej toalety...
Merol Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szkoda tylko, że kolibecka jest równa
> powierzchni mojej toalety...
Ale Mario tam jedzie z Angielką na jeden dzień, a nie urządza wesele.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)