ze strony www.pogon.v.pl
Red: Piotr Mandrysz, trener II-ligowej Arki Gdynia nalega, aby wiosną grał pan właśnie w jego zespole...
R. Dymkowski: Z Piotrem graliśmy przez lata w jednym zespole. Wie na co mnie stać, czego może ode mnie oczekiwać i wymagać. Ale sprawa nie jest jeszcze przesądzona. Mam dwie inne, równie konkretne propozycje, z klubów II ligi. Działacze i trenerzy o mnie pamiętają. Wiosną powinienem zatem przypomnieć się piłkarskim kibicom.
hmm, o które dwa zespoły II ligi może chodzić, bo z treści wywiadu wynika, że nie o Pogoń..? które zespoły stać teraz na Dymkowskiego, który przypomnę, gra w Stanach..? czy wogóle on wchodzi w grę..? może to ta bomba transferowa..?
pospekulujmy..
pzdrw
-
-
Dymkowski?
Dla mnie byłoby super gdyby trafił do nas !! Jak juz wcześniej pisałem taki gracz by nam się przydał ma dobre warunki fizyczne,doświadczenie ,dobrze gra głową itd. w lipcu bodajże starali się o nie go działacze Łęcznej ( ale był kontuzjowany ) DYMKOWSKI do CRACOVII dla mnie BOMBA : ))))
Ja miałem inny typ odnośnie "bomby", choć też chodziło o zawodnika Pogoni. Spekulacje i "tworzenie" to ulubione moje tematy sezonu ogórczanego, więc czemu nie? Jeżeli trafi do Pasów to bardzo się ucieszę, wolę nawet Dymkowskiego, od swojego "typa".
na mój gust to nie Dymkowski... choć byłoby fajnie przyznam szczerze
No wlasnie wiekszosc klubow uwaza ze jest to zawodnik ktory wzmocnilby sile ofensywna zespolu. Tylko ci u ktorych naprawde chcialby grac go nie chca :(
Dla Pogoni nie ma kto bramek strzelac (poza Bugim), zawodnik pod bokiem (kopie pilke w amatorskiej pilce halowej w Szczecinie !!! - nie w stanach) ale wszyscy go skreslili :(
Nie sadze zeby zasilil Cracovie. Z wielu powodow uwazam ze to nie jest ta bomba.
Itsme, ale oprócz Arki ma propozycje jeszcze z dwóch drugoligowych klubów, więc Cracovia przyszła mi na myśl od razu, jako że jedyni obecnie prowadzimy mocną ofensywę transferową.. tylko spekuluję.. ponadto nie wiem w jakiej jest formie.. może okazać się drugim Lukim Kubikiem..
pozdrawiam
Na bank (sadzac po tym co sie dzieje na rynku transferowym) jednym z zespolow jest Podbeskidzie. Oni biora wolnych (w sensie nie zwiazanych kontraktami) zawodnikow. Drugim moze byc LKS (oni tez sie wzmacniaja). Jest jeszcze Belchatow (z M.Kurasem) ktore zna wartosc Dymka. Pogon nieslusznie uwazam go przekreslila i oby nam sie to czkawka nie odbilo. A jak odbije pierwszy bede krzyczal, ze tylko debile mogly zrezygnowac z jego uslug :( Ja bym raczej byl daleki od tego zeby sadzic ze przejdzie do Cracovii.
Co do formy. Dymek jest typem zawodnika ktory musi miec celne podania. On nigdy nie byl tytanem pracy na boisku ale potrafil sie zastawic ustawic i wykonczyc sytuacje. Nie bal sie nigdy podlozyc glowe tam gdzie inni nogi nie wkladali. Patrzac na popisy Bataty w pojedynkach glowkowych i ilosc sytuacji zmarnowanych przez niego przez caly sezon twierdzilem ze gdyby Dymek bylby w tej sytuacji dorobek bramkowy mialby znacznie wyzszy niz Batata. Nie wspomne juz o 2 karnych Bataty. Kwestia tylko czy pozostali gracze Cracovii graliby na Dymka. Bo on sam nie szarpnie z 2 lini (raczej). Stad w Widzewie mial wielki niewypal. Bo na niego musi byc stawiane.
mnie to jednak nurtuje..
RoMan - masz maila
Dla mnie Dymkowski to niewypał , b. drogi nie biegający a do tego stary . Na piłce się już dorobił ,dlatego to zgrana karta .W Widzewie nie zaistniał. Pasował by do KORONY k - Wdowiec lubi ściągać emerytów ,którzy nie chcą się spocić a tylko zarobić kasę . W pasach wszyscy muszą dużo biegać i grać z pełnym zaangażowaniem . Jednym z powodów naszych sukcesów jest optymalny dobór zawodników . Nasza drużyna jest wciąż głodna sukcesów - taki stary zawodnik który nie będzie biegał jest nam niepotrzebny.
ja nieznam zasranej krakowi ale wiem że ze szczecina śledziem jedzie i to ładnie wiec cicho bądz i ładnie sie wyrażaj jak jesteś gdzieś gościem
potter a może przy takim "starym" graczu jak Dymkowski jeszcze bardziej rozwinie się talent Szczotki ,Dudzińskiego a nawet Banii ...
Skrzyński tylko skorzystał na tym że przyszedł do nas Kazek.
Jeśli Dymkowski nie postawi wygórowanej kwoty za kontrakt to ja bym go brał... pzdr. : )))
POGONIARZ 55 - Z czego ty się cieszysz że wygraliście przy pomocy czarnego przekręta . Jakby wam nie pomogli z nami , jagą i Podbeskidziem to ile byście mieli punktów . Na wiosnę zobaczymy jak zagra przekręcianka Piotrkowia- pogoń ptak u nas . Ciekaw jestem czy się u nas pojawicie bo wyjazdy to macie śmieszne ( kibice pogoni wolą nie jeździć na wyjazdy). Cała Polska się z was śmieje jak was pobił łks na meczu w łodzi .
Chorwat Roland Siklić
uuuu... 3 post dopiero... a już takie wiadomości ?? hmmmm.... zastanawiające...
dygresja: dementor choc na chata!!!!!
A mama mówiła Romuś nie pij na czczo,ale Romuś nie słucha.
okej, mogę powiedzieć jedno, to na pewno nie jest Dymkowski..
temat do zamknięcia..
sorry za przedwczesny wytrysk spekulacji.. ;-)
pzdrw
potter napisał(a):
> przekręcianka Piotrkowia- pogoń ptak u nas
> . Ciekaw jestem czy się u nas pojawicie bo wyjazdy to macie
> śmieszne ( kibice pogoni wolą nie jeździć na wyjazdy). Cała
> Polska się z was śmieje jak was pobił łks na meczu w łodzi .
potter z tego co widzialem na roznych forum to jedyna ekipa ktorej wyjazd zostal [b]wysmiany to ekipa ..... Cracovii za wyjazd do Niedzwiedziowa [/b]. Dla was prawie kazdy wyjazd to wycieczka popoludniowo wieczorna. Wiekszosc wyjazdow to do 3 godzin podrozy. U nas wszystkie (za wyjatkiem Blekitnych) to wyjazdy powyzej 5 h. Pomimo tego w Niedzwiedziowie i Belchatowie byly ekipy grubo powyzej 100 osob. Bron Boze nie twierdze, ze to jest jedyna przyczyna bo po prostu ekipa wyjazdowa jest waska w porownaniu z ta z lat 90. Ale tym sie rozni od waszej ekipy (nie mowie o normalnych kibicach), ze jezdzi bez sprzetu. Co do Lodzi to jak juz to cala polska sie smieje z tego ze pokradli telefony komorkowe, co jest ogromnie honorowe. Ponadto LKS "pobil", a raczej wyparl z sektoru grupe ultras. I to tyle w tym temacie.
PS. napisac Piotrkowia to tak samo jakbys pisal Crakowia
PS. 2 skoro Pogon uwazasz za Piotrcovie to powiedz mi kto gra w tej oto lidze http://www.90minut.pl/liga.php?id=1006 ??
szczerze mówiąc, to mimo, że do tej a-klasowej Piotrcovii nic szczególnego nie czuję, ściska mnie coś w dołku patrząc z kim przyszło im grać w tej oddolnej lidze.. żal mi tych choćby 500 kibiców w Piotrkowie, którym odebrano mozliwość oglądania niezłej piłki.. nie muszę najeżdżać na Pogoń żeby stwierdzić, że Piotrcovia zasłużyła na grę w II lidze a to co zrobił im Ptak to morderstwo..
pzdrw
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)