Na tym przystanku wysiada max 5 osób, z tego większość to pijani kloszardzi.
Typowy storm shit
-
-
Kraków - życie, przyszłość itd
[quote]#post1653505 Na tym przystanku wysiada max 5 osób, z tego większość to pijani kloszardzi.
Typowy storm shit[/quote]
Dokładnie tak. Na przystanku leży pełno opędzlowanych małpek obalonych na odreagowanie po wizycie w GUP, przez takich co roboty nie szukają, a byli tam bo MOPS przymusił i żeby ubezpieczenie mieć.
Wobec powyższego proponuję o polowe skrócić .I po problemie .
Przez przystanek na Elektromontażu przechodzi granica obszaru budowanej obecnie drogi S7. Podczas łączenia nowej inwestycji z dotychczasową infrastrukturą, odtworzono tylko tę część peronu która leżała poza obszarem inwestycji, natomiast kawałek łapiący się już na obszar S7, został ucięty bo nie przewidziano go w opracowaniu. Po nagłośnieniu przez nas sprawy, Miasto rozpoczęło rozmowy z wykonawcą S7 w sprawie ponownego przedłużenia peronu.
na początkowym jeszcze parę osób czasem wsiada
na końcowym za to zazwyczaj trzeba drzeć mordę na "szwajcarów" by wnr😉
Dlaczego "szwajcarów"?
Problem w tym, że gdy zostanie ukończona pętla na Wzgórzach , sytuacja ulegnie zmianie .
Kolejny kwiatuszek : a wyremontowanej pętli w Mistrzejowicach nie uwzględniono że tramwaje mają lusterka i postawiono słup za blisko torowiska . W efekcie tramwaje z rozłożonymi lusterkami nie są w stanie przejechać. Prowadzący dostali przykaz by każdorazowo przed podjechaniem do słupa składać lusterka, a potem za słupem je rozkładać. I tak co kurs. Nawet mimo złożenia lusterka, tramwaj mija słup na centymetry.
Bo pan projektant w bloku z trajtkiem nie miał lusterek i taką skrajnie policzył, że mu się zmieści.
Ale z tymi lusterkami to jest standard, to samo było na Trasie Łagiewnickiej.
A na co im te lusterka? Przecież nie do manewru wyprzedzania. 😉🤣
A w czym się mają przeglądać ? 😉
Ze smartfona też można..
Tylko w ostateczności .😉
[quote]#post1653526 Dlaczego "szwajcarów"?[/quote]
taka gwara.... nie wiem skad sie to wzieło , ale takie osobniki to tzw. szwajcary
a co do Mistrzejowic ,byłem wczoraj... dramat
syf kiła i mogiła
pętla typowa pod jedna linie z f 15 z zaczepką na jakąś "16"
to miasto naprawde jest chore
Atak hakerski na MPK w Krakowie placówki zamkniete do odwołania.
Nie można kupić biletu miesięcznego....
- Edytowany
Wiem coś o tym. Właśnie potrzebowałem dziś takowy kupić i zonk kufa.
Znaczy, kupić w automacie mogłem. Ale bez zniżki mieszkańca bo jej nie wgrałem wcześniej na kartę.
A że potrzebuje trochę pojeździć to się mocno irytuję. Na razie dalej strona do zakupu biletów nie działa. Oby jutro już śmigało.
https://x.com/PiotrW1966/status/1864352427132022962
Brak możliwości zakupu biletu to kłopot, ale prawdziwy problem powstanie jak hackerzy upublicznią dane osobowe wszystkich klientów i pracowników przedsiębiorstwa. Na forum niebezpiecznik podejrzewają, że serwery MPK zostały zaszyfrowane w celu wymuszenia okupu.
A jeśli nie bandyci sieciowi to może bandyci zza wschodniej granicy. Ostatnio wyłączyli Duńczykom pociągi, bez jednej bomby czy rakiety.
Eeee myślę ,że to był główny cel🤣😉
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000013266-jpg-69900150.jpg[/img]
Każdy, kto może mieć swoje dane w bazie MPK powinien zastrzec swój pesel . Wczoraj to sam zrobiłem , zastrzegłem swój i żony .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)