To napisał Cracovia RCJ - Powiedz mi kolego jakie masz pojęcie o hokeju i czym się kierujesz w swoim poglądzie? Czy uważasz że Cracovia może się w tej degrengoladzie rozwijać?
-
-
Liga austriacka -18.02.2010
Jestem za.
A czy są na to jakieś realne szanse ? Coś ustalono na tym spotkaniu ?
nie mogę się doszukać konkretnych informacji i organizacji i zasadach EBEL... faktem jest, że szukałem tylko 2 minuty. jeszcze poszukam później ale muszę znaleźć chwilkę. na razie tylko link do angielskojęzycznej wikipedii i kilka podstawowych informacji o tej lidze... prosze...[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Austrian_Hockey_League][wikipedia.com][/url]
Jakie mam pojecie o hokeju ??? bardzo duze chodze na hokej od małego i to jest moje zdanie i tyle
na austriackim forum można wyczytać że wolą Bolzano i Insbruck niż klub z Polski.
wracając do tematu to myślę że to ewentualna melodia przyszłości bo patrząc realnie to klub jeszcze nie jest gotowy na takie wyzwanie. Pierw trzeba halę przygotować a to zapewne potrwa jeszcze trochę.
oj wiele nam brakuje.
Nie wdaje się w dyskusje tylko przedstawiam swoje zdanie, wolę grać w lidze Polskiej i grać mecze w Podhalem ,Unią ,Tychami czy nawet z Sanokiem, niż grać w tym austriackim tworze, wolę zdobywać mistrzostwa POLSKI, niż tam grać z jakimiś ogonami. Na grę z europejskimi drużynami jest czas w pucharach, a Polska liga to Polska liga i wolę tutaj zostać.
Podzielam zdanie amoka
Osobiście przeprowadziłem taki mały sondaż i na 11 zapytanych osób obojętnych sportowi w ogóle 5 wyrażiło zainteresowanie przyjściem po raz pierwszy na Siedleckiego na mecze Cracovii ligi austryjackiej EBEL!
To chyba jednyna realna szansa na odbudowę hokeja w całej Polsce
Cracovia RCJ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jakie mam pojecie o hokeju ??? bardzo duze chodze
> na hokej od małego i to jest moje zdanie i tyle
Od małego? To chyba niezbyt dużo w kolegi przypadku i pojęcie trzeba sobie o hokeju jeszcze rozszerzyć.
Granie w EBEL-u nie kłóci się z walką o MP o czym taki znawca hokeja powinien wiedzieć, a stawianie wyżej ślizgawek z Unią nad prawdziwym rozwojem polskiego hokeja pozostawiam bez komentarza.
marcin_ksc Napisał(a):
> na austriackim forum można wyczytać że wolą
> Bolzano i Insbruck niż klub z Polski.
>
> wracając do tematu to myślę że to ewentualna
> melodia przyszłości bo patrząc realnie to klub
> jeszcze nie jest gotowy na takie wyzwanie. Pierw
> trzeba halę przygotować a to zapewne potrwa
> jeszcze trochę.
> oj wiele nam brakuje.
Dzięki Bogu głos forumowiczów nie jest decydujący.
Zgadzam się, że organizacyjnie sporo nam brakuje, ale może trzeba zrobić pierwszy wielki krok.
Znając sposób działania MKS-u to jeżeli zaczniemy od zmian organizacyjnych to EBEL-u może tego nie dożyć aż będziemy gotowi. Co gorsza może tego nie dożyć również polski hokej.
[url=http://www.gazetakrakowska.pl/sport/hokej/223738,gra-cracovii-w-austrii-szansa-dla-calego-hokeja,id,t.html]link[/url]
Dla tych co męczą o granie z uniami i innymi za powyższym artykułem:
"Pierwsze sygnały, że można poczynić takie działania organizacyjne, aby umożliwić Cracovii grę w PLH, w przypadku gdyby drużyna występowała w Austrii, już są. I teraz widać, jak może się przydać druga drużyna Cracovii."
Więc jeśli by się udało to można niemiłosiernie podnieść poziom polskiego hokeja i zadowolić tych co lubią naszą polską ligę za jednym zamachem.
Powiem krótko
nie widzę innej drogi rozwoju i tyle
a innymi się nie przejmuje - i tak nas w całej Polsce nienawidzą i cokolwiek zrobimy zawsze będą na nas pluć goście z Oświęcimia, Sanoka, Nowego Targu (choć ci zaskakująco najmniej), Janowa, Gdańska i co przyznaję z ciężkim sercem z Tychów...
a my róbmy swoje co najlepsze dla Cracovii i dla polskiego hokeja przy okazji
Coby nie powiedzieć o Nowym Targu, tam kochają i rozumieją hokej.
Obiektywnie rzecz biorąc (jestem z Sosnowca) to byłby to duży krok naprzód. Zgoda jest to jakiś sztuczny twór, ale za to jaki medialny. Transmisje telewizyjne do kilku krajów, pełne hale itp. Wydaje mi się, że dużo łatwiej pozyskać dużego sponsora gdy gra się w takiej lidze (takiego, który opłaci tych Kanadyjczyków/Amerykanów) Taka propozycja to jak wyciągnięcie ręki. Każdy by chyba chciał osiągnąć taki awans sportowy/finansowy.
Ja osobiście uważam, że jest do dla nas (i nie tylko) wielka szansa i mam nadzieję, że jej nie zmarnujemy! Wiadomo, że na początku nie ma co się nastawiać na sukcesy w EBEL - ale porażki tam nauczą nas dużo więcej niż masowe zwycięstwa w PLH. Do tego dochodzi kwestia ratowania polskiego hokeja - czyli zwrócenie uwagi na PLH, popularyzacja i zwiększenie zainteresowania hokejem w Polsce... a co za tym idzie zastrzyku finansowego - np. poprzez znalezienie sponsora całej ligi jak i dla pojedynczych klubów. A nie od dziś wiadomo, że jak są pieniądze to poziom rośnie! i tu niestety nie można zaprzeczać... Pozatym po kilku latach mogłoby to wzmocnić drużynę narodową a to byłoby chyba marzenie każdego!
Takie jest moje zdanie i amen. można się nie zgadzać... rozumiem :)
DO PRZODU CRACOVIO! :)
Karvin napisał krótko i zarazem wszystko w temacie.
reborndragon nie napisał:
"Cracovia powinna grać w Polsce"
:)
zwracam honor!!!
Dobra zgodze sie w kwestii hokejowej ze poziom sie podniesie i to cieszy moze i hala bedzie pelna ale kibicowko bedzie nudniej takich meczow jak z Podhalem nie bedzie
Cracovia RCJ Napisał(a):
> Dobra zgodze sie w kwestii hokejowej ze poziom sie
> podniesie i to cieszy moze i hala bedzie pelna ale
> kibicowko bedzie nudniej takich meczow jak z
> Podhalem nie bedzie
BĘDĄ!!! W play-offie!!!
dokładnie !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)